| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Mrugający punkt na zielono-czerwono | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49 |
|
Od jakiegoś czasu zacząłem oglądać niebo nocą i zauważyłem pare punktów które są zawsze w tym samym miejscu (np. po lewej stronie od małego wozu) Ciekawe co to jest?!
|
|
|
ale nie napisałeś BARTKU czy ten obiekt się porusze czy leci....jeśli stoi w miejscu to właśnie może to być satelita, która odbija światło promieni wychodzących z miasta....
|
|
|
Midi ten obiekt stoi w miejscu, zreszta w pogodną noc nie sposób go nie zauważyć, zresztą nie wiem co to jest, duże, kolorowe, największe na niebie, i tylko to coś zmienia kolory, inne gwiazdy tak się nie mienią, więc nie sposób tego nie zauważyć...
Acha i ja odpowiedziałem zamiast Bartka, chyba się ze mna zgodzi:)??
|
|
|
a o to może jakaś satelita...która jak mówiłam odbija światło z zatłoczonego miasta...
|
|
|
Hmm... o czym właściwie mówimy? O Marsie? O światełku z jakiejś oddalonej wierzy? O głupim żarcie? O odbiciu światła?
Dlaczego pytam - bo jesteś naszym jedynym źródłem informacji, a jak słusznie zauważyła Midi GDYBY BYŁO COS TAKIEGO ZOSTAŁOBY TO ROZDMUCHANE. Więc trzeba przyjąć że nie jest to nic nadnaturalnego...
Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)
|
|
|
Bracie ale to zjawisko wystepuje juz z dobre 3 lata, wiec nie mam zielonego pojecia co to moze byc... jak wyglada to napisalem wyzej, stoi w miejscu, byc moze jest to, no sam nie wiem nie chce pisac ze satelita bo za duze to jest na satelite, swiatlem z miasta to tez nie jest gdyz jest wysoko na niebie, i patrzac sie na to z Rucianego Nidy bylo w kierunku poludniowym, a jak wiecie w zadnym z polskich miast na Mazurach nie ma tylu swiatel po za wyjatkiem Olsztyna. Wiem jedno, ze UFO to to napewno nie jest bo byloby glosno na ten temat ale czym jest ten obiekt nie wiem sam????
|
|
|
Ale stoi w miejscu, gdy na niego patrzysz? (pewnie o to ci chodzi).
Ale istotna kwestia, jest taka, czy np za godzinę będzie w tym samym miejcu.
Bo ja ze swojego okna widze marsa, taki migający obiekt widze również, ale za kilka godzin, już zachodzi, czyli jest to gwiazda (przynajmniej u mnie), kiedyś sam myślałem, że to jakieś Ufo, bo sprawia to wrażenie jakby ruchu, a dokładnie robi to ruch na kształt krzyża, miga na niebiesko i czerwo, a i czasem na żółto. Ale porusza się razem z gwiazdami, więc wykluczam tu Ufo, a obiekt jest bardzo łatwy do zaobserwowania.
Wiesz, jak sobie wpoisz, że widzisz ufo to zobaczysz. Mój kumpel widzi w nocy jakiąś bajkową chmurkę z deszczykiem, którą kiedyś jakbył mały zobaczył oglądając domowe przeczkole :)(on widzi tą chmurkę na serio, nie w umyśle, na ciemnych tłach, ale mnie już nic nie zdziwi). Chciałem wypróbować na nim terapie hipnozą, no ale chyba lubi tą chmurkę.
nara.
|
|
|
No to jak stoi trzy lata i nikt poza Tobą nie zwrócił na to uwafgi to musi to być albo największe przegapienie w histori świata albo po prostu nic. Nie mnie oceniać co to jest...
Wg mnie może to byc gwiazda, która pod wpływem czegośtam wydaje się mienić. Albo odbicie odblask. Można mnorzyć co to ma być w nieskończoność...
Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko :)
|
|
|
:D Skąd ten emat się pojawił?????????
Pozdrawiam :) Trzyamjcie się cieplutko :)
|
|
|
proponuje zakończyć ten temacik ;) to poprstu dziadek mróz świeci latarką, albo jakieś miasto jest w zagrożeniu i wzywają BATMANA ;)
POZdraWIAm !!!!!! :)
|
|
|
Nie ja mowie ze to BABCIA ATOMÓWKA JEST NA CZÓWANIU :) rybka :))) ehehe
|
|
|
To może być obracający się satelita lub jakis wiekszy smieć bedący pozostałością po rakietach czy satelitach wycofanych z uzytku.
|
|
|
To typowe zjawisko optyczne spowodowane oddalaniem obiektu [gwiazdy].-cze.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |