Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
seans spirytystyczny
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29

Zamierzam z kolegami (narazie tylko ja) przeprowadzić seans wymieniony wyżej, ale najpierw chcemy zapoznać sie w miare z dużš iloœciš artykułów na ten temat w internecie aby seans en był dla nas wszystkich bespieczny. Jako że mam kamerę cyfrowš za 2.500 chciałbym całe to zjawisko nagrać czy jest to możliwe (gdyż mimo że wszędzie pełno tego nikt tego nie nagrał) co zrobić żeby się udało?

Ja straciłem wszystkie pieniadze Prawie Wszystkich przyajciół Ledwo widze przez czakramy Zdrowie , duch mnie pocišł wielokrotnie zranił itp... Tak wiec nie pozostaje mi nic innego jak zyczyć Ci dobrej zabawy !!!

Wywoływanie duchów Sš ludzie, którzy zajmujš się wywoływaniem duchów dla rozrywki. Jest to dla nich sposób na zabicie wolnego czasu lub spędzenie wieczoru w gronie przyjaciół. Trafia do mnie wiele ofiar seansów spirytystycznych. Ci ludzie nie zdajš sobie sprawy, że bawiš się zapałkami w stodole pełnej siana. Gdy zaczynajš zabawę, nie przychodzi im do głowy, że mogš z niej wyniknšć tragiczne konsekwencje. Bywa, że gdy doznajš urazu, często jest już za póŸno, bo "stodoła" spłonęła, a oni "poparzeni" bardzo długo, nawet do końca życia, gojš swoje rany. Przydarza się to ludziom w każdym wieku, bez względu na płeć czy wykształcenie. Wiem, że bawiš się w to również dzieci, zainspirowane opowiadaniami czy jakimœ filmem. Bywa, że wywoływania duchów naucza jakiœ program w telewizji, z czym zresztš osobiœcie się zetknęłam. Byłam przerażona gdy go oglšdałam, gdyż wiem, jakš szkodę przyniesie on oglšdajšcym, którzy zapragnš spróbować wywoływania samemu. Organizatorzy takich programów skupiajš się tylko na jednej stronie medalu. Starajš się wzbudzić w widzach jak największš sensację. Może nie biorš pod uwagę konsekwencji swego przekazu, czyli nieszczęœcia jakiego doœwiadczš naœladowcy. Nie nawołuję do tego, żeby nie poruszać drażliwych tematów. Trzeba to jednak robić w mšdry sposób. Nie ma się co dziwić, że wybuchajš bomby, skoro otwarcie podaje się przepis na ich zrobienie. To wcale nie jest przenoœnia. Znam z praktyki wiele przypadków, kiedy wszyscy uczestnicy seansu spirytystycznego po wywołaniu duchów pomdleli, tak byli zelektryzowani, jakby rażeni piorunem. Gdyby tylko na tym się skończyło, byliby bardzo wdzięczni, bo najedliby się tylko strachu. Najczęœciej tak się jednak nie dzieje. W pewnej jednostce wojskowej po wywołaniu duchów pół brygady wylšdowało w szpitalu wojskowym. Potem częœć żołnierzy przewieziono do szpitala psychiatrycznego, gdzie wielu leczy się do dziœ, a minęło już pięć długich lat. Gdzie indziej natomiast, na lekcji religii ksišdz zapytany o duchy tak bardzo zapalił się do tematu, że nauczył dzieciaki, jak je wywoływać. Konsekwencje tej "zabawy" były podobne jak u żołnierzy. Jej skutki trwajš do dziœ, mimo, że wszyscy sš już dawno doroœli.(...) Kto przywołuje duchy dla zabawy, nie dba o ich spokój, nie ma więc mowy o szacunku. Jeżeli ktoœ bawi się kosztem duchów, to i one potrafiš skrzywdzić dla zabawy. I nie chodzi tu bynajmniej o drobnš nauczkę, ale o poważne konsekwencje, które mogš się cišgnšć do końca życia. Nie piszę tego, żeby kogoœ przestraszyć, ale po to, żeby pokazać skutki wynikajšce z nieœwiadomoœci głębszych aspektów takiej "zabawy". Sšdzšc po iloœci zgłaszajšcych się do mnie osób mówimy o całkiem sporej liczbie ofiar, które podczas wywoływania duchów nie były œwiadome tego, co czyniš. Konsekwencje takich prób sš często opłakane w skutkach, bez względu na to, ile uczestnicy takiej zabawy majš lat.(...) Czasami taka zabawa kończy się w szpitalu, nawet psychiatrycznym. Konsekwencje w dużym stopniu zależš od tego, jaki duch zawładnšł człowiekiem. Gdy opętał go np. duch narkomana, nagle zacznie interesować się narkotykami. Pomimo naszych usilnych starań, w żaden sposób nie będzie można uwolnić go od nałogu. Nie będę teraz analizowała wszystkich możliwoœci. Wystarczy, że powiem, iż człowiek może zaczšć kraœć, przeklinać, nawet gdy nigdy tego nie robiło, wszczynać bijatyki, pić alkohol, rzucać się na innych z nożem w ręku, chcšc ich zabić, nagle zachorować, wszystkiego się lękać, jškać, mieć alergię itp.(...) Duchy mogš nie opętać natychmiast tylko pozostać w domu w którym przeprowadzano seans spirytystyczny. Wtedy ktoœ z domowników może nic nie podejrzewajšc zostać nawiedzony. To trochę tak jak z dymem z papierosa, który wdychamy sami nie palšc. Może być tak, że osoba wywołujšca duchy może zrobić to tylko raz i zostać opętana, a może też robić to wielokrotnie i nie zostać nawiedzona. Dopiero któregoœ razu z kolei może zauważyć, że z niš lub kimœ z jej otoczenia dzieje się coœ niedobrego. Niektórzy zaczynajš wtedy szukać pomocy, inni łudzš się nadziejš, że samo przejdzie. Ale najczęœciej nie przechodzi. Na samym poczštku nawiedzenie może być prawie niezauważalne, szczególnie gdy duch ma miłe usposobienie, ale gdy kanał jest otwarty, to mogš zaczšć wnikać następne duchy, aż w końcu będzie ich tyle, że człowiek nie będzie mógł sobie poradzić. To trochę tak, jak z osš na łšce. Gdy lata tylko jedna, prawdopodobieństwo jest niewielkie, że nas ukšsi. Gdy jednak wywabimy jš z ula, nie będziemy się mogli od niej opędzić, a na dodatek może zlecieć się cały ul rozwœcieczonych os, a wtedy poradzenie sobie z nimi będzie już bardzo trudne. Nie bardzo będziemy mieli gdzie się schować, a one będš atakować wszystkie na raz.(...) Powracajšc do duchów. Trzeba poddać w wštpliwoœć przekonanie, że gdy człowiek umrze, to nagle ma dostęp do wszelkich możliwoœci, do których żywi dostępu nie majš. To nieprawda, że duchy wszystko wiedzš "bo tam z góry więcej widać". Jeżeli tak sšdzicie, to jesteœcie w błędzie. Człowiek po œmierci wcale się nie zmienia. Zostaje taki sam ze swoimi wadami i zaletami, ze swoimi lękami i emocjami, ze swojš ograniczona wiedzš i niewiedzš. Do tego wszystkiego nie bierzemy pod uwagę złoœliwoœci duchów, lub podpowiedzi dla samego kawału. Duchy uwielbiajš się bowiem bawić ludzkš naiwnoœciš.(...)

milena zanim zaczniesz odpisywac komukolwiek sprawdz daty postow!

Dorotko ja bym sie chcial zapytać czy może się pokazać z płomienia sylwetka człowieka jak sie wywołuje duchy ? kiedyœ za dziecka wywoływaliœmy duchy z kolegami i mnie sie ukazała postać z płomienia którš zauważyłem w odbijajaacym sie telewizorze. Czy to mogł byc duch czy też moja wyobraznia tego doœwiadczyła ? Mozna wywoływac duchy samemu bo nie chce mniec niekogo na sumieniu jezeli to co mówisz okazało by się prawdš. Prosze o odpowiedz :) Chciłbym wywolać ducha z czystej ciekawoœci to silniejsze jest oddemnie.

Jest to prawdopodobne,człowiek który odchodzi z tego swiata przechodzi przez ogień czy każdy nie wiem.Również mogło to być ciało astralne żyjšcej istoty,która obserwowała to co robisz.Jeœli pocišgajš cię duchy,bezpieczniejsze jest dostosowanie wibracji do danej osoby,widzenie ponadzmysłowe,daje lepsze efekty i jest bezpieczne. Pozdrawiam

Wczeœniejszy artykuł jest p.Wandy Prštnickiej-egzorcystki, jej str.dla chętnych. http://www.egzorcysta.pl/istoty_astralne.html

Nie masz nawet dwudziestu lat nie rób tego, seanse spirytystyczne to zło Trzeba być naprawde wyitnym sensytywnie jak np. szuman by z tego wyjœć bez zadnych złych skutków.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zuzano, a jakie mogš byc złe skutki takich seansów spirytystycznych, czy sama se probowalas takie duszki wywolywać? czy jest mozliwy kontakt ze zmarlymi ze swojej rodziny?

Jest mozliwy. Ale szanse,ze trafisz na własciwa osobe sa małe trzeba miec duze doswiadczenie, w czasie seansu moga przyjœć inne osoby podszywajace sie pod bliskš osobę. Odwołać je trudno i trzeba je umiec rozpoznać. Jestem na 99 procent pewna, że przez brak doswiadczenia zginęła osoba dla mnie bliska. Mam kontakt ze zmarłymi we Œnie i to sš bezpieczne kontakty. Jesli zmarli z Twojej rodziny chca Ci coœ przekazać sami do Ciebie przyjdš, ale musisz tego chcieć, być z nimi zwiazanym emocjonalnie. Musisz miec równiez zdolnosci sensytywne. NIE EKSPERYMENTUJ!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.