Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Poszukiwany- Bóg żywy lub matrtwy
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 39

"Gdy rozum śpi , budzą się demony" Kiedy to romzum musiał zasnąć ,kiedy to bóg się narodził ? W związku z gorącym zainteresowaniem istotą boską tworze topic o Bogu i o nazwie Bóg, traktujący też o faktycznie istniejących bogach z krwi i kośći. Jeżli ktos wie ,kiedy powstał Bóg , lub ma dowody na to , że bóg istnieje ( albo , że bó umarł ,jak stwierdził największy mysliciel XIX wieku ) Niech zaraz mi je przedstawi , bo inni też chcą zrozumieć, co w tej bajce takiego jest , że jeszcze się ten zabobon utrzymuje...

I tam jak bym się takimi drobiazgami przejmował, ale to forum powinno mieś dłógość ograniczoną przez producenta i dzielić takie rzeczy...

hmmm.... Ja jestem staromodnym debilem opierającym się na tym co wszyscy mówią a nie przeczący nie opierając się na niczym. Pomyśl co Ty starasz mi się udowodnić??? że księga Henocha zawierała dokładny opis statków kosmicznych, lądowisk itp którymi interesowało się NASA????? hmmm..... Ty też poczytaj i dowiedz się, że dogmaty < owszem mówisz o soborze na którtym Go nie USTALONO tylko POTWIERDZONO > powstały w pierwszych wiekach chrześcijaństwa... Zresztą potrzebne ą dogmaty w każdej religii aby takowa powstała. Bo dogamt to teoria - macie rację ja potępiam wasze teorie a wy potępiacie moje - z tą jednak różnicą że Wasze TEORIE nie odnoszą się < nie znajdują odzwierciedlenia > w historii... No powiecie, że dogmaty wiary < JEST TYCH DOGAMTÓW 6 I SĄ TAKIE SAME JAK W ROKU 50 NE > też nie sa niczym potwierdzone. Mówcie co chcecie ale ile osób wiezy w Boga a ile w UFO... Zakładając że 90% wieżyw Boga< nie wazne jak ten Bóg się nazywa > to 10% jest ateistami... Wy należycie zapewne do tej grupy. I teraz ilu ludzi z tych 10 % przypuszcza że stworzyło ich UFO, a kościół od zawsze to taił, a Żydzi też to taili, i wogóle wszystko co najgorsze się skupiło na to, że jednak ludzie nie wierzą w UFO tylko w BOGA... A jałowe dyskusje typu czy w Biblii był zapisanym moodel pierwszego układu scalonego do mnie jakoś nie przemawia. Ale oczywiście tu znów mi wytkniecie to, że twierdząc że w Biblii < czy apokryfach > nie opisali "układów scalonych" jestem fanatykiem, któremu zamydlili oczy i on nie chce przejrzeć... ludzie!!! Wam się chyba HISTORIA POKRĘCIŁA albo jesteście strasznie naiwni... ja na jutro załatwić mogę 10 świdków którzy pod wszelkimi przysięgami zaklną się że widzieli UFO, że UFO ich porwało. I za tydzień stworzę stronę internrtową na której opisze 50 różnych spotkań z UFO i WŁASNYCH tłumaczeń apokryfów... Nie mówię że tłumaczenie kościoła jest dobre... po prostu jakoś nie wierzę, żeby ktoś inteligentny nie sprawdzając relacji WIERZYŁ W NIE, chyba że mamy do czynienia z większą grupą ludzi i jest to w dodatku udokumentowane. I jeszcze jedna sprawa - powiedzcie co chcecie mi udowodnić??? To że faktycznie ludzi stworzyło UFO??? czy to że daję się omamiac w gigantycznym spisku antyufologicznym??? Nazywacie mnie fanatykiem, ale nie mówię wszędzie "Bóg i Bóg"... a Wy ciągle tylko jedno - UFO I UFO... hmm... uz sam nie wiem co jest fanatyzmem w takich przypadkach... A oryginał biblii < tzn najstarszy wolumin zawierający ST > posiadają Żydzi i nieprawdą jest że Chrześcijanie coś od ST "odcięli" te dwa teksty < Żydowski i Chrzescijański > są takie same... a jesli Żydzi "odcinali" to w wiekach znacznie wcześniejszych. Apokryfy ST nie zostały nie uznane przez kosciół Katolicki, bo kościół NIE MA I NIE MIAŁ ORYGINAŁÓW STAROTESTAMENTOWYCH APOKRYFÓW... Natomiast apokryfy NT nas nie interesują... To Żydzi dokonywali zmian a jakich to już się pewnie nigdy nie dowiemy :) Pozdrawiam:) Pozdrawiam:)

Dobra co do tych twioch świadków to przyślij ich do dobrego ufologa wróżę im 10 minót rozmowy i się zakręcą, oni mają sposoby, i nie są oni nawiedzonymi debilami których tak łatwo skołować, Większość z tych dobrych ufologów (bo czasem zdarzają się i pajae ale żadko) ma ukończone renomowane uczelnie, znają się też na psychologji, więc taki aż cwany na jakiego się kreujesz nie jesteś... Ja się nie obrażam i raczej nie denerwuje, z reguły, mam dowody, i to durzo, na całym świecie są takowe... Pozatym pogadaj ze śwychem, nie mam pojęcia czy coś widział, nawet jeśli to żaden ufolog się tym nie zajmie, takich obserwacji to mają setki, zajmują się z reguły spotkaniami od 3 stopnia, chyba że obserwacja jest nader ciekawa, karzdy świaek przechodzi serię testów, czasem w razie wątpliwości wielokrotnie powtarzanych, jeśli coś naprawdę widział dostanie to pryptonim UFO bądz NOL co oznaczana iż coś widział ale nie koniecznie statek innej cywilizacji, o UFO (chodź tak nie powinno się mówić) NOL i UFO to niezidentyfikowany obiekt latający, z chwilą rozpoznania jako statek obcej cywilizacji dostaje kryptonim ZLO zidentyfikowany OL, ale pojęcie UFO kojarzy się odrazu ze statkiem i co poradzić, aby uznać że widziano pojazd obcych podrzeba nórzo procedór i cierpliwości, a ty mi przyprowadzisz światka, tylko kto by chciał z nim gadać... Po co ci to piszę, żebyś cobie uświadomił ile wysiłku ludzie nauki (z których szydzisz) wkładają w opisywanie takich przypadków, ach i UFOlodzy mają taką świętą zasadę, do karzdego z przypadków podchodzą sceptycznie, a i tak 10% rocznych obserwacji jest jednoznacznie interpretowanuch jako Ogiekty Latające obcych cywilizacji, reszta to 10 % fałszerstw i 80% pomyłek...

Aha o księgach, ty po prostu wszystko wiesz lepiej, a ja wiem że się mylisz... Co do twoich słów, to ja przynajmniej nie twierdzę iż był jakiś sisek antyufologiczny w starożytności, po prosty niektóre teksty były ukrywane bo odstawały od normy i dla utrzymania władzy nad wiernymi... Prawdziwy bum nastąpił potem, w wiekach inkwizycji, twierdzę iż to w tedy wykorzeniona została wiedza o UFO ze świadomości ludzi prostych, przed inkwizycją były ciekawe czasy, ale ty w to nie uwierzysz bo księgi z tamtych lat są skrzętnie ukrywane, a to co w nich pisze zwala z nóg, ale to nie dla takiego niedowiarka jak ty, aha i dowody czy napewno się weźmiesz za czytanie gdy ci powiem, czy dalej będziesz nieuświadomioną Bateryjką... a właśnie wyszedłeś już z matrixa, wątpię... To pa.... niedowiarku...

hmmm... Ty mnie nazywasz niedowiarkiem??? Flatego że nie wierzę w coś bo i nie ma w co i nie jest to potwierdzone??? Skoro znasz się na Biblii lepiej niż ja... dobrze - nie znam się na Biblii, a wszytskie "teorie: biblijne które wyszły z moich ust były teoriami skleconymi na prędce w celu ukazania kruchosci waszych teorii < po prostu Wy tłumaczycie ten tekst tak - a inny człowiek tak, a jeszce iunny inaczej i już - nic yego nie zmieni... każdy ma swoje poglądy i racją z których nie zrezygnuje... aha i nie mówcie że "chowam się w mojej małej, szczelnej wieży" bo Wy własnie się chowacie w swoich wielkich, obszernych pałacowych wnetrzach które wydją się Wam wielkie - ale niestety świat jest większy... Tak i oczywiście Ci profesorowie robią dobrą wg mnie robotę pomagając ludziom. Tylko że tworzac religię nie wystarczy mieć w głowie... Potrzeba też czegoś innego... Tak i Ufologowie opracowali tez teorię wielkiego spisku tysiąclecia kiedy to palono na stosach protoplastów myslenia za to że odkryli że nie ma Boga tylko że jest UFO... to jest po prostu tragiczne. Kościół ma swoje niechlubne karty i przelał morze krwi niewinnej ludzkiej, ale twierdzenie, że zabijał bo chciał ukryć prawdę o UFO jest po prostu tak niedorzeczne że aż śmieszne... ŻADEN HISTORYK I 90% UFOLOGÓW PRAWDZIWYCH < TZN PROFESORÓW > NIE POWIE CI ŻE KOSCIÓŁ ZABIJAŁ ABY UKRYĆ UFO... takie stwierdzenie jest fanatyzmem. Uważaj abyś nie zachorował Sew ... Pozdrwiam:)

Ostatnio gdzieś czytałem [chyba w Metal Hammerze] że Bóg jest teraz w tourne po Drodze Mlecznej [tak z planetki na planetkę], Słyszałem, że razem z Anioł bendem ostro dają czadu. Na najbliższe nauki wszystkie bilety są wykupione, ale dzięki konkursowi Hammera można wygrać wejściówkę na koncert Satanos Uranos, gdze Jezus ma wystąpić gościnnie. Jeżeli wszystko przebiegnie pomyślnie koncert odbędzie się pod koniec grudnia 2045 roku na jednej z planet w gwiazdozbiorze Wielkiej Niedźwiedzicy. Pytanie konkursowe brzmi " Jak długo (można się pomylić o 3 wieki) trwa tourne Jezusa po wszechświecie "

Ale metal hammer to straszne się teraz gówno zrobił , pisze o takiej komercji jak torune Jezusa.

Jak to dobrze ze nie splugaiwłem swych dłoni takim idiotycznym pismem... :( Zresztą, wolę słuchać muzyki niż o niej czytać.

MOże kiedys i był dobry , więcej pisali o balcku i deathi a teraz same komercyjno rockowe szajsy zalewają to pismo. Jak mam wybierać to wole Trash'em all...

heh... przynajmniej w najgorsze debilizmy nie wierzycie :) To pocieszające dla mnie :) Pozdrawiam:)

Ach Brat Brat, kościół nie ukrywał prawdy o UFO bo nie było jeszcze takiej teorii, NISZCZYŁ natomiast przekazy o wielobustwie i wszystko co się z nim woązało, takrze ludzi którzy posidali zakazane księgi o Bogach i tzw. Magji gdyż w rzeczywistości nie była to magia, to określenie wymyślił kościół a znaczy tyle co tajna wiedza, nic więcej, a że zatajali historię to ci każdy historyk powie, ale nie nazywali tego UFO więc i ty takich bzdór nie gadaj.

hmmm... ja takich bzdur nie gadam Sew... to Wy tak mówicie :) Ja tylko potwierdzam albo zaprzeczam. I wcale nie mówę że kościół nie tępił wielobustwa. W średniowieczu tępił i to nawet bardzo. Ale w średniowieczu chyba UFO nie yło tępione, bo rzadnej sekty "Ufowej" nie było... etc etc etc :) Pozdrawiam :)

Ni tak, tak więc coś tępili, a myślisz że to wielobustwo to nie Wielu bogów na swych wimanach, nie możesz wykluczyć tego że przy okazji spalono jakieś zapiski (swoją drogą to całkiem sporo) mówiących a latających bogach.

Nie było Ufo w średniwieczu ? Gdzieś tu mieliśmy link do strony na której są fotki obrazów średniwiecznych z ufo.Mnisi musieli coś wiedzieć...

Wiem też je widziałem ale podaj link... są terz historie o spotkaniach z czasów nawet wcześniejszych... podmiana dzieci itd.

hmmm... wimany są czyto teoretyczne. czyto teoretyczne jest też mówinie o paleniu ksiąg o UFO. Wszytsko to jedna wielka teoria. Teorią jest też, że wszytkie średniowieczne i starożytne księgi zostały przeinaczone i przetłumaczone na nowo przez Ufologów. Tak to są teorie. Wielobóstwo wykształciło się w starożytności i to jeszcze na dłuuuuuugo przed napisaniem pierwszej księgi "wedy". Stąd też nie możemy stwierdzać na 100% < ani nawet na 50% > że tak było a tak nie było. Nie mamy źródeł poza niepewnymi tłumaczeniami i już :) Pozdrawiam :)

Wedy są starsze od wszelkich innych ksiąg, były spisywane na kamieniach i drewnie gdy jeszcze papirusu nie wynaleziono...

Są... no własnie... to tylko potwierdza mozliwosc ich przeinaczenia... Pozdrawiam :)

Dziś są tłómaczone z tych orginalnych tysiąclietich kamieni i drewnianych tabliczek, bezpośrednio z nich, więc gdzie tu przeinaczenia... hhh... są te źródła ukrywane z powodu ich orginalności, przetłumaczono tylko ok 2% i około 5% z tych 2% jest jako tako dostępne, bo resztę ukryto, ta staytstyka jest i tak naciągana bo nikt nie wie ile tych tekstów jest, może się okazać iż nawet 1% nie jest przetłumaczony, i nie będzie ta twoja super archeologia olewa te świadectwa naszej przeszłości, pewnie teżnie są godne, by być wzięte pod uwagę, ludność tamtych krain trzyma kamienne księgi w piwnicach, a pod ich domami są wykopane bunkry z czasów starożytnych, ciągnące się setki kilometrów pod ziemią, czasem wykute nawet w twardej skale... Ale po co ja się produkuje... To pozdownionka Sew
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 39
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.