Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
To naprawdę już koniec!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94

"Nadchodzi dzień palący jak piec" - tak powiedział pewien indianin-szaman, może macie inne równie poetyckie określenia (najlepiej proroków) tego co ma się zdarzyć? Ja przytoczę jeszcze te: "Gdy ludzie osiedlą się na ziemi jakby mieli nigdy się nie wyprowadzić, wtedy Bóg skarze ten świat!" i to: "Kiedy miastowi będą ubierać się jak klauni, a wieśniacy jak miastowi, gdy kobiety będą pachnieć jak kozy, (...) wtedy Bóg skarze ten świat!" [%sig%]

W przestrzeni kosmicznej?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Oczywiscie !!!

Wiem, że nic nie wiem. To już chyba koniec ;)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Halo, Goska ! Nie opowiadaj bzdur o powietrzu w przestrzeni międzyplanetarnej i międzygwiezdnej. I nie pytaj skšd wiem, bo przecież to oczywiste (jestem Ufita). Tam nic nie ma - jest próżnia, i to prawie doskonała. Pzdr

Ufita nie opowiadaj zasiedzialych bajek !!!! Zacznij myslec sam !!!

Gosiu - a co na to lekarz? Jak nie masz elementarnej wiedzy, to nic nie wymyœlisz.

A jaka Ty masz elementarna wiedze o astronomii ? Przeciez to sa same bajki !!!! Slonce jest w stalej odleglosci od Ziemi. Wez teraz olowek i wyrysuj, jak to Ziemia obraca sie wkolo Slonca. Wymyslil to niejaki Kopernik przeciez. Moj lekarz powiedzial mojej rodzinie, ze jestem nieprzecietnie inteligentna !!!???

1. Ziemia nie jest w stałej odległoœci od Słońca. 2. Jeœli - jak twierdzisz w przestrzeni kosmicznej jest powietrze - to w jaki sposób sztuczne satelity latajš ze stałymi prędkoœciami liczonymi w tys. km/h? Nie mówišc o tym, że sš bardzo nie opływowe (baterie słoneczne, anteny). To naprawdę już koniec!!! Gadanie z tobš to strata czasu. Poczytaj trochę o czymœ innym niż HAARP. Z logicznym myœleniem masz duże problemy. Nie wiem na podstawie jakich testów twój lekarz stwierdził stopień twojej inteligencji (może to tylko taki pusty komplement). Ja jakoœ nie widzę żebyœ była inteligentna - wręcz przeciwnie. Nie gadaj głupot i bierz lekarstwa (nie zapominaj). Koniec.

no to jest na prawde koniec, coraz gorzej z tobš gosiu. A ziemia jest płaska czy okršgła? "Autor: Goska (---.dyn.iinet.net.au) Data: 07-10-2005 16:19 Nic nam sie nie stanie. Powietrza w kosmosie jest duzo !!! Wymiana ciagle trwa !!!! Nie przejmuj sie tym czym Cie stasza. Przejmuj sie tym o czym nic nie mowia !!!!" naprawde tego nie pojmuję, ale skšd ty bierzesz takie informacje? Jak te o haarpie sš z tego samego Ÿródła to podziękuje.

Zrodlo jest zawsze takie samo - ludzie i wlasne doswiadczenia. Wiekszosc ludzi nie jest w stanie zaprzeczyc autorytetom. Nawet boja sie myslec sami.

Satelita - niedostepny towarzysz. Tak jest napisane w mojej encyklopedii. Mowia, ze one sa w przestrzeni kosmicznej, ale czy mozna im wierzyc ???? Ja mam swoja koncepcje !!!

Jestem tzwn.zwykłym robolem czasem troszkę bardziej intensywniej myœlę.Każdy kolejny powszedni dzień (oprócz œwišt) muszę wypełnić pracš ,którš nie zawsze lubię.Wymaga to zmuszania się do działania .Szczęœcie w tym ,że jest to wolny zawód.Gdy już nie wytrzymuję robie sobię wolne.Chodzi mi o to ,że aby czegoœ chcieć ,czegoœ poszukiwać to trzeba sobie zadać jakiœ trud.Jest to na pewno przeciwieństwem lenistwa.Wiele ludzi,którzy majš duży potencjał w umyœle przeznaczajš go w celu rozwijania się zła a nie dobra.

Ja mysle, ze zlo jest tylko bardziej widoczne !!! Dobro dla czlowieka jest czyms normalnym i dlatego nie rzuca sie w oczy. Zlo zawsze czyni krzywde dlatego je caly czas scigamy i pietnujemy. Zlo przeszkadza nam harmonijnie zyc. Dobro jest naturalne. Nad zlem trzeba ciagle pracowac. Nie tylko nad tym, jak czynic to zlo, ale jak to ukryc. Czynienie zla jest czasem bardzo proste, ale ukrywanie tego jest dopiero dzielem.

heh Goska... nie wiesz co mówisz, zło stanowi 97% tego œwiata, kto œciga zło i piętnuje? Zło tryumfuje, nie mówię o tych nieszczęœnikach którzy dali się złapać w więzieniu, to sš płotki, ani o tych nieszczęœnikach których zabijajš media (bo to sš ofiary nie kaci), prawdziwe zło jest tam gdzie większoœć go nie widzi. Prawdziwie Ÿli ludzie sš nam dobrze znani, sš autorytetami czasem, a czasem poprostu prezydentami, premierami, biznesmenami, sš bardzo szanowani społecznie, oto sš Ÿli ludzie, Ÿli których zło jest widziane jako dobro i tak było od wieków. Dla ciebie pewnie zło kojarzy się z kimœ kto kradnie komuœ rower (bo pewnie jego rodzina zdycha z głodu) albo ktoœ kto jadšc przez chwilę nieuwagi wjeżdża w tłum pieszych, albo ktoœ taki kto z zazdroœci lub strachu zabija drugiego człowieka. Ale to nie jest zło, to jest chwilowa słaboœć a o tym media tršbiš jak szalone, udajš że nie widzš innego zła, większego o znacznie mocniejszej sile, udajš bo z tego zła żyjš. Prawdziwe zło to po pierwsze cały ten system który uzurpuje sobie władzę (przez ludzi którzy majš władzę) do bycia naszym bogiem, i wszyscy którzy go wspierajš. A ty gosiu wspierasz ten system choćby tym że kupujesz dezodorant, wysyłasz smsy i chodzisz do kina. Każdy z nas wspiera ten system czy chce czy nie. Oto jest prawdziwe zło. Reszta to nieszczęœnicy, kozły ofiarne które dały się złapać. [%sig%]

Jakoœ czlowiek jest tak skonstruowany , że naturalnie bardziej tęskni za dobrem ,które jest mu od urodzenia sugestowane.Anty przykładem sš systemy hitleryzm , stalinizm ,i na pewno wiele innych nie odkrytych , które wychowywały wielu zabójców.

Dla mnie kazde zlo jest zlem !!! Obojetne, czy bedzie chodzilo w garniturze przy blaskach reflektorow, czy zabije na dworcu z braku jedzenia. Kazde zlo jest ukrywane !!! Politycy posluguja sie klamstwem zeby ukryc zlo, ktore tworza.

Goska a odczułaœ kiedyœ głód? Potępiać może każdy głupi, a zrozumieć niewielu... [%sig%]

Popieram Goskę ! Masz rację, zło to zło ! Pozdrowienia

Ufita: gdyby to powiedział ktoœ inny bym się zdziwił :-P ale spodziewałem się że ktoœ kto ma takie poglšdy jak ty lubi szybko oceniać ludzi nie wnikajšc w ich życie, nie próbujšc zrozumieć, masz się za chrzeœcijanina, a słowami "nie sšdzcie a nie bšdziecie sšdzeni" podcierasz sobie 4 litery :-P [%sig%]

Damian K., twoje poglšdy sš mi dobrze znane, wyzierajš one z wielu twoich postów. Nie podzielam ich, lecz masz prawo do ich posiadania, bo jesteœ wolnym człowiekiem. Pozwól więc, że ja będę wolnš Ufitš i będę mieć swoje poglšdy. Goska napisała: "czy zabije na dworcu z braku jedzenia". W każdym przypadku zabójstwo to zbrodnia i jest złem, jeœli wypływa z wolnej ludzkiej woli, a mamy tu do czynienia z takim przypadkiem(niewštpliwie!). Jeszcze raz potwierdzam, że się z niš w tej kwestii zgadzam. I wiem co to głód(nie z koniecznoœci, ale z treningu woli). Pzdr
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.