| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Mozg potrafi wszystko! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71 |
|
Niebawem zamieszcze ciekawe informacje dotyczace wykorzystania swojego mozgu.
Pamietajmy, wykorzystujemy go w 13-15%! Gdzie reszta? Poprostu zostalo to zapomniane przez wielka zmiane na Ziemii, przez cykl, ktory powtarza sie tak jak to przedstawiala cywilizacja Majow. Dlaczego nie posiadali zadnych urzadzen elektornicznych, ani nic co przyczynilo sie do tego, abysmy pomysleli ze byli w posiadaniu technologii. Otoz byli, mieli swoj wielki kalendarz doswiadczen zycia!!! Oni wykorzystywali swoj mozg, do celow, ktore nie przychodza nam nawet do wyobrazni. Po co im telefon komorkowy, skoro potrafili komunikowac sie za posrednictwem mozgo, po co im komputery, skoro korzystali mozgiem ze zrodla wiedzy.
Niebawem przedstawie informacje, poki co czekam na wasze zainteresowanie.
|
|
|
1. 24 stycznia
2. stojac w ciemnosci niebardzo mamy co widziec poza ciemnoscia...
3. nie majac nic mozna stworzyc słowo
4.nieskonczonosc jest tak na prawde nie do pojecia (to chyba tak jak Bóg)
5...do czarnego smoka
6. 0,1zl x 0,1zl = 0,01zl^2
z przechodzenia z "zł^2" na "gr^2" nalezy pomnozyc przez 100
hmmm a od siebie dodam takie cos... iz przypuszcza sie ze oprocz impulsów elektrycznych (ktore potrafimy wychwycic) mózg wysyla także impulsy wietlne... cos na zasadzie wiatłowodów... ale nie tak ze tam nam swiatelka w glowie migaja bo pamietajcie ze swiatlo ma dwie znane postacie z czego postac falowa tylko w malym zakresie jest widzialna przez ludzkie oko.
pozdrawiam
|
|
|
Tu nie chodzi ile mózgu wykorzystujemy, tylko o to jaki potencjał w nim drzemie. Nie mylić z inteligencjš. Bo telepatia to przecież nie jest wyższy poziom inteligencji. Dlatego też miało można powiedzieć, że wykorzystujemy z 20% MOŻLIWOCI swojego mózgu. Pamiętajcie "MOŻLIWOCI"
|
|
|
dzieci Indygo
słyszelicie o nich?
dobry temat na nowy temat
....pamiętam takie opracowania , duzo ludzi pracuje z tymi dziećmi
co jak w matrixie ten malec z łyżkš...
jedno z takich dzieci Indygo powiedział kiedy o innych dzieciach że do 2 go czy 3 go roku życia małym dzieciom wylatuje duzo wiatła z oczu ....że on to widzi jakby mu w oczy ktos latarka wiecił...:)))
miłe to jes -mylę
....inna historia dotyczyła siostry małej dziewczynki -noworodka , która wiele tygodni przed jej urodzinami prosiła mamę namolnie ,że po urodzinach chce być koniecznie sam na sam z siostrš !Tak się też stało , jednak mama chciała koniecznie zobaczyć co też jaj kilkuletnia córka ma za potrzebę ...ta natomiast szybko zamknęła za soba drzwi i podbiegajšc do młodszej siostry krzyknęła:-szybko opowiedz mi o Bogu
bo juz prawie zapomniałam jak wyglšda ....
Takich dzieci jest stosunkowo duzo , jeli wierzyć przekazom i materiałom ich pedagogów tworzš one cow rodzaju energetycznej siatki dla wszystkich ludzi , maja ze soba stały kontakt telepatyczny i pracujš nad ratowaniem ludzkoci , a ich hasłem jest -wszyscy jestemy wysłannikami miłoci -
Może znajdziecie co oo nich , ja przegladam włanie moje archiwum linków
Pozdrawiam
|
|
|
elf
wynik Twojego testu obrazuje sie nastepujaco (jestes dobrym przykladem doswiadczenia);
- funkcje logiczne w normie, potrafisz wyciagnac z kombinacji najbardziej prawdopodobne rozwiazanie, wczuwajac sie rowniez w mysl osoby kreujacej tresc tego zadania,
- jesli zas chodzi o funkcje emocjonalne, to wychodzi, ze masz skryty charakter, ukazujesz jego prawdziwe oblicze tylko wybranym, ale masz czyste sumienie,
- artystyczna kreacja opiera sie na Twoim doswiadczeniu, zrozumieniu i wiedzy, tu kreacja dziala prawidlowo, gdyz jest powiazana z pozostalymi funkcjami mozgu,
- Twoja wyobraznia jest na tyle gleboka, ze potrafi zdefiniowac dla siebie swoja glebie, poniewaz funkcje logiczne nie potrafia przeliczyc wartosci nieskonczonej, ale potrafia nadac dla niej termin, tak wiec Twoja wyobraznia wspoldziala prawidlowo z pozostalymi funkcjami,
- jesli chodzi o funkcje intuicji, to pierwszy raz spotykam sie z uzyciem przez kogos slowa SMOK, nie opierales sie na intuicji, lecz na logiczej operacji... kolor widziales jako widmo, dostrzegles wielkosc, ale nie potrafiles dostrzec zaleznosci egzystencji, nie jest zle, ale szlifuj swoja intuicje.
- Twoje postrzeganie jest rowniez dobrze, widac ze Twoje horyzonty sa otwarte i szerokie, masz prawidlowo funkcjonujacy mozg w stanie swiadomym i delikanie podswiadomym.
Twoje parametry mozgu oraz jego rozwoj przedstawiaja obraz tzw. mozgu w stanie koncowego snu, jesli bedziesz cwiczyl, medytowal, skupial sie i trenowal oraz dochodzil do tego jak to wszystko dziala masz szanse na wybudzenie sie ze snu i rozwoj poza snem, dostrzegaja rzeczy, o ktorych niektorzy nie maja pojecia.
|
|
|
Witam .
Chcę tu zapytać twórce tematu czy piszšc podstawe tematu ,(rozumie że ten post na samej Górze strony drugiej jest tego wyznacznikiem)jest pewny tego co pisze czy tak jak w innym temacie bierze to co słyszał lub czytał nie sprawdzajšc ,za dobrš monete? Bo sš niestety DOWODY nato że Majowie ale nie tylko oni mieli możliwoć posługiwania się czym w rodzaju jak to napisał autor- telefonów komórkowych a może raczej co w rodzaju kompóterów ,bo poco by im było pomieszczenie w którym ciany
podłoga i sufit były by wyłożone Mikš której notabene niebyło na miejscu ani w okolicy?Ludzie którzy chcš co poznać wpierw szukajš ,sprawdzajš ,jeli nieznajš czego to uczš się tego a nie wierzš na słowo,uważajšc że znajšc dardzo dobrze jednš dziedzine to reszta to betka.Niestety taka osoba jest ograniczona wiarš na słowo innym ,bo niema sama albo na tyle uporu aby samemu to sprawdzić czerpišc wiedze z wielu żrudeł i sprawdzać logicznoć informacji,albo ma zbyt duże mniemanie o swojwj wiedzy,co jest jeszcze bardziej zgubne gdyż wtedy wycišga fałszywe wnioski.
A co do samego tematu ,to chcę zauważyć że ludzie zaczynajš objawiać zdolnoci szczególne tak zwane ponad normalne nie tylko za sprawš jakich- urazów głowy które i owszem ,w takich przypadkach mózg sam kreuje nowe połšczenia,ale w większoci przypadków chodzi o sam stres który towarzyszy podczas takowych zdarzeń. Czasami włanie sam stres powoduje większe zmiany (nie wiem czy akurat w mózgu )niż uraz który czasami nie następuje wcale.Moim zdaniem jest to zwizane z tak zwanš czakrš czy raczej przepływem energi wewnęcznej którš nie wszyscy włanie potrafiš zarzšdzać .Tego akurat tematu nie przerabiałem zbyt dokładnie awięc mówie tu że PRZYPUSZCZAM a nie TWIERDZE!i prawde mówišc przyszło mi to do głowy w tym momęcie ale to bardziej jest dlamnie logiczne dlatego że znam przykłady(które były przytaczane w wielu publikacjach ) ludzi którzy mieli operacje mózgu i w niektórych przypadkach funkcjonowali nadal mimo dużego uszczerbku mózgu a w niektórych przypadkach nawet po całkowitej resekcji.I to dało mi przykład że może niesłusznie twierdzimy iż za nasze zdolnoci ponad normalne odpowiedzialny jest tylko sam mózg.Moim zdaniem sam mózg jako organ jest raczej czym w rodzaju biblioteki w której przechowujemy całš dotychczasowš wiedze zebranš za życia ,mowa o nauce dowiadczeniach życiowych i analizie tego wszystkiego. Za same zdolnoci sš może wrodzone acz niejednokrotnie zablokowane .I raczej trzeba by było bardziej poszukiwać odblokowania tych możliwoci w samym odcinku ze tak powiem duchowym człowieka a nie grzebišc w mózgu.Chodz z drugiej strony jest bardzo prawdopodobne że w tym włanie mózgu też genetycznie zostały zablokowane pewne połšczenia ,które potrafiš pomijać jak ja to nazywam blokady które uniemożliwiajš nam operacje ponad normalne stworzone do celów można by sšdzić może obronnych może zachowawczych niewiem.Ale przykładem może być to iż indianie jakiego to już niepamiętam szczepu w Ameryce majš odblokowane poczucie strachu lub jak kto woli lęku WYSOKOCI. U nich ta cecha jest cechš genetycznš nie uwarunkowanš zachowaniami kulturowymi,czy życiowymi.Więc może raczej na tej płaszczyżnie powinno się ucilać poszukiwania.
Na koniec prożba do autora tematu aby nie wyrażał swych przypuszczeń w formie PEWNIKÓW i żeby zechciał przeczytać mojš sentęcje pod tym postem.
Na teraz to wszystko dziękuje i przepraszam za ortografie.
[%sig%]
|
|
|
Arkadiush-nie czytasz swoich postów?
Czy poprostu niemasz chęci prowadzić polemiki?
[%sig%]
|
|
|
Arkadiush c do procentu wykorzystania mózgu ma autyzm? A co do tych ilu procent, to można powiedzieć ze nie wykorzystujemy mózgu w pełni tylko w wypadku gdy sprawdzimy ile razy szybciej może mózg pracować ponad "bieg jałowy". Za "bieg jałowy" mózgu uznaję stan czuwania człowieka i odbieranie przez niego wszystkich bodców zewnętrznych, bez zbędnego mylenia nad czymtam. Teraz musielibymy podpišć mózgownice do kompa i zarzucać ludzikowi symulację i sprawdzać ile razy szybszy upływ czasu w symulacji będzie do poradzenia sobie dla mózgu,np. upłynie 5 minut, a testowany ludzik przeżyłby w wirtualnym wiecie godzine, można wtedy założyć że w czasie symulacji wykorzystywał swój mózg 12 razy szybciej. Jedynie w taki sposób można powiedzieć że w rzeczywistoci nie wykorzystujemy swojego mózgu na 100% (chociarz według mnie to jest max tego co mamy dostępne ze względu na taki włanie upływ czasu na Ziemi).
|
|
|
Edwardzie, Ericson powiedzialby, ze brak lęku wysokoci u tego plemienia indiańskiego, jest wynikiem wychowania.... Psychoanalitycy twierdza, ze lek jest efektem traumy w dzieciństwie. W tym lęk wysokoci......
Co do mózgu, ma on formę przestrzennš i mylenie to przepływ impulsów elektrycznych między neuronami. Dlatego, nawet po operacji, impulsy znajduja droge omijajšcš wyciętš lub uszkodzonš częć. Inna sprawa, ze mamy odpowiednie orodki odpowiedzialne za jakie zdolnoci....
Np za zdolnoci muzyczne odpowiada 17 punktów w wyższym skroniowym zakręcie mózgu....
Szostakowicz miał w tym miejscu odłamek pocisku i wystarczyło, by przechylil głowe, i juz "słyszał" muzykę......
Mózg autyka pracuje normalnie. Problem lezy w analizie bodców, w przetwarzaniu, natomiast mózg JUZ podłaczono do kompa, i za pomocš mysli moze być sterowany. Problemem jest na razie "otwarta" czaszka......Brytyjczycy prowadzš badania nad sterowanš mylš protezš.... Np. nogi.
Mózg ma o wiele większe mozliwoci, tylko nasza "obróbka" jest wolna.....
Wyobraż sobie, ze stoisz przy kasie, sprawdzasz rachunek zawierajšcy 30 pozycji, w tym momencie pojawia sie..... no, liczna blondyneczka i chcesz jš zagadac..... Aby dobrze wykonac któršs z tych czynnoci, z jednaj z nich musisz zrezygnować...... :)
|
|
|
Remigius-z ostatnim się moge niezgodzić bo jest co takiego jak PODZIELNOĆ uwagi.
Problem w tym na ile dodziałuje na nas ta dróga rzecz którš mamy wykonać.
Bo jeli kończy ona w danym momęcie działanie pierwsze to automatycznie problam znika.
Ale jeli liczenie jest że tak powiem automatyczne to znowu klops bo znowu niema dylematu gdyż zadanie zostaje ukończone nim otworzymy usta.
Ale rozumie co masz na myli.
na reszte postaram się odpowiedzieć pużniej umnie już 2.44 więc czas włšczyć usypiacz tz TV:)) i czekać na morfeusza;-)
Pozdrawiam więc i narazie.
[%sig%]
|
|
|
zastanawia mnie że mózg zaczyna [czasem] przejawiać [wyjštkowe] uzdolnienia -dopiero po jakim trudnym zdarzeniu,-to dziwne że wczeniej ,kiedy jeszcze nie uległ [trudnemu zdarzeniu] pracował bez rewelacji,-czyli przeciętnie.
|
|
|
duch-u Tak to dobra myl już jš opisywałem ,ale znowu przypomne czy to napewno muzg czy co innego a słowo mózg używamy w tym przypadku jako tak zwany skrót mylowy?
[%sig%]
|
|
|
mózg potrafi tworzyć -elektromagnetycznie
no napisz co , spoko :))
|
|
|
Witam teraz przyszła mi taka myl do głowy czy czasem nasza blokada nie jest spowdowana włanie odwróceniem BIEGÓNÓW? czy po ponownym takim zdażeniu nie powrócimy do poprzednich zdolnoci?
[%sig%]
|
|
|
Hm ja słyszałem ze wykorzystujemy tylko 9% a geniusze 13-14%
|
|
|
Manekin- masz racje tyle że czsasm mylimy pojęcia.IQ a Umiejętnoci nad naturalne.
[%sig%]
|
|
|
Sęk w tym, ze nie ma precyzyjnego pojęcia CZYM jest inteligencja.....:)
A zdolnoci nadnaturalne wcale nie sš takie nadnaturalne, tylko na co dzień nie sš potrzebne, wiec ulegaja zahamowaniu.
Nie sšdze, zeby problem tkwil w polu elekromagnetycznym. Nie wiem, czy czytalicie wspomnienia Beaty Pawlikowskiej z podrózy po Amazonii. (Byla zona Cejrowskiego). To co pisze, jest bardzo ciekawe, aczkolwiek dozwolone od lat 26..... :):):)
jak sie w końcu wyspię, to napiszę swoja teorię na temat Bogów itd..... ale to chyba inny temat......miedzy innymi w oparciu o informacji Edwarda.....
Pozdrawiam. :)
|
|
|
Autor: Edward (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 13-06-2005 12:57
Witam teraz przyszła mi taka myl do głowy czy czasem nasza blokada nie jest spowdowana włanie odwróceniem BIEGÓNÓW? czy po ponownym takim zdażeniu nie powrócimy do poprzednich zdolnoci?
UWAŻAM TĽ TEORIE ZA BARDZO PRAWDOPODOBNĽ I CILE ZWIAZANA Z MAGNETYZMEM
LUDZIE KTÓRZY WYKAZUJĽ INNY CHARAKTER MAGNETYZMU SWOJEGO MÓZGU
POSIADAJĽ TE ZDOLNOĆI W MAŁEJ FORMIE JUZ DZI....
POZDRO
|
|
|
Gorzej jak nam się znowu wszysko skasuje i ludzi pozostanš bez żadnej wiedzy, no i wtedy potomni nic nie będš o nas wiedzieć (skoro my sami nie będziemy). Będšc dorosłymi ludmi każdy bez pamięci, będziemy się zastanawiać skšd się tu wzielimy, po co żyjemy itp. - znowu na nieszczęcie.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |