Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
miłość
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 222
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 11 | 12 | Następna strona

miłość - taka prawdziwa co nie daje spać. jak to można wytłumaczyć? wiem wiem temat troche z innej beczki, nie ale jest dużo rzeczy które trudno wyjaśnić, nie tylko problem (?) Boga, UFO i kosmosu

he he he :) Leto... bardzo ciekawa definicja powstania miłości... hmm... chyba nie muszę pisać co o niej myślę? Miłość to uczucie wyższe zarezerwowane w pierwotnej < Boskiej, ponadczasowej, nieziemskiej > formie tylko dla ludzi. Miłośc nie jest chemia. Miłośc nie powstawała na przestrzeni wieków. Ona była - ale jej esencja i najznamienitszy kształt natura dała właśnie ludziom. I dała im to nie dlatego żeby gatunek przetrwał < bo to trochę nielogiczne - nie przetrwałby gdyby była tylko jedna partnerka > TYLKO PO TO ŻEBY ROZWIJAŁ SIĘ W ZGODZIE Z NIĄ i żeby natura mogła zbierać owoce miłości < najpiękniejszego uczucia > Ludźmi czyni nas własnie wiara, nadzieja i miłość. Te trzy cechy skałdają się na człowieka i są nierozerwalne i posiada je każdy człwoeik. więc porównywanie człowieka do zwierzęcia jest co najmniej nie na miejscu... Pozdrawiam:)

JUż widzę, co Ci na to Winter odpowie... A ja jak zwykle NIC nie odpowiem. Bo po co ? Ty i tak nie usłyszysz moich słów. :)

hmm... usłyszę i to bardzo wyraźnie... napisz co o tym myślisz... bardzo proszę? Napiszesz że miłość to chemia? OK jak wytłumaczysz uczucia dzieci z wodogłowiem? czy innymi chorobami tego typu? W takim układzie gdyby miłość była chemią to od jutra wprowadzamy anarchię. nie ma miłości - jest nienawiść... nienawiść... ciekawa perspektywa... Nie rozumiem czemu tak uwzięliście się na miłość nigdy jej nie doświadczyliście? Jeśli doświadczyliście to niemówilibyście tak... jeśli zaś doświadczyliście jej ale tłumaczyliście to sobie tak jak dzisiaj to jesteście osobami bez serca, duszy i honoru < oczywiście w przenośni >... Pozdrawiam:) Trzymajcie się cieplutko:)

Człowiek to tylko zwierze , a każde zwierze jest robotem , maszyną. Przecież już wiadomo ,że za miłość odpowiadają reakkcje chemiczne w mózgu , badano to. Więc o czym jeszcze rozmawiamy ? O frazesach, o naturze ? Natura to również zło....

Winter... ludzie widzący zło sami są źli więc nie mów nic takiego tym bardziej o naturze, której winien jesteś szacunek za to że Cię stworzyła... A zbadano miłość? Chyba w laboratorium ufologicznym... ... ... i to nie jest śmieszne. To jest dla mnie straszne... Skoro tak uważasz jesteś człowiekeim bez serca i nigdy nie zaznasz prawdziwej miłości. Bo miłośc to uczucie wyższe zarezerwowane tylko dla ludzi i czyniące ludzi. Nie jesteś w takim razie człowiekiem... i to też w żadnym wypadku śmieszne nie jest... Pozdrawiam:)

Ja wolę swoją miłość do samicy, która działą na mnie najsilniej, i z którą mam ochotę spędzić resztę życia, niż jakaś "idealną", Mickiewiczowską "chorobę duszy", która sprawia, że człowiekowi robią się wrzody na żołądku i który pisze takie bzdety jak "Sonety krymskie" czy "Pan Tadeusz"....

Leto... nie jesteś kimś żeby oceniać cokolwiek. Zostaw oceny tym, którzy są do oceniania zdolni i powołani... Pokuszę się o stwierdzenie i ocenę że Ty i ja nie jesteśmy zdolni ani do jednego ani do drugiego... A to co mówisz jest po prostu smutne. Ale trudno - trwaj w swoim malutkim ograniczonym światku nauki... inni niech trwają w szerokich choryzontach ;) :) ;) :) < Leto to Ty w moim wydaniu :) :D > Pozdrowienia:) :D :)

Leto,,,-seks można przeliczyć nawet na [litry]-ale tylko w określonym okresie życia.Miłość jest niewymierna i nie jest ograniczona [sprawnością fizyczną],ani czasem.Nie jest sprawą prostą-zdefiniować pojęcie-MIŁOŚĆ,lecz owo uczucie,[bije] swą mocą wszystkie inne -[uczucia].-cze.

Moim zdaniem, człowiek cały czas zafasynowany jakimś zjawiskiem, chociażby OBE, lub rozwojem duchowym, ni zazna miłości. Wystarczy spojrzeć na wielu naukowców , pasja jest dla nich wszystkim, wtedy w mózgu miłość się nie uaktywnia.

Żal mi Ciebie Winter. To zwierzęta potrafią stukac w klawiaturę??? Bo Twoje wypowiedzi o ludziach, których porównujesz do zwierząt, maszyn itp. są .... dobra nie bede konczyl przez grzecznosc. Sam do tej wizji przeeez siebie stwprzonej nalezysz, ale i tak to pewnie tylko przykrywka, bo nie daje wiary ze rzeczywiscie tak myslisz. Jesli tak, no coz... niebawem zgnijesz od srodka (to nie zart), bo Twoje mysli zniszcza Cie od srodka. A co do tego podtrzymania gatunku, estem ciekaw co panowie myslą o miejscu seksu w miłosci. Czy to tylko skutek zwierzecego popedu?

Nie obrażam się za twe słowa ,może i są prawdą. jednak ja naprawdę w nie wierze. Biedny jestem.... być możę już niedługo zgnije. Nie podoba mi się tu nic na ziemi. A co do seksu w miłości. To czyż nie jest to tylko zaprogramowany zwierzęcy popęd ? Czy nie tylko po to aby podtrzymać gatunek ? Czy , i to jest dosadne, uprawiając seks nie czujesz się wykorzystywany przez naturę do swych celów a nie dążysz do swych wlasnych celów? Zniszczenie natury i destrukcja , tłumienie popędu to droga do boskości. vide - mnisi wcześniośredniowieczni opierali się na praktykach jogi która odradzała stos. płciowych ,a z czasem przeniknęło to na cały kler , ze wzgl. finansowych.

Winter... przykro mi to mówić ale Mateusz ma w pełni racje - okrywaj się a jak już nie będziesz mógł wytrzymać i obódzisz się z tej głupoty będziesz już staruszkiem i wtedy pożałujesz wszytskiego co mowiłes i robiłeś przez swoje życie... tak myslę A seks nie jest najważniejszy w zyciu a w miłości wcale nie istnieje... Bo seks i miłość to całkiem dwie inne sprawy... Seks jest tylko jednym z wielu sposobów okazywania miłości... Pozdrowienia:)

wiesz TY sam jesteś jakiś głupi i jednakowy!!ale mnie wkurzyłeś tą wypowiedzią teraz to ja CI powiem faceci to bezmuzgie istoty ktore myślą fiutem a nie mózgiem!! mam pomysł pozbądź sie swojego klejnotu to może wtedy zrozumiesz że kobieta nie jest głupia i jednakowa!!

ups ! To chyba do mnie : )

heh... kobro jak widzisz niektórzy nie potrafią myśleć tak jak powinien myslec człowiek... nie wiem tylko czym to jest spowodowane... Ale szkoda mi ich... Pozdrowienia:) I nie przejmuj sie Kobro...

Ja nie jestem człowiekiem, racja : ) Wydaje mi się, że temat "miłość" wyjasniliśmy sobie. Jak wiele można wymysleć bzdur w odniesieniu do zwykłaj reakcji chemicznej.

A ten dalej swoje....Ok dobrze ludzie nie wierzący w reakcje chemiczną, ze jest nas więcej! Pozdrawiam :)

hehe masz racje Winter moja mowa była do Ciebie bo bbbbbb mnie wkurzyłeś tymi slowami.gdybym CIę znała dostałbyś jeszcze z plaskacza,więc masz szczescie. szkoda mi Ciebie.bo TY chyba nie wiesz co to prawdziwa milośc i bronisz się przed nią prymitywnymi sposobami obrzydzając sobie kobiety.ale nie martw się docenisz je kiedyś. a tak wogóle to dziękuje za popardzie bo kobieta to istota wyjatkowa i trzeba się o nia postarac i dbac o nią.(mówię o tych wartosciowych)

a tak na marginesie to ja jestem dziewczyną :)

Tak! -kobiety są TAKIE BOSKIE,-no oczywiście -wiadomo które,-te [wyjątkowe!!!].cze.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 222
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 11 | 12 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.