| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Cym są Piramidy? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
|
No to jest chyba oczywiste:Są to grobowce Faraonów czyż nie ?
Ci z was którzy na prawdę się tym interesują napewno wiedzą iż
istnieje pewna przesłanka ,czy raczej pewien rodzaj wiadomości
mówiący iż w czasach kiedy śmiertelni bogowie zstępowali z nieba ,
stało się:"coś "Ziemia została zalana wodą , i tu dochodzimy do sedna
wątku,mianowicie Jeden z bogów chcąc uratować ludzki dorobek wiedzy
ukrył go wewnątrz największej piramidy.
parę lat temu pewien naukowiec odkrył iż wewnątrz piramidy CHEOPSA
znajduje się potężne niezbadane do tąd pomieszczenie,odrył je dzięki małemu robocikowi wprowadzonemu do żekomo o.k 5m kanaliku pod 30 stopniowym kątem.
Ba!! okazało się że nie 5 a 30m.A na końcu znajduje się fragment kamiennej ściany
a w niej malutka dziurka -odkryto nie tylko samo pomieszczenie którego nie było na mapach ale co najważniejsze że w tej kamiennej ścianie od 5000lat były metalowe
uchwyty(nieco skorodowane żelazo:).
Dla niewtajemniczonych: W tamtych czasach najdoskonalszym metalem była miedz,Żelazo wynaleziono gróbe seeeeetki lat potem.
|
|
|
Co do precyzji to niekture sale grobowe i same sarkofagi sa dokladnie wypolerowane z dokladnoscia do kilku nanometrów, a elementy z jakich sie skladaja utrzymuja swoja pozycje od tys. lat bez jakiej kolwiek zaprawy.
i jeszcze jedno znaleziono pewien dzban z kaniena kturego sciankaa nie przekracza 1 cm oraz w wewnątż jest wyzezbiony w taki sposub ze nawet przy dzisiejszej technologi niebylo by to mozliwe
wiedza jaka budowniczowie piramid zabrali ze soba do grobu z cala pewnoscia przerastala nas a to ze ja utracilismy jest smutne i prawdopodobnie nie odwracalne :(
|
|
|
Ach ci przedpotopowi geniusze! Chciałoby się powiedzieć. Ale ta wiedza przepadła bo tak miało być. Decyzja Bogów.
|
|
|
Decyzja bogów lub ludzi mi się wydzje iż to decyzja kościoła który przez stulecia blokował jakiekolwiek próby poznania i dlatego dziś ciężko jest z tysięcy stosów na których płonęły "wiedzmy" cokolwiek odczytać ja uważam iż piramidy to nic innego jak wyznacznik na Marsie też są i w chinach też i myślę że łączyą je linie którymi poprzecinany jest nasz świat linie biegnące przez oceany nieprzebyte góry linie biegnące przez kościoły zbudowane na miejscach pogańskich kówtów które to miejsca kóltu zakładzno na skrzyżowaniach tych podniebnych tras bogów które na ziemi tworzą idealnie proste linie nie proste patrząc z ziemi ale z powietrza.
Myślę iż piramidy były częścią tych drogowskazów. A co do tego czy obcy potrzebowali ich by tu przylecieć, oczywiście że nie, nasze samoloty też nie potrzebują oświatlonych pasów startowych ale oświetlenie pomaga szczególnie w nocy i przy złych warónkach atmosferycznych.
Uważam że Kompleks Giza powstał jako pierwszy około 12 000 lat temu razem z piramidami na marsie a pomniejsze kompleksy i sieć tras lotniczych bogów trochę póżniej ok 6 000 - 5 000 lat temu.
|
|
|
nigdy zadna sila nie ingerowala i nie bedzie ingerowac w zycie ludzi na ziemii.
piramidy sa takimi budowlami jak wtc ktorego juz nie ma.
poziom technologiczny moze mamy i wiekszy ale piramidy byly budowane przez ludnosc calego Egiptu.
sila rozwiazania tej zagadki tkwi w jej prostocie.
zastanowcie sie nad tym...
|
|
|
Ja wiem że PIRAMIDA to jest Klub Muzyczny w Chorzowie :)
/\ R U L E Z
|
|
|
Mądre słowa ,tylko że prostota budowania polega na sile fizycznej ,gdy budowano
największą z piramid trwało to dziesiątki lat i wydaje się żeto dość czasu żeby
się udało,otóż nie bo z wyliczeń wynika iż jeden blok skalny o średniej wadze
1 tony musiał by być ułożonu na swoim miejscu w ciągu 6 minut co i tak trwało by o wiele wiele dłużej niż jedno pokolenie .
Są też wzmianki o tym że piramidy zostały zbudowane za pomocą prostego w użyciu
sposobu hydraulicznego ale to wydaje mi się szukaniem dziury w całym,
bo tacy ludzie po prostu nigdy nie uwierzą w to czego nie widzieli ,
Nawet gdyby usłuszał że armia rosyjska już wiele lat temu posiadała lasery
które zostały użyte przeciw natarciu ze strony chińskiej.
Ale o takich rzeczach niestety się nie mówi nawet wtedy kiedy zginą tysiące ludzi
w ciągu zaledwie dwóch dni.
Jest wiele powtarzam wiele tajemnic w naszym świecie,
jedni chcą zbudować laser,drudzy budują kolejną tajemnicę za jego pomocą.
I tak myślę właśnie o wielkiej zagadce piramid i jestem prawie pewien że ich tajemnica
już dawno została odkryta, my natomiast mamy jedynie nasze spekulacje
i fakty.
Dzięki takim forum możemy wymieniać się informacjami , kłócić , śmiać i nawet
znienawidzieć ale tak trzeba właśnie postępować i możliwe jest że jeżeli już
ktoś nie odkrył czegoś istotnego to zrobi to póżniej .
Po części każdy z nas ma rację , tylko gdzie?
szlachcic
|
|
|
Powiedz więcej o tych rosyjskich laserach , wydaje się interesujące.
Co do piramid- masz racje. Tajemnica już dawno została odkryta...
|
|
|
Małe sprostowanie-użyłem słowa "natarcia" a właściwym byłoby *nielegalna masowa emigracja*
Same lasery to zaledwie kamyk w wielkiej piramidzie,
Były to potężne generatory - lasery bojowe , użute zostały AŻ O.K 20 LAT TEMU!!!!
Masowa emigracja głodnych ludzi bez broni !! Dziesiątki tysięcy ludzi zostało wyciętych w pień!
Ustawione wzdłuż granicy doskonale wykonały swoje zadanie.
20 LAT TEMU!!
Pomyślcie czym dziś wojska na świecie dysponują , była to wielka tajemnica
a i dziś o tym się nie słyszy , smutne , Jeżeli polskie wojskowe jednostki naukowe
kilka lat temu przekazały do użytku cywilnego(do szpitali-nie trzeba mówić po co) użądzenie generujące promień lasera to nasze wojsko także posiada tą technologie.
Pytanie : czy laser to jedyna tajemnica o których się nie mówi?
Nawiązując do starożytnego Egiptu to słyszałem że na terenach polsko-rosyjskich
w czasach kiedy rosły w górę wielkie piramidy Egiptu istniało tu potężne państwo
porównywalne z potęgą samego ktaju piramid!
o.k. 10 000 lat temu.
Dlaczego ludzie o tym nie wiedzą?
Czy Egipt jest niemożliwą do ukrycia zasłoną dymną?
Sew niał rację co do linii przecinających nasz glob , to wszystko zaczyna nabierać
sensu , prawie w każdym kraju archeolodzy odkryli coś ciekawego więc na olbżymich terenach Rosji też coś powinno być ,
Czy komunistyczny reżim jaki panuje w Rosji ma coś do ukrycia?
Czy na terenach Rosji istnieją tajemnice Czekające na odkrycie?
Tyle pytań i prawie żadnych odpowiedzi,co się z tymi wszystkimi ludzmi dzieje?
Jedni twierdzą że nie posiadają , inni wiedzą że tamci mają ale udają że nie wiedzą
a ci co mają wiedzą że ci drudzy wiedzą .
WNIOSEK? Wszyscy wiedzą , wszyscy mają i nikt nic niewie.
A szare masy naprawdę nic nie wiedzą , ale dowiedzą się tuż pzred śmiercią.
Czy ktoś wie coś na temat ludów zamieszkujących te tereny tysiące lat temu?
to pytanie jest dla mie ważne i jeżeli ktoś coś wie prosił bym o publikację na forum
lub ...@... na moją skrzynkę.
z poważaniem
szlachcic
|
|
|
Niestety nic mi nie wiadomo , ale sam byłbym tym zainteresowany. Pierwszy słysze.
|
|
|
tak podobno ten lud najeżdzal na mieszkancow wspolczesnych indii i podobno nawet byly wspolne powiazania kulturalne
|
|
|
Co do prostych odpowiedzi to zgadzam się ze szlachcicem jeśli ktoś twierdzi że ludzie kamiennym pięściakiem (miech wam będzie że mieli żelazo którego wtedy nie było według archeologii) wykuli w skale macierzystej kamienne kilkuset tonowe bloki, przetransportowali rzeką (chyba użyli tankowca) obrobili na miejscu budowy (gdzie ślady obróbki, gdzie sterta kamieni która powinna być wyższa niż cała piramida) wtaszczyli po rampie (której powierzchnia była większa od powierzchni całej piramidy) w tempie 4 bloków na minutę, praca trwała dzień i noc (chyba przy światłach boga Horusa). Aha i żarcie, codziennie dowożono robotnikom tankowiec wypełniony żarciem (dar od boga Re).
Jeśli ktoś woli wierzyć w taki nonsens to chyba mózg mu skutecznie wyprali znacznie prościej jest przyznać że się nie wie jak je wybudowano (racja to byłaby zniewaga dla archeologii czegoś nie wiedzieć, niewybaczalny grzech).
Wiem o co teraz zapyta niedowiarek „skąd ja wiem jak je budowano” no cóż pałace Salomona jak pisze w starożytnych tekstach budowali „Latający geniusze” wspaniałe „Świątynie Boga” budowali „Aniołowie” latający na złocistych „Herubach” w Wedach cudownymi architektami byli „latający”„Boscy Muratowie” a kto u licha wybudował piramidy lepiej spytajcie samych siebie.
Dla mnie najprostszym wyjaśnieniem jest to które potwierdza się w starożytnych tekstach (a nie bezpodstawna paplanina teologów i archeologów) no cóż są już tacy ludzie którzy ze starożytnych robią schizofreników i chorych na umyśle a budowę tych obiektów przypisują Naszej rasie (skrajny narcyzm)„Nasza rasa jest największa” „Najwyższe stworzenie boże” „Szczyt ewolucji”
Myślę że trzeba im wybaczyć i nie wdawać się w nie kreatywne i bezcelowe dyskusje (skoro odrzucili słowa starożytnych to odrzucą każdą prawdę jaką otrzymają).
Pozdrawiam
Sew
|
|
|
Brawa
Na tym polega głupota motłochu Sew. Przecież to egipcjanie zbudowali Piramidy , tak bo tak i koniec dyskusji. No bo kto to mógł być. A tymczasem to dupki gówno wiedzą.
Takie przedsięwzięcie logistyczne nie jest możliwe nawet dzisiaj.
Amen
|
|
|
Gdyby niektórzy z Was przeczytali więcej niż 'Mamo to ja' albo "Mam 6 lat" to może dowiedzielibyście się więcej niż tego,że kanapki znikły ze stołu.W papirusach znalezionych w Egipcie można się dowiedzieć,że ówcześni ludzie prawdopodobnie mieli jakiś kontakt z jakimiś cywilizacjami 'nie z tej ziemi' (albo z tej,kto wie?).Mianowicie opisywali obiekty latające iniskie istotki.Poza tym, jeszcze wszystkiego nie odkryto i dużo rzeczy wciąż czeka...Można by się jeszcze zastanowić jak zwykli ludzie wybudowali piramidę składającą się z ponad miliona 2,5 tonowych kloców.Egiptolodzy przypuszczają,że wwozili je za pomocą drewanianych 'podjazdów'.Tylko,że jest tu taki mały problem, do tego,żeby wwieźć tyle takich ciężkich kloców należałoby ściąć PRZYNAJMNIEJ 2,5 mil drzew.Skąd drzewa w Egipcie?Może był tam kiedyś inny klimat,ale napewno tyle drzefek tam nie rosło...Zresztą nie roztrząsam tego, zostawie to lepiej myślicielom,któzy przeczytali aż pare ciekafych rzeczy w swoim życiu ('Rogaś z Doliny Roztoczy'?).
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI
|
|
|
Hej daj mi więcej informacji o małych istotkach z egiptu. Albo jakieś namiary bo fenomen niezły.
Tak dla twej wiadomości to poszukaj o sumerach i Indach , oni mieli jeszcze szersze kontakty z obcymi , a tymczasem daj mi info o obcyh w egipcie.
|
|
|
Hej! Niestety link do tej strony gdzieś mi wcięło :( jak tylko znajde jakiś ciekawy o istotkach z Egiptu lub o sumerach czy czymś takim to ci dam.
|
|
|
Nie znalazłam tej strony,ale jest książka o ile się nie mylę Danikena,która mówi o tych ludkach w Egipcie.
|
|
|
A wiecie iż jest dużo odnalezionych ksiąg które bardzo dokładnie opisują życie i wiarę Egipcjan i innych kultur, są one bardzo skrzętnie ukrywane przez kościół a to co mówią „archeolodzy” o ich życiu to stek bzdur, gdyby ktoś miał dostęp do takich ksiąg to byłbym wdzięczny za kopię, w najbliższym czasie napiszę konkretne tytuły jeśli kogoś interesuje.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |