| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Ptasia Grypa | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 66 |
|
Jak mylicie czy ptasia grypa dojdzie do Polski? A jak dojdzie do kiedy? Czy będzie wystarczajšca iloć szczepionek?
|
|
|
Ufita
A może jeste wybrany?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
D.W., twoje zdjęcia dotarły do mnie. Masz fajne pociechy. Gratuluję !
Tak(może), jestem, ale nie mam pojęcia dlaczego.
Domylam się tylko. Nic poza tym.
Jedna z bliskich osób mówi, że mam czystš duszę i dlatego.
Ptasia grypa (pg) jest coraz bliżej Polski. Od wschodu, od południa, niedługo
pewnie od zachodu.
Oby do nas nie dotarła, bo jeli nawet nie przejdzie na ludzi, to przyniesie
wielkie straty dla naszych producentów drobiu.
Przez jaki czas trzeba będzie zapomnieć o rosołku i jajeczkach,
koglu moglu i tym podobnych sprawach.
Gdyby się jednak przeniosła na ludzi, będzie niezwykle trudna do zwalczenia.
Bioršc pod uwagę Polaków i ich zdyscyplinowanie to byłaby katastrofa.
Szczególnie narażone będš duże miasta, a doskonale sprzyjajš temu supermarkety.
Jak by co, wynoszę się na wie.
Przygotujcie samochody - dobry stan techniczny i zawsze pełny zbiornik.
Zapas żywnoci w domu na 3 do 5 mies. (przy dużym oszczędzaniu).
Duży zapas antybiotyków i czosnku. Na służbę zdrowia nie radzę liczyć.
W razie epidemii ograniczyć kontakt z innymi ludmi do zera. Płacić rachunki
przez internet.
Przygotować zapas gotówki tak, aby nie latać bez przerwy do bankomatów.
Po dłuższym czasie wirus stanie się mniej zjadliwy i epidemia wyganie.
Pzdr
|
|
|
Ufita wybrany ha ha ha. Bez komentarza.
Druga rzecz:
Czy gdyby ptaki chorowały na holerę, to nazywano by to ptasia cholera?
[%sig%]
|
|
|
Odsyłam do odpowiedniej literatury.
Ty Damian K. masz tendencję do ironizowania na każdy temat.
Czy jak umrš miliony ludzi, też będziesz taki rozkoszny (tak cię mieszy mierć) ?
Pogadamy jak się zacznie.
W uzupełnieniu poprzedniej wypowiedzi ptasia grypa przyjdzie, bo w każdym kraju
poza ptactwem domowym sš dzikie ptaki, a one nie znajš granic i wszystkie sš
padlinożercami. Wybić ich wszystkich się nie da.
Tak więc pytanie brzmi: K I E D Y ?
Ostatnie prognozy epidemiologów - poczštek przyszłego roku.
Pzdr
|
|
|
Ufita jeden zarazek mi mowil, ze juz Cie wybral. Nic Ci nie pomoze ta ewakuacja i zapasy. HAARP dokladnie wybiera, kogo ma usmiercic ptasia grypa !!!!
|
|
|
Ja się nie obawiam o swoje życie, lecz o wasze.
To dla Was sš te wskazówki.
Ja nie mam za co zrobić zapasów - jestem biedny.
Pzdr
|
|
|
Ufita,nie cieszy mnie ale ptasia grypa to skutek bezmylnoci ludzi, antybiotyków, szczepionek itp. Traktowania organizmu jako odrębnych częci które aby wyleczyć jednš, trzeba zniszczyć reszte itp. Poczytaj trochę o medycynie naturalnej może się czego dowiesz.
Ludzie sami się o to proszš, utrzymujšc cały ten system w kondycji, niszczšc naturę, własne zdrowie i innych.
Nie mam tendencji do ironizowania na każdy temat, tylko na wywody kogo kto jest za starym porzšdkiem, owszem uważam osoby które wyznajš poglšdy np. rydzyka itp za zabawne.
Jedno wiem, jeli nie zostanie zatrzymany tzw "rozwój cywilizacji" będš coraz gorsze choroby, kataklizmy i tragedie. I tego nie zmienicie. Albo zacznš ludzie dostosowywać się do natury w 100% albo natura się wemie za ten cały cyrk (prawde mówišc od tego już nie ma odwrotu).
Kto ma kontakt z astrealem ten swoje wie i potrafi odróżnić wyznawcę starego porzšdku od nowego. Intuicja. Rzecz którš lekceważy obecna cywilizacja. I dlatego ta cywilizacja jest cywilizacjš lepców prowadzonych przez innych lepców.
Obojętnie czy sš to katoliccy konserwatyci pruderyjni do potęg niezliczonych czy super-liberalni buisnessmeni którzy również miłoć przeliczajš na kasę, wszyscy sš częciš tego samonapędzajšcego się systemu. A ptasia grypa to tylko skutek, jedyne co możecie robić to wzmacniać organizm, trzymać się z daleka od antybiotyków, utrzymywać wewnętrznš równowagę organizmu i zewnętrznš. A także wprowadzić właciwš dietę i zioła. Ja nie chodzę do lekarza już 10 rok i nie choruję...
[%sig%]
|
|
|
Ufita
A jak podobała Ci się muzyka?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Niespecjalnie.
Mam nadzieję, że mnie za to nie zbluzgasz, hehe.
Sorki, lecz czasu coraz mniej, a tyle do zrobienia ....
|
|
|
Chcecie sposób na grypę i inne choroby tzw wirusowe przenoszone drogš kropelkowš czyli przez powietrze itp? Żadne grypsko was nie wemie.
Jest całkiem prosty sposób. Wecie patelnie i wlejcie na niš olej rolinny (może być i zwierzęcy np smalec) tak by utworzył warstwę ok pół centymetra. Teraz należy ustawić płomień (lub pole grzewcze) tak by olej na patelni zaczšł lekko dymić. Ale uwaga!!! Nie można za bardzo rozgrzać tłuszczu bo wystšpi samozapłon i pożar macie gotowy!!!
Niech tak zadymi wam całe mieszkanie! To koniecznie. Dym ma znakomite właciwoci odkażajšce. Wszystkie te tzw wirusowe choróbska pojawiły sie masowo dopiero w momencie kiedy zmienilimy sposób gotowania na gaz a potem pršd. Może to i nie najlepiej pachnie ale jest bardzo skuteczne a przy okazji można sobie usmażyć skwarków i połšczyć przyjemne z pożytecznym. Tylko nie włšczajcie wycišgów. Ma być dym aż będzie "siwo" w powietrzu.
Przetestowałem to na sobie i mojej rodzinie parę lat temu i od tamtej pory zawsze tak robię z dobrym skutkiem.
|
|
|
ja mam trochę inny sposób:
herbatka z bzu czarnego, herbatka z róży, herbatka z lipy w równych proporcjach, przy infekcjach bakteryjnych dodajcie do tego szałwię a przy infekcjach grzybiczych glistnik i wyzdrowiejecie ale pić to 3 razy dziennie.
[%sig%]
|
|
|
Ufita - Te krostki i to krwawienie...
Przypomniało mi się, że jest teraz taka choroba przechowywana w Rosyjskich laboratoriach, zwanš chorobš końca wiata. Jest to połaczenie ospy z ebola... Objawy sš dokłšdnie takie, jak opisujesz...Rosjanie już parę razy próbowali jej użyć, ale zawsze co im przeszkodziło. Kiedy moze w końcu im się udać.
CO do ptasiej grypy...hmm :) Szczerze? Co musi się dziać, prawda? jakie epidemie czy co...W końcu nhie może być za dużo ludzi. Cywilizacja jest chora i egoistyczna, a w takich wypadkach może się pogodzić parę zwanionych państw. Czy się boję? Hm...Trochę tak, chociaż wiem, że w poblizu już nie ma zbiorowisk ptactwa :)
Tylko szkoda mi jajek...Bo jak jajek nie ma, to nie ma ciastek, nie ma jajecznicy, omletu, kotleta jajecznego nie ma...nie ma tyle rzeczy :( Bu...
|
|
|
Na ptasiš to nie pomoże, ani jedno, ani drugie. Przykro mi.
|
|
|
Ufita skšd ta pewnoć? Jeste z branży?! Testowałe na sobie ptasiš grypę?
Przykre jest to jak ludzie posiadajš mało wiary w swoje możliwoci! Idzie taki małowierny w siebie człowiek do lekarza a ten mu mówi, że umrze za miesišc i taki małowierny umiera. Bo tak mu lekarz powiedział. A kim że sš ci tzw lekarze!?
Bogami?! Nie! Ot zwykli rzemielincy na dodatek marnej klasy. Zawsze sš ludzie , którzy majš daleko i głęboko fachowš wiedze medycznš i dzieki temu żyjš długo i zdrowo. To nie lekarz nas leczy! To my sami siebie leczymy. I to mimo interwencji lekarzy. Leki nie leczš. Leki jedynie wspieraja naturalne procesy naprawcze. Jesli nie masz sprawnych naturalnych mechanizmów obronnych żaden lek czy lekarz ci nie pomoże.
Dziwi mnie ta dziwna wiara w możliwoci i wiedzš medyków. Przecież oni opierajš sie na danych statystycznych i to w dodatku bardzo niepełnych. Raptem bada się 90% populacji ludzkiej. Dlaczego tylko 90%? Ponieważ te 10% nie mieci sie w żadnych uznanych normach medycznych czy jak kto woli zdrowotnych.
|
|
|
Posłuchaj nibir, fajnie, że chorych (potencjalnie) podnosisz na duchu.
To się ceni. Ale co ma do tego ten dym z patelni ?
Chyba, że to forma kadzidła, lecz wtedy lepiej kupić wiece aromatyczne.
Jeli wykażesz naukowo zwišzek dymu z brakiem chorób u ludzi, którzy
w tym dymie się będš wędzić, to dostaniesz Nobla.
Prędzej jednak w swoich badaniach ulegniesz zaczadzeniu i niczego nie dowiedziesz
poza tym, że tlenek węgla jest szkodliwy.
Lepszy jest sposób indian, którzy w namiocie urzšdzajš co w rodzaju sauny
wysokotemperaturowej.
Lecz jeli to prawda, że ten wirus ginie w 70 st.C, to i metoda indian zawodzi.
Nie pomoże też tradycyjny kubek mleka z masłem i miodem i pod kołderkę.
Bardziej racjonalna jest metoda Damiana K., gdyż dostarcza dużej iloci witaminy C.
Maleńka,
ja tylko piszę, co mi się niło. Nic nie wiem o ruskiej broni biologicznej.
Nie wiedziałem nawet, że co takiego istnieje.
Będę myleć o sposobie na tš chorobę, a jak co wymylę, to napiszę.
Na razie jedynym sposobem jaki jest 100% pewny jest izolacja.
Ma kto informacje, jak długo wirus przeżywa w rodowisku wodnym ?
Mylę o możliwoci zakażenia przez system wodocišgów. Woda do nich jest
pobierana z rzek, do których kto inny w górnym jej odcinku wylewa swoje
fekalia(z wirusem). Nie wiem, czy chlorowanie będzie wystarczajšce.
Widzisz nibir, to wszystko nie jest takie proste jak twój dym z oleju z patelni.
Nie bierz tego do siebie.
Pzdr
|
|
|
dym jak dym.. olej ma mala skutecznosc.. proponuje zaopatrzyc sie w cyklon B, pozamykac okna i zaczac odkazanie ;)
|
|
|
To go sobie zrób. (żartuję i nie życzę nikomu takiej głupoty)
Dla już zarażonych żaden dym nie ma znaczenia.
Wirusek i tak działa.
Pa !
|
|
|
a moze medytacja ?
podobno Budda medytowal posrod ludzi chorych na trad i nic mu sie nie stalo
po sobie wiem ze prawidlowe oddychanie zwalcza choroby
trzeba sobie wyobrazic ze przy wdechu wciagamy czysta energie kosmosu a wydychamy w przestrzen wszystko co w nas siedzi cale zle zastale powietrze
wytlumaczenie jest proste wirusy dlugo nie pozyja poza jakims zywym organizmem ktory jest dla nich pozywka a im mniej ich w naszym zaladku i plucach tym szybciej i skuteczniej zabija je nasze obronne mechanizmy tak to bardziej duchowe podejscie do tematu ,ale sam strach przed czyms moze to cos wywolac albo ulatwic mu droge od jego niecnego celu
pozdrowienia
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 66 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |