| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| FENOMEN DZIECI INDYGO - DZIECI NOWYCH CZASÓW | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415 |
|
Chciałbym poruszyć na niniejszym forum temat zwišzany z dziećmi Indygo, zwanymi również dziećmi nowych czasów. To zupełnie nowe pokolenie dzieci, które wchodzi (zaczyna wchodzić lub będzie wchodzić) w obecnych czasach (w najbliższej przyszłoci) w wiat dorosłych. Sš to dzieci, które posiadajš nowe zdolnoci, nowy sposób patrzenia na wiat, majš swoje wady i zalety, bardziej rozwinięte DNA w postaci 6 nici.
Chciałbym, aby ten temat znalazł u was poklask, zrozumienie, a także przemożnš chęć do podzielenia się informacjami, wnioskami o takich dzieciach. Muszę powiedzieć, że temat powyższy został zaczerpnięty z ksišżki Caroline Hehenkamp "Fenomen dzieci indygo, dzieci nowych czasów". Ksišżka w zasadzie jest nowatorska, jeszcze o wieżym spojrzeniu :). Autorka majšca dowiadczenia z takimi dziećmi, opisuje szeroko wiele zagadnień zwišzanych z tymi dziećmi.
Pisze o leczeniu, odżywianiu, sposobach zachowań itp. Ksišżkę w pierwszej kolejnoci warto polecić rodzicom, nauczycielom, pedagogom i w końcu każdemu, kto zechce się tym zainteresować. Uważam, że warto.
Liczę weń, że temat się rozwinie i nie olejecie go tak po prostu. Nie chcę by był to kolejny przemilczany "problem" ludzkoci, ale zaczyn nowego rozumienia, co jak przedwit nowej ery. Bo te dzieci już zapoczštkowały drobne przemiany w naszych społeczeństwach. Więcej o dzieciach już wkrótce :))).
|
|
|
ostatnio byłem w zoo a tam małpki wieksze i mniejsze grzeczne nie rozwydrzone czytajš mi w myslach i skaczš radonie niechcš odemnie komórki ani komputera a jedynie co na zšb banana jakiego albo cós.One też sš indygo.
A słyszał kto by tzw.uzdolnione dzieci które studia kończš w wieku 15 i mniej lat dostały np.nagrodę nobla?Miło ze tak ładnie ktos spostrzega swe pociechy ale tworzenie nowych kast po prostu mnie mieszy. Nieudolnoć wychowania czesto jest tłumaczona albo przez dysleksję albo ADHD a amerykańscy terapeuci już tyle razy sie mylili że nie można takich bajek brać poważnie chyba że kto tak nieprzeparcie chce.Ale to juz jego sprawa.
|
|
|
Dobrze żeby takie 15 więcej czuły, kochały, nawet to co robiš.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Witam,
Dzieci indygo - ciekawe okreslenie , ja bym się raczej nazwał - człowiekiem indygo, mam 23 lata i tak , jestem INDYGO - tak w 2012 wiele sie zmieni , obecnie studiuje politologie i wiem ze to nie przypadek (na drugie mam Lech na czeć Lecha Wałęsy),wiem ze jestem przygotowywany... Na co ? Napewno nie na katastrofe. Dlaczego?Bo wiem ze BOG niedalby nam Papieza , Nie Dalby Solidarnosci tylko po to zeby w kilka lat pozniej wszystko zniszczyc. Wiem ze w 2012 nastapi zmiana ? Skad ? Intuicja...
pozdrawiam "dzieciak" indygo
|
|
|
Do indygo:
powiedz na co jestes przygotowany. Jak politologia ma ci pomoc w nadchodzacych zmianach? Rozumiem ze myslisz o nowym systemie spolecznym. Czego w takim razie oczekujesz po roku 2012?
Pozdrowienia
krzysiek
|
|
|
Witam ponownie,
Krzysiek : W 2012 ludzkosc wroci do swoich pierwotnych wartosci. Czego dokladnie oczekuje ? Włanie tego , a wiedza politologiczna w moim przypadku to narzedzie niezbedne.
Pozdrawiam
|
|
|
hm ciekawe , czy sa prowadzone jakies badania dzieci badz ludzi Indygo ?
|
|
|
Indygo... co rozumiesz przez pojęcie "w 2012 ludzkoć wróci do swoich pierwotnych wartoci" ??????
I jak mógłby... opisz swoje cechy, tylko bez ciemy :/.....
|
|
|
Jest ksišżka jakiej pani psycholog pt. "Fenomen Indygo".
Przebadała tysišce dzieci.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Strumyk: Jesli chodzi o cechy to w moim przypadku na pierwszy plan wysuwa sie INTUICJA a takze np nienaganne odczytywanie emocji , zamiarow badz dokladnych cech charaktetu innych osob. Dodatkowo juz od malego dziecka jestem OBRONCA UCISNIONYCH i PRAWDY - czesto zle na tym wychodzac. Cechuje mnie tez przekonanie o glebszym sensie naszego zycia , tutaj na ziemi. Wiem ze wszystko co sie dzieje na swiecie nie dzieje sie przypadkiem , chociaz nie wszystko jest wiadome z gory. Jestem alergikiem (od urodzenia) choruje takze na SYNDROM GILBERTA(choroba watroby,takze od urodzenia).Dodatkowo takze juz od "malego" pasjonowalo mnie NIEZNANE,jestem osoba o otwartym umysle i abstrakcyjnym mysleniu...Swoje takze przeszdlem (nic przyjemnego) ale wiele mnie to nauczylo a takze wzmocnilo.
Do tej pory nie potrafie zrozumiec postepowania wielu ludzi ktorzy zyja w obludzie ,klamstwie,leku.Patrza na innych,zazdroszczac zamiast doceniac,obgadujac zamiast wspomagac. Zaluje ze SWIAT oddala sie od swoich WARTOSCI (MILOSC,WIARA). W moim przekonaniu INDYGO znaczy AUTENTYCZNY,PRAWDZIWY.
Napewno ludzie indygo nie sa bez wad, lecz o wiele latwiej zrozumiec im wiele rzeczy gdyz we wszystkim co robia kieruja sie swoim wewnetrzym glosem za ktorym podazaja i ktory czesto pozwala im zdystansowac sie - spojrzec z boku.
pozdrawiam
|
|
|
hej indygo alergie morzna zwalczyc umuslem a raczes przyswajaniem roznosci jakie daje na m swiat dobre jest naturalne swojskie winko z dzikiej rozy i trening aikido taaak to mnie uleczylo z alergi czesciowo chyba ze mi brakuje czegos z tych dwuch zeczy co do watroby to sie nie przejmoj cwiczac i pijac malo alkocholu i jedzac duzo nabioalu i ryb powinines wytrzymac do 60 przynajmnioej aha i 1 kawa dziennie oczywiscie naturalna
dobre jest stwirdzenie ze co cie nie zabije to cie wzmocni wiec
obce srodowisko mikroorganiczne najpierw cie stlamsi a pozniej wzmocni o kolejne elementy
tez przeszedlem swoje chemiterapie na wlasne zyczenie heheheh czyl;i kreski pixy itp
kwasy alki do nietomnosci itp.. heheh
ale to wszystko sie nodzi nam dziciakom indygo zawsze potrzebujemy czegos nowego dlatego tutaj jestes
marichuana jest dobra na wszystko i bedzie uleczac narody oczywiscie ta bez pierdolonej zamulajacej chemi
chmiel od czsu do czasu tak jak bys sam produkowal
hmm natura zawsze czyni swoje to jest oswiecenie
pieniadze niszcza nasza piekna nature tworzenia, dobroci i wspolistninia
pozdrawiam
z swiata zmian na leprze moze to dzieki wam sie zmieniam
sprawiedliwosc i prawda
alagranda maranda
|
|
|
Dużo cech wspólnych.
Mam alergię na sztuczne barwniki, konserwanty i ... na sztucznych ludzi.
Polecam Tai Chi Chuan.
|
|
|
OK. Nie mam zamiaru się wygłupiać... więc mam 13 lat i niektóre cechy pasujš do mnie hehehe, na serio
* Wewnętrznie czujš tylko prawdę.
* Kierujš się w życiu wzniosłymi zasadami.
* Wiedzš, że powinnimy żyć w równowadze ze sobš i z naszym rodowiskiem. - niestety niepotrafimy tak żyć :(
* Często łšczš w sobie cechy męskie i żeńskie.
* Wiedzš, że istnieje co więcej niż to, co widzimy. - patrz niżej ....
* Wierzš, że materia i życie fizyczne sš jedynie złudzeniem. - (nie wiem czemu) od zawsze miałem wrażenie że nasze życie i cały wiat to złudzenie, co nieprawdziwego. Że poprostu jestemy w czasię wędrówki po naszych wiatach i życie ziemskie jest jak odcinek (przystanek autobusowy) a my dšżymy do pętli.
* Wiedzš, że życie składa się z energii albo żyjšcej wiadomoci.
* Wiedzš, że we wszechwiecie wszystko jest wzajemnie połšczone. Czas, przestrzeń, odległoć i forma nie sš od siebie oddzielone, tak jak to widzimy. - W tej sprawie dowiedziałem się dopiero jak to przeczytałem i zaczšłem się głębiej nad tym zastanawiać. i... od zawsze każdemu powtarzałem że wszechwiat to jedna wielka uporzšdkowana częć materialna... być może innego wiata. Nawet od zawsze (nie wiem czemu) miałem podwiadome wrażenie że wszechwiat to kula, ale nasze galaktyki, wiaty iw szystko co w nim jest - jest na powierzchni wewnštrz kuli.
* Czujš, że każde istnienie zasługuje na szacunek, uczciwoć, miłoć i współczucie.
* Rozumiejš lepiej życie duchowe niż wiat materialny... - oczywiste! wiat materialny jest za bardzo złożony żeby mógł być w 100% zrozumiany.
|
|
|
"Dzieci Indygo – Nazywane również „Dziećmi wiatła”, lub „dziećmi nowych czasów”. Okrelenie „Dzieci Indygo” pochodzi od koloru aury, jaki u nich zazwyczaj dominuje. Dzieci Indygo zaczęły rodzic się o wiele częciej niż w jakimkolwiek znanym nam punkcie dziejów, mniej więcej od drugiej połowy lat siedemdziesištych. Zjawisko to z czasem zaczęło się nasilać. Obdarzone sš rozwiniętš intuicjš, empatiš, często również zdolnociami PSI. Wyróżnia je duża inteligencja, ale jednoczenie poważne nieprzystosowanie do obecnego wiata i społeczeństwa, w którym się rodzš. Mówi się, iż Dzieci Indygo pojawiajš się tu włanie po to, by odmienić obecny system, przynoszšc więcej miłoci i zrozumienia… "
Okrelenie - Dzieci Indygo pochodzi od koloru aury... Nie zapominajcie o tym...
A tak apropos, czy kto z Was wie, jak można sprawdzić kolor swojej aury?
I jak odczytać znaczenie tego koloru?
Nie zakładajšc z góry, ze będzie Indygo... ;)
Pozdrawiam
|
|
|
Czasem, tuż przed zanięciem widzę co pulsujšcego i wirujšcego (chyba czakram) i jaki kolor.
Nie jest to kolor jednolity, jest w ruchu, sš to ciemne odcienie niebieskiego i fiolet.
|
|
|
Dzisiaj wróżka, która stawiała karty mojemu mężowi powieziała, że nasz syn jest dzieckiem indygo. Powiedzcie o nich więcej, jak je wychowywać, co robić?
|
|
|
kup proszę ksišżkę, którš podałem na wstępie. Mylę, że lektura tej ksišżki wiele ci pomoże. A poza tym samo życie chyba będzie pomocne :).
|
|
|
Jeli chcesz to mogę ci wysłać tę ksišżkę, po niższej cenie niż w księgarnii. Ksišżka w bardzo dobrym stanie, kupiłem jš w Galerii Nieznanego wiata za 30 zł. Mogę opucić do 20 zł.
|
|
|
Wg numerologii mam zielonš aurę...
Choć podobno numerologi nie przesšdza...
Darku, jak zasypiam widzę zieleń...
ale sšdzę, że to raczej powiata z figurki fluorescencyjnej...
Wpatrywałam się w rękę czy nie widzę swojej aury "ktora wystaje poza ciało fizyczne"... widzę tylko rękę...
Czy sš jakie inne metody?
Pomocy!
:)
|
|
|
Więc pewnie masz zielonš aurę.
Schowaj figurkę.
Innych metod widzenia aury nie znam.
To chyba kwestia rozwoju - samo przychodzi.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 415 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |