| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Inne cywilizacje | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
|
Czy wierzycie że istnieją inne cywilizacje poza Ziemią? Ja tak.
A czy mogli odwiedzać Ziemię. Według mnie to niemożliwe.
W Układzie Słonecznym nie ma poza Ziemią życia a na pewno inteligentnego a do najbliższej gwiazdy jest kilka lat świetlnych. Nawet lecąc z prędkością światła(co jest niemożliwe) trzeba by lecieć kilka lat w jedną stronę. A komu by się chciało.
A życie może istieć na planecie leżącej 1000 lat świetnych od Ziemi.
A może teoria Einsteina jest błędna? I można lecieć 1000 razy szybciej niż światło?
|
|
|
polecam zobacz na stronie
http://leszek.t35.com/webacja/tematy.htm
|
|
|
jeli chcecie szybko zwariować od nadmiaru wiedzy w temacie obecnoci i stałej kontroli ludzi przez kosmitów dosłownie w każdej sekundzie bytu wybranego zwierzaka ludzkiego zwanego "człowiekiem" a znacie bardzo dobrze język angielski polecam Wam drodzy UFO-parapsycho-ultrasecret-internauci następujšce witryny USA:
http://psychicsspy.com
http://sambario.com
http://hiddencodes.com
niestety kosmici kontrolujš nawet najdrobniejsze codzienne szczegóły z naszego codziennego ludzkiego życia...
|
|
|
powinno być w pierwszej pozycji:
http://psychicspy.com
|
|
|
Z całym szacunkiem japoński robocie dentaku, ale fakt, że jaki niezbyt rozsšdny osobnik postanowił się wypowiedzieć w temacie, ogólnie powiedzmy parapsychologii i na swojej stronie internetowej napisał wiele głupot, to jeszcze nie dowód, że ta dziedzina nie jest godna uwagi. Ludzie szaleni znajdš się wszędzie, nie tak dawno głono było o włoskim genetyku, który uważał, że już dzi jest w stanie tworzyć ludzkie klony, co oczywicie okazało się nie prawdš. Czy z tego można wyprowadzać wniosek, że wszyscy naukowcy to szarlatani i nie należy wierzyć w naukę? Ja spotkałem w swym życiu wielu nawiedzonych, którzy mogliby być idealnš antyreklamš parapsychologii, ale w tym rodowisku, jak w każdym jest też wielu trzewo mylšcych, rozsšdnych i skromnych ludzi. Możliwe, że miałe jak dotšd pecha i trafiałe tylko na tych mniej odpowiedzialnych ludzi, którzy wymylali nie stworzone rzeczy. Jeżeli jeste poważnie zainteresowany tš dziedzinš, to postaraj się nie skupiać tylko na oszołomach. Zauważ, że chociażby na tym forum jest wielu rozsšdnych ludzi, którzy szukajš odpowiedzi na pytania, które inni wolš omijać szerokim łukiem, kwitujšc je umieszkiem pobłażania.
|
|
|
co do predkoci wiatla to sie nie zgadzam z Einsteinem...
Aha..i zeby sie przenieć w czasie nie wystarzczy predkoć wiatła...
|
|
|
Hura...to moj ulubiony temat "cywilizacje pozaziemskie"
|
|
|
Chociaz niekoniecznie musialy byc to cywilizacje pozaziemskie...
Jest taka opcja ze mogli to być normalni ludzie ktorzy przeniesli sie w czasie z roku 3500 do wlasnie przechistorycznych czasow...
|
|
|
Qwa..dlaczego wszyscy uciekli?:(:(:(:(:(:(
Co ja takiego powiedzialem?
Wszedzie gdzie sie wypowiem to pustoszeje...:(:(:(
|
|
|
Nikt cię nie zostawił czytam, co piszesz i generalnie się zgadzam, dokładnie jednak trudno stwierdzić jak to było z tymi cywilizacjami w przeszłoci
|
|
|
Problem polega na tym, że im bardziej się zagłębiać w szczegóły i starać opisać dokładnie, jak to było na ziemi przed tysišcami lat, to tym bardziej zwiększa się prawdopodobieństwo rozminięcia się z prawdš. Jest to efekt tego, że mamy diabelnie mało danych na ten temat. Wszystkie jednak ródła, zgodne sš, co do tego, że kiedy już istniała cywilizacja technologiczna na ziemi, ale przeżyła jaki głęboki kryzys, którego nie przetrwała. Zostały po niej tylko legendy i minimalne iloci spucizny materialnej, ale to nic dziwnego, za kilka czy kilka nacie tysięcy lat, jeżeli nasza cywilizacja by upadła teraz, też nie wiele by zostało po nas.
|
|
|
Podane witryny internetowe nie sš jakš anomališ od normy i radosnš twórczociš nawiedzonych ale sš jednymi z tysięcy witryn internetowych USA powięconych tej tematyce, to jest bezwględnej kontroli przykładowo rasy Reptiles poprzez Szaraków nad aktualnym rozwojem społeczno-kulturalno-ekonomicznym ziemskich społeczeństw w procesie ewolucji ludzkiej rasy.I co zastanawiajšce informacje zawarte w tych tysišcach witryn powatarzajš się z dużš dokładnociš i ukladajš się w zwarty obraz mimo iż pochodzš z róznych żródeł przy czym ich częc z nich to wiadome "przecieki informacyjne"kompleksu militarno-parapsycho-wojskowego USA" ukierunkowane na powolne i ewolucyjne oswajanie, szczególnie wyżej stojšcych ewolucyjnie tak zwanych społeczeństw informacyjnych( z dużym nasyceniem nowoczenie oprogramowanych{Windows XP} komputerów podłšczonych do internetu w gospodarstwach domowych, a do takich należy już Polska),z faktem wielowiekowej "ko-abitacji" z rasami intergalaktycznymi(stale odwiedzajšcych Ziemię jest ich czternacie) i rasami kosmicznymi przybywajšcymi do nas z tak zwanych wszechwiatów równoległych,.Warto tu jeszcze dodać iż autorami sš byli wojskowi lub naukowcy z różnych dyscyplin nauki,poprzednio uwikłani w taki czy inny sposób w tak zwane utajnione bezwzględnie w okresie ich bieżšcej realizacji "black programms" którzy po odejciu do "rezerwy" uzyskali na drodze sterowanego z zamysłem "wyjštku" specjalne zgody odpowiednich tajnych agend Rzšdu USA na stopniowe i dawkowane na zasadach kroplówki rozpowszechnianie szokujšcych szczegółów wielostronnych tajnych kontaktów Rzšd USA- kosmici "Grays" i "Reptiles" {Gadzinowaci}.
|
|
|
Że istniejš pozaziemskie cywilizacje, to nie ma żadnych wštpliwoci!
Czy w naszym Układzie Słonecznym? - nie można wykluczyć, gdyż nie znamy jeszcze wszystkich planet kršżšcych wokół Słońca.
Naukowcy wcišż szukajš dziesištej planety nazwanej Planetš X, która ma się znajdować gzie daleko za Plutonem.
O tym, że w naszym Układzie Słonecznym znajduje się dziesięć, a nie dziewięć planet (jak dotychczas sšdzimy) mówiš sumeryjskie księgi (tzn. tabliczki gliniane) ze starożytnoci. Lud ten posiadał ogromnš wiedzę (!znacznie przekraczajšcš naszš!). Z zapisków tych dowiedzieć się można, że na naszš planetę wiele tysięcy lat temu (podana jest konkretna liczba ale nie pamiętam dokładnie) odwiedzili przybysze z innej planety, zwanej Nibiru, która według tych zapisków jest dziesištš planetš naszego US. A istoty te przybyły na Ziemie w poszukiwaniu surowców, potrzebnych im do ratowania własnej planety (m.in. złota) -takie złoża znaleli w południowej Afryce. Co może potwierdzić dzisiejsza nauka, gdyż odkryto tam najstarsze na Ziemi kopalnie i szyby wiertnicze, włanie w tym rejonie Afryki (!datowane na grubo przed rozwinięciem się jakiejkolwiek znanej nam cywilizacji ziemskiej!).
Wcišż z tych samych ródeł dowiadujemy się, że lud sumeryjski traktował przybyszów jak swoich bogów. I to włanie ci "bogowie" podzielili się swojš wiedzš
z ludmi (m.in. o kosmosie i powstaniu Ziemi).
Tabliczki te zawierajš naprawdę ciekawe informacje i wielkš wiedzę. I choć wielu współczesnych historyków traktuje te zapisy jako zwykłe mity, to co raz więcej naukowców włanie interesuje się nimi. Wiedza jakš posiadał ten starożytny lud (jak sami twierdzš -podarowana przez "bogów", czyli przez te istoty pozaziemskie)
jest nizwykła i jak się okazuje prawdziwa.
Przybysze "opowiedzieli" ludziom, m.in. skšd wzięła się nasza planeta -Ziemia:
Wiele miliardów lat temu do naszego Układu Słonecznego wtargnšła obca planeta, tzw.Nibiru i została przycišgnięta przez grawitacje. Zderzyła się z innš, znacznie mniejszš od siebie planetš naszego US, znajdujšcš się między Marsem a Jowiszem, tzw.Tiamat.
Wskutek zderzenia Tiamat rozpadła się. Jedna jej częć wraz z "odłamkami" wypchnięta została na orbitę między Wenus a Marsem - to jest nasza Ziemia, a "odłamki" uformowały się tak, że powstał dzisiejszy Księżyc.
Druga częć planety, Tiamat rozpadła się całkowicie na drobiazgi, które kršżš do dzi, włanie w miejscu dawnej planety -między Marsem a Jowiszem i nazwanej przez współczesnych naukowców Pasem Asteroid.
Natomiast planeta Nibiru wypchnięta została na odległe krańce Układu Słonecznego
i jak mówiš sumeryjskie zapiski, stała się dziesištš planetš o wydłużonej orbicie, prawie prostopadłej do orbity ziemskiej. Obkršżenie Słońca zabiera jej 3600 lat.
Ale to nie wszystko. Podobno, to włanie Nibiru podczas zderzenia "zaraziła" ówczesnš Ziemie życiem.
A to, że Ziemia w dalekiej przeszłoci zderzyła się z jakim innym ciałem niebieskim potwierdzajš ostatnie badania: naukowcy doszli do wniosku, że Ziemia jest połowš planety (jak wiemy z lekcji szkolnych - kiedy wszystkie kontynenty na naszej planecie były złšczone i gdybymy wyobrazili sobie, że cała woda ziemska wyparowała, ujrzelibymy rzeczywiscie tylko połowę planety; nawet dzis między kontynentami sš olbrzymie "szpary"; na żadnej innej kamiennej planecie nie ma nic podobnego, np. Mars czy Wenus majš okršgłš powierzchnię bez takowych ubytków.
Można wierzyć lub nie w sumeryjskie zapisy, ale to robi naprawde piorunujšce wrażenie. Ta wiedza jakš posiadali, którš my dopiero dzi odkrywamy lub jeszcze tego nie zrobilimy... Jeli nie dowiedzieli się tego od obcej cywilizacji, to niby skšd to wszystko by wiedzieli - nie byli aż tak rozwinięci technicznie i wogóle niemożliwe było by aby ten lud sam poszerzył tak swojš wiedzę.
Jesli wierzyć temu wszystkiemu to za Plutonem znajduje się planeta, na której żyjš owe istoty; i może własnie obserwujš nas nieujawniajšc się...
Zachęcam do zapoznania sie z glinianymi tabliczkami sumerów; to co ja napisałam
to tylko ułamek tego co zawierajš te starożytne ródła.
|
|
|
Cytat: postu Zeti-ego
A to, że Ziemia w dalekiej przeszłoci zderzyła się z jakim innym ciałem niebieskim potwierdzajš ostatnie badania: naukowcy doszli do wniosku, że Ziemia jest połowš planety (jak wiemy z lekcji szkolnych - kiedy wszystkie kontynenty na naszej planecie były złšczone i gdybymy wyobrazili sobie, że cała woda ziemska wyparowała, ujrzelibymy rzeczywiscie tylko połowę planety; nawet dzis między kontynentami sš olbrzymie "szpary"; na żadnej innej kamiennej planecie nie ma nic podobnego, np. Mars czy Wenus majš okršgłš powierzchnię bez takowych ubytków.
Mam probę, czy mógłby janiej napisać, bo to przedstawienie sprawy jest nieco chaotyczne i szczerze mówišc, nie rozumiem cišgu logicznego, w którym wyobrażenie sobie ziemi bez wody, miałoby ułatwić dowodzenie, że dzisiejsza ziemia to tylko połowa planety?
Nie rozumiem też, co majš dowodzić te”szpary „ między kontynentami. Na marginesie Wenus nie jest taka okršgła i gładka sš na niej wysokie łańcuchy górskie, a tamtejsze płaskowyże wznoszš się na 2-3 km nad równinami. Mars jest jeszcze bardziej nie równy, sš tam bardzo wysokie góry, na przykład wulkan Olympus Mons ma wysokoć 26 km, czyli ziemskie góry przy nim to karzełki.
|
|
|
Próbowałam napisać to najprociej jak mogłam i dlatego te okrelenia: "szpary" itp.
Jasne, że Wenus czy Mars nie sš gładkie (wiem o tym doskonale) i rzeczywicie nie powinnam podawać takiego przykładu - mój błšd.
Na Ziemi (kiedy zalana była już wodami), jak wiemy był jeden wielki kontynent - gdzie koło równika. Dlaczego? I dlaczego tylko po jednej stronie "kuli"? Może dlatego, że była włanie połowš planety (tak jak połówka jabłka), której druga połowa została po jakim czasie zalana wodami.
Spróbuj wyobrazić sobie jak wyglšdała Ziemia kiedy nie było na niej jeszcze oceanów ani mórz (według współczesnej wiedzy pojawiły sie one jakies 4000 mln lat temu, chociaż wiedza ta nie bierze pod uwage owego zderzenia planet- więc trudno powiedzieć czy rzeczywicie wtedy powstały oceany i morza). Musiała wyglšdać jak ta połówka jabłka albo grzybek z krótkim ogonkiem :))) Tym ogonkiem było by niewielkie jšdro planety ...więc dziwny był to kształt jak na planete...
Znowu posłużyłam się miesznymi i może głupimi okreleniami ale to najlepiej pomaga w wyobrażeniu sobie czego takiego (przynajmniej mi, bo może nie jestem aż tak mšdra). Ale to juz kwestia wyobrani przestrzennej.
Jeli to co napisałam nie przekonuje cię, to spróbuj poszperać w innych ródłach.
Bo jest to naprawdę interesujšce i może już niedługo naukowcy ogłoszš, że rzeczywicie nasza planeta miała w swojej historii niemały wypadek. Pozdrawiam
|
|
|
Mam pytanie, do japońskiego robota denteku, skšd u ciebie tak oryginalny żargon i ciekawe, fachowe słownictwo?
|
|
|
Tak se mylę, obserwujšc osobę, może osoby, które spamujš te forum wulgaryzmami, lub tekstami wymiewajšcymi w nie wyszukany sposób tematy. Robiš to z dziwnš wytrwałociš i co nie potrafiš zostawić w spokoju forum, na którym sš rzeczy, w które nie wierzš. Po co marnujš swój czas, czytajšc to, co tu jest wypisywane, skoro uważajš, że to bzdury. Albo nie majš życia prywatnego i im się nudzi, dlatego czytajš wszystko jak podleci, albo może sami siebie oszukujš, że w to nie wierzš, dlatego tak panicznie starajš się miać z innych i cišgle wracajš tu pod pretekstem namiewania się, ale wcišż przeglšdajš, przeglšdajš i przeglšdajš, co tu jest napisane.
ps. nie wstydcie się, czytajcie to, co ludzie tu wypisujš bez udowadniania cišgle przed sobš samym, że tu wchodzicie tylko dla żartu, bo co jak na żartowanie to za dużo w tym wytrwałoci.
|
|
|
Jeli istnieje inteligentne życie poza Ziemiš to gdzie może być według Was?
Uczeni majš jakie przypuszczenia?
W którym gwazdozbiorze może być jaka zamieszkana planeta?
Może być też tak daleko że nie widać jej przez żaden teleslop.
np. 1 mld lat wietlnych
|
|
|
kiedy zarzucisz wszystko i oderwie się od ciebie jak stara skóra ,
ujrzysz nowe wiaty , które zyły obok ciebie , tuz 'pod rękš' .
Nie będzie tam miejsca na kłamstwo.
I spotrzerzesz jak wszystko jest tobš.....
dariuss
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |