| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Światy równoległe a duchy... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63 |
|
Kiedyś tak sobie myslalem n/t swiatów rownoleglych i innych wymiarow, tak sobie siedzialem i dumałem, ze skoro mialyby istniec swiaty rownolegle, np. przesuniete wobec naszego o 0.00001sekundy, to i tak nie widzielibysmy co tam jest grane, te same miejsce, te same ludzie ale inne wydażenia i byc moze, te wszystkie zjawy, duchy itp. to po prostu zaburzenie czasoprzestrzeni (czyli zrownanie czasu swiata rownoleglego z naszym), co owocuje pojawieniem sie nowych postaci w naszym wymiarze - coprawda są one ulotne (czesto przeźroczyste - co uwarunkowane jest niedokładnym zrownaniem czasu)
A co do innych światów to tak sobie mysle ze ogranicza nas sposób postrzegania pewnych zjawisk i od razu przypomina mi sie paradox mrówki, która idzie sobie swoją scieżką i napotyka na nasz but - widzi przeszkode, ale jest ona tak duża, ze mrowka nie widzi nic innego poza przeszkodą - nie może ogarnąć co to włascieiw jest... byc moze tak samo jest z nami - ograniczaja nas zarowno micro obserwacje, jak i macro. Tak sobie zastanawiam sie i dochodze do wniosku, ze jestesmy zbyt maluttcy by ogarnąć kolejne wymiary, bo nie mamy punktu odniesienia...
Co do podróży w czasie, to wg mnie jest to mozliwe, bo chcąc przemiescic sie wzgledem zmiennej musimy miec jakąś niezmienną - poruszamy sie - zmieniamy 3wymiary, czas pozostaje niezmienny, ale dodajmy 5wymiar, a i czas pozostanie względny i podróż w czasie bedzie możliwa...
Kolejna myśl to taka, że wg mnie o ile podróż w przeszłość jest możliwa to w przyszłość rzaczej nie, poza tym, jesli juz wybierzemy sie w przeszłość to nie oddczujemy tego w teraźniejszości, bo nie można być w 2 miejscach jednoczesnie, mysle ze w momencie podróży w przeszłość, tworzy się świat równoległy... w jednym odbyłeś podróż w czasie, w innym nie - takie zabawy mogą mieć fatalne skutki, bo każdy węzeł czasoprzestrzeni powoduje wzrost skomplikowania struktur miedzywymiarowych i zalożności między nimi... uff
/pozdrawiam
/Mell
|
|
|
To jest równie dziwne...i myśle, że może być jakoś połączone z Twoim wątkiem MELL...zastanawiałeś się kiedyś co nasze ciało robi podczas snu(bo przecież wtedy nie jesteśmy obecni duchem na Ziemi)może prowadzimy 2 tryby życia? Gdy zasypiamy...przenosimy się w inny wymiar. Tam prowadzimy normalne życie tak jak tu na Ziemi, a budząc się rano nic nie pamiętamy.Może ma to jakiś związek z tym, że rano wstajemy nie wyspani i zmęczeni...
Pozdrawiam- Midi :)
|
|
|
Co do Ściskania przestrzeni, to dziwnie by to wglądało i wpływałoby na otoczenie wokół samego obiektu, a wiemy ze czesto UFO było ściagane przez Samoloty, dlatego uważam, ze to ma związek jednak z czasem, a nie przestrzenią, bo tak byłoby wygodniej dla samego UFO...
co do snu, to czy jesteśmy wymęczeni czy wyspani zależy od tego w jakiej fazie snu sie przebudzimy... :)
/pozdrawiam
/Mell
|
|
|
Tak, też przypominam sobię tę książkę. taka niebieskawa. To dziwne , krótkie nazwisko. To tam to wyczytałem. JA nie zrozumiałem jedengo rozdziału i juz nie pamiętam o czym był. Ale pozycvja była rewelacyjna.Tytuł to coś o czasoprzestrzeni...
|
|
|
Mam :
Michio Kaku - "hiperprzestrzeń"- czrna okladka , a z przodu coś jakby bańki , niebieskie i w niebieskiej przestrzeni.
|
|
|
Polecam-książke pt.-Krótka Historia Czasu/-Stephen w.Hawking.
|
|
|
Gdzieś czytałem/słyszałem takie coś: ,,Jeżleli w telewizji lub radiu widzisz albo słyszysz ten sam obraz co chwilę wcześniej to znaczy że w pobliżu przelatuje obcy statek kosmiczny i powoduje zaburzenia w czasoprzestrzeni" Co o tym sądzicie, prawda to?
A co do snu to fajnie jest go kontrolować.... :]
|
|
|
NO co ty ? Kontrolowałeś sen ? POdziel się swymi przeżyciami na topicu OOBE. Póki co najlepjej to tam pasuje.
A co do obrazów i statków - Nie znam się an tym.
|
|
|
hmmm... mnie też nieraz zdażało się kontrolować sen, ale to nie to samo co OBE. Pozdrawiam:)
|
|
|
Co do poruszania się ufo, to ja mam własną teorię, ale nie wiem czy się wam spodoba, i jast chyba najprostrz, naukowcy zastanawiają się jak można przerzyć takie przeciąrzenia, a właściwie jakie przeciżrzenia, jeśli to napęd grawitacyjny to posiada własne pole grawitacyjne, co oznacza iż pole ziemi na statek nie oddziałowuje, statek porusza się razem ze swoim polem grawitacyjnym a więc nie ma przeciąrzeń wewnątrz, nawet przy ogromnych przyspieszeniach... i chyba czasem manipulować nie trzeba, chodź tunele podprzestrzenne to całkiem zasadne...
|
|
|
hmmm w takim wypadku to naukowcy mięliby problem z głowy :) Całkiem możliwe Sew :) Przynajmniej wg mnie :) Ale nie sądzę, żebym doczekał kiedy odkryją "prawdę" o czasoprzestrzeni :)
Pozdrawiam :)
|
|
|
Tak bo jaes ona (ta prawda) ukrywana (jako tajna broń rządów) w to chyba można uwierzyć bez większych problemów...
|
|
|
A co do kontroli snu to nie jest to trudne, usłyszałem o tym w radiu. Nie daje 100% swobody ale coś w rodzaju świadomości że to tylko sen, i możesz np pociąć się nożem. (chociaż przyznaję że tego nie próbowałem). A może próbowalem ale nie pamiętam????? Właśnie czytam o OBE ciekawy wątek ...
|
|
|
Nie ,nie ma takich tajnych praw fizyki,przynajmniej tak myślę .Owe tajemnice byłyby bezzasadne i nawet nielogiczne.cze.
|
|
|
Gdyby nie były ukrywane to nasze wnioski mogłyby być całkiem inne, i to nie jest aż takie niedorzeczne...
|
|
|
hmmm... nie wiem czy są ukrywane czy nie. Wszytsko jesrt możliwe. Ale mam nadzieję, że jednak nie są... hmm... ale wszytsko jest tak na prawdę niewiadomą jedną wielką :)
|
|
|
hmm, odwiedza nas UFO? a moze UFO to nic innego tylko antropolodzy i archeolodzy z przyszłości ??? w sumie to oczywiste, ze nie kontaktuja sie z nami, bo nie powinni... jesli bylaby to prawda, to wynika z tego, ze w sumie to niczemu nie mozna wierzyc, bo zarowno my jsk i starozytne cywilizacje pisały by nie o Bogach tylko o ludziach z przyszłości - a wtedy pojawia sie ponownie pytanie - skąd jesteśmy !! cze
|
|
|
hmm... No widzisz Mell... następne możliwa teoria wyjaśniającaUFO i wszytko inne... o niej akuratnigdy nie słyszałem. Ale jak wszytkie - warta weryfikacji...
|
|
|
Teoria Mella jest dobra, tylko że najpierw trzeba aby oficjalna nauka uznała iż w przeszłości i dziś odwiedzała i odwiedza nas rasa o wyrzszej wiedzy technicznej, potem będziemy się zastanawiać skąd oni pochodzą, na razie wiele dowodów jest utajanych, a ze szczątkowych doniesień które docierają do nas cięrzko jest powiedzieć cokolwiek o ich pochodzeniu, niektórym ludziom ponoć wskazywali skąd pochodzą, i było to poza naszym układem słonecznym. Jest oczywiście możliwe iż któraś z ras to nasi potomkowie, ale najwyrzej jedna z ras...
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 63 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |