Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
bóg nas zostawił
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 40

Lepiej by było gdyby nas wszystkich zgładził, to: http://fakty.interia.pl/news?inf=689926 to jest po prostu zaprzeczenie jakiegokolwiek człowieczeństwa. Jedyne co nas różni od zwierzšt to to że potrafimy wymyœlić więcej sposobów na zadawanie cierpienia. Boga nie ma, gdyby był nie mógłby do czegoœ takiego dopuœcić, bo nikt za żadne grzechy nie powinien być skazany na takš torturę.

wyckret Wystarczy obserwacja, głęboka myœl, rozważania i możesz mieć zupełnie inny obraz. Właœnie gdyby WSZYSTKO w naszym życiu układało sie tak dobrze ( zależy jeszcze co jest dla nas dobre?) jak byœmy sobie życzyli.....jestem przekonana , że właœnie wówczas myœl o Bogu nawet by nie musnęła naszych mózgownic. Jest małe dziecko , które poznaje ludzi, œwiat je otaczajšce , jest ciekawe. Dotyka różnych rzeczy, czasem niebezpiecznych dla dziecka....ale ciekawoœć i chęć dotknięcia jest tak silna, że i tak próbuje.....i w końcu dotyka. Parzy się , boli, płacze i wycišga ręce do osoby przy , której czuje się bezpiecznie - do mamy i taty :) Którzy ukojš ból, właœnie w takich momentach biegnie gdy boli, bšdŸ gdy potrzebuje zaspokoić potrzebę miłoœci. Mama co prawda chroni je, odsuwa niebezpieczne przedmioty- ale wisus jest uparty ! Zaczyna uczyć się chodzić, poczštkowo z pomocš mamy i taty....aż w końcu zadowolone , uœmiechnięte i dumne z siebie kroczy samodzielnie :) Dziecko uczy się życia , w przygotowanym œrodowisku. Poznaje różnego rodzaju emocje , z uczuciem miłoœci na czele , poznaje œrodowisko, uczy się współżycia z innymi. Cały czas rodzice w dorastaniu pomagajš , wspierajš . Przychodzš pierwsze niepowodzenia , by przez nie poznawać i uczyć się właœciwych wyborów. Ta zabawka " cacy" a ta " bebe". Nie omijajš też cierpienia .....by poznać ból duszy, serca - co to jest ? i czemu ma służyć? Nikt za dziecko nie bedzie uczył się życia, nikt za nie uczył sie chodzić. Nie przejmie cierpienia gdyż wówczas nie pozna .....czym jest serce, uczucia czasem lęku, samotnoœci ale też miłoœci. Matka nie powie , ja za ciebie kochać będę, tata nie wspomni ja za ciebie mocny i silny bedę. To nie byłaby miłoœć !!!! Jesteœmy jak małe dzieci, gdy jest nam dobrze nawet na myœl nie przyjdzie by wtulić się w ramiona mamy i taty....co uniemożliwia poznanie uczuć bólu i miłoœci. Czy mamy być obrażeni na mamę i tate, że uczyli nas życia? że okazywali nam uczucie miłoœci? że pozwolili na pierwsze samodzielne kroki, jazdę na rowerze nawet gdy upadki były? Że pozwolili na samodzielne dokonywanie wyborów, umożliwili je nam ? Bóg nie przeżyje za każdego z nas osobno życia, za nas nie będzie dokonywał wyborów , nie będzie za nas uczył się miłoœci.....Bo On Jest Miłoœciš.....Naszym zadaniem jest poznawać tš Miłoœć, poprzez życie , które nie jest usłane różami.....dlaczego? Inaczej nie poznamy smaku słodyczy i goryczy.....przez co nie potrafilibyœmy odróżnić jednego smaku od drugiego. Zamiast więc narzekać i obarczać winš Boga....Czas byœmy uczyli się Miłoœci.....tylko dzięki nauce życia poznamy Jš. I tak jak dorosłe dziecko matce i ojcu dziękuje za "tak" naszemu życiu .....Tak my dziękujmy Bogu za ten dar......za cud poznawanie wszelkich " zabawek" :)))) Że zła jest więcej niż dobra? Że je odczuwamy? Że cierpimy ? Sami je tworzymy ! Pozdrawiam

Dora slicznie to ujelas i napisalas. Gratulacje !!!

Goska Miło mi :))) Pozdrawiam !

Bravo ładnie ujęte. Zgadzam się z tym. A szczegulnie, co dla kogo jest dobre. Bo dla jendnego to zdetonować bombe, a dla drugiego odebrać wypłatę.... [%sig%]

Przyłšczam się do gratulacji;)

Joz. 1:5 "Nikt przed tobš się nie ostoi, dopóki żyć będziesz; jak byłem z Mojżeszem, tak będę z tobš, nie odstšpię cię ani cię nie opuszczę." Hebr. 13:5 " Niech życie wasze będzie wolne od chciwoœci; poprzestawajcie na tym, co posiadacie; sam bowiem powiedział: Nie porzucę cię ani cię nie opuszczę." Myœlę, ze Bóg nigdy człowieka nie zostawił i nie zostawi, bo jeœli raz tak powiedział to tak jest, bo On się nigdy nie zmienia (Hebr. 13:8 "Jezus Chrystus wczoraj i dziœ, ten sam i na wieki.") A jeœli ktoœ uwaza że Bóg go zaostawił to œwiadczy tylko o tym, ze jest słaby i poddaje się atakom diabła. (bo szatan zasiewa w sercu człowieka niepokój, żeby go wykończyć,a jeœli człwiek jest cienias to sie poddaje). Bóg nigdy nikogo nie zostawia! Proszę zapomiętać! Jeœli wydaje ci sie że Bóg cie porzucił to moze jeszcze nie powieżyłeœ Jemu swojego życia.

"Jeœli wydaje ci sie że Bóg cie porzucił to moze jeszcze nie powieżyłeœ Jemu swojego życia." A co Ty masz do gadania ???

heh, Bóg was nie zostawił to wy opuœciliœcie Boga, i to co się stanie niebawem nie będzie karš za to żeœcie go opuœcili, ale za to, że opuszczajšc go przysporzyliœcie wielu ludziom okrutnie cierpienia. Karma nie zna litoœci.

"A co Ty masz do gadania ???" powiem ci po chamsku: zamknij twarz! i jeszcze jedno a ty co masz do gadania pusty łbie!? nic

ona zna jedno słowo zaczynajšce się na h... i wcale nie chodzi mi o męskiego członka ;-)

to jest słowo, którego nie można wymawiać ;)

zapominacie o wolnej woli !

"Boga nie ma, gdyby był nie mógłby do czegoœ takiego dopuœcić, bo nikt za żadne grzechy nie powinien być skazany na takš torturę." Nie oskarzaj o to Boga !!!! Zwroc uwage, wsrod jakich ludzi zyjesz i zacznij ich pietnowac, jak cos Ci sie nie podoba. Ja nie chce mowic za Pana Boga, ale On moze czeka az zmadrzejesz !!!! Uwazam, ze Pan Bog jest najmadrzejszy i pewnie, jak kazdy madry miluje ludzi madrych......

...hm bog jest...ale moze jego/jej? definicja rozni sie od tej jaka znamy...

Ja mam "kolegę" w klasie który codziennie modli się do swojej wierzby płaczšcej. I co, on ma Boga, chociaż troche dziwnego (on sam jest dziwny).

dziwni ludzie sš ciekawi... normalni wprost przeciwnie

Wierzba go napewno nie zostawi. Pozdrów kolegę!

Mogę wiedzieć o co chodzi? Bo link chyba już wyczyœcili. A co do Boga...dziwna sprawa. Można go interpretować jako wielkiego stworzyciela, wierzbę płaczšcš, albo hydraulika z 3 piętra. Nie jest ważne w co wierzymy, tylko jacy jesteœmy. [%sig%]

"dziwni ludzie sš ciekawi... normalni wprost przeciwnie" Dla mnie kazdy czlowiek jest dziwny, bo inny !!!

Nudni? [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 40
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.