Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Lodowce Grenlandzkie topnieją
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51

Dziœ w tvn24 było, że lodowce grenladzkie topniejš w tempie zatrważajšcym (nie jak mówiono kiedyœ 50 m rocznie a 30 m tygodniowo bšdŸ miesięcznie nie pamiętam), zagraża to Europie i USA =), poziom wód się podnosi, kto chce wiedzieć czemu to zagraża tej cywilizacji niech obaczy sobie "greenland" na maps.google.com =) Żarty się skończyły =) [%sig%]

oh dziekuje....ale i tak jestem zdania ze ludzie ponosza wiekszosc winny za zanieczyszczanie!!!!!! to przważnie przez takich jak Ty ktorym dupy sie nie che ruszyc i isc na pieszo bo sa za wygodni!! bo wiesz trzeba pokazac ze ma sie czym jechac do sklepu...nawet gdy jest on 1 km od domu!!wrr...jak ja nienawidze takiej wiary:[:[:[

a tego Simpsona wsadz swojej matce w pi***!!!!!!!!!!!!!!!!!

"bo wiesz trzeba pokazac ze ma sie czym jechac do sklepu...nawet gdy jest on 1 km od domu!" to przemawia przez ciebie zazdroœć, czy tylko chcesz nam przekazać z jakich pobudek ty poruszasz się samochodem? Masz rację mnie się żadko chce dupe ruszyć, wolę jechać samochodem, nie czuję się winny za zanieczyszczenie powietrza, a jeszcze dziennie wydycham sporš iloœć dwótlenku węgla - tak jestem zrobiony, wdycham tlen, wydycham CO2. Powinno się nas powybijać. Nie mam też wyrzutów z powodu zanieczyszczonych rzek i mórz, pomimo że codziennie moje odpady tam trafiajš. Wisi mi to że produkuję codziennie opór œmieci które zalegajš na wysypiskach. Wracajšc do samochodów, to od poczštków mojej kariery kierowcy rozjechałem 2 jeże, 5 kotów i jednego psa, nawet łezki nie uroniłem (no może raz nad zderzakiem - pies był twarda bestia). Jako mięsożerca przyczyniam się do masowych zgonów zwierzšt hodowlanych i mam to gdzieœ. Podsumowujšc to wszystko można mnie okreœlić jako wstrętnego pasożyta, którego lepiej żeby nie było, ale nigdy nikomu nie miał bym œmiałoœci napisać: "a tego Simpsona wsadz swojej matce w pi***!!!!!!!!!!!!!!!!!". Bo to nie jest wina mojej matki że jestem taki beee, no i nie jest też jej winš że jesteœ niedouczona i brak ci argumentów.

no widzisz a ja jš miałam!! i każdy kto mnie zan wie że jestem strasznie wulgarna szczera i w ogóle!! a do tego uparta...więc zakończmy tš żenjšcš dyskusje!! bo ani Ty mnie nie przekonasz do tego że ja się myle.....ani ja Cię że jesteœ poršbanym idiotš!!!!!a co do samochodów......uwierz mi...nie zazdroszcze takim ludziš...ani sama tak nie postępuje!! popisać to ja się moge wieloma rzeczami!! ale jakoœ tego nie robie!! więc wybacz..ale w tych swoich domysłach nie masz racji!!!!!

zajebisty post keplug ;D kawa na lawe XD

ja się niczego nie domyœlam. Jak miałbym to robić? nie znam cię. Ja po prostu użyłem twojego zwrotu, chcšc się dostosować do twojego toku myœlenia (bo mnie na przykład nigdy by do głowy nie przyszło że ktoœ może jechać do sklepu 1km, tylko po to żeby się pokazać - pomijajšc że żal by mi było na benzynę). No i do czego mam cię przekonać? Ja ci tylko pokazuje inny punkt widzenia, niech sobie nawet ktoœ jeŸdzi 24h/d samochodem. Bo idšc tokiem myœlenia potępiajšcym człowieka za wszystko co złe, każdy jest bee bo uzywa pršdu, który nasz kraj produkuje zamieniajšc węgiel w ogromnš iloœć co2 wypuszczanego do atmosfery. Coœ za coœ,

noo..tak..probujesz rozgrysc moj tok myslenia... ty lepiej wyczul sie lepiej na zbijanie tych wierzat..a nie baw sie w psychologa!! no ale sory... Ty nie masz nic lepszego do roboty!!

Ulcia.. widze ze chcesz dobrze, ale wlasnie ktos probuje zburzyc Twoje idealistyczne podejscie do swiata, zniszczyc Utopie, ktora bys chciala stworzyc i stad tu te negatywne emocje.. po co to? no coz.. moge powiedziec, ze keplug jest bee, bo popiera egoizm, "rob co chcesz, niczego nie zaluj" .. Ulcia.. znam ludzi, ktorzy jezdza do sklepu po chleb samochodem, choc maja sklep o ok1km.. nigdy nie bylem w stanie tego pojac.. no ale to ludzki wybor. na tym swiecie jest miejsce dla dobra i zla.. najwaznijsze , aby panowala rownowaga miedzy tymi silami.. co niestety z dnia na dzien staje sie coraz odleglejsze, gdyz materializm,konsumpcja,egoizm pochlania coraz wiecej ludzi...

skoro jesteœ takim pasożtem jak mówisz to co tu jeszcze robisz?? niech ktoœ Cie przejedzie samochode...tylko niech uważa na zderzak...bo Ty pewnie też jestes twardš bestiš!!!!!!!!!:[:[:[ :/:/:/

ulciu, dostosować się do czyjegoœ toku rozumowania to nie próba "rozgryzienia" go. I nie spinaj się tak, bo doszliœmy na razie do tego że ja jestem bee, ty cacy. Tylko to nie ja tobie życzę œmierci (wiem, dla ciebie moje życie jest nie wiele więcej warte niż dla mnie życie tych wszystkich kotków) i nie ja obrzucam cię inwektywami. PS. HEDONIŒCI WSZYSTKICH KRAJÓW, ŁĽCZCIE SIĘ

Bardzo ciekawa dyskusja. kepulg ma racje !!!! Ja tez uwazam, ze nasze zycie w tej chwili zalezy od wielkich korporacji, ktore produkuja, co produkuja i zalezy im tylko na kasie. To dziala na zasadzie matki i malego dziecka. Jak matka czegos nie da, to dziecko tego nie ma.

ja w zyciu nie powiedzialam ze jestem cacy!!a to ze szkoda dla Ciebie miejsca na tym swiecie powiedziales Ty!!wiec..wybacz ale ja tylko troche przeinaczam twoje slowa!!

nie przeinaczam tylko twierdze to co Ty!!

spoko Ulcia twoj tok myslenia jest bardzo dobry nie daj sie zbalamucic hehehehe kiedys slyszalem ze nie mozna wierzyc we wszystko co ktos powie karzdy moze sie mylic poniewaz nikt nie zna prawdy absolutnej sa tylko polprawdy lecz cos jest w twoim protescie przeciw glupocie ludzkiej bioracej sie oczywiscie z materialnego systemu panujacych elit mysle podobnie jak ty ale nie ma warunkow aby sie sprzeciwic otwarcie , pozostajemy w cieniu i czekamy na slonce aby chronilo nas przed mrokiem zla, zlo jest i we mnie i wtobie takie zycie wiem ze to dziwne ale czasami jezdze samochodem bo takie jest dzisiejsze zycie gdzie mamy przyjaciul daleko a nie mamy czasu jechac do nich kilka dni rowerem, no i nie ma jak dawka swiezej adrenalinki przy 140 km/h po miescie (z tajniakami w espero na ogonie :) a ja lubie extremalne jazdy ktos stuknie sie w glowe i powie zycie ci niemile ale tak naprawde jadac 60 km/h mozemy kogos lub siebie zabic to kwestja umiejetnosci doswiadczzenia i przypadku/przeznaczenia co do zanieczyszczen to wlasnie przez materializm jest jak jest skorwiele siedza na stolkach wpierdalaja wieprzowine i patrza aby wiecej i weiecej miec miec a o byciu juz dawno zapomnieli wierze ze niedlugo znikna silniki spalinowe slyszal kto o silniku wodorowym nie ma zmian bez rewolucji nie ma rewolucji bez krwi z dnia na dzien Czarny Smok rosnie w sile jeszcze duzo jest do powiedzenia pozdrowienia z krainy swiatla i cienia

Dzieki NIN!Ja wiem....że we mnie jest zło...i ja nie twierdze że łe wszedzie chodze bo tak jest lepiej!! Jezdze samochodem do kumpli i do sklepu też...ale tylko jak musze...wole sie przejsc...albo jechac autobusem...nie jestem jakims zagorzalym ekologemi..albo cos...poprostu...nie pojmuje jak nie ktorzy ludzie sa glupi...niszczymy cos....co kiedys pozwalalo nam przetrwac..bez czego nie dalibysmy sobie rady...wycinamy lasy,....zanieczyszczamy wode.....powietrze...sorry....ale jak to ma byc....w imie nauki to ja wole dalej spac w jaskiniach...majac tylko ognisko!!Moze np takiemu glupkowi...sorry kepułgowi to sie nie spodoba... ale takie jest moje zdanie!! Poprostu czasami gardze ludzmi...ktorzy zabijaja zwierzeta...i nie wiem..nawet nie jest im przykro....nie chodzi tu juz o to zebys plakal......wylewal morza lez...albo cos...tylko o sama swiadomosc tego ze kogos zabiles...ja nie wiem moze ty jestes bezduszny albo cos....ale postaw sie...na ich miejscu!!Jak one musza cierpiec...po co np nam futra...mozemy obejsc sie bez nich...i tak wiekszosc nosi kurtki plaszcze albo nie wiem co jeszcze! Bez miesa do jedzenia tez mzemy sie obejsc...jest wielu ludzi ktorzy jedza same rosliny!! a co do tego Simpsona....wiesz co kepułg...gdyby nie ja nie wiedzialbys ze na ziemi sa czynne wulkany..wiec ten simpson raczej tyczy sie Ciebie...bo najpierw zawracasz dupe....a dopiero pozniej sprawdzasz w googlach!!

możemy się obejœć bez butów, bez ubrań, bez domów, bez rodzin, bez technologii, bez hodowania zwierzšt, bez edukacji, jak te zwierzštka z lasu. Najlepsze jest to: "...gdyby nie ja nie wiedzialbys ze na ziemi sa czynne wulkany..", dobre. A simpson jest jak najbardziej mi pomocny, wisi u mnie nad biurkiem i przypomina że czase można samemu znaleŸć odpowiedŸ (lub z pomocš google :). Nie no pomyłka, o tym zapomniałem: "Autor: Ulcia (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 04-01-2006 21:12 ja w zyciu nie powiedzialam ze jestem cacy!!a to ze szkoda dla Ciebie miejsca na tym swiecie powiedziales Ty!!wiec..wybacz ale ja tylko troche przeinaczam twoje slowa!! Re: Lodowce Grenlandzkie topniejš Autor: Ulcia (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 05-01-2006 16:15 nie przeinaczam tylko twierdze to co Ty!! " Ty chyba sama nie wiesz co piszesz, więc jak masz rozumieć mnie?

sorry...pomylka wynikala z tego....ze brechtalam z Ciebie z moja kumpela....wiec bardzo Cie za nia przepraszam!!wiesz.....no sam tak napisales......moge Ci to nawet przytoczyc...ze na innym forum dales komentarz.......ze gdyby nie post pewnej osoby to bys nie wiedzial ze tyle jest czynnych wulkanow!! roslinko.....hahaha...no sorry.....wiec skoro Ty nie pamietasz co piszesz.....roslinko to sorry....ale poprostu jestes zalosny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to że czegoœ nie wiem (nie wiedziłem) nie znaczy że ty masz rację.

ja uwazam ze mam racje.....i nie powiesz mi....ze ludzie nie sa winni temu co sie dzieje na swiecie....nie no to wszystko wina wulkanow.....boshe....przstan....bo juz mam cie dosc....jestes tak glupi ze poprostu ja nie wiem.....to jest az smieszne....a te twoje gatki i w ogole...sa zalosne.....al e sorry...to wszystko wina wulkanow....no bo one spowodowaly ze wody powietrze gleba sa zanieczyszczone........ludzie sa poprostu pod tym wzgledem super....oni nic nie zrobili....nad miastami nie ma smogu z ich winny....a tym bardziej kwasne deszcze ....to juz w ogole....ja nie wiem tej....to pewnie powoduja zwierzatka....dlatego je rozjezdzasz...rozumiem takie rtwoje male hobby!! psss.......

dokładnie, metan jest gazem cieplarnianym, a produkujš go zywe organizmy więc wszystko co zyje się przykłada do zanieczyszczania. Co do moich gatek to nie sšdze że je widziałaœ, więc czemu żałosne? Ziemia sobie poradzi, ona jest od nas dużo większa i ma większy arsenał niszczycielskich dla nas broni. Ja wolę zaryzykować gniew matki Ziemi i jeŸdzić samochodem, posiadać pršd, kanalizację i inne dobra cywilizacyjne, niż siedzieć w jaskini i składać ofiarę po każdym piorunie, czy innym objawie gniewu ziemi. Coœ za coœ.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.