| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Upomnienie. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95 |
|
Przykro mi to pisać.
Ale czytając wasze "fantastyczne" post'y na coponiektórych wątkach, naprawdę zastanawiam się nad zaprzestaniem wizyt tutaj. :(( Panie i panowie ! Towarzyszki i towarzysze ! Bracia i siostry ! ZAPRZESTAŃCIE tych osobistych wycieczek ! Czy nie widzicie, że tu już od dawna nie rozwaza się naprawdę ważnych, zajmujących, interesujących tematów, tylko zamiast tego uskutecznia się drobnomieszczańskie swary, nie przebierając przy tym w słowach...? To przykre i smutne. Nie o to tu chodzi, by pokazać swoją wyższość, ani by wyszydzić czyjś światopogląd, czy też czyjeś zdanie. A może o to właśnie chodzi ? Ja tu przyszedłem znęcony ciekawymi dyskusjami, wymianą poglądów z ludźmi, dla których świat to coś więcej niż gapienie się w RV i plastikowa rzeczywistość pop-kultury. I przez pewien czas tak było. Moja obecność na post'ach typu "Silnik grawitacyjny", czy "Wielowymiarowość..." jest częsta i codziennie z niecierpliwością czekałem chwili, gdy będę mógł odczytać, co napisali inni, może zobaczyć jakiś nowy wątek, dopisać się... W tej chwili jestem aktywny tylko na kilku, na innych ograniczam się do przeczytania (a i to nie zawsze) i zignorowania...
To, co się dzieje na "miłości", to naprawdę żenada, proszę koleżeństwa ! Dajcie spokój ! Już się zawiązują koalicje, kliki, stronnictwa... Do cholery, nie róbcie z tego forum polskiego sejmu !!!!
Chciałbym, żeby została tu przywrócona demokracja (błe..) rzymsko-grecka. Niech to forum ma w sobie więcej z Forum Romanum, albo z ateńskiej Agory, niż z tego murowanego cyrku z Wiejskiej...
Dla tych, którzy przespali historię - na starożytnych forach przemawiać mógł każdy, i nikt mu wtedy nie przerywał, nie gwizdał, nie rzucał pomidorami... Dla starożytnych zaszczytem było publiczne występowania, zawsze się do niego dobrze przygotowywali, używając parlamentarnego języka, przedtawiali swoje stanowisko zwięźle, używając form wyszukanych, miłych dla ucha... Nie traktowali tego, jak graficiarze traktują mury !
Przemyślcie to sobie. Bo w tej chwili, to forum wygląda jak skrzyżowanie naszego "czcigodnego" sejmu, wiejskiego jarmarku, graficiarskiej ściany i występu podrzędnej kapeli, gdzie prymitywna publika rzuca jajami, pomidorami, tudzież guanem....
|
|
|
Po pierwsze - to forum nie ejst forum okultystycznym. Teoretycznie mają tu być dyskutowane wszystkie zjawiska, z okultyzmem włącznie, ale z pewnych powodów większym wzięciem cieszy się tematyka UFO, parapsychologia, czy teorie polityczne. Niestety (niestety !) również rozmawiamy tu o religii, ale raczej trudno to nazwać rozmową.
Po drugie - panuje tu zwyczaj wyśmiewania głębokich rozmów o filozoficznym podtekście, i dzięki temu nieliczni już mają ochotę rozmawiać o rzeczach naprawdę interesujących. Obawiam się, Midi, że okultyzm zostałby z miejsca wyszydzony. Zgadnij, przez kogo ?
Po trzecie wreszcie - jesteśmy tylko ludźmi i niketórym puszczają nerwy. A inni po prostu robią zobie dowcipasy. Jeszcze inni drwią ze wszystkiego, co jest "nie po linii partii". A wreszcie jeszcze inni próbują zaprowadzić tu porządek apelując do "lepszego ja", które być może ma każdy z nas...
Innymi słowy - forum, gdy na nie wszedłem, było takie, jak Ty byś chciał, Midi. O okultyźmie też się tu trochę rozmawiało. Ale wystarczyła jedna osoba (potem, na krótko, doszły inne), by rozbić całkowicie spójność grupy i doprowadzić do tego, że zamiast poddawać pod dyskusję rozmaite tematy, prowadzimy niekończocę się pyskówki i spory ideologiczne...
|
|
|
O okultyźmie rozmawiać chętny jestem JA. Leto , wcale nie jest tak, że UFO cieszy się generalnie większym wzięciem. Swego czasu najwięcej osób było zainteresowanych OBE, które zalicza się de facto do okultyzmu. O religi nie rozmawia się Leto , nie ujmuj tego grzdeku w jako sporów sporów religijnych. Są to spory parareligijne ; ).
A co do osób, to jest taka jedna. Jednak przez Leta , tak, przez ciebie, zysakała miano poważnego dyskutanta. Bo ta osoba jest tu i potrzeba , ale w roli błazna królewskiego ( co nie umniejsza jego autorytetu ). A ty rozmawiając z nią podnosisz ją do roli bardzo poważnego dyskutanta, którego każde zdanie się tu liczy. A potem to i owszem, przyszło parę osób , które moje rozważania o Hitlerze wzięły za akt wyznamnia wiary i JAZDA @#%$ poczęły mnie wyzywać , obrażać. było ich sporo : alfa , chłopak alfy , Anka , leftfield , Kobra - one walczą z rozumem. To samo dotyczy wątku miłość , gdzie nie miałem prawa do bezkrytycznego wyznania swoich racji : (
|
|
|
wiem, że każdy ma prawo wypowiedzieć się na forum jak i zadać pytanie...
cały czas chodzi mi o to by były tu poruszane poważne tematy... i myśle, że jeśli ktoś coś uwarza to nie nalerzy sie z niego śmiać, bo żeby tak myśleć musł mieć jakieś powody i wądpliwości po to jest te forum by takie sprawy wyjaśnić a nie się z nich śmiać!!!
PoZdRaWiAm AlL ! :D
|
|
|
wiem, że każdy ma prawo wypowiedzieć się na forum jak i zadać pytanie...
cały czas chodzi mi o to by były tu poruszane poważne tematy... i myśle, że jeśli ktoś coś uwarza to nie nalerzy sie z niego śmiać, bo żeby tak myśleć musł mieć jakieś powody i wądpliwości po to jest te forum by takie sprawy wyjaśnić a nie się z nich śmiać!!!
PoZdRaWiAm AlL ! :D
|
|
|
Jeżeli mam być szczery to zostałem tutaj przyjęty w sposób bardzo niekulturalny itp. Tylko niektóre osoby z tego forum były mi życzliwe.... Więc zgadzam się z Tobą całkowicie!!!!
|
|
|
np przez ciebie Winter, przez tamtego posta na topliscie itd
|
|
|
Nie obraziłem cię na topliście ani razu , przesadzasz. Wszyscy się mnie czepiają , a ty próbujesz dorzucić swe 5 groszy. Nazwę to instynktem stadnym.
|
|
|
Dobra Winter daj spokoj nie mam do Ciebie zadnych pretensji, podobaja mi sie twoje i innych posty, choc nie wszystkie, wkurza mnie ze podejmuje temat o czyms innym a gadka schodzi na cos innego itp. Ty jestes w porzadku, nowy bylem wiec przeszedlem kotowanie hehe... POZDRAWIAM
|
|
|
Hmm... Leto - rozmowy o religii wychodzą zawsze przy zagadnieniach UFO... Ale po co się męczyć?
I pytanie do Ciebie Midi - jakie są Twoim zdaniem poważne tematy? I co o tych tematach sądzi świat naukowy?
:) Natomiast aluzja, która prawdopodobnie była skierowana do mnie :D. Rozbawiła mnie szczerze Leto, bo to nie ja rozbijam dyskusje. Ja tylko zadaję pytania, na które jak widać nie potraficie odpowiedzieć. Albo kiedy odpowiadacie to schodzicie w sferę etyczną, kulturową i filozoficzną a z tąd już krok do wszelkich nieszczęść takich jak rozbicie rozmowy czy też przepychanki słowne na tematy, których nie da się jednoznacznie określić. Bo jak wszystkim wiadomo niektóre tematy jakkolwiekby nie były przedstawione zawsze będą przedstawiane poprawnie... przykład? No własnie filozofia, która poruszamy bardzo często.
Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :D :D :D :)
|
|
|
:K)ars(i:
Nienawidzę kotowania , dlatego przepraszam cię ,jeżeli uraziłem cię w którymś z postów. Być może w chamski sposób wyknąłem ci błędy. Pozdrwiam
|
|
|
O Winter! Zrobiłeś błąd:"wyknąłem". I co ty na to, że kobieta jest mądrzejsza od ciebie, słyszałam, że to wewnętrznie sprzeczne?
|
|
|
Aniu , zróbmy wyjątek potwierdzający regułę - ty jesteś mądrzejsza. Ciesysz się ? ; )
|
|
|
Nie, ja nie chcę być na siłę mądrzejsza od ciebie tak jak ty chcesz być mądrzejszy OD WSZYSTKICH kobiet. Jak ty możesz sobie wmawiać takie banialuki?
|
|
|
No to jesteś głupsza , ku twym usilnym staraniom. Czy teraz cię to urządza ? Czy znowu nie ?
|
|
|
Winter....pisząc takie rzeczy obrażasz Anie jak i inne kobiety na tym FoRuM...
ale nie chcę wchodzić tu w konflikty z innymi, a zwłaszcza zTobą... bo nie jesteśmy tu by się publicznie obrażać tylko dyskutować na nurtujące nas pytania chyba się ze mną zgodzicie? I nie ma żadnej potrzeby by osądzać poziom wiedzy innych osób...trzeba się pierw zastanowić nad samym sobą (p. retoryczne)....
|
|
|
HEJ HEJ co tu sie dzieje, przypomina to bazar na Rozyckiego nie kloccie sie to forum jest bardzo przyjemne i fajne i nie trzeba sie tu klocic chyba ze chodzi o UFO:)
|
|
|
Wiesz co by mnie urządziło Winter? Jakbyś założył nowy post i publicznie przyznał, że to co pisałeś o kobietach w temacie miłość jest nieprawdą np. że są głupie itp. I żeby to było na serio.
|
|
|
Aniu znowu masz racje...ja też jestem kobietą i poczułam się zraniona....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 95 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |