Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Hitler- Karty na stół
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 207
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 10 | 11 | Następna strona

Czy uważacie , że system rządów ( nie konretne rządy ), jaki był w III Rzeszy jest najskuteczniejszy w zarządzaniu współczesnymi państwami ? Autorytarne rządy i szybkie podejmowanie decyzji odróżnia go od powolnych (decyzyjnie) i ospałych ( organizacyjcnie ) demokracji , a szybkie wyjście z kryzysu dzięki tym decyzjom świadczy na korzyść takiej formy rządów. Co sądzicie na temat powiązań Hitlera z okultyzmem ? Czy pomogły mu w tylu sukcesach ? Jak jest według was ?

Polityka względem żydów to także były JEGO RZĄDY. Nie wyobrażam sobie teraz takiej polityki,może tobie Winter by pasowało patrzeć codziennie na jego plakat pod groźbą więzienia, ale mi nie. Hitler wmawiał nawet dzieciom, że żydzi i inne kraje są nic nie warte. Nie wiem, jak mógł byś coś takiego zaakceptować, tylko dlatego, że byś nie płacił podatków na byle co.

Winter widze ze niemasz pojecia o polityce perzed wojennej niemieckej.Wiec nieplam sie ! eva

Jest mi wszystko jedno , kto by obracał moimi pieniędzmi , jeżeli byłyby dobrze wykorzystane. Ale nie pochwalam rządów Hitlera. NIe możecie mi tego zarzucić. Przecież mówię o tym jako o HISTORII , jako o np. Hammurabim, Czyngis - khanie ! Nie pochwalam osobowej formy rządów tj. konkretego rządu Hitlera. Zastanawiam się głośno nad DYKTATURĄ WOJSKOWĄ , jako systemie rządów. A tytuł posty jest kontrowersyjne , jednak nie ma nic mylnego, jak twierdzenie , że go pochwalam.Cz powiedziałem - szkoda , że Hitla nie wgrał wojny ? NIE. Więc o co chodzi. Napisz swoje minusy i plusy tego systemu. Na koniec dokonamu bilansu i zestawienia.

"Winter widze ze niemasz pojecia o polityce perzed wojennej niemieckej.Wiec nieplam sie ! eva" Tak się składa ,że temat ten dogłębnie zgłębiłem. : )

Zaglebiaj dalej bo narazie brodzisz.Zacznij nie od Hitlera a od Marksa "widmo krazy po europie" poprzez powstanie pierwszych partii soz w niemczech . O dowiesz sie jake role Hitler pelnil . eva

Wytknij mi błędy , jakie rzekomo popełniłem !

Narazie niepowiedziales nic kakretnego ,rzeczowego tylko ogulniki i to moge juz wytknac. Ale ja ci wytykac niechce tylko nie podniecaj sie ze on sie okultyzmem zajmowal juz napisalam dlaczego to robil a zakon Thle powstal zanim Hitler dzialal politycznie (przeczytaj co napisalam wczesniej To tyle o hitlerze,A co do wladzy tatalitarnej to dobry temat do dyskusji, bo ma tez plusy poz eva

2 wojna swiatowa, to wymysl (wiem ze moge niektorych oburzyc) - ludzi z izraela powszechnie znanych jako zydzi. Otoz wybrali sobie narod solidny i pracowity taki jak niemcy, sam Hitler byl zydem jak i wiekszosc ludzi z jego grona. Dlaczego mieli by wywolac wojne? Otoz wiadomo bylo ze kiedy w przebieg wojny, predzej czy pozniej wlaczy sie Usa, wiedzac ze rzady Hitlera moga zakonczyc sie zle dla Europy a gdy dochodiz do tego wojna z zwiazkiem radzieckim , rzady Nazistow zostana w niedlugim czasie obalone , to stwarza pretekst aby caly kapital narodowy umiescic w innym panstwie, w tym przypaku Argentynie, I STAD wyznawcy mojzesza mieli pieniadze na budowe swojego panstwa - Izraela. I tak wykorzystali Niemcy dla wlasnego urodzaju, pozostawiajac je totalnie zniszczone po wojnie. Zydzi rowniez silna reka trzymaja wladze w Polsce wykorrzystujac korupcje itp ale to juz nie na ten topic pozrawiam

No właśnie , bez emocji. Nikt tu nie popiera Hitlera. Więc napisz , co myślisz o totaliryźmie, uwzględniając plusy i minusy. Mówisz o Thule ? No , przecież wiem , co to była za organizacja. Było też pismo okultystyczne. Hitler zajmował się okultyzmem maksymalnie. Podobnie ak jego koledzy. Cze

Niestet (szkoda )ale musze isc do pracy . Ale o totalitarneji wladzy chetnie napisze i poczytam ale nie teraz . poz eva Ps i tu sie zdziwisz moze nojch pogladow

"Zydzi rowniez silna reka trzymaja wladze w Polsce wykorrzystujac korupcje" Opowiedz nam o tym....

Hmm... wychodzi na to, że Hitler był okultystą. I jaki był z tego pozytek dla świata? Ile milionów ludzi zabito??? MILIONÓW ??? To tylko potwierdza, że okultyzm nie jest dla ludzi... Pozdrawaim :) Trzymajcie się cieplutko :) kolorowych snów :)

To dla kogo jest ? Dla nadludzi ? Ty rasisto perfidny ; ) Brat pokazał swe prawdziwe oblicze....

Czesto sie zastynawialam dlaczego demokracja-najpotezniejszy ruch polityczny pierwszej polowy XXwieku-cieszy sieobecnie tak znikomym poparciem spolecznym?Postemp ludzkosci tworzy sie przez ciagle wspolubieganie, przez ciagla walke w ktorej sie tylko bron doskonali Jezeli narod chze zyc musi isc na przod,tworzyc,organizowac wedlug swojego typu wszystko, co jest zddolne ulec wplywowi.Dzumom narodu jest demokracja (a szczegulnie demokracja w rekacz zydow)z uwagi na antyindywidualizm,amoralnosc i dazenie do ograniczenia wolnosci na rzecz rownosci.Propagowana przez demokracje wiez klasowai internacjonalizm wiedzie do oslabienia narodu(co skutecznie prubowano w obecnych BRD)Wladza Totalitarna czemu nie przynajniej jasno o co chodzi Anarchizm to moja ulubiona polityka

Qrczę, znów żałuję mojej nieobecności - widzę, że Winter doprowadziłeś do perfekcji sztukę wbijania kija w mrowisko, gratuluję !! ;-)) A teraz do rzeczy: Tu naprawdę ciekawie się was czyta, moje dziatki. ;-)) Oczywiście najsmaczniejsze kąski to takie, gdzie można usłyszeć gromkie głosy, jaki to Hitler był parszywy, zarażony bez mała trądem, chory na epilepsję, paranoję, w dodatko moczący się w pieluchy degenerat, co ratunek swego kraju widział w okultyźmie, gnębił swój naród, palił i bombardował własne fabryki, pomiatał połową świata.... i inne tego typu PIERDOŁY, przepraszam za wyrażenie... Ale czasem rzygać się chce, czytając takie idiotyzmy. Oburzenie jasnego, bezstronnego umysłu, przenikniętego ideami demokracji, równości, braterstwa... Tu mała dygresja - kto policzy ilość krwi przelanej pod hasłami "Liberte, Egalite, Fraternite !", dostaje piątkę z historii.... Wracając do Hitlera: 1) O ile wiem, żadna relacja historyczna nie jest w 100% wiarygodna, bo jest pisana przez zwycięzców (o tym była już mowa), a tradycją jest obrzucanie pokonanego błotem, pokazywanie go jako jednostkę amoralną, zdegenerowaną, itd. 2) Bombardowanie własnych struktur i palenie swoich zapasów i płodów rolnych jest standardowo wykorzystywaną taktyką walki obronnej, stosowaną od czasów, gdy używaliśmy maczug. Być może moralnie naganna, ale militarnie bardzo uzasadniona. 3) NAJWAŻNIEJSZE !!! Może przy tych wszystkich "błędach" Hitlera umknęły wam następujące fakty: Niemcy jako pierwsze dysponowały rakietami balistycznymi o kolosalnym zasięgu. Jako pierwsze wprowadziły do seryjnej produkcji samolot o napędzie odrzutowym. Pracowały nad bombą atomową (po to zresztą została zajęta Norrwegia - źródło "ciężkiej wody") - prac nie ukończono, bo technologia ta jest trudniejsza niż wykorzystywanie plutonu (Amerykanie). Niemcy pracowały nad bliżej nieokreśloną "Wunderwaffe", którą mogło być zastosowanie silnika antigrav. ...i to wszystko w ostatnich latach przed wojną i w czasie wojny. Co do techniki i osiągnięć naukowych - zapraszam do zweiedzania skansenu w Gierłoży - bunkry o stropie grubości 50cm (!!), zdolne wytrzymać wielokrotne bezpośrednie trafienie bombami burzacymi.... 4) Ktoś tam coś rzucił o Napoleonie - był naprawdę rewelacyjny, ale trochę zbyt zakompleksiony - musiał udowadniać sobie swoją męskość wielokrotnymi (czsto żałosnymi) kontaktami z kobietami, zaś jego "sztuka wojenna" to przede wszystkim taktyka Stalina - mln żołnierzy przeciwko 10.000... Miał poparcie, bo był skrajnym populistom i np. naiwnym Polaczkom obiecywał wolność. Ha, ha. Dla mnie to gość na miarę Leppera. 5) Co do propagandy, prania mózgów i wychowywania w nienawiści... Dajcie spokój, towarzysze !! Widać za młodzi jesteście, by pamiętać pochody pierwszomajowe, organizacje typu pionierzy i ZHP, TPPR, i inne takie... POczytajcie historię, a dojdziecie do wniosku, że KAŻDY władca zachowywał się IDENTYCZNIE, jak Hitler... Czy to był Mussolini, Hirohito, Roosevelt, Churchill... Zresztą, wcześniej nie było inaczej. Proponuję zacząć od wojen krzyżowych i prześladowań "heretyków". Jak ktoś ma coś do dodania, to zapraszam. Ja nadal popieram Wintera - nie chodzi nam o Hitlera osobiście, ale o TĘ KONKRETNĄ FORMĘ RZĄDÓW !!!!

Hmm... No, konkretna forma rządów, która przyniosła milionom ludzi zagładę. Nie chodzi tutaj o wojnę tylko o działania wewnątrz Niemiec. Moja wiedza mówi: Hitler był wrednym rasistą i skończonym kretynem, a ludzie wokół niego mięli więcej szczęści niż rozumu i więcej kasy niż nam się wydaje. Skąd mieli kasę? Z odpowiedniej polityki względem wilekich korporacji, które zarobiły na wojnie więcej niż wyłożyły na wojnę, a że przy okazji kilkadziesiąt milionów ludzi straciło życie to już tylko drobny szczegół. Pokłony w stronę firm: Bayer, Wolswagen, firmy farmaceutyczne etc etc etc. I jak tutaj można kogoś popierać bądź też nie? polityka Hitlera a właściwie jego doradców była katastrofalna w skutkach. A ja wolę żyć bez skutków w biedzie niż w bogactwie starcić kogos najbliższego. Hitler zapłacił... szkoda tylko że z nim cały świat. Pozdrawaim :) trzymajcie się cieplutko :)

Witam!!!! numeroUNO zapewne kultu nie lubisz ale tam jest jeden kawałek....ktorego powinienes wysłuchac... wiesz jak to miałem sasiada kiedyś...powiem tak jego ojciec nawalal go ile wlezie.... zaszczepił mu gresje i nienawiść....teraz jest jednym z wielu baranow biegajacych po tej naszej krainie i krzyczacych rozne dziwne rzeczy a szczegolnie upodobal sobie nazistowskie pozdrowienie...slowianie nie powinni twierdzic ze nazizm był ok...był skierowany przeciwko nam ...ponoc jestesmy podludzmi...widacd numeroUNO czujesz sie podczłowiekiem, ale Ty człowiekiem nie jestes.... a co do korupcji rzady nazistowskie były bardzo skorumpowane...poczytajcie troszke literatury....a adas nie był az takim dobrym dyktatorem jakby sie wydawalo...dobry dyktator to taki ktory dba o swoja nacje swoje spoleczenstwo...ten koles nie dbal o to.....mial duzo kompleksow...pewnie tez sex uprawial dla prokreacji..... [%sig%]

Left, coraz bardziej przekonuję się, że mamy bardzo zblizone poglądy w niektórych sprawach... Nie ukrywam, że mnie to cieszy... :) Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)

"dobry dyktator to taki ktory dba o swoja nacje swoje spoleczenstwo" Hitler bardzo dbał o swoje społeczeństwo. A co do wypowiedzi Leto 1) Oczywiście , wojna ta była ostatnią. Sfałszowanie informacji o niej jest oczywiście oczywiste ; ). Chaos theory napisał , iż II wojna to wymysł żydów. 2) Zgadza się, tak samo jak niszczenie własnych miast. Hitler po prostu niszczył KAŻDY budynek nie pozostawiając aliantom żadnych struktur. 3) Nie wiem czy wiecie , ale dzięki naukowcom Niemieckim USA dzisaj mogą latać w kosmos , na księżyc , planują wyprawę na Marsa.Tak samo kompy , nie rozmawialibyśmy dzisiaj przez sieć, gdyby nie wynalazki Hitlerowskich naukowców. 4) Napoleon ? Był bardziej podobny do Stalina ; ) 5) A dzisiaj to co mamy. Co drugi plakat "jestem europejczykiem". Propaganda jest CAŁY CZAS. Teraz was indoktrynują , a wy o tym nie wiecie. Jeszcze od siebie pragnąłbym dożucić jedną b ważną rzecz z punktu widzenie historycznego. De facto - Hitler uratował europę zachodnią spod władzy ZSRR. Bo gdyby nie on , Stalin zjąłby wszystko. Tym samym wzmocniłoby to ten system i nie upadłby. Zach. europa powinna być wdzięczne Hitlerowi za to , a nie go oczerniać.. Ale whistorię piszą zwycięzcy. A USA nie mordowali / Jesteście pewni ?

No dobrze wracam i do tego wątku. Piszesz Winter, że Hitler dbał o swoje społeczeństwo... a czym się to przejawiało? Ostatecznie w wyniku jego działań Niemcy zostały zniszczone... Więc jednak jego rządy nie były efektywne. A może zwróciłeś uwagę jednak na to, że Niemcy podniosły się do tego czym są obecnie po tym, jak Francji i Wielka Brytania stworzyły wspólnotę wraz z nimi po to, aby zacieśnić związki ekonomiczne z krajem, który gdy tylko pojawiały się u niego problemy stawał się ekspansywny. Więc dobrobyt buduje się jednak metodą współpracy, a nie tym czymś co Adolf Malarz sobie wymyślił.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 207
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 10 | 11 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.