| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Gośka ma rację...jesteśmy kontrolowani... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
|
Goka ma rację...jestemy kontrolowani...przyrzyjcie się uważnie na wasz cały dzień jak się czujecie....kogo spotykacie...i czy aby napewno wszystko dzieje się przypadkiem...
|
|
|
Ja nie mam nic do ukrycia.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Tu moze nie chodzi o to, ze ktos ma cos do ukrycia, ale mnie chodzi o to, ze ktos moze mi organizowac moje zycie.
Moze wykorzystywac wiadomosci o mnie i moze powodowac np. zwolnienie z pracy, dostanie lub nie dostanie pracy, dostanie lepszych lub gorszych stopni w szkole bez wzgledu na to co umiem. Dostanie sie lub nie na studia i fakt ich ukonczenia.
Podalam tylko niektore mozliwosci ingerowania w nasze zycie. Nigdy nie wiemy, kiedy po co te wiadomosci o nas beda wykorzystane i jakimi drogami one beda chodzic i nas przesladowac. Dla jednych moze to byc poprawa losu bez ich specjalnej zaslugi, a dla drugich ciagle pograzenie z ktorym trudno sie czasem pogodzic, bo klody pod stopami wyrastaja wszedzie i zawsze gdzie sie nie zjawimy. Czesto nawet w najprostrzych sprawach.
Jedno jest pewne, ze najwyzsza technologia jest zawsze w rekach rzadu i urzednicy tez sa w jego reku. Urzednicy, ktorzy maja stale pensje i stale miejsca pracy. Wiadomo, ze dla rzadu pracuja i chetnie wywiazuja sie z kazdego zadania, zeby nie stracic tej cieplej posadki. Miedzy urzednikami jest przeplyw roznych informacji i urzednicy decyduja o losie petenta. Urzednicy maja tez niebotyczny wplyw na caly sektor prywatny. Wszyscy jestesmy uzaleznieni od rzadowych urzednikow, ktorzy wypelniaja wole rzadu.
Prosze sie nad tym zastanowic w kontekscie inwiligacji absolutnej !!!
|
|
|
Nie chcę tu nic negować, ale zazwyczaj nieudacznicy i głupcy szukajš przyczyn swojego niepowodzenia wszędzie tylko nie w samym sobie. Zawsze to jest albo głupi nauczyciel, potem pracodawca, itd. Jak kto naprawde chce to jest w stanie przeciwstawić się wszystkim przeszkodom - tylko mierć jest nie do przeskoczenia.
To żalenie się przypomina mi reprezentację polski po przegranym meczu, zawsze jest wielu winnych tylko nie piłkarze, wiadomo sędzia kalosz. A jak jaka 11stka jest naprawde lepsza to nawet sędzia im nie zaszkodzi, bo przecież wystarczy strzelić bramkę więcej niż przeciwnik i tego się trzymajmy.
|
|
|
Przesada.
Jeli się co z góry założy i mocno się w to wierzy, to życie dostarczy zdarzeń potwierdzajšcych, których interpretacja będzie mocno subiektywna.
Tego typu podejcie zdarza się u ludzi, którzy chcieli wyjechać z kraju (jeszcze za komuny) i mieli z tym problemy.
Życie nie jest czarno-białe, ma odcienie szaroci, a nawet bywa kolorowe.
A absolutny jest tylko Absolut (najbardziej lubię Kurant).
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
ee..
jak juz sie tu tak wkradlem, to dopisze....
co do urzednikow. to fakt.. czasem bardzo dla nas wazna sprawa moze zostac niezalatwiona tylko z tego powodu, ze pan urzednik mial rano klotnie z zona etc.
ale nie powinnismy patrzec na to w ten sposob. ja jestem w tym wzgledzie pelen optymizmu i staram sie byc uprzejmy dla wszystkich, ktorych spotkam na swojej drodze. moze odnosi to skutki pozytywne, a nawet jesli nie, to przynajmniej poprawia nastroj...
z czasem owocuje to znajomosciami, bodz tez zwyklym kojarzeniem nas przez owych "urzedasow", co moze przyniesc korzysci, bo czyz sami nie wspolpracujemy chetniej z ludzmi, ktorzy sa dla nas wyrozumiali i sympatyczni?
:P
pamietajcie, wielki brat patrzy, wiec BIG SMILE PLEASE ;)
hehe, pozdro
|
|
|
Ludize majšcy tzw. manię przeladowczš winni udać się po poradę do psychologów lub też psychiatrów.
Bez urazy, ale Wielka Orwellowska Kontrola nie może mieć i nie ma miejsca, a każdy kto pisze że ma jest kontrolowany przez wytwory własnej podwiadomoci.
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
najlepsza kontrola to taka , o której jeste przekonany ,że nie istnieje - to nie paranoja lecz logika przyjacielu
poztym nie ma innej mozliwoci na kulminacje takiej drogi jaka kroczy nasza upadła cywilizacja . Jeżeli Twoje przekonania o braku kontroli symbolizuje spokój dziewczyny za zlewem w mcdonaldzie , to nie pisz juz takich sprostowań czyi lęków bracie ,
a jesli masz jakies mocne argumentis na swoje słowa (wykluczajšc oczywicie przypadki szpitalne ) to zapraszam
Pozdro
|
|
|
Tak zdanie logiczne, a jak się ma do rzeczywistoci? Skoro wiesz że istnieje kontrola to nie jest ona juz najlepszš,a skoro nie jest najlepszš to powinna zostać odkryta przez społeczeństwo, a skoro nie jest? Odpowied LOGICZNA nasówa się sama...
Przypadki szpitalne sš tu chyba jedynym argumentem :/ Jak można podać kontrargument do czego co nie jest argumentem? Jak mozna bronić się przed zarzutami, które nie padły?
"Logika matkš nauk" :-)
[%sig%]
|
|
|
To dlaczego nie kontrolujš umysłów islamskich terrorystów? No chyba, że jest im na rękę, że atakujš gdzie popadnie.
|
|
|
http://mforum.pl/plink181194.htm?sid=8caac7081d3f6a0b9971dee48ee28d26#181194
Goska jest wszedzie
|
|
|
taaa
mówił zyd do araba :czego nie strzelasz ?
-nie mam juz amunicji -odpowiada arab
-moge ci troche tanio odsprzedac - podpowiada mu zyd...
Brat :
jeli włanie jest powoli odkrywana ...moze nie kontrola indywidualna bezporednia , jednak istniejej cały mechanizm-nam dobrze znany , który odpowiada za kontrole społeczenstw , aparat policyjny , agenturalny , sytemy bankowe - lichwa , przymus, presja itd
powolutku ludzie to czuja , gdyż nie wszyscy chca mieć coraz więcej pieniędzy
zalezy im na spokoju , rownowadze , a nasz swiat jest zrobiony typowo pod feudalizm , a pieniadz z narzedzia stał się motorem i celem -straszne !!!
jak ktos moze miec wogole watpliwosci ze od kilkuset dobrych lat , cały czas popełniamy jedno wielkie zbiorowe samobójstwo....
|
|
|
true ... true...
faktem jest, ze niektorzy ludzie nawet nie chca przyjac tego do swiadomosci, jak ten swiat jest ulozony.
uznaja kazdy przejaw ludzkich uczuc za slabosc a wszelkie spekulacje na tematy ktorych sie nei wykuli w szkole za cos nieistotnego, a nawet nieistniejacego...
przykre, ze tacy ludzie wladaja tym swiatem
|
|
|
Gorsi sš ci, którzy wiedzš jak ten wiat funkcjonuje, ale nie chcš zmian, bo im się to nie opłaca, ale rzeka przemian ich porwie. Cierpliwoci.
Każdy prędzej czy póniej dochodzi do tego samego, nie w tym życiu, to w kolejnym.
|
|
|
Dariuszu, jeli mówimy o kontroli ludzkich umysłów przez pienišdze czy inne zachcianki współczesnego wiata to masz zupełnš słusznoć. A jeli mówimy o wielkim spisku dziejowym nastawionym przeciw wolnoci ludzi to już inna sprawa.
[%sig%]
|
|
|
ta....;-)Brat;-)))))))))))))))))))))bez ciebie to forum jest smutne;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
|
|
Jestemy kontrolowani od urodzenia. Chodzi o to abymy nie nauczyli się sami myleć, póniej już nawet boimy się sami myleć.
Rodzice, szkoła, religia, politycy dajš nam gotowe recepty na wszystko, nie należy się tylko zbyt głęboko nad tym wszystkim zastanawiać, a będzie dobrze, będziesz "normalny", taki jak "wszyscy".
Po co stwarzać sobie problemy?
Konsumuj, konsumuj, bšd pusty, my cię napełnimy.
My wiemy czego ci potrzeba.
Włanie zaczšłem czytać ksišżkę Jana van Helsinga pt. "Ręce precz od tej ksišżki".
Z powodu prezentowanych treci zakazane zostały już dwie ksišżki autorstwa Jana van Helsinga, którego niemieckie mass media zaliczyły do grupy "autorów niebezpiecznych", przed którymi należy społeczeństwo chronić.
I po co sięgałem po tš ksišżkę?
Żyło mi się przecież tak miło i spokojnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wspanialy artykul !!!!
Przeciez jak rzad szpieguje i to bez wiedzy obywatela, to znaczy, ze te informacje sa mu do czegos potrzebne i nikt nie wie, do czego i kiedy je wykorzysta ????
Ja juz dawno widze koniec wolnosci. Wszelkiej wolnosci !!!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |