Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wielowymiarowosc wszechswiata
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 87

Skoro mozemy sie poruszac w 3 wymiarach oczywiscie za pomoca kolejnego 4tego - czyli czasu, to prawdopodobnie moglibysmy przyjac, ze moglibysmy sie poruszac w 4terech wymiarach [lacznie z podrozami w czasie] za pomoca nastepnego 5tego - cos takiego mozna wydedukowac za pomoca indukcji matematycznej [jesli 'x' spelnia jakis warunek, to 'x+1' wyraz tez bedzie spelnial dany warunek] - tylko pojawia nam sie problem : co jest tym 5tym wymiarem (jesli nie wiem, to pls oscwieccie mnie... ;) Czyli reasumujac : jesli mozna ingerowac n-ty wymiar, to mozna zaingerowac rozwniez w 'n-1' wymiar, a co za tym idzie mozna wywnioskowac, ze mozna rowniez zaingerowac w 'n+1' wymiar (jesli takowy istnieje). Tylko zeby zaingerowac a ten 'n+1' wymiar to trzeba dokladnie przeanalizowac wszystkie nastepstwa wymiarow az do n-tego wlacznie (czym sie charakteryzuja, jakie sa ich wlasciwosci, itd.) Czyli skoro ludzkosc jeszcze 'nie odkryla' 5-tego wymiaru, tzn. ze jest za tepa aby go pojac, albo dazy w niewlasciwym kierunku. Wiem, ze moze sie troche zapetlilem, ale w moim odczuciu ma to jakis sens... ;) Pozdrawiam Carlos

Może być... ? Niezupełnie. inne wymiary są czytsio teoretyczne. Sugestia zaś jest potężną bronią. Teraz można sugerować posługując się TV. Dawniej tego nie było... i wszytsko było w sxumie dobrze. Wiem. Powiesz mi że mnie też wmówiono Boga. OK myśl co chcesz. Ale zastanówmy się teraz nad tym czy Tobie nie wmówiono tego, że talizmany i zaklęcia i geometria mają ze sobą coś wspólnego... Geometria jest dziedziną matematyki. czy wierzysz w to, że geometria ma jakikolwiek nadnaturalny wpływ na nasze życie. Że jesli narysujesz odpowiednie figury geometryczne otworzą Ci się wrota do innego < teoretycznego > wymiaru? Skąd wiemy, że inne wymiary istnieją. A skoro już wiemy to jak się do nich dostać? Co wiemy o innych wymiarach na pewno? Hmm... te pytania mnie nurtują najbradziej:) Pozdrowienia:)

Już wyjaśniam. Demony, zaklęcia i talizmany istniały na długo przed pojawieniem się mass-mediów. Z drugiej strony, kiedyś umysł ludzki był bardziej otwarty na sugestię bezpośrednią. Więc szaman mógł wmówić ofierze, że na nią nałożona jest klątwa. Tu mamy rzeczywiście impas. Ale często fizyczne skutki takiej klątwy, albo dopiero uświadomienie sobie źródła działającego obcego wpływu PO wizycie u szamana obala częściowo tę teroię. Z kolei teoretyczne wyższe wymiary są bardzo PROSTYM rozwiązaniem niewyjaśnionych zjawisk, o opisanych przeze mnie powyżej charakterach. Co się zaś tyczy geometrii, to alchemicy i gnostycy starożytności (a po nich współcześni okultyści) kierują się podstawową zasadą alchemii "Jak na dole, tak i na górze", co oznacza odpowiadanie sobie pewnych symboli i zjawisk. Kolejnym argumentem jest fakt, że przez całe swe istnienie ludzkość posługiwała się określonymi symbolami (znakami kreślonymi na płaszczyznach, gestami w powietrzu, formami przestrzennymi rzeźb i budowli, znakami dźwiękowymi w postaci pieśni, zaklęć i muzyki), więc coś w tym musi być wicej, niż tylko totemiczna wiara w wyobrażenia sił przyrody - zwłaszcza że rzadko symbole nawiązują do tejże przyrody ! Nie musisz wierzyć w to, co piszę. Ale sam nie pisz też głupstw - KTO miał mi wmówić w siłę takich związków, skoro ja sam na nie wpadłem, zaś ci, którzy teoretycznie mogliby mi to wmówić, raczej uznaliby to za diabelskie sztuczki i trzymali mnie od tego z dala..?

Aha... wyjaśniłeś mi to, że wszytsko to to są teorie... No i jeszcze ostatnia wypowiedź... Leto... masz rację - nikt nie miał Ci tego jak wmówić bo dla innych ludzi zagadnienia tego typu jak to że narysują trzy kwadraty i trójkąt to dostaną się do innego wymioaru są całkowiutą abstrakcją i głupotą. Hmm... a co do znaków to chyba nie dziwne jest że jakoś musieliśmy sie poozumiewać? Chyba łatwiej niż ptaka narysować kreskę? Więc o czym mówisz? Ludzkośc posługiwała się okreslonymi znakami bo tak wygodniej... I powtórzę raz jeszcze: Geometria jest dziedziną matematyki. czy wierzysz w to, że geometria ma jakikolwiek nadnaturalny wpływ na nasze życie. Że jesli narysujesz odpowiednie figury geometryczne otworzą Ci się wrota do innego < teoretycznego > wymiaru? Skąd wiemy, że inne wymiary istnieją. A skoro już wiemy to jak się do nich dostać? Co wiemy o innych wymiarach na pewno? Hmm... te pytania mnie nurtują najbradziej:) Pozdroweinia:) Odpowiedz na te pytania dokładnie... Trzymaj się cieplutko :)

Musielibyśmy po prostu odkryć to na nowo.... Był czas, gdy nie istniała nauka. Wtedy na Ziemi rządziły zabobony, magia i pierwsze prymitywne religie. Wtedy rzucano klątwy i przywoływano demony. Potem pewna religia wyklęła tego typu praktyki i zeszły one do podziemia (occult znaczy ukryty, jak ammon), zaś przez krótki czas rozwijały się nurty okultystyczne jednocześnie z nauką. Choćby Izaak Newton, który był wysoką szychą w pewnym odłamie jednej z lóż masońskich. (nie wiem, czy pisać to z dużej litery ? Loża Masońska ?). Potem zatriumfowała nauka doświadczalna, gdzie nie było miejsca na rzeczy niewyjaśnione. Niewyjaśnione, bo nie POTRAFIONO ich wyjaśnić. (nie musze chyba mówić, jaki zabobonny lęk wzbudzał magnetyzm i jakie w związku z tym czyniono próby "wyjaśnienia" tego zjawiska - nota bene, wciąż niewyjaśnionego). Nie potrafiono, więc uznano za nieistniejące. I tak narastały nowe pokolenia naukowców odrzycających dawną wiedzę... Więdze z początków naszej cywilizacji, być może wiedzę odziedziczoną po innych, wcześniejszych cywilizacjach (obcych lub nie), wiedzę, po której mamy tylko opowieści ustne lub spisane jako baśnie, przez ludzi nie związanych z głównym nurtem nauki. Wiedzę, po której pozostały osobliwe artefakty wprawiające w zakłopotanie "naukowców". Wiedzę, której teraz się nie poszukuje, nie próbuje odkryć na nowo, bo całe pokolenia "naukowców" uznawały, że ta wiedza nie istnieje ! Tak po prostu ! Teraz, gdy MOGLIBYŚMY ją odkryć, negujemy w ogóle jej istnienie ! Zrozumiałeś troszkę moje poglądy na tę sprawę ?

Leto... świetne teorie tylko nie na temat. Gdzie tutaj o innych wymiarach o które pytałem? Gdzie trójkąt dzięki któremu polecę do innego wymiaru? Gdzie inny wymiar? Pozdrowienia :)

To było DOKŁADNIE na temat. Szkoda, że nie potrafisz uruchomić swej inteligencji, wyobraźni, wtedy, kiedy by Ci się rzeczywiście przydała. Oczywiście, że to było na temat. (jak również oczywiście wiedziałem, jaka będzie Twoja odpowiedź....) Chodzi o to, że te zaklęcia, talizmany, czy znaki, to właśnie symbole GEOMETRYCZNE, w jakiś sposób oddziałujące na strukturę wszechświata. A JAKIE to symbole - tego właśnie się nie bada.... A mogłoby się okazać, że ujarzmimy siły przyrody w o wiele prostszy sposób, niż to robimy teraz. Potrzebujemy tylko sposobu...

Leto!!! TY zarzucasz mi brak logicznego myślenia ??? !!! Toż to co mówisz to istna profanacja wszytskiego !!! Jak to ??? Symbole używane dawniej? A teraz czego używasz? Wolisz narysować ptaka czy podać kilka symboli Go określających??? Przecież to chore... Badaj to czemu ludzie zamiast ptaka rysowali kwadrat... Przecież to istna paranoja Leto... pozdrowienia :) Kolorowych snów :)

Nie, Tobie rzeczywiście późna pora szkodzi... Znów nie tylko kompletnie nie rozumiem, o co Tobie chodzi, to widzę, że Ty KOMPLETNIE nie zrozumiałeś mojej poprzedniej odpowiedzi... Odpuść to sobie i przyjdź poczytać, jak sie rozwidni. Albo spytaj innych o opinię.

A nie przyszło wam do głowy, ze tajemnicze znaki geometryczne maja taką forme, poniewaz moga byc w ten sposób przekaźnikiem między róznymi siłami lub wymiarami, lub cywilizacjami, a taki na przykład ptak jest zwiazany ściśle z formami i naszym postrzeganiem form. Te znaki w jakiś sposób musza byc uniwersalne dla wszechśwaata. W swej prostocie łatwiej sa zapamietywalne, niz skomplikowany rysunek ptaka. Nie jestem fizykiem ani matematykiem, po prostu plastykiem, grafikiem, i stąd wiem, że kształty maja magiczne znaczenie. Spójzmy na mandale, czy kształt piramidy, wiemy przeciez, że maja w sobie energie, która bierze się z kształtu własnie. Spójzmy na kształty, dzieki którym pobudzamy swoje czakry, w polłączeniu z kolorami pobudzaja energię. Dla szukających dowodu proponuje aby wsadzili zyletke pod piramidke i sprawdzili jej ostrze. Bracie, skąd w symbolice religijnej trójkąt z okiem w środku? To ma symbolizowac Boga... Co Ty na to? [%sig%]

Alfa, dokładnie potwierdzasz moje wywody i spostrzeżenia. Może Ciebie Brat wreszcie zrozumie....

hmm... leto ja was rozumiem... tylko że mówicie trochę niestworzone rzeczy. właściwie zastanawiacie się nad jednym: Czemu kwadrat < który uznajecie za elementarną figurę w budowie wszechświata etc > przedstawia ptaka? Czy nie widać tutaj braku sensu i jakiejkolwiek logiki? Przecież na pierwszy rzut oka widać, że ludzie zastąpili rysunek ptaka < zgoła dość trudny do wykonania > czymś prostszym. To nie jest żadne "magiczne zjawisko" tylko prosty wynik rozwoju cywilizacji... Alfo... pytasz czy nie przyszło mi do głowy że różne symbole mogą być przekaźnikami. Odpowiem : nie przyszło. Bo niby skąd miałoby przyjść? Czyli uważasz że jeśli narysujemy odpowiednie figury i poustawiamy je odpowiednio otrzymamy wrota czasu i wymiarów? No trochę to przesadzone i wymyślne. Może posuńmy się dalej? Może poustawiajmy zwiarciadła żeby blask pełni padł na coś? Może zacznijmy odprawaiać swego rodzaju rytuały aby otworzyć jakieś wrota? Moje propozycje są zdecydowanie bardziej "romantyczne" od Waszych. Oczywiście - geometria musi być uniwersalne dla wzszechświata < tak samo matematyka, chemia i fizyka > cóż w tym dziwnego i tak nadnaturalnego żeby przypisywać temu jakąkolwiek naturę niestworzoną? O tzw. "czakrach" się nie wypowiem, natomiast piramidy... nie udowodniono że kształt piramidy ma jakieś specjalne własciwości. Co najwyżej właściwości podświadome a mianowicie mówiace o potędze, sile i chwale, które wpisały się w kształt piramidy. Mam dla Ciebie propozycję - weź tępą żyletkę, weź piramidkę i spróbuj naostrzyć. Szybciej zrobisz to krawędzią piramidki niż niczym... Jeśli zaś nie zrobisz tego i nie spradzisz sama wyników i nie powtórzysz tego w warunkach laboratoryjnych to takie zjawisko nijak nie może być podane za dowód w naszej rozmowie... A skąd w symbolice religijnej trójkąt? Sam Bóg tak nam napisał w Biblii. Nie pamiętam dokładnie fragmentu, ale jakiś prorok tak opisał Boga. Zresztą. A czemu znakime nissana czy opla są te a nie inne znaki? Bo tak się podobało tym co te znaki wymyślali. Nie ma tu niczego nadnaturalnego... Pozdrowienia :) i mam nadzieję, że wreszcie mnie zrozumieliście :D :D :D :)

A co z liczbą Pi, dlaczego ten kto wymyslił zasady rządzące fizyką i geometrią (dla Brata to Bóg) postanowił że obwód podzielony przez promien będzie liczbą niewymierną, czy faktycznie coś tam zapisał, nie wiem jak daleko miejsc po przecinku jesteśmy, wiem że można samemu uczestniczyć w badaniach liczby PI biorąc udział w ogólno światowym programie udostępniając zasoby swego komputera.

Bracie, zauwazyłam, że jesteś tendencyjny w wypowiedziach, z powodu długotrwałych rozmów na róznych watkach i uogólniasz pewne wypowiedzi innych. Pociągne temat symboli, uniwersalnych dla wszechświata...Nie wystarcza same figury, aby otworzyc wrota czasu i wymiarów, potrzeba do tego przygotowania w jaki sposób je wykorzystać... Ale tego jeszcze nie umiemy zrobić sami, ale ktos kiedys zostawił nam te znaki, w jakims celu. Do wytłumaczenia o co mi chodzi, posłużę sie twoja własną symboliką... Jak myslisz, dlaczego Bóg zostawił ten trójkąt jako symbol, bez przyczyny? Omijająca Twoja odpowiedź bracie... Takie sobie stworzył logo, bo mu sie podobało? (rozumiem, że Bóg biblii nie pisał, to chyba pomyłka) Jeśli jakiś prorok tak uczynił, zapisał boga jako trójkąt z okiem, z polecenia boga, to znaczy, że miał cel w posługiwaniu sie konkretną figurą geometryczna. To symbol, talizman, którego działaniu zaprzeczasz. Czy nie czcisz tego symbolu? Nosząc znak krzyża tez nie czcisz symbolu, talizmanu? Czym rózni się twoj święty trójkąt, czy krzyz od innych znaków geometrycznych ... czemu ptak nie moze być kwadratem jesli Bóg moze być trójkątem.? Może własnie, jak mówi Leto zostawił on slad, dzięki któemu ujzysz Boga w prosty sposób, tak jak inni odkryją dzieki symbolom inny wymiar? A może te Twój Bóg i moje mandale otworza nam ten sam świat? [%sig%]

hmm... z bardzo prostego powodu. Moje talizmany < takie jak krzyż > nie powodują nizego nadnaturalnego. Sa najprostszym i najwymowniejszym tłumaczeniem Boga. Jego obrazem./ wogóle nie wiem o cczym mówimy... jest to tak oczywiste... pozdrawiam :)

To nie jest oczywiste Bracie. Nie odpowiadasz na moje pytanie o trójkąt. Dlaczego? Wierzysz, że robiąc znak krzyża łączysz się z siła wyższa, to nie przejaw wiary w symbole, które łącza Cie z wyższą siła? odpowiedz, bo sie migasz... [%sig%]

Nosząc te talizmany Brat wyłącznie czerpie energie od siły wyższej jaką jest podświadomość. To tłumaczy wszystko - nie ma Boga. Thou , who fought for the Aryan race , are now feasting with the Hitler and Gods. They will ber still remembered by us...

Nie wymiguję się Alfo. po prostu najprostsze rzeczy wyjaśnić najtrudniej, ale się postaram... To, ze robię znak krzyża na sobie wynika z mojej wiary. Ten znak łączy mnie z Bogiem... i to nie jest przejaw wiary w symbole... mogę porozmawiać z Bogiem w każdy inny sposób < np grzebiąc palcem w nosie > tylko wtedy byłby to kompletny brak szacunku z mojej strony. JA NIE WIERZĘ W SYMBOLE ALFO. JA WIERZĘ W BOGA. Symbole, symbolami ale one mogą przestać istnieć, albo zmienią się za kilkaset lat. Zaś trójkąt? Tak smo... Tak został przedstwiony Bóg i tak się przyjęło. Boga Ojca zresztą przedstawiają też jako starca... cóż w tym dziwnego? Czy przez to mam rozumiec, że czyniąc odpowiednie znaki wywołam odpowiednie zjawiska? Toż to jest chore. Nic dziwnego, że ludzie malują kwadraty i koła od dawna... malują, bo jest to proste do namalowania... Nie ma tutaj nic dziwnego czy nadanturalnego... nie rozumiem jak można tego nie rozumieć ;) Pozdrowienia :) trzymajcie się cieplutko ;) :D :D :D

"To, ze robię znak krzyża na sobie wynika z mojej wiary. Ten znak łączy mnie z Bogiem... " Buchachachacha !!! A gdyby Jezusa utopili, zamiast ukrzyżować, to pewnie wieszałbyś nad drzwiami akwarium ?? Naprawdę, Brat, nie dość że tracisz wiarygodność, inteligencję, to teraz nawet elementarne poczucie sensu... Zagubiłeś się w swojej dogmatycznej metafizyce. "Symbole, symbolami ale one mogą przestać istnieć, albo zmienią się za kilkaset lat. " - jak widzę, oko w trójkącie nie zmieniło się od ponad DWÓCH TYSIĘCY lat - a piramida istnieje jeszcze o WIELE dłużej... "Czy przez to mam rozumiec, że czyniąc odpowiednie znaki wywołam odpowiednie zjawiska" - właśnie tak. Tylko gdzieś nam się zagubiła wiedza na ten temat, JAK wykonać znaki i JAKIE znaki wykonać... Powoli dojdziemy i do tej wiedzy, która obecnie jest odnajdywana w okruchach i stosowana w fizyce.. Choćby w optyce. Przyznasz, że tam KSZTAŁT ma zdecydowane i realne znaczenie !

Co do waszych znaków to wszyscy macie racje, oddziałują na przestrzeń wokół nas, jak choćby widząc znak znienawidzony przez ciebie, rodzą się negatywne wibracje w twym ciele astralnym, zaczynasz wysyłać negatywne uczucia w przestrzeń, &#8222;układ neuronowy planety&#8221; i inni ludzie mogą je odbierać, ta wasza struna, może zaczyna drgać inaczej, może po dostosowaniu (przez taniec, śpiew, wykonywanie znaków) drgań astralnych do drgań struny (o której mówiliście) nastąpi rezonans drgań, i człowiek będzie czerpał energię z tej struny, jeśli obejmuje ona 10 wymiarów to energia z której można korzystać jest nieograniczona&#8230; Nie mam pojęcia o Matmie, to mój słaby punkt, moja lewa noga, a nie chce się potknąć bo upadek będzie bolesny&#8230; niecierpie matmy&#8230; jeśli miałbym się określić to bardziej jako fizyka teoretyka i tylko na tej płaszczyźnie się poruszam, dlatego możecie to zweryfikować&#8230; matematycznie Gggggggggh. Aha co do 10 wymiarów to skąd wiecie iż nasz świat składa się z 3 wymiarów, to przekonanie może się okazać fałszywe, tak jak podział na naturę ożywioną i nieożywioną, jest wręcz kretyński&#8230; Dlatego wasze rozważania przypominają rozmyślania dziecka które nie poznało jeszcze swego domu bo leży w kołysce, a zastanawia się jak wygląda świat na innym kontynencie&#8230; Otóż według mnie nasz świat może się okazać 10 20 a nawet więcej wymiarowy, skąd wiecie czy zwykła myśl; nie oddziałuje na 10 innych wymiarów, które gdybyśmy mieli zmysły do ich obserwacji, zobaczyli byśmy siebie jako miliardy barw które teraz nawet nie umiemy nazwać, które gwałtownie poruszają się, zmieniają pozycję i barwy, a każda zmiana pociąga za sobą zmianę barw nawet w innych galaktykach oddalonych o lata świetlne&#8230; Gdy będziemy gotowi by to ujrzeć, to i energia do nas przyjdzie, i wiedza i poznanie, ujrzymy to czego nawet nie jesteśmy sobie wyobrazić&#8230; Wspomniałeś Leto iż w końcu ktoś cię zrozumiał, ja cię rozumiem doskonale, do czasu aż nie zaczniesz z matmą wyjeżdżać, tylko nie mam technicznej możliwości na bieżąco czytać, co dopiero odpowiadać&#8230; Ale te dwa wątki będę śledził i w miarę możliwości&#8230; Pozdrawiam tych którzy widzą&#8230; Sew

;( ;( ;( ;( ;( ;( Nie zakładaj co się stało Leto. ni wiem co bym czcił gdyby Pan Jezus się utopił < wybacz Boże !!! > Tfu! Tfu ! Tfu! Ja wierzę w znak krzyża i już... ale że oddziaływują na mnie jakieś znaki źle to jest fakt. Tylko co w tym wszystkim dziwnego? jak widze sfastykę to jestem zły. Gdzie tutaj sa zjawiska paranoramlne??? No i dobrze. Świetnie że się tróhjkąt nie zmienił. To znak, że coś nad nim czuwa - Bóg. I tyle Leto :) wasze rozważania widzę tak: Dlaczego flaga Polski jest taka a nie inna? Bo czerwony kolor dobrze oddziaływuje na podśwadomość, a prostokąt już w starożytnoścu był rysowany. Faktycznie - prostokąty są dwa i są dwa kolory. Ale czemu sa prostokąty? Może zqwierają w soebie magiczną moc? A czemu te klolory? Może to jakiś starożytny symbol? Jaki? Może to jakiś znak, który na nas oddziaływuje pobudzjąc cośtam i cośtam? Czy nie wydaje się wam to totalnie bezsensowne??? Pozdrawiam :) trzymajcie się cieplutko :D :D :D :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 87
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.