| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Ideał kobiety | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51 |
|
Kobieta jest ucielenieniem boskoci, dlatego też jest tajemnicš i niewyobrażalnym cudem. Reprezentuje sobš boski aspekt ciepła, przyjemnoci, opieki i oddania. Jest królowš każdego domu, jego blaskiem. Kobieta, wcielenie boskiej energii. Jakże wspaniała jest jej natura! Ileż ma w sobie wyrozumiałoci, cierpliwoci i miłoci i ciepła! Rzadko który mężczyzna potrafi jej dorównać.
Wnosi radoć i szczęcie do swego domu. Kobieta kochajšca swego jest kwiatem rozsiewajšcym niepowtarzalny zapach, klejnotem, którego blask owietla całš rodzinę.
Kobieta o takich cechach to bez wštpienia bezcenny skarb. Jest ostojš domu i stylu. To ona utrzymuje dom przy życiu. Kobieta winna dšżyć do poznania siebie i w każdej chwili być wiadoma swej jednoci z Wszechwiatem. Powinna zawsze przejawiać pragnienie połšczenia się z boskš wiadomociš.
Jej mowa jest łagodna, kojšca i słodka. Wyraża się w miłoci . Dla niej jest to bowiem najlepszy sposób realizacji siebie.
|
|
|
Pytasz sie skšd wytrzasnšć smoka?...Ty się pytasz? No wiesz !
Jak to skšd ? To całkiem proste.....Smok drzemie w Tobie - obud go ! :)))))))))))
Będziesz zdumiony !
Sš te cudne kobiety, sš ci wspaniali mężczyni.....nie tracę nadziei ! :)))))))
Nie trzeba ich szukać , sš bardzo blisko - możemy to być my, może inni - ostatecznie jeli jest wzajemne dawanie , do ideału bliżej niż dalej !!!
|
|
|
Chyba się trochę pogubilicie... :)))))
Tylko żeby kto smokowi łebka nie odcišł...
bo po to był rycerzom smok... :)))))
Tylko, żebycie się nie pogubili jak będziecie pukać do drzwi i szukać swoich ideałów...
:)
|
|
|
Ależ skšd ! nie ma mowy o pogubieniu się !
To specyficzny dialog.....:))))))))))
|
|
|
E! Tam..... A zaczynało byc tak fajnie......:)
Juz zaczšłem przeglšdać stare ksiegi o Szklanych Górach, o księzniczkach, niekoniecznie zakletych w zaby, bo całowac sie z płazami.......:(
Aczkolwiek, czego sie nie robi, by znaleć opisana przez Ciebie niewiastę......
Toz oprócz duszy i wrazliwoci mamy tez testosteron!!!!!!!!!!!!:))))))))))))
Pozdrawiam:)
Ago! Smoki wytrzebilimy, mamuty tez...... czemu kilkadziesišt tysiecy lat temu nie było Greenpeac'u? :)))))))))))))
Faktycznie trza nam pukac do drzwi......:(
|
|
|
Ile ludzi tyle zyciowych scenariuszy. Kobiety sa bardzo rozne. Zanika domowe ognisko z domowymi daniami, zapachem ciasta i pasty do podlog. Urodzenie dziecka to obowiazek na reszte zycia, wiec wyzwolona kobieta albo z tym zwleka, albo nie rodzi wcale. Przecietny mezczyzna nie jest w stanie zarobic sam na utrzymanie rodziny. W wielu krajach pracodawcy nawet wola zatrudniac kobiety, bo mniej im sie placi.
Swiat pokracznieje coraz bardziej. Pokracznieje ludzkosc i jej powinnosci. Dotkniety tym jest juz dzisiaj kazdy czlowiek.
|
|
|
Tak Gosiu,
zgadzam się. Kobiety sš bardzo różne.
Jedne sš nastawione głównie na domowe ognisko.
Inne na robienie kariery.
Inne na rozwój.
Inne szukajš czułoci i miłoci.
Jeszcze inne wołajš głono "przeleć mnie".
Czy jest to piętno naszych czasów?
W pewnym sensie tak - na pewno wpływ ma to na skalę i rozkład różnych zachowań, ale nie zwalajmy wszystkiego na czasy... ważna jest przecież osobowoć człowieka.
Pozdrawiam
|
|
|
Nie macie już o czym gadać??????? Porozmawiajcie o ideale faceta.
|
|
|
Ależ Kunegundo,
facet nie moe być idealny... bo by nie istniał :)))
Ale trzeba przyznać, że zdarzajš się fajni faceci :)
Choćby dzi, trafiłam na takie dwa przykłady, które to potwierdzajš.
I chwała im za to :)
|
|
|
Masz racje nie ma ideałów. Sš tylko tacy którzy wpadaja w oko i przez to stajš sie idealni=)
|
|
|
Nie zawężajmy sprawy do wpadania w oko... :)
Bo to faktycznie może znacznie zmšcić prawdziwy obraz...
Mówię o tych miłych, sympatycznych, kochanych, niepowtarzalnych itd. :)))
To brzmi jak szukanie igły w stogu siana :(
Ale warto szukać :)
Pozdrawiam i zmykam ;)
|
|
|
Warto warto... Włanie kto taki mi wpadł w oko ale nie wiem jak sie za niego zabrać=( Może mi kto podpowie. Będe wdzięczna=)
|
|
|
Z tym wpadaniem w oko to sie absolutnie zgadzam. Kobiety na ogol nie sa rozsadne. Dlatego tak duzo cierpienia.
Jak ktos nam wpadnie w oko, to zaczyna sie ambaras, bo mezczyzna nie szanuje takiej kobiety, ktora go podrywa. Zawsze on chce decydowac o wyborze.
Majk@ jedyna rada jaka Ci moge dac, to przebywaj blisko niego.
|
|
|
To co ? nie ma ideałów ?
Wyruszę chyba na bezludnš wyspę....ale pomarzyć fajnie jest !:))))))
Wracać czas na ziemię.....realizm , zasady, powišzania, zniewolenia , niemoc - same skarby dorobku ludzkoci !
I nigdy nic nie wiadomo :)))))) zabawa w ciuciu babkę , życie po omacku z pierwiastkiem z minus jeden !!!!!
|
|
|
:)
Tak, przebywaj blisko niego... :)
Depcz mu po piętach i niech czuje Twój oddech na karku, mdlej przed nim i upuszczaj chusteczki...
Jeli tego nie zauważy... to pogoń różš z kolcami... koniecznie czerwonš ;)))
Pozdrawiam :)))
|
|
|
No ja już go znam. Wiem ze on tez by chcial ze mna kręcić(przynajmniej chciał) ale oboje jestemy niemiali. Takie sierotki Marysie;-) Jak do niego zagadać jak z nim rozmawiać?? Nie mam z nim za bardzo tematów bo go nie znam za dobrze.
|
|
|
Ach, przypomniało mi się jeszcze jedno... :)))
Można wykorzystać w tym celu pieska... Jeden ze sposobów to poszczuć go psem... :) Oczywicie nie osobicie, ale tak by szybko wpadł w Twoje ramiona... :)))
Facet nigdy nie przyzna się, nawet przed samym sobš, że się wystraszył... za to przypieszone bicie serca może sobie zinterpretować jako efekt nagłego ujrzenia "kobiety jego marzeń"... :)
Sposób sprawdzony i skuteczny :))) Choć akurat wykorzystany z użyciem innego rekwizytu :)
Ale wybór sposobu zależy od Ciebie ;)
Pozdrawiam :)))
|
|
|
Mam nadzieje ze mi sie uda z nim nieco więcej pogadac w najbliższym czasie. 3-maj sie!
|
|
|
Stary chwyt to byl na ksiazki. Zawsze rozmowe zaczynalo sie od ksiazek. Dobry to byl sposob, bo po lekturze jaka kto czytal, mozna sie bylo zorientowac, czym sie kto interesuje.
|
|
|
Na smoki (a la „Gocie, gocie”) mam co takiego:
polecam
http://military.pl/s/m/NUC0065S.html
No i oczywicie jestem kosmitš.
A smoki to były rakiety. |
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |