Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Światy równoległe a duchy...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63

Kiedyś tak sobie myslalem n/t swiatów rownoleglych i innych wymiarow, tak sobie siedzialem i dumałem, ze skoro mialyby istniec swiaty rownolegle, np. przesuniete wobec naszego o 0.00001sekundy, to i tak nie widzielibysmy co tam jest grane, te same miejsce, te same ludzie ale inne wydażenia i byc moze, te wszystkie zjawy, duchy itp. to po prostu zaburzenie czasoprzestrzeni (czyli zrownanie czasu swiata rownoleglego z naszym), co owocuje pojawieniem sie nowych postaci w naszym wymiarze - coprawda są one ulotne (czesto przeźroczyste - co uwarunkowane jest niedokładnym zrownaniem czasu) A co do innych światów to tak sobie mysle ze ogranicza nas sposób postrzegania pewnych zjawisk i od razu przypomina mi sie paradox mrówki, która idzie sobie swoją scieżką i napotyka na nasz but - widzi przeszkode, ale jest ona tak duża, ze mrowka nie widzi nic innego poza przeszkodą - nie może ogarnąć co to włascieiw jest... byc moze tak samo jest z nami - ograniczaja nas zarowno micro obserwacje, jak i macro. Tak sobie zastanawiam sie i dochodze do wniosku, ze jestesmy zbyt maluttcy by ogarnąć kolejne wymiary, bo nie mamy punktu odniesienia... Co do podróży w czasie, to wg mnie jest to mozliwe, bo chcąc przemiescic sie wzgledem zmiennej musimy miec jakąś niezmienną - poruszamy sie - zmieniamy 3wymiary, czas pozostaje niezmienny, ale dodajmy 5wymiar, a i czas pozostanie względny i podróż w czasie bedzie możliwa... Kolejna myśl to taka, że wg mnie o ile podróż w przeszłość jest możliwa to w przyszłość rzaczej nie, poza tym, jesli juz wybierzemy sie w przeszłość to nie oddczujemy tego w teraźniejszości, bo nie można być w 2 miejscach jednoczesnie, mysle ze w momencie podróży w przeszłość, tworzy się świat równoległy... w jednym odbyłeś podróż w czasie, w innym nie - takie zabawy mogą mieć fatalne skutki, bo każdy węzeł czasoprzestrzeni powoduje wzrost skomplikowania struktur miedzywymiarowych i zalożności między nimi... uff /pozdrawiam /Mell

To jest równie dziwne...i myśle, że może być jakoś połączone z Twoim wątkiem MELL...zastanawiałeś się kiedyś co nasze ciało robi podczas snu(bo przecież wtedy nie jesteśmy obecni duchem na Ziemi)może prowadzimy 2 tryby życia? Gdy zasypiamy...przenosimy się w inny wymiar. Tam prowadzimy normalne życie tak jak tu na Ziemi, a budząc się rano nic nie pamiętamy.Może ma to jakiś związek z tym, że rano wstajemy nie wyspani i zmęczeni... Pozdrawiam- Midi :)

Co do Ściskania przestrzeni, to dziwnie by to wglądało i wpływałoby na otoczenie wokół samego obiektu, a wiemy ze czesto UFO było ściagane przez Samoloty, dlatego uważam, ze to ma związek jednak z czasem, a nie przestrzenią, bo tak byłoby wygodniej dla samego UFO... co do snu, to czy jesteśmy wymęczeni czy wyspani zależy od tego w jakiej fazie snu sie przebudzimy... :) /pozdrawiam /Mell

Tak, też przypominam sobię tę książkę. taka niebieskawa. To dziwne , krótkie nazwisko. To tam to wyczytałem. JA nie zrozumiałem jedengo rozdziału i juz nie pamiętam o czym był. Ale pozycvja była rewelacyjna.Tytuł to coś o czasoprzestrzeni...

Mam : Michio Kaku - "hiperprzestrzeń"- czrna okladka , a z przodu coś jakby bańki , niebieskie i w niebieskiej przestrzeni.

Dokładnie to.

Polecam-książke pt.-Krótka Historia Czasu/-Stephen w.Hawking.

Gdzieś czytałem/słyszałem takie coś: ,,Jeżleli w telewizji lub radiu widzisz albo słyszysz ten sam obraz co chwilę wcześniej to znaczy że w pobliżu przelatuje obcy statek kosmiczny i powoduje zaburzenia w czasoprzestrzeni" Co o tym sądzicie, prawda to? A co do snu to fajnie jest go kontrolować.... :]

NO co ty ? Kontrolowałeś sen ? POdziel się swymi przeżyciami na topicu OOBE. Póki co najlepjej to tam pasuje. A co do obrazów i statków - Nie znam się an tym.

hmmm... mnie też nieraz zdażało się kontrolować sen, ale to nie to samo co OBE. Pozdrawiam:)

Co do poruszania się ufo, to ja mam własną teorię, ale nie wiem czy się wam spodoba, i jast chyba najprostrz, naukowcy zastanawiają się jak można przerzyć takie przeciąrzenia, a właściwie jakie przeciżrzenia, jeśli to napęd grawitacyjny to posiada własne pole grawitacyjne, co oznacza iż pole ziemi na statek nie oddziałowuje, statek porusza się razem ze swoim polem grawitacyjnym a więc nie ma przeciąrzeń wewnątrz, nawet przy ogromnych przyspieszeniach... i chyba czasem manipulować nie trzeba, chodź tunele podprzestrzenne to całkiem zasadne...

hmmm w takim wypadku to naukowcy mięliby problem z głowy :) Całkiem możliwe Sew :) Przynajmniej wg mnie :) Ale nie sądzę, żebym doczekał kiedy odkryją "prawdę" o czasoprzestrzeni :) Pozdrawiam :)

Tak bo jaes ona (ta prawda) ukrywana (jako tajna broń rządów) w to chyba można uwierzyć bez większych problemów...

A co do kontroli snu to nie jest to trudne, usłyszałem o tym w radiu. Nie daje 100% swobody ale coś w rodzaju świadomości że to tylko sen, i możesz np pociąć się nożem. (chociaż przyznaję że tego nie próbowałem). A może próbowalem ale nie pamiętam????? Właśnie czytam o OBE ciekawy wątek ...

Jestę przeciw.Zakłócenia-to co innego.cze.

Nie ,nie ma takich tajnych praw fizyki,przynajmniej tak myślę .Owe tajemnice byłyby bezzasadne i nawet nielogiczne.cze.

Gdyby nie były ukrywane to nasze wnioski mogłyby być całkiem inne, i to nie jest aż takie niedorzeczne...

hmmm... nie wiem czy są ukrywane czy nie. Wszytsko jesrt możliwe. Ale mam nadzieję, że jednak nie są... hmm... ale wszytsko jest tak na prawdę niewiadomą jedną wielką :) Pozdrawiam :)

hmm, odwiedza nas UFO? a moze UFO to nic innego tylko antropolodzy i archeolodzy z przyszłości ??? w sumie to oczywiste, ze nie kontaktuja sie z nami, bo nie powinni... jesli bylaby to prawda, to wynika z tego, ze w sumie to niczemu nie mozna wierzyc, bo zarowno my jsk i starozytne cywilizacje pisały by nie o Bogach tylko o ludziach z przyszłości - a wtedy pojawia sie ponownie pytanie - skąd jesteśmy !! cze

hmm... No widzisz Mell... następne możliwa teoria wyjaśniającaUFO i wszytko inne... o niej akuratnigdy nie słyszałem. Ale jak wszytkie - warta weryfikacji... Pozdrawiam :)

Teoria Mella jest dobra, tylko że najpierw trzeba aby oficjalna nauka uznała iż w przeszłości i dziś odwiedzała i odwiedza nas rasa o wyrzszej wiedzy technicznej, potem będziemy się zastanawiać skąd oni pochodzą, na razie wiele dowodów jest utajanych, a ze szczątkowych doniesień które docierają do nas cięrzko jest powiedzieć cokolwiek o ich pochodzeniu, niektórym ludziom ponoć wskazywali skąd pochodzą, i było to poza naszym układem słonecznym. Jest oczywiście możliwe iż któraś z ras to nasi potomkowie, ale najwyrzej jedna z ras...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.