Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
BARBARZYŃCY 21 WIEKU !!!!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28

Barbarzyńcy 21-go Wieku Kwestionowanie trwałych zasad moralnych owocuje wyjštkowš degeneracjš człowieka oraz odrażajšcymi zachowaniami, jakich nie spotyka się nawet u zwierzšt... Kanibalizm w Chinach Z angielskojęzycznej gazety Express Extra, wychodzšcej w Hong Kongu, dowiadujemy się, że lekarze w prowincji Shenzen w Chinach ludowych, aby polepszyć ogólny stan organizmu jedzš i sprzedajš w celach konsumpcyjnych abortowane dzieci, jako zdrowe jedzenie (NRL News, 4. 24. 95). Czwórka dziennikarzy pisma Eastweek (siostrzana publikacja Express Extra) podajšc się za lekarzy, poprosiła w kilku szpitalach miasta Shenzen o możliwoœć kupienia ludzkich płodów. W Centrum Zdrowia dla kobiet i dzieci, jeden z lekarzy wręczył dziennikarce szklany pojemnik i powiedział: Tutaj jest dziesię㠜wieżych płodów z aborcji dokonanych dzisiaj. Zazwyczaj zanosimy je do zjedzenia w domu, ale ponieważ nie jest pani w najlepszej formie, proszę je zatrzymać... Lekarka z kliniki Luo Hu twierdziła, że płody sš bardzo pożywne i jest na nie wielki popyt: Najbardziej poszukiwane sš płody z pierwszych aborcji młodych kobiet, a najlepiej jeœli dziecko jest płci męskiej. Zwierzyła się, że w cišgu ostatniego pół roku sama zjadła ponad 100 płodów i dodała: To sš odpadki aborcji, jeœli ich nie zjemy, zostanš wyrzucone. Gdy je zjadamy, one już i tak nie żyjš. Lekarz Dong Men Lao wyznał dziennikarzowi, że cena jednego płodu jest uzależniona od jego wagi i wynosi od 10 do prawie 40 dolarów. Jest to cena o wiele niższa niż w klinikach prywatnych, gdzie żšda się nawet po 300 dol. za sztukę. Jego zdaniem najbardziej uzdrawiajšce własnoœci ma dopiero płód 9-miesięczny i on przyjmuje zamówienia na takie ciała. Zwłoki dzieci z aborcji sš więc używane w komunistycznych Chinach jako "dietetyczna nowoœć" dla zagwarantowania "silniejszego ciała i gładszej skóry". Jedynie katoliccy lekarze zdecydowanie potępiajš ten barbarzyński proceder, jako nowš odmianę kanibalizmu. Rewelacyjne sposoby leczenia Aborcja przez częœciowy poród, która masowo jest stosowana w tak "demokratycznych" krajach jak Stany Zjednoczone czy Szwecja, jest morderstwem dokonywanym ze szczególnym okrucieństwem. Czyni się to w tym celu, aby odzyskać różne organy oraz tkankę mózgowš dziecka, która ponoć pomaga w leczeniu choroby Parkinsona. Kobietę zachęca, się aby nosiła dziecko w swoim łonie nawet do 32 tygodnia cišży (ma wtedy 30 cm długoœci i mogłoby już przeżyć poza łonem matki). "Nauce" medycznej przyœwieca jedyny cel - większa waga, większy zarobek. Dopiero wtedy przeprowadza się aborcję. Aby dotrzeć do głowy dziecka, lekarz rozszerza szyjkę macicy i przebija worek owodniowy. Kiedy główka dziecka znajdzie się u wyjœcia szyjki macicy, zostaje przebita strzykawkš, w ten sposób pozyskuje się tkankę mózgowš. Aborcja zostaje zakończona wycišgnięciem reszty ciała dziecka. "Naukowcy" z Uniwersytetu w Indianie w Stanach Zjednoczonych proponujš "rewelacyjny" sposób leczenia serca lub innych narzšdów - aby uniknšć ryzyka odrzucenia przeszczepu, najlepiej jest spłodzić dziecko, przed urodzeniem zabić je, a potem wszczepić jego komórki do chorego narzšdu, aby ten się odmłodził. Tak perfidnie działa szatan poprzez swoich adeptów, którzy traktujš człowieka tylko jako zlepek komórek i w ten sposób niszczš szacunek do ludzkiego życia, chcšc doprowadzić do zniszczenia w nas "obrazu i Bożego podobieństwa", a więc do zezwierzęcenia i w końcu do zdemonizowania. Kosmetyki z "odpadów porodowych" Ciała uœmierconych podczas aborcji dzieci wykorzystuje się również jako "niezwykle cenny materiał" do produkcji kosmetyków. 31.03 1994 r. włoski dziennik "Corriere della Sera" poinformował, że Instytut Merieux w Lionie "przerabia" każdego dnia 17 ton ciał nie narodzonych dzieci. Ciężarówki pełne zamrożonych płodów przyjeżdżajš między innymi ze Wschodu, aby zaspokoić potrzeby przemysłu kosmetycznego. W kartach przewozowych jest wypisane: "odpady porodowe". Jak na ironię embriony zwierzęce sš prawnie chronione przed tego rodzaju procederem. W "Quotidien de Paris" ukazała się nawet reklama: Ampułki C z ekstraktem z ludzkich embrionów zapobiegajš odwadnianiu skóry. Nielegalny rynek organów ludzkich BBC informuje, że kiedy w Chinach jest zapotrzebowanie na organy do transplantacji, to wtedy przeprowadza się egzekucje na więŸniach. Rodzaj egzekucji jest uzależniony od tego, jaka częœć ciała potrzebna jest do przeszczepu. Odbiorcami sš wysokiej rangi funkcjonariusze partyjni, a przede wszystkim bogaci cudzoziemcy, którzy płacš za jeden narzšd od 30 tys. dolarów w górę (NRL News 17.05.1995 r.). Trzydziestu pięciu ekspertów ONZ pracowało nad problematykš handlu organami pochodzšcymi od nieletnich. Stwierdzili, że jest to zjawisko na skalę œwiatowš. W Brazylii ginie każdego roku około 15 000 bezdomnych dzieci z ulicy. Według tych samych ekspertów u 75% trupów tych dzieci stwierdzono wycięcie różnych organów do transplantacji. Były włoski minister Antonio Guidi w wywiadzie opublikowanym w "Il Giornale" (4.09.1995 r.) stwierdza istnienie rozwiniętego na wielkš skalę nielegalnego rynku organami ludzkimi i zwišzanego z nim przemytu dzieci z Afryki, Indii, z krajów byłego bloku komunistycznego. Jest pewne - stwierdza minister - że dwóch izraelskich przemytników dzieci przyznało się do tego (fachu). Zatrzymano ich w Gwatemali. Powiedzieli, że przewozili małych Indian, żeby zawieŸć ich do Izraela i do USA. Pewne kliniki zajęłyby się, jakby tu powiedzieć, użyciem niektórych dzieci jako (częœci zamiennych) dla dzieci chorych. Dwaj winowajcy podali także wartoœć tego (dziwnego towaru, obdarzonego duszš): 75 tysięcy dolarów. (...) W Indiach wiele rodzin utrzymuje się wydajšc na œwiat dzieci przeznaczone na sprzedaż nerki dla dzieci z krajów zachodnich. Kilka tysięcy dolarów i malec ma byt zapewniony. Jedna nerka wystarczy na utrzymanie. Istniejš wyspecjalizowane agencje, zajmujšce się przewożeniem pacjentów w różnym wieku do Madrasu lub Bombaju (...) Ludobójstwo w sercu Europy Dr Bernard Nathanson, amerykański Żyd, który przed swoim nawróceniem kierował największš klinikš aborcyjnš na œwiecie, podczas pobytu w Polsce 19.10.1996 r. ostrzegał Polaków, że legalizacja aborcji w Polsce będzie pierwszym krokiem prowadzšcym do masowej eksterminacji dzieci upoœledzonych, ludzi starych i kalekich, terminalnie chorych, a więc do prawdziwego ludobójstwa osób najbardziej bezbronnych i potrzebujšcych opieki. Kiedy aborcja staje się legalna - mówił - wówczas prowadzi to do utraty wartoœci życia ludzkiego i jego dehumanizacji. Jestem tu, aby błagać Polaków, aby nie szli tš samš drogš, którš poszła Ameryka. Siedmiuset holenderskich lekarzy, zrzeszonych w organizacji przeciwstawiajšcej się eutanazji, stwierdza, że problem eutanazji w ich kraju rozpoczšł się od uchwalenia ustawy aborcyjnej w 1968 r. Istnieje pewna prawidłowoœć, jeżeli zacznie się zabijać dzieci w łonach matek, to wtedy bardzo szybko będzie można zabijać każdego. Obecnie uœmierca się w Holandii na masowš skalę chorych, starych, kalekich bez ich wiedzy i wbrew ich woli. Historia mówi nam, że w hitlerowskich Niemczech eutanazja zaczęła się już w 1934 r. uœmiercaniem kalekich dzieci oraz umysłowo chorych. Dr Ryszard Fenigsen, polski lekarz żydowskiego pochodzenia, który od 1968 r. pracuje w Holandii, opublikował niezwykle ciekawš ksišżkę "Eutanazja. Œmierć z wyboru" (Wydawnictwo "W drodze", 1994 r.). Z pozycji lekarza i naocznego œwiadka pisze on, że w holenderskich szpitalach, domach starców, obok dobrowolnej eutanazji, uprawia się na wielkš skalę eutanazję nie dobrowolnš dzieci i dorosłych, nie na proœbę pacjenta, lecz bez jego zgody i wiedzy, a nieraz również bez wiedzy jego rodziny... Przybywajš do szpitala ludzie chorzy, proszšcy o pomoc, z nadziejš, że pomoc tę otrzymajš, z zaufaniem do fachowoœci i z wiarš w dobrš wolę lekarzy, i ci ludzie sš przez lekarzy zabijani... (s. 45). Dr Fenigsen pisze dalej: dopóki życie ludzkie było nietykalne, dopóki istniał w medycynie bezwzględny, żelazny zakaz szkodzenia pacjentowi, dopóki za odebranie człowiekowi życia groziła surowa kara - (lekarze) nikogo nie uœmiercali. Z chwilš, gdy stan lekarski, społeczeństwo i sšdy zaakceptowały eutanazję, ci poœledniejszego gatunku lekarze, szybciej chyba od innych, zaczęli uprawiać "nowy dział medycyny. To właœnie oni stali się fanatycznymi zabójcami lub zabójcami "od niechcenia" (s. 50). Dr Karel Gunners z ruchu antyeutanazyjnego podaje przykłady bezkarnego mordowania ludzi chorych w szpitalach przez lekarzy: Mój przyjaciel, internista, odwiedził w trakcie wizyty domowej pacjentkę z rakiem płuc. Zdecydował, że pacjentka będzie musiała udać się do szpitala. Pacjentka odmówiła, tłumaczšc, że obawia się, że lekarze jš zabijš. Mój przyjaciel przekonał jš, by zgodziła się na leczenie szpitalne. W czasie, gdy nie było go w szpitalu - miał wówczas wolny dzień - zastępujšcy go kolega uznał, że pacjentka ma przed sobš tylko dwa tygodnie życia - i wykonał œmiertelny zastrzyk. Po powrocie do pracy mój przyjaciel przeżył szok. Holenderskie Zrzeszenie Pacjentów ostrzega już chorych i ich rodziny, że w szpitalach uœmierca się ludzi bez ich zgody i wiedzy, i doradza, aby kontrolować postępowanie lekarzy, ale możliwoœci takiej kontroli sš znikome. Dr Gunner podkreœla, że w Holandii przeciw eutanazji protestujš już tylko katolicy i prawowierni ewangelicy, a prasa, radio i telewizja otoczyły zmowš milczenia ten makabryczny proceder masowej eksterminacji ludzi najbardziej bezbronnych i potrzebujšcych naszej szczególnej opieki i miłoœci. Kiedy człowiek odrzuca Dekalog i normy moralne oraz uznaje relatywizm etyczny, to za takš postawš życia bez Boga idš przerażajšce praktyczne konsekwencje, dochodzi do czynów zbrodniczych i radykalnego pogwałcenia wolnoœci. W ten sposób demokracja - pisze Jan Paweł II - sprzeniewierzajšc się własnym zasadom, przeradza się w istocie w system totalitarny. Państwo nie jest "wspólnym domem", ... ale przekształca się w państwo tyrańskie, uzurpujšce sobie prawo do dysponowania życiem słabszych i bezbronnych, dzieci jeszcze nie narodzonych i starców, w imię pożytku społecznego, który w rzeczywistoœci oznacza jedynie interes jakiejœ grupy (EV 20). Majšc œwiadomoœć wielkiego zagrożenia na jakie narażona jest nasza Ojczyzna ze strony polityków przeciwnych życiu i chrzeœcijańskim wartoœciom, trzeba dobrze zapamiętać nazwiska tych parlamentarzystów, którzy opowiedzieli się za legalizacjš zabijania najbardziej bezbronnych Polaków i odpowiednio zagłosować w zbliżajšcych się wyborach.

Myœlisz, ale nie czujesz. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

nibir Po co komu potrzebny jest lekarz przy samobójstwie?! Ktoœ chce to zrobić i robi w taki czy inny sposób. Poza tym nie dzieje się ten proces w cišgu 30 sekund czy 30 minut i w razie komplikacji można zdšżyć do szpitala po pomoc. Komplikacje można wykluczyć przed porodem. Od tego jest np USG itp. Niunia tylko kobiety które majš problemy z donoszeniem cišży czy też nieprawidłowo ułożony płód powinny rodzić w szpitalu. Przed spodziewanym terminem porodu kobieta jest badana by stwierdzić ułożenie dziecka.Kobieta cały czas ma doskonałš pomoc! Nie ma powodu by zdrowa kobieta musiała rodzić w szpitalu przy obecnym stanie diagnostyki medycznej. - Niunia przecież ty jestes pod opiekš lekarza, badanie USG wykazało prawidłowe ułożenie dziecka, na prawde nie rozumiem dlaczego sie obawiasz - Żuczku tylko dlatego , że chcę czuć się bezpieczna razem z naszym maluszkiem - Ależ kochanie czy przy mnie nie czujesz się bezpieczna? przecież cie kocham !, poród to nie choroba , to zupełnie naturalne - moja babka sie rodziła w domu, moja matka i popatrz jakie okazy z nich :)) - dobrze Żuczku , ufam tobie , chociaz jest juz tydzień po terminie porodu- lekarz mówił , że to jest normalne ale mimo wszystko sie obawiam , jednak jak sšdzisz że nie ma się czego obawiać, dobrze - cierpliwie poczekamy w domu - Żuczku ( w nocy budzi Niunia ) szeptem mówi - chyba mi wody odeszły , będę rodzić , faktycznie Żuczek czuje cos mokrego, wstaje zapala œwiatło i widzi ogromnš plamę krwi co raz bardziej się powiększajšcš - Niunia dzwonię po GoŸdzikowš , czas już mówi zdenerwowanym głosem GoŸdzikowa wytrawna położna jest lotem błyskawicy w domu Niuni i Żuczka - o jej ! przecież kochana ty masz krwotok , ale zaraz zbadamy może będziesz mogła rodzić - po chwili, no cóz nie masz żadnego rozwarcia , dzwoń pan po pogotowie , tu lekarz musi poradzić - nic tu po mnie ! Żuczek dzwoni - no mówię pani , że rodzi, była położna ale moja Niunia ma krwotok i nie ma rozwarcia, no mówię , że rozwarcia nie ma , musi karetka przyjechać bo ja nie wiem co robić , jak to żadnej nie ma?????? gdzie zbiorowy wypadek ????? ja nie mam samochodu , rowerem mam z nia jechać 15 km????? no co pani ???? poczekam , a mam inne wyjœcie ? ale czy Niunia poczeka??? - jak sie czujesz kochanie? musimy poczekać, - Żuczku słabo mi, boli , - Niuniuœ ile krwi , czekaj wiadro przyniosę bo zalejesz cały dom , pomogę ci usišœć - zadzwoń po Zenka, niech przyjedzie samochodem on mnie zawiezie, ależ Niuniuœ przecież Zenek wyjechał mówiłem tobie , a Franek ma samochód w warsztacie - juz dzwoniłem - Żuczku nie czuję już małego, nie rusza się, słabym głosikiem ledwie słyszalnym Niunia błaga, ratuj nas - co ja mam robić, gdzie to pogotowie , przeciez miało być naturalnie, wszystko było dobrze , dziecko ułożone jak trzeba,USG w normie, co robić ????? - Żu..... już nie kończy straciła przytomnoœć - Niunia, Niuniuœ słyszysz mnie, odezwij się, Niuńka nie zostawiaj mnie, nóż, gdzie jest nóż, muszę jš uratować, jest...jest, miałem naostrzyć - cholera gdzie jest to ostrzydełko, jest, jest.....œru,œru,œru......no! teraz bedzie ostry - a jak jš zabije ? ludzie, kto mi pomoże, Niunia co mam robić, mamuchna, jak się tobie udało w domu mnie na œwiat wydac, muszę jš ratowac, chociaz jš, - głęboko cišć , czy płytko? nie cierpię widoku krwi, a jak zasłabnę? zamknę oczy !!! - teraz , teraz, no już, raz, dwa.........przerażanie, strach, jasnoœc widzę jasnoœć Żuczek otwiera oczy , spocony, przerażony,widzi obok smacznie spišcš Niunię - co za koszmarny sen, dzięki Bogu to tylko sen. - Niunia œpisz? -mmmmmm, co Żuczku, dlaczego mnie budzisz taki miałam wspaniały sen, odbierałeœ poród naszego pierworodnego synka, byłam z ciebie taka dumna, spisałeœ się na medal......wiesz kochanie, chyba masz rację z tym porodem w domu, przecież ileż to ludzi przyszło w domu na œwiat - Niuniuœ wiesz co kochanie, a może jednak pojedziemy do szpitala, wiesz nie to żebym się bał - ja się tam niczego nie boję, moja babka tak rodziła, moja matka też w domu - ale ty to co innego, ciebie bardzo kocham i z miłoœci potrafię zrezygnować z przywileju uczestniczenia w porodzie, zreszta będę obok ciebie w szpitalu - to przeciez nie ważne gdzie , wazne , że będę przy tobie - prawda kochanie ??? Prawda Żuczku !!!! a propos " wjazdu" na salę " na cesarkę" po pół godzinie......często bywa tak , że jest to " wjazd" natychmiastowy....liczy się każda minutka :)))) Szczęœciara , ta co będzie miała , bšdŸ ma ciebie za męża. Nie masz jak natura , a w razie czego zespół fachowców czeka na zawołanie w szpitalu - obyœ tylko zdšżył :))))))))) Pozdrawiam

Jasne każda minutka sie liczy a cały zespół nic innego nie robi tylko siedzi na sali i non stop czeka na takš krwawišcš z przodujšcym łożyskiem. Dora to, że rodziłaœ nie oznacza, że wiesz jak to wyglšda od strony lekarza. W którym szpitalu ginekolog, anestezjolog itd siedzš na sali w oczekiwaniu najgorszego? Widziałaœ jak wyglšda przygotowanie do operacji? Byłaœ przy "cesarce"? Gdy zaczynajš się kłopoty z cišżš to nie w ostatniej jej fazie tylko na poczštku lub w połowie. Diagnostyka odrazu wyłapuje takie przypadki no chyba, że kobieta odmawia poddania się tym badaniom a niestety czasem się to zdarza. Wtedy niech ma pretensje o komplikacje do siebie. Ach i jeszcze te przejmujšce bajki o żuczka, niuniach i inszych biedronkach co im się samochodziki nie palš i wszędzie majš daleko. To chyba te bajki zza siedmiu gór i rzek sš bo skoro wszędzie mieli daaaleeeko. I jeszcze jedno. Dlaczego kobiety nie lubiš rodzić przy pani ginakolog? Dlatego że ta pani ginekolog jest kobietš i sama rodziła więc poród zna ze swojego doœwiadczenia i nie daje robić się w "balona" , że to niby takie straszne i ciężkie przeżycie. Z miejsca ucina głodne kawałki rozhisteryzowanych babek bo wie, że one grajš to dla efektu, taki przerost formy nad treœciš. Nie można jej kitu wcisnšć ponieważ taka pani doktor sama to przeżyła. Taaaa bujać to my..... Dariusz dalej czuj a zwłaszcza czuj kobiety. Wcale nie sš takie "czyste" i prawe jak to się malujš a szczególnie nie sš szlachetne. Ot zwykłe ułomne istoty pełne niespełnionych pragnień, które z nieznanych im powodów nie majš ochoty same realizować a winš za swoje niezdecydowanie obarczajš mężczyzn jako tych co im zło sprawili. Jasne. Może czas spojrzeć w lustro drogie panie i przyznać się do swojej ułomnoœci jakš jest robienie w balona swojego partnera tak by ten czuł się winny i spełniał wasze zachcianki bo wam się samym nie chce ich spełniać. Użalać nad sobš to wy doskonale umiecie drogie panie no i jeszcze ten poród no i jeszcze ten ból jak główka dziecka przechodzi przez kanał rodny no i jeszcze ten straszny potworny ból jak krocze nacinajš no i jeszcze...... Taaaaa ale wyœcie drogie panie nigdy kopa w krocze nie dostały! To jest dopiero ból. Trochę powagi. Sš na tym forum dzieci, którym skrzywicie psychikę tymi opowiastaki o flilerowatych porodach. Nabawiš sie biedactwo jeszcze nerwicy natręctw

W dobrym temacie napisałeœ ten tektst. Masz zerowe pojęcie - no niestety !!! Marny ginekolog z ciebie, aż strach się bać do takiego na kontrolę. Jeszcze może praktyka prywatna, zedrze jak skórę z niedŸwiedzia , będzie bajał jak to wszystko jest dobrze, a jak przyjdzie co do czego - rób co chcesz. Pewnie piszesz sobie w czasie dyżuru na porodówce, bo niech kobieta poczuje ból, podniecasz się jej krzykami czy co? Nocki pewnie teraz masz i tak się wœciekasz , że wyspać się tobie nie dadzš? Bidula , oj bidula z tego chłopiny i w dodatku dostał kopa w krocze, stšd wie jaaaakkiiiiiiiiiii to bóóóóóóóóóóóóólllll , żal mi ciebie ale tak z drugiej strony , oj nie ładnie, nie ładnie życzyć komuœ tego co tobie zapewne było niemiło poczuć :))))) Nie tylko ciałem ale i nosem, bracie nosa to ty maaaasz !!! A tak przy okazji , chociaż stwierdziłam że z depresyjnym ginolem nie ma co gadać na ten temat, ale tak z ciekawoœci, plisssss???? Jakiœ Żuczek ci w krocze za niepotrzebny a wręcz premedytacyjny ból Niuni przyłożył ????

Oj nibir NajwyraŸniej jakaœ kobieta cię wrednie wykorzystała. A poza tym wielki twardziel jesteœ. Spróbuj rozwinšć się też w innym kierunku - będziesz bardziej wszechstronny. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Zamiast straszyć wolę dawać nadzieję, że wszystko jest ok bo nastawienie pacjenta do leczenia to ponad 50% sukcesu. To jest metoda marchewki. Kij tu się wybitnie nie sprawdza. Ty Dora wolisz tylko straszyć. Dariusz cišgle mam naiwnš nadzieję, że ludzie szukajš wiedzy i chcš jš zdobywać ale im dłużej żyję tym ta nadzieja jest coraz mniejsza. Raczej wyłania się obraz wina, chleba i igrzysk.

nibir Kogo ja straszę ? To raczej Twój przywilej :)))) Kobieto radŸ sobie sama przy porodzie, to naturalne i nie jest chorobš. Poczytaj trochę siebie , ale musisz stanšć obok. Powiem Tobie coœ jeœli chodzi o nadzieję , bardzo dobrze - fakt nastawienie psychiczne to 50% sukcesu. Doprawdy byłoby cudownie, gdyby kobiety mogły rodzić w œrodowisku rodzinnym , gdzie ukochany za œcianš jeœli nie obok, wszyscy z cierpliwoœciš i troskliwoœciš wspierajš psychike kobiety - wspaniała wizja. Bardzo pragnęłam tego co tak wspaniale opisujesz, z takim pietyzmem :))) , ja sama rodziłam się w domu :)))) Dzisiaj jednak cieszę się , że do tego nie doszło - nie będę opisywała szczegółów bo nie w tym rzecz, choc może pewnie zrozumiałbyœ mnie dlaczego tak twardo podtrzymuję swoje stanowisko. Teoria jedno , ale doœwiadczenia to drugie :))))

Komu marchewkę? ;-) Przepraszam cię Dora za tę burzę w szklance wody. Nie zrozumieliœmy się.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.