Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Oto jest pytanie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 52

Co było pierwsze ? Kura czy jajko ? Oto jest pytanie. Kura- nie, bo żeby była kura musi być jajko. Jajko- też nie bo żeby było jajko musi być kura. O co w tym wszystkim może chodzić ???

Ale co ty mówisz. Najpierw były Agility Elfy:P A co do smerfów...zauważyłem że jest jedna "Samica smerfa" na całš wioske....ta to ma ciężkie życie... [%sig%]

Wiktor:ale żeby była ta kura to musi się wykluć z jajka.

A żeby było jajko to musi być kura

No to co w końcu było pierwsze do kur.. nędzy ? ? ? ! ! !

Kogut........ ktoœ musiał wkońcu zrobić jej te jajko ;)

tak jak podal Wiktor - najpierw byl dino, czyli kawal gada, a te jak wiemy wykluwaja sie z jaja... pozdro

Hmm-Jeżeli przyjšć teze ,że życie wyszło z wody na lšd.To trzeba by przyjšć że pierwsze było jajko złożone przez jakiegoœ Pra-Krokodylowatego przodka.Przekształcone z ikry ,która jak wiadomo w wodzie nie potrzebuje otoczki wapiennej.(dla ochrony) No ale ta teoria tyczy się jednego sposobu chierarchi rozwoju i mnogoœci gatunków na zasadzie ewoluowania.Ale druga to rozwój wszystkich gatónków uformowanych poczštkowo i krzyżujšcych się za poœrednictwem człowieka lub w szczegulnych przypadkach na zasadzie wyjštkowych uwarunkowań miejsca i chwili. Jak chodzby (zapylenie) kobiety na odległoœć ,która twierdzi że ojcam jest osobnik przebywajšcy w momęcie zapłodnienia jajeczka (danej ) 5000 km w przeciwnym kierunku niż wiatr wiejšcy w miejscu zapłodnienia. (hihi) Ale tak czy siak pierwsze musi być zwierze lub próbówka -jajko odpada. [%sig%]

A ja powoli wymyœliłam takš teorię: Był sobie jakiœ ptak kuro-podobny, który ewoluował. I tak powstał męski i żeński rodzaj dzisiejszej kury.

ehehe ale skad ten ptak sie wziol? :P

To zależy kto w co wierzy. Ja myœlę że to mógł być Bóg.

ten ptak sie wziol z jajka:)

jajo było pierwsze , lecz nie jako jajo kury , tylko boski kształt Stary Bóg przyleciał w zlotym jaju .....dla znawców to nie jest trudne pytanie ale podchwytlioy slang konspiracji anty koœcielnej :)))) Pozdro

Siedzi kogut na DACHU i znosi jajko. W którš strone spadnie jajko? [%sig%]

Stare jak œwiat. Koguty nie znšczš jajek. Myœlałeœ, że zaszpanujesz zagadkš ???

Anita wrocławianko troche luzu:) a tak na marginesie to bardzo bliskie jest mi Twoje maisto:)

Nie. Temat głupi i zagadka głupia. [%sig%]

Ty Haghi, skšd wiesz że jestem z Wrocławia, i dlaczego bliskie jest ci moje miasto ??? Może się jeszcze okaże że mnie znasz ???

Anita 206.113.235.telsat.wroc.pl

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Aaa...

Bardzo interesujšce. Powiedz coœ jeszcze. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 52
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.