Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Na Skrzydłach Stwórcy (uskrzydlacze)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 23

Natknšłem się na nich "przypadkiem", w internecie. Do poszukiwań skłonił mnie Nexus i "œwieżo upieczony" dostęp do sieci. Znalazłem na tyle dużo aby się zainteresować. Znalazłem na tyle mało aby potraktować ten rozdział jako otwarty. Tekst bez większej znajomoœci języka, zdawał się być mało zrozumiały, jednak płynny kobiecy głos microsoftowego syntezera na stałe skojarzył mi się z dziennikarkš, która skruplatnie dšżyła do postawienia sprawy w œwietle dziennym. Do pewnego stopnia nie liczyla się treœć. Muzykalne brzmienie padajšcych słów wytworzyło swojš wielogodzinnš atmosferę skupienia. Minęły 3 lata. Spora częœć materiału doczekała się tłumaczenia, dokonywanego przez niezwišzanš grupę ochotników, z których każdy chciał dołożyć swojš cegiełkę. Dziœ każdy zaglšdajšcy pod www.wingmakers.prv.pl może znaleŸć to, czego nie zrozumie na stronie domowej www.wingmakers.com. Długie godziny i ciężkie kilobajty œlęczenia pozwoliły na wkroczenie jednej z ciekawszych tajemnic obecnych w internecie - do polskiego "domostwa". Zauroczyła mnie muzyka, która mimo wysokiej kompresji real audio, redukujšcej jakoœć dŸwięku do niezbędnego minimum - miała w sobie niepowtarzalny klimat zaginionego œwiata. Każdy z utworów przypominał o czymœ co gdzieœ daleko hen próbuje się wydostać na œwiatło dzienne, obijajšc się echem o meandry wspomnień. Dziœ - z drugiego końca œwiata, przybyła do mnie muzyka, której nie sposób było pominšć w projekcie. Toteż w miarę możliwoœci serwera - niech będzie choćby tyle, dla tych wszystkich którzy także poszukujš. Przystań i miejsce refleksji. W pamięci zapadły mi obrazy. Prostota a zarazem głębia barw. Styl kultury tak odległej od współczesnoœci, a tak bliskiej sercu. Gdy tak dłużej wpatrywać się w szczegóły, można dostrzec pulsujšce barwy, mienišce się na przemian myœlami i uczuciami. Na całym œwiecie coraz to - jacyœ odkrywcy otwierajš przed odbiorcami kolejne ršbki tajemnicy niesionej w optostrukturach. Niektóre z obrazów ujrzaly œwiatło dzienne w swej wysokiej jakoœci. Na razie jest ich tylko 10. Ale z czasem - kto wie? Jest jeszcze coœ. Poezja, której przekład wymaga prawdziwego talentu. Pezja brzmišca nostalgiš za czymœ niewysłowionym. Bezgłoœne myœli, które kryjš się za słowami. Całoœć tworzy niepowtarzalnš kompozycję stymulujšcš umysł dostępnymi œrodkami współczesnych multimediów. DŸwiękiem, obrazem i słowem. Stymulujšca matryca wewnętrznych zmian. * * * Co to za tajemnica, która tak bardzo pocišga uwagę coraz liczniejszego grona poszukiwaczy? Tajemnica nosi nazwę WingMakers czyli Stwórcy Skrzydeł lub jak kto woli - Uskrzydlacze. Dlaczego Uskrzydlacze? Bo kimkolwiek naprawdę sš - oni wiedzš, że ich dziedzictwo dodaje skrzydeł, które poniosš nas na skraj nieskończonoœci, w nieznane. Podajš się za przybyszów z naszej przyszłoœci. Kim sš naprawdę? Któż to wie. Być może WingMakers sš nawet fikcjš, ale nawet legendy zawierajš ziarenko prawdy. Niech choćby tym ziarenkiem było to co Stwórcy Skrzydeł majš do przekazania nam, w naszej teraŸniejszoœci przełomu tysišcleci - już samo to nadaje im wagi. Kršżš różne opinie co do prawdziwoœci znaleziska pozostawionego kilkaset lat temu przez podróżników z odległej nam przyszłoœci. Podawane sš też sprzeczne, czy może raczej komplemetarne informacje na ten temat, rozwijajšce wštek do przodu ale nie w kierunku jednoznacznego rozwišzania. Przez pierwsze lata - strona autorska propagowała prawdziwoœć swoich treœci, póŸniej - pojawiły się nowe postacie, nowi bohaterowie dramatu. Zmieniło się też formalne stanowisko, mówišce teraz, że całoœć jest fikcjš, w mniejszym lub większym stopniu opartš na bliżej nieokreœlonych faktach. Nie zmienił się natomiast sens. To wszystko ma za zadanie stymulować rozwój jednostki w grupie i rozwój grupy; stymulację przemiany rzeczywistoœci od subiektywnej poczynajšc a na obiektywnej kończšc. I - kto wie co nowego pojawi się w tej sprawie za rok lub dwa? jest ważne czy wskutek polityki dezinformacyjnej toczonej woków WingMakers, postawisz nad tym krzyżyk mówišc jednogłoœnie "bzdura". Ważne jest to, czy potrafisz wykorzystać ten materiał we własnym interesie, we własnym rozwoju. Na każdy krok ewolucyjny w twoim życiu mogš się składać różne i dowolne czynniki. Skoro jednak trafiłeœ tu - być może tym katalizatorem skoku będš własnie Stwórcy Skrzydeł. Czemu nie? Spróbuj, co ci szkodzi. Twoje internetowe poszukiwania nie rodzš zobowišzań wobec nikogo - prócz ciebie. Ale też - nie bšdŸ fanatycznym zwolennikiem, uziemiajšcym wszystko wokół - co mogłoby poœwiadczyć przeciwko temu, w co wierzysz. BšdŸ mšdrym obserwatorem i rób swoje, kierujšc się sercem - ale i rozumem. Miłej lektury.

WM sa fikcja... a przekaz jest prawdziwy???? heeeeee? Przekaz przeciez mowi o WM!

Do Isis: Zainteresowałem się, poczytałem też, ciekawe nie powiem, wszystko było dobrze dopóki nie wszedłem na link z muzykš. Moje zdanie jest takie albo to jest wielka lipa albo ktoœ na końcu coœ spaprał, już piszę o co mi chodzi. Trochę zawiła konstrukcja opowiesci profesora jest OK. Sprawa przecież jest poważna i skomplikowana ale do przejœcia. Dużo niewyjaœnionych wštków też ok. przecież jesteœmy jeszcze technologicznie słabi i mało wiemy, większoœci można się raczej domyœlać niż potwierdzić w 100%. Najbardziej wiarygodne wydaje mi się piękno przesłania, w każdej z komór filozofia, poezja, muzyka i artefakty, rzeczywiœcie jak nie z tej ziemi. Moje wštpliwoœci budzi tylko jeden a może asz jeden fakt, mianowicie to że rozpracowano tylko jeden artefakt czyli optyczny dysk, jeżeli dodamy do tego że rzekomo odszyfrowano tylko częœć zapisu z muzykš esejami i poezjš, po malutku widać lipę. Moim zdaniem ktoœ z prmedytacjš układa takš historyjkę o jednym artefakcie i usilnie powtarza że reszta została zabrana przez ACIO bo rzekomo technologicznie sš na takim poziomie, że nie można ich użyć. Dlaczego? Dane już rozszyfrowane z optycznego dysku można łatwo powielić i SPRZEDAĆ!!!!!! Eseje i poezję jako ksišżki a muzykę jako CD. Jak dołożyć do tego link z zamówieniem pierwszej CD z muzykš za 17,99 $ wszystko jasne. Piękna marketingowa historyjka, otoczona dozš tajemniczoœci i ezoteryki, pewnie sie bardzo dobrze sprzedaje (pamiętaj o tym że ludzie chętniej kupujš produkty które majš w cenie dwie dziewištki ,99 ;-)))) Chyba że tak jak napisałem ktoœ coœ spaprał i z pieknego i najważniejszego dla ludzkoœci przesłania zrobił komercję, może być. Teraz czekam na sšd, nie bijcie mocno. Pozdrawiam fszystkih

Mam tš muzykę w plikach .vqf ale jeszcze nie słuchałem, bo jej nie odszyfrowałem, œcišgnę jakiegoœ konwertera i posłucham. O kurcze, posłuchałem fragmentu próbki z pewnš takš nieœmiałoœciš i się boję, że "odlecę" i nie wrócę. Już kiedyœ pod wpływem "płytszej" muzyki miałem kontakt ze ródłem, to jest zbyt piękne, powinni tego zabronić. Ze słuchaniem chyba poczekam do 2012 roku. Tylko około 15% ludzi tak łatwo "wychodzi", więc spoko - słuchajcie w spokoju. Pewne rzeczy, zrozumienie, doznania, czucie, możliwoœci sš zabezpieczone przed nie myœlšcymi wielowymiarowo. Nawet Piętnastka ma z tym problem, chyba zbyt "konkretny" jest.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 23
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.