Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
PYTANIE..........................
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50

Latam sobie po chatach i forach z tym pytaniem, wale wprost- CZY BYLIBYŒCIE W STANIE ZABIĆ CZŁOWIEKA??????? Ale nie tak dla frajdy wyobraœcie sobie sytuace podobnom jak w filmie piła. Jesteœ zamnięty razem z jakimœ obcym goœciem w małym pomieszczeniuz kturego nie ma wyjœcia, dostajecie wiadomoœć że twój nowy znajomy ma w sobie gdieœ głęboko w okolicy serca zaszyty klucz od drzwi z tego pomieszczenia ty dostajesz nóż no i co dalej???? Zabijesz tamtego goœcia i wydostaniesz sie albo umrzecie obaj- twój wybur chciałbym go poznać....... ps. ja bym zabił tamtego goœcia...

Switna wypowiedŸ Szuineg ! ! ! ! !

Człowiek to tylko intyligętne zwierze wyposarzone w dusze. A co do poœwięcenia dla kogoœ w zamian za gwarancje pobytu w raju to tylko czysta kalkulacja i niepłynie ona z wewnętrznego dobra lecz lęku przed ottršceniem po œmierci.

Poœwięcić się dla kogos, a nie zabić go to trochę różnica. A co do kalkulacji, to jak ktoœ robi coœ tylko z tego względu to jeżeli bóg istnieje to wie o tym więc granie dobrego człowieka na siłe w niczym nie pomaga.

Ty tak twierdzisz czy Bóg? A może do nieba trafiš tylko mordercy i gwałciciele? Albo ci co jeżdzš maluchami cabrio? Haha ja tak uważam wieć logiczne że Bóg też!! A co do "granie dobrego człowieka na siłe" Powiedz lekarzom którzy właœnie operujš pacjęta z ciężkš chorobš że majš przestać bo Bóg właœnie stwierdził że to nie ma sensu i w niczym nie pomoże. Albo policjantom? Niee trudzcie sie idzcie do chaty zamiast łapać jakiegoœ œmiesznego psychpatycznego mordercę. Dajcie chłopu żyć! Koniec końców to nie ma sensu prawda? Niczego nie zmieniš. [%sig%]

Tak naprawde przeznaczenia nie zmienisz możesz tylko opuŸnić to kiedy się wypełni. Morderca chce zabić pana X gliny go powstrzymały ale za kilka lat on i tak zginie czy to œmierciš naturalnš czy nie to bez rużnicy...

Można zmienić bo sam jak powiedziałeœ łapišc mordercę opóŸniasz jego œmierc wiec oszukujesz przeznaczenie. [%sig%]

I może mamy robić dobre rzeczy od niechcenia? Może wtedy Bóg powie no tam dobrze się spisałeœ że raz na jakiœ czas coœ dobrego zrobiłeœ a teraz nie mam czasu gadać ide potepić dusze osób ktre starały mi się "podlizać" przez całe życie. [%sig%]

wyckret chyba mnie nie zrozumiales. chodzilo o robienie dobra nie z powodu bycia dobrym, lecz ze strachu że po œmierci może być bóg, niebo, piekło itp. I taki ktoœ kto tylko dlatego postępuje w jakiœ sposób nie powinien liczyć na umłowanie boskie.

ja bym mu zrobil operacje

Szuineg! Słyszaleœ o wewnetrznej potrzebie człowieka do bycia dobrym? To nie jest abstrakcja, taka potrzeba istnieje naprawdę. Widać to po np obserwacji żołnierzy na froncie, w czasie wojny..... Rano z zimnš krwiš mogš roztrzelać cała wioskę, a po południu robiš cuda, by uratować np. pieska, albo kotka, który siedzi na drzewie. Albo opisy Hitlerowców w obozach koncentracyjnych. Bóg, niebo, Piekło, to sš ramy (umowne, dla niektórych realne), ktore pozwalajš ludziom znaleŸć miejsce w œwiecie, zrobić coœ ze swoim zyciem. Pewien drogowskaz..... Sš tacy, którzy tego nie potrzebujš, ale wiekszoœc musi mieć jakiœ punkt odniesienia. Hm..... wlasnie sie zastanawiam, czy sš tacy, którzy tego nie potrzebujš? Chyba nie. Sam nie wiem..... Pozdrawiam :))))))))

Ja tam nigdy jakiejœ większej ochoty by zobić coœ dobrego niemiałem i większoœć innych ludzi (raczej) też, uważam tak dlatego że mi nikt jakoœ nic dobrego wiele nie robi. Gdy chodziłem do szkoły tam sobie wszyscy pomagali bo wtedy ten ktoœ pomógł by tobi i to wszystko, zwykłe ,,TY MI --- JA CI" ale tak z wrodzonej dobroci ???? phi..

Hmm takich jak to juz ujoleœ co zyniš dobro se strachu było od cholery i trochę w œredniowieczu. więc wszyscy poszli do diabła? Wštpię. Tak czy inaczej dobry uczynek liczy sie jako dobry a nie zły prawda? Więc mordercy mogš liczyć na zmiłowanie Boskie i odpuszczenie a oni nie? No to oki od dzisiaj zabijam ze strachu że mnie do nieba nie wezmš. [%sig%]

Bez względu jaka jest motywacja dobrego uczynku Ÿle na tym nie wyjdziesz, ale ja nie chcę pomagać komuœ kto się mi naraził a że na blokowisku mieszkam i otaczajš mnie sami wrogowie...

Witam w klubie. Napiszę ksišżkę "Otoczony przez idiotów" ew. "Otoczony przez scin-headów" [%sig%]

A napisz se, będzie co w kiblu powiesić.... (Jeżeli nie chciałeœ mnie uazić to ja ciebie też nie :)

Sorrrrrrry WYCKRET za pierwszym razem nie zrozumiałem oco ci chodziło, myœlałem że namnie nalatujesz i napisałem tš głupote którš możesz przeczytać powyżej naprawde sorrry to pierwsza tak poważna wtopa w moim życiu...

hehe wybaczam:-) A tak na serio jest kilka osób którym BAAARDZo chętnie jebnoł pałš w ich popierolone mordy. (spoko ciebie nie zaliczam;-)) Lecz nie moge...życie jest nie fair. [%sig%]

15 - 10 - 3374 roku Panie Wyckret to jest poprawna data Gdyby zechciał Pan posłuchać mojej rady to proszę odstawić Złš moc , która pana zaczyna zdominowywać od pewnego czasu . Podšża Pan wizualizacyjnie za mœlš , Pan nie jest jej konstruktorem proszę to natychmiast wywalić z głowy . Gater

Sam chciałbym dać upust swoim najniższym instynktom i poznęcać się nad wrogami i musze przyznać że to przeznich mam cel w życiu a jest nim zemsta. W sytuacji gdybym szedł sobie lasem i zobaczył ''kolege'' złapanego w sidła i błagajšcego o pomoc z nieukrywanš przyjemnoœciš poszedł bym dalej nic nikomu nie mówišc...eh rozmażyłem się...

32 wrzeœnia 90789074 roku po nasze erze to jest porpawna data!! Zażucasz mi błšd a sam nie wiesz co piszesz. Poczytaj Danikena może zrozumiesz... Druga sprawa żaden pan tylko wyckret. A trzecia będę trzymał tš złš moc trzymał na deszczowe dni:-) A jak sie dorobię shot-guna wyjdę wypróbować. Natomiast ja gdybym znalazł jednego "kolege" z (niezbyt) bujnš fryzurš nie doœc że bym olał jego błagania to jeszcze koplnoł w ryja. Niech ma i pamięta. Dlatgo tez na nikogo nie licze.... [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.