Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Ideał kobiety
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51

Kobieta jest ucieleœnieniem boskoœci, dlatego też jest tajemnicš i niewyobrażalnym cudem. Reprezentuje sobš boski aspekt ciepła, przyjemnoœci, opieki i oddania. Jest królowš każdego domu, jego blaskiem. Kobieta, wcielenie boskiej energii. Jakże wspaniała jest jej natura! Ileż ma w sobie wyrozumiałoœci, cierpliwoœci i miłoœci i ciepła! Rzadko który mężczyzna potrafi jej dorównać. Wnosi radoœć i szczęœcie do swego domu. Kobieta kochajšca swego jest kwiatem rozsiewajšcym niepowtarzalny zapach, klejnotem, którego blask oœwietla całš rodzinę. Kobieta o takich cechach to bez wštpienia bezcenny skarb. Jest ostojš domu i stylu. To ona utrzymuje dom przy życiu. Kobieta winna dšżyć do poznania siebie i w każdej chwili by㠜wiadoma swej jednoœci z Wszechœwiatem. Powinna zawsze przejawiać pragnienie połšczenia się z boskš œwiadomoœciš. Jej mowa jest łagodna, kojšca i słodka. Wyraża się w miłoœci . Dla niej jest to bowiem najlepszy sposób realizacji siebie.

Pytasz sie skšd wytrzasnšć smoka?...Ty się pytasz? No wiesz ! Jak to skšd ? To całkiem proste.....Smok drzemie w Tobie - obudŸ go ! :))))))))))) Będziesz zdumiony ! Sš te cudne kobiety, sš ci wspaniali mężczyŸni.....nie tracę nadziei ! :))))))) Nie trzeba ich szukać , sš bardzo blisko - możemy to być my, może inni - ostatecznie jeœli jest wzajemne dawanie , do ideału bliżej niż dalej !!!

Chyba się trochę pogubiliœcie... :))))) Tylko żeby ktoœ smokowi łebka nie odcišł... bo po to był rycerzom smok... :))))) Tylko, żebyœcie się nie pogubili jak będziecie pukać do drzwi i szukać swoich ideałów... :)

...niedajboże drzwiami.... :))))) BuŸka ;)

Ależ skšd ! nie ma mowy o pogubieniu się ! To specyficzny dialog.....:))))))))))

E! Tam..... A zaczynało byc tak fajnie......:) Juz zaczšłem przeglšdać stare ksiegi o Szklanych Górach, o księzniczkach, niekoniecznie zakletych w zaby, bo całowac sie z płazami.......:( Aczkolwiek, czego sie nie robi, by znaleŸć opisana przez Ciebie niewiastę...... Toz oprócz duszy i wrazliwoœci mamy tez testosteron!!!!!!!!!!!!:)))))))))))) Pozdrawiam:) Ago! Smoki wytrzebiliœmy, mamuty tez...... czemu kilkadziesišt tysiecy lat temu nie było Greenpeac'u? :))))))))))))) Faktycznie trza nam pukac do drzwi......:(

Ile ludzi tyle zyciowych scenariuszy. Kobiety sa bardzo rozne. Zanika domowe ognisko z domowymi daniami, zapachem ciasta i pasty do podlog. Urodzenie dziecka to obowiazek na reszte zycia, wiec wyzwolona kobieta albo z tym zwleka, albo nie rodzi wcale. Przecietny mezczyzna nie jest w stanie zarobic sam na utrzymanie rodziny. W wielu krajach pracodawcy nawet wola zatrudniac kobiety, bo mniej im sie placi. Swiat pokracznieje coraz bardziej. Pokracznieje ludzkosc i jej powinnosci. Dotkniety tym jest juz dzisiaj kazdy czlowiek.

Tak Gosiu, zgadzam się. Kobiety sš bardzo różne. Jedne sš nastawione głównie na domowe ognisko. Inne na robienie kariery. Inne na rozwój. Inne szukajš czułoœci i miłoœci. Jeszcze inne wołajš głoœno "przeleć mnie". Czy jest to piętno naszych czasów? W pewnym sensie tak - na pewno wpływ ma to na skalę i rozkład różnych zachowań, ale nie zwalajmy wszystkiego na czasy... ważna jest przecież osobowoœć człowieka. Pozdrawiam

Nie macie już o czym gadać??????? Porozmawiajcie o ideale faceta.

Ależ Kunegundo, facet nie moŸe być idealny... bo by nie istniał :))) Ale trzeba przyznać, że zdarzajš się fajni faceci :) Choćby dziœ, trafiłam na takie dwa przykłady, które to potwierdzajš. I chwała im za to :)

Masz racje nie ma ideałów. Sš tylko tacy którzy wpadaja w oko i przez to stajš sie idealni=)

Nie zawężajmy sprawy do wpadania w oko... :) Bo to faktycznie może znacznie zmšcić prawdziwy obraz... Mówię o tych miłych, sympatycznych, kochanych, niepowtarzalnych itd. :))) To brzmi jak szukanie igły w stogu siana :( Ale warto szukać :) Pozdrawiam i zmykam ;)

Warto warto... Właœnie ktoœ taki mi wpadł w oko ale nie wiem jak sie za niego zabrać=( Może mi ktoœ podpowie. Będe wdzięczna=)

Z tym wpadaniem w oko to sie absolutnie zgadzam. Kobiety na ogol nie sa rozsadne. Dlatego tak duzo cierpienia. Jak ktos nam wpadnie w oko, to zaczyna sie ambaras, bo mezczyzna nie szanuje takiej kobiety, ktora go podrywa. Zawsze on chce decydowac o wyborze. Majk@ jedyna rada jaka Ci moge dac, to przebywaj blisko niego.

To co ? nie ma ideałów ? Wyruszę chyba na bezludnš wyspę....ale pomarzyć fajnie jest !:)))))) Wracać czas na ziemię.....realizm , zasady, powišzania, zniewolenia , niemoc - same skarby dorobku ludzkoœci ! I nigdy nic nie wiadomo :)))))) zabawa w ciuciu babkę , życie po omacku z pierwiastkiem z minus jeden !!!!!

:) Tak, przebywaj blisko niego... :) Depcz mu po piętach i niech czuje Twój oddech na karku, mdlej przed nim i upuszczaj chusteczki... Jeœli tego nie zauważy... to pogoń różš z kolcami... koniecznie czerwonš ;))) Pozdrawiam :)))

No ja już go znam. Wiem ze on tez by chcial ze mna kręcić(przynajmniej chciał) ale oboje jesteœmy nieœmiali. Takie sierotki Marysie;-) Jak do niego zagadać jak z nim rozmawiać?? Nie mam z nim za bardzo tematów bo go nie znam za dobrze.

Ach, przypomniało mi się jeszcze jedno... :))) Można wykorzystać w tym celu pieska... Jeden ze sposobów to poszczuć go psem... :) Oczywiœcie nie osobiœcie, ale tak by szybko wpadł w Twoje ramiona... :))) Facet nigdy nie przyzna się, nawet przed samym sobš, że się wystraszył... za to przyœpieszone bicie serca może sobie zinterpretować jako efekt nagłego ujrzenia "kobiety jego marzeń"... :) Sposób sprawdzony i skuteczny :))) Choć akurat wykorzystany z użyciem innego rekwizytu :) Ale wybór sposobu zależy od Ciebie ;) Pozdrawiam :)))

Mam nadzieje ze mi sie uda z nim nieco więcej pogadac w najbliższym czasie. 3-maj sie!

Stary chwyt to byl na ksiazki. Zawsze rozmowe zaczynalo sie od ksiazek. Dobry to byl sposob, bo po lekturze jaka kto czytal, mozna sie bylo zorientowac, czym sie kto interesuje.

Na smoki (a la „Goœcie, goœcie”) mam coœ takiego: http://img485.imageshack.us/img485/2142/sa40005420uz.th.jpg http://img223.imageshack.us/img223/3096/sa40003411zd.th.jpg polecam http://military.pl/s/m/NUC0065S.html No i oczywiœcie jestem kosmitš. A smoki to były rakiety.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.