Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Polskie buractwo i tolerancja
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48

Dlaczego jesteœmy takimi burakami i tacy ,,TOLERANCYJNI'' Interesujemy się tylko kimœ, jego życiem prywatnym tym czy jest w cišży, chodzi do koœcioła czy nie,kiedy się żeni, kiedy dzieci bo już po œlubie 1 rok i nie widać nic. Jak tak można mieszkać bez œlubu?-to cytat usłyszany przypadkiem. A gdzie tolerancja? Jest jeszcze wiele innych przykładów. W dużych miastach tego nie ma a dziurze zabitej dechami to nie ma nic innego do roboty to się pier..... o takich rzeczach

Mam nadzieje,ze swiat wokol nas sie zmieni i ze ludzie zauwaza,ze nienawisc i klotnie do niczego nie prowadza. Zycze wszystkim zebysmy mieli otwarte serce na drugiego czlowieka i zebysmy nie oceniali innych, zwlaszcza tego czego nie potrafimy zrozumiec... Bo czy raczej nie powinnismy pozostawic ocene naszego zycia temu,ktory dal nam prawo do podejmowania wlasnych decyzji ? I obysmy zyli wlasnym zyciem w pozytywnym znaczeniu tego slowa i jednoczenie nauczyli sie zyc obok innych, nie odbierajac im prawa do podejmowania ich wlasnych decyzji i dokonywania wyborow i oby wybory,ktorych my dokonujemy opieraly sie na wzajemnej zyczliwosci ... czego sobie i wszystkim wam zycze :) ps. "...miłoœc i dobre wybory- podejmowanie decyzji ? czy jest jakas rada,ktora łšczy w sobie największa mšdroœć i rozwišzanie dla wszystkich kłopotów i problemów? ...wszystkie wybory przed jakimi stajesz w życiu dokonuj sercem, a na pewno nie popełnisz błędu, wszystkie rzeczy jakie robisz rób z miłoœciš, a owoce twojej pracy będš najlepsze z możliwych, wszystkie decyzje jakie podejmujesz podejmuj z miłoœciš do siebie i innych a twoje życie będzie doskonale, na pewno będziesz kroczył właœciwa œcieżkš, proste zdanie, klucz wszystkich mšdroœci -„kochaj bliŸniego jak siebie samego” wdrożone w życie zakończyłoby natychmiast wszystkie wojny, „nie czyn drugiemu co tobie nie mile” a zniknšłby głód, wszyscy cieszylibyœmy się dostatkiem. Obdarz miłoœciš siebie i œwiat który cię otacza, kochaj to wszystko teraz a praca jaka wykonujesz zamieni się w radosny rytuał, wszyscy ludzie, którzy cię otaczajš okażš się twoimi wielkimi przyjaciółmi życzšcymi ci jak najlepiej. Nie wierzysz? Spróbuj.... Ale zacznij od pokochania samego siebie, sam zostań swoim największym przyjacielem i zobacz jak zmieni się œwiat, który jak lustro odbije to co nosisz w sercu "... Niech ten zagmatwany przez nas swiat odbijaj tylko sama pozytywna energie ;)

Dokladnietak jak piszesz Tomku! najbardziej denerwujace sa te stare babsztyle ktore nie maja co robic to wychodza z termosami na podworko i obrabiaja kazdemu wszsyko... I wiedza juz o tobie wiecej niz ty sam! TO jest cos okropnego! przynajmniej tak jest w Szczecinie .. Szczecin pozdrawia.. :]

Autor: ja (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)Pięknie się słucha takich tekstów bo się dostrzega że sš tacy co chcš zachować czyste serca.Szkoda tylko że ich wiara w takie zachowanie jest niestety na tym etapie ludzkoœci UTOPIĽ.:(((( Czemu? proste bo nie potrafiš zrozumieć własnych wywodów zaczerpniętych od kogoœ.I to jest najsmutniejsze.Bo przytaczajšc słowa,że każdy ma wolnš wole,kierujš się SCHEMATEM myœlowym nie logikš.Przecież przyjmujšc że każdy ma własnš wole ,muszš przyjšć czego nie robiš że według takiej wykładni ,muszš być też tacy którz kierujš się właœnie odwrotnie niz oni,niż schemat myœlowy którym się posługujš. I nie dostrzegajš właœnie kierujšc się œlepo pięknš acz złš instrukcjš co opisałem w poœcie do Arweny.Gdyż wykładnia tego znajduje się w bibli pisanej przez (Boga)?a składanej przez Węża też (Boga)? dla własnych potrzeb i swojego wywyższenia. I właœnie ta wykładnia piękna prostoty przeplatana bojaŸniš i Grożbami! Uzmysławia myœlšcym że puki tego nie odrzucimy tej wolnej woli niema szans aby było lepiej,bo płęta piosenki którš kiedyœ przytoczyłem mówi nam. NIE POMOŻE TU CZARODZIEJ KTÓRY WIELE SZTUCZEK ZNA PUKI SIĘ NIE ZMIENIĽ LUDZIE-CUDEM SIĘ NIE ZMIENI ŒWIAT. :((((( A nas ta zmiana dopiero czeka dopiero gdy poznamy! A nie Uwierzymy dopiero wtedy będzie to możliwe. Dziękuje i pozdrawiam. [%sig%]

to co wam sie przydazyło to mały pikuœ! Byłam z chłopakiem ponad 4lata w przyszłym roku mielismy brac œlub, ludzie rozpieprzyli nasz zwišzek! cóż się dziwić on mieszkał na wsi. Jak sie komuœ krzywda dzieje to ludzi to cieszy! Wszystko zniszczyli, nawet jego najlepszy przyjaciel współpomógł nas rozdzielić. Zalezało mu na przyjazni z moim Wojtkiem (pracuje w policji). Rozstalismy sie, juz ponad 2 miesiace to trwa. Moze jak starci grunt po nogami wyszumi sie i przekona sie co jego najlepszy przyjaciel narobił!!to wtedy przyjdzie do mnie ale wtedy moze byc za pozno. Dobrze wie że go kocham! nie wiem juz sama co mam robic??

Rozstrzelać gnoi a co. [%sig%]

chciałbym rozwiac pewnien mit wsi. Otoz ja mieszkam na wsi pod Opolem i jakos u mnie nie widac tych plotkarskich kregow. Kazdy zyje swoim zyciem i nic nikogo nie obchodzi co i jak. Ale owszem zdarzaja sie takie "postepowe" babcie, ktore nic nie robia tylko plotkuja. o ale tak jest wszedzie, wiec nie dziwmy sie temu. Duzo zalezy od ludzi i ich mentalnosci. Nie wymagajmy od jakiegos pajacy, by byl ok:-) pozdrawiam

to ze jako narod jeszcze istniejemy,mozemy zawdzięczać tej częœci społeczeństwa,która żyje w dużych oœrodkach miejskich.buractwo jakby mogło już dawno by się pozagryzało.

Boże narodzenie- Masz racje chyba trzeba wojny może wtedy siš zjednoczš i znowu zacznš szanować. [%sig%]

ta, inteligentna wypowiedz

Pytanie do autora o pseudnimie "wyckret".dlaczego 11 sierpnia 3114 r.pne to najważniejszy dzień w historii œwiata???

poczatek kalendarza Majów

ad.Goska.Mówisz żeby nie narzekać na polskę i polaków,że w kraju gdzie mieszkasz jest gorzej.No to wracaj do tego raju.Po co siedzisz tam od 23 lat jak tu nad Wisłš jest taka sielanka!!!

sielanka:-) dobre

człoweik poprostu nie moze byc idealny ;) wtedy nudno by tu nam sie zyło..

Do tego dochodzi jeszcze ciemnota Co powie ksišdz to jest œwięte dla ludzi na prowincji i starszych. Ostatni grosz z ręciny mu da bo jest biedny i nie ma za co wlać benzyny do BMW albo Mercedesa. Niech nie narzeka że nie ma za co kupić lekarstw.

Powroty nigdy nie sa latwe. Gdyby czlowiek przewidzial, ze powrot jest taki trudny, to duzo mniej ludzi by wyjezdzalo. Wiekszosc Polakow wyjezdza za chlebem a nie dla towarzystwa. To taki nasz polski tulaczy los do ktorego sie zupelnie nie nadajemy. Od przeszlo stu lat nie ma w Polsce dosc chleba dla wszystkich !!!!

Gosiu -TY nawet niewiesz ile tego chleba leży na ŒMIETNIKACH połowe Afryki można by wyżywić:((((( I to właœnie TU W POLSCE:(( [%sig%]

Inny przykład buractwa. Rzygać się czasami chce. -œlinienie i popluwanie paluchów przy liczeniu pieniędzy -œlinienie paluchów w sklepie przy podawaniu jednorarówek czy woereczków do pakowania żywnoœci Prymitywy i tyle. Bez œlinienia się ni obejdzie Jeszcze plucie na ulice -dłubanie w nosie -pierdzenie w towarzystwie -bekanie Zna ktoœ jeszcze jakiœ przykład?

Ta ja znam. Wszystko czego nie powinnimy robić. [%sig%]

A ja tam lubie nsze Polskie Gadanie Bo jestem Polakiem I Wara od Nas Polaków Ci którzy gadulstwem opiniować chcš Nasz kraj niech najpierw babuni czy dziadziunia zapytajš czy czasami nie sš żydami lub innymi spadochroniarzami na Naszej Ziemi Polskiej . Giertychy Lepery to sš Polacy z krwi i koœci œmierdzš gnojem ale Naszym a te Szyszkowskie i Mazowieckie Kwachy <przechszty> Cimoszewicze niech sie zbierajš na Madagaskar . A Czy wiecue że Szyszkowska jest obrzezana nie ma podobno dzndzla . To na tyle Wasz Pinior
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.