Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Bush zamierza atakować Iran
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94

Coœ mi się zdaje, że mr bush się tym razem przeliczy, kiedyœ pewna pani polityk porównała Busha do Hitlera... Ciekawe co o tym myœlicie? Bo mi się wydaje że owa analogia jest bardzo trafna. Bush też lubi kłamstwo i wojny. Ma swojego goebelsa (jak jego sekretarz stanu się nazywa?) itp. ---------------------------------------------------------------------------- "a ja mam w dupie ten owczy pęd, tę mentalnoœć ćmy (...) czy chcesz iœć ze mnš, tylko powiedz", tak mówił nie potępiał, nie przymuszał, przekonywał, przekonywał, lecz interes nigdy nie pozwolił sługom jego naœladować łagodnoœci tej" /*www.pigment.art.pl*/

Mnie sie wydaje, ze USA chca wciagnac do wojny Rosje !!! Wprowadzanie demokracji i ropa, to wazne aspekty dla Anglosasow, ale pobicie sie z kims na "poziomie", to druga sprawa. Najbardziej by im odpowiadala Rosja, ale moga byc tez Chiny. Anglosasi zawsze lubili sie bic i podbijac inne kraje. Siedza w wojnie po uszy od zarania dziejow. Teraz Rosja i Chiny podpisaly pare waznych umow z Iranem i Anglosasi sa przekonani, ze bedzie im chodzilo o spokoj w tym kraju. Jezeli Anglosasi wywolaja nastepna awanture, to maja nadzieje, ze Rosja z Chinami pospiesza moze Iranowi na pomoc. Dwa razy z tym liczeniem pomylili sie w Iraku. Moze teraz sie uda ??? Anglosasi sa zawsze zadni krwi !!! O tym trzeba pamietac i to wiedziec.

pełna zgodka, ten przecież to właœnie anglosasi doprowadzili do zagłady indian, nadal sš też rasistami bardziej niż niemcy i skandynawowie!

I się przeliczš jeœli Rosja i Chiny pomogš Iranowi to wtedy USA już długo niepocišgnie.Widać jak sobie w Iraku radzš nawet niepotrafiš opanować partyzantów słabo uzbrojonych a co dopiero jakby Rosjanie i Chińczycy dostarczyli nowoczesny sprzęt przeciwpancerny,nowoczesne rakiety powietrze-ziemia były by tam straty o wiele bardziej poważne.Niewydaje mi się aby USA tego chciało.

Autor damianes napisał dnia 13-08-2005 23:41: ".. kiedyœ pewna pani polityk porównała Busha do Hitlera.." Otóż jest pewna istotna różnica (jedna z wielu): Hitler nigdy nie pił.. a "busz" to alkoholik i kaleka...

dokladnie i dlatego bush nie dociagnie do polowy tego co hitler

nawet*

Rosja nie będzie wcišgnięta do wojny bo USA od co najmniej 20 lat zgrywa z Rosji i udaje że jest przyjacielem Rosji. Między innymi zaprosili ich do G7 (teraz G8) na wyraŸnš proœbę stanów. Politycy pokroju Busha œmiejš się z Rosji że majš słabego niedzwiedzia na smyczy i ta nie jest teraz rzadnym zagrożeniem dla USA. O wiele gożej jest z Chinami ale zanim się rozwinš do tego stopnia że będš zagrożeniem dla USA dawno będzie po wojnie w Iranie. Ta wojna wybuchnie szybciej niż można przypuszczać. Należy pamiętać że Bush ma mało czasu, a mówił przecież jeszcze o Syrii i Korei Północnej. Niestety im bliżej tej wojny wszyscy dostaniemy po kieszeni. Ceny ropy na œwiatowych rynkach rosnš w zastraszajšcym tempie. Przy dużym wzroœcie gospodarczym Chin i groŸbie wojny w Iranie ceny ropy tak podskoczš że na œwiecie zacznie się recesja. Oczywiœcie wszyscy za to zapłacimy. USA sš wbrew pozorom coraz bogatsze, reszta œwiata coraz biedniejsza.

Twoje rozumowanie mi sie bardzo podoba. Ja rowniez widze wielkie zjednoczenie na lini USA - Rosja. Cos mi sie wydaje, ze Rosja przystapila do szerzenia globalizmu u boku USA. W produkcji broni geofizycznej maja wymiane naukowa i wspolne sekrety. Na polu kosmosu tez trzymaja sztame i bajeruja ludzi na czym swiat stoi. Uwazam natomiast, ze Chiny bez Rosji sie nie rusza. Chiny zdaja sobie sprawe w osiagnieciach nad bronia geofizyczna i duzy wklad Rosji w tych osiagnieciach. Tylko Rosja moze swiatu krzyknac prawde w tej dziedzinie. Jezeli tego nie zrobi, to Chiny nie maja czego szukac na wojence, bo USA w stosunku do Chin uzyje tej broni na pewno, a wtedy kompletna klapa. Przeciez caly swiat juz wie o tej broni, ale nie wszyscy jeszcze wiedza, jak to naprawde dziala i z jakim skutkiem moze byc zastosowana przy pelnym wykorzystaniu. Rosja znajac te wszystkie parametry, woli trzymac ze Stanami sztame !!!! Ceny ropy spowoduja straszna biede na swiecie, ale nikomu na tym nie bedzie zalezalo, bo o to chodzi zeby biedni wreszcie zdechli. Polowa Ziemskiej populacji bedzie miala pieniadze na rosnace ceny i swietnie da sobie rade, wiec nie bedzie podnosila larum, ktore Rzadowi Swiatowemu nie jest potrzebne. Biedny nie bedzie mial sily glosu i sily przebicia. Ma zdychac, to jest jedyne jego zadanie. Przeciez Globalisci twierdza, ze populacja ludzi na Ziemi jest duzo za duza.

A teraz przedstawię Goœkę znawczynię tematu:(Goœki post wyżej) Mnie sie wydaje, ze USA chca wciagnac do wojny Rosje !!! Wprowadzanie demokracji i ropa, to wazne aspekty dla Anglosasow, ale pobicie sie z kims na "poziomie", to druga sprawa.......... A zaraz poniżej post Goœki: Twoje rozumowanie mi sie bardzo podoba. Ja rowniez widze wielkie zjednoczenie na lini USA - Rosja. Cos mi sie wydaje, ze Rosja przystapila do szerzenia globalizmu u boku USA......... Dziewczyno zdecyduj się w końcu to jak to jest USA chce wcišgnšć Rosję do wojny aby pobić się z kimœ na poziomie czy Rosja zjednoczyła się u boku USA aby szerzyć globalizm? Goœka wybacz ale o twoich postach powyżej mogę powiedzieć tyle.........masło maœlane.

Rosja, ahhh ta Rosja. Nie mogš sobie w Czeczeni poradzić, a co dopiero uczestniczyć w jakichkolwiek innych wojnach. Chiny majš obecnie taki wzrost gospodarczy, że nie w głowie im wojny a zalewanie œwiata tanimi produktami i aktorami kung fu. Musi być niezły powód aby zatakować Iran. Może to ta bomba atomowa, a co jak jej nie majš?? No cóż Ameryka ma pełno bomb, zawsze mogš któršœ z mniejszych taktycznych zgubić :D Ot taka B-61, która przypadkiem wypadła z przelatujšcego też przypadkiem B-2 :D . Kto by tam podejrzewał Amerykanów skoro takie larmo podnoszš, że Iran pracuje nad bombš atomowš. No skoro jš zbudowali o oczywiste, że na sšsiadach się przetestuje :D . nara

Ameryce nie przeszkadza bic sie z Rosja mimo, ze Rosja chodzi u Amerykanow na globalnym lancuchu. To sa Amerykanie !!!!

Nawet Amerykanie nie sš tak głupii. No nic, że całe Nato ma za sobš, ale pytanie , kto wtedy byłby na 1 lini frontu? No właœnie jak zwykle, Polska.

na liscie krajów , które maja zamiar ''przejšć'' , ze względu na destabilizację polityczno -gospodarczš jest nawet Tybet !!! czy to wam czasem nie przypomina gingis -hana?? :))) na razie ciekawe sš doniesienia na temat podobieństw do hitlera , gdyz amerykanie skanowali ziemię w okolicach kompleksu Giza , czy kolebka ludzkoœci ( sumer ) płdn Iraku , być moze pod pretekstem poszukiwania broni atomowej , szukaja starych broni Sumerów , legendarnych pozostałoœci po wielkiej cywilizacji typu arki przymierza , czy tez inne potężne generatory plazmy itp , o których kršża opowieœci juz od kilkuset lat kto je zdobedzie -rzšdzi œwiatem , czy adolf nie gonił właœnie za tym ??i czy latajace grawioloty tzw V7 , nie był właœnie jednym z projektów cudownej broni III rzeszy???

Ten Irak juz zniszczyli i rozkradli bardzo dokladnie !!!!

dziwni jestescie ,chcecie zeby wasze dzieci gadaly po arabsku i chodzily do meczetu !!!

Jak tak dalej pójdzie to nie będzie żadnych dzieci :D

17.8.Jerozolima (PAP/Reuters) - Izrael i Stany Zjednoczone podpisały porozumienie kończšce spór o sprzedaż izraelskiej broni Chinom - podało we wtorek izraelskie Ministerstwo Obrony. Kryzys na linii Waszyngton - Tel Awiw wywołała sprzedaż Chinom bezzałogowego samolotu Harpy i innych najnowszych technologi. USA co rok przeznaczajš na pomoc wojskowš dla Izraela ponad 2 miliardy dolarów.

Iran , potem ogólnoœwiatowy kryzys , usa pokaze całemu œwiatu że bez nich nikt nie zrobi kroku eu juz sie prawie zesrała bez pomocy brata z londynu , a kogo bratem jest blair , no pewno że busha i tak ronsia ronsie pomywa a błekitna grypsera roœnie z gotowym planem :dolar dla całego œwiata , cia i dea w każdej stolicy itd orwell sie chowa ... pozdro zniewoleni

dariuss powiedział to czego nie potrafiłem ujšć tak zwięŸle ;-), USA szykujš nam piekło, ale miejmy nadzieje że uprzedzi ich natura i zrobi im równie goršce piekiełko. Materialiœci (rodem z USA) lubiš wszystko kontrolować, statua wolnoœci w USA to jak słowo miłoœć na ustach kata z œwiętej inkwizycji, œmiechu warte.

Każda wojna oprócz innych ma przede wszystkim podłoże ekonomiczne. To co teraz wyprawia Bush jest tego najlepszym dowodem. Gospodarka stanów jest obecnie w fazie szczytowania ze wskazaniem na powolne pikowanie w dół, jest potworem którego trzeba karmić ropš naftowš, na tyle wielkim i niewydolnym że żeby funkcjonować musi tę ropę mieć za darmo lub prawie za darmo bo inaczej padnie na pysk. Powodem jej destabilizacji sš zbyt duże wydatki na zbrojenia i "podbój" kosmosu. Ruscy już się na tym wyłożyli dlatego mniej się bijš (oprócz Czeczenii, ale tam to żadna wojna bo i z kim się bić, ze zgliszczami i głodnymi ludŸmi?;-(. Dlatego Bush napiera na Iran, chce opanować cały bliski wschód, bo tam wszystko na ropie leży. Pompuje cały czas z Iraku i Afganistanu, z Kuwejtu "kupuje", z Iranu podobnie jak z Iraku chce kraœć. Jest jeszcze jedna gospodarcza potęga, która okres szczytu ma przed sobš, ale osišgnie go stosunkowo szybko-to Chiny. Chiny potrzebyjš teraz wszystkiego i w dowolnie wielkich iloœciach, sami majš jak na tak wielki kraj mało bogactw naturalnych a ssanie jest potężne. Ich gospodarka rónież będzie potrzebować za jakiœ czas taniej ropy, myœlę że też będš jš chcieli kraœć idšc za przykładem Busha, gdzie pójdš popatrzcie na mapę wykombinujcie sami. Dlaczego potrzeba tyle ropy? Wszystko co jest dzisiaj produkowane musi być dostarczone, transportem kołowym, lotniczym, morskim każdy z nich potrzebuje paliwa. Większoœć produktów codzinnego użytku to tworzywa sztuczne a to też ropa. Ogrzewanie to w dużym zakresie też ropa. No i samochodziki. Tak czy inaczej wojna o oleum już trwa, dla nas może mieć opłakane skutki bo jak Putin zwiększy sprzedaż do Chin będzie miał w dupie jakšœ tam Polskę, która cały czas o coœ podskakuje. Nie wyobrażam sobie zakręcenia nam kranu ale na wsjaki słuczaj na ten sezon wstawie kominek.......
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.