| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Oto jest pytanie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 52 |
|
Co było pierwsze ? Kura czy jajko ? Oto jest pytanie. Kura- nie, bo żeby była kura musi być jajko. Jajko- też nie bo żeby było jajko musi być kura. O co w tym wszystkim może chodzić ???
|
|
|
Ale co ty mówisz. Najpierw były Agility Elfy:P A co do smerfów...zauważyłem że jest jedna "Samica smerfa" na całš wioske....ta to ma ciężkie życie...
[%sig%]
|
|
|
tak jak podal Wiktor - najpierw byl dino, czyli kawal gada, a te jak wiemy wykluwaja sie z jaja...
pozdro
|
|
|
Hmm-Jeżeli przyjšć teze ,że życie wyszło z wody na lšd.To trzeba by przyjšć że pierwsze było jajko złożone przez jakiego Pra-Krokodylowatego przodka.Przekształcone z ikry ,która jak wiadomo w wodzie nie potrzebuje otoczki wapiennej.(dla ochrony) No ale ta teoria tyczy się jednego sposobu chierarchi rozwoju i mnogoci gatunków na zasadzie ewoluowania.Ale druga to rozwój wszystkich gatónków uformowanych poczštkowo i krzyżujšcych się za porednictwem człowieka lub w szczegulnych przypadkach na zasadzie wyjštkowych uwarunkowań miejsca i chwili.
Jak chodzby (zapylenie) kobiety na odległoć ,która twierdzi że ojcam jest osobnik przebywajšcy w momęcie zapłodnienia jajeczka (danej ) 5000 km w przeciwnym kierunku niż wiatr wiejšcy w miejscu zapłodnienia. (hihi)
Ale tak czy siak pierwsze musi być zwierze lub próbówka -jajko odpada.
[%sig%]
|
|
|
A ja powoli wymyliłam takš teorię: Był sobie jaki ptak kuro-podobny, który ewoluował. I tak powstał męski i żeński rodzaj dzisiejszej kury.
|
|
|
jajo było pierwsze , lecz nie jako jajo kury , tylko boski kształt
Stary Bóg przyleciał w zlotym jaju .....dla znawców to nie jest trudne pytanie
ale podchwytlioy slang konspiracji anty kocielnej :))))
Pozdro
|
|
|
Siedzi kogut na DACHU i znosi jajko. W którš strone spadnie jajko?
[%sig%]
|
|
|
Stare jak wiat. Koguty nie znšczš jajek. Mylałe, że zaszpanujesz zagadkš ???
|
|
|
Anita wrocławianko troche luzu:) a tak na marginesie to bardzo bliskie jest mi Twoje maisto:)
|
|
|
Ty Haghi, skšd wiesz że jestem z Wrocławia, i dlaczego bliskie jest ci moje miasto ??? Może się jeszcze okaże że mnie znasz ???
|
|
|
Anita
206.113.235.telsat.wroc.pl
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 52 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |