Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czarny Papież
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 17 | 18 | Następna strona

Napewno słyszeliście określenie ostatniego papieża jaki ma zostac wybrany. Na początku ma być aniołem, a później ma zniszczyć chrześcijaństwo.

prawie napewno wybiora Czarnego zeby zastraszyc ludzi , kosciol przeciez zawsze lubil manipulacje

Wogóle było cos takiego,że Polska będzie czymś w rodzaju "narodu wybranego"(może chodziło własnie o pochodzenie Ojca Świętego). Później ma byc jakiś tam papież i dopierdo po nim ten "czarny". Z reguły pontyfikat jest raz krótki raz długi. Teraz był długi więc czas na krótki. można to połączyć z 2014 rokiem,w którym kończy się kalendarz majów i jeszcze kilka innych rzeczy ale nie pamiętam o co dokładnie w tym chodzi w każdym razie niektórzy uważają tą date za nasz upadek. aha,w watykanie zostały jeszcze tylko 2 miejsca co by się zgadzało.Jeżeli w testamencie Ojca Śwętego wyrazi on wolę spoczywania w Polsce(wątpie ale..) zostaną jeszcze dwa miejsca czyli 2 papiezy po nim...wszystko PASI

ta faworytem na noweg papiea jest własnie muzyn... i tu jakos nazuca mi sie przepowiednia nostradamusa...

"ta faworytem na noweg papiea jest własnie muzyn... i tu jakos nazuca mi sie przepowiednia nostradamusa..." lol jeszcze konklawe nie bylo a ty juz wiesz wze faworytem jest murzyn ... nostradamus ci powiedzial?

kalendarz majów konczy się 2012 a nie 2014 roku. a co do przepowiedni to ona się spełni. Umarł nasz kochany papież :( A po nim (czyli teraz) bedzie czarnoskóry,a co dalej... ? zdania są podzielone

Tak, kalendarz Majów kończy się na 2012 roku. Natomiast co do nowego papieża, całkiem logiczny wydawałby się wybór Francisa Arinze, Nigeryjczyka. Przemawia za tym kilka faktów: 1. Arinze przez wiele lat zajmował się w Watykanie kontaktami z islamem, co w połączeniu z zabiegami śp. Jana Pawła II o dialog i pojednanie między religiami jest bardzo silnym argumentem ZA. 2. Katolicy w Afryce to mniejszość, i to mniejszość prześladowana przez islam, papież z Afryki byłby pod tym względem idealny. 3. Arinze jest konserwatystą. Ten argument nie jest już taki oczywisty, zważywszy na dążenie i wręcz spragnienie katolików z Zachodu (i nie tylko) reform w Kościele. Ale pojawia się inna kwestia. NIEMOŻLIWYM wydaje się, by następca śp. Jana Pawła II nie kontynuował rozpoczętego przez Niego Wielkiego Dzieła, a co za tym idzie, konserwatyzm Arinze z pewnością by w tym nie przeszkadzał, a nawet mógłby być również pewną kontynuacją. Natomiast co do krypt w Watykanie, tutaj też wszystko zgadzałoby się z przepowiedniami i stanem rzeczywistym. Z tego co wyczytałem tu i ówdzie, po pochowaniu JP II pozostanie JEDNA wolna krypta na zwłoki JEDNEGO papieża. Przepowiednie mówią o jeszcze dwóch papieżach, ale wbrew pozorom wszystko sie jednak zgadza. Dlaczego? Ponieważ ostatni papież, Piotr Rzymski, NIE BĘDZIE POCHOWANY W WATYKANIE!! Zajęcie ostatniej krypty stanowić będzie dokończenie dzieła, koniec Kościoła. Poszperajcie dokładnie po przepowiedniach, wszystko Wam się wyjaśni. Ma to związek z TZW. "końcem świata" i rokiem 2012.

Kard. Arinze wzywa do publicznego świadczenia o wierze Kiedyś to było oczywiste – teraz postulaty kard. Arinze brzmią rewolucyjnie. Trzeba żegnać się znakiem krzyża w restauracji, odmawiać różaniec w komunikacji publicznej a duchowni powinni nosić habit lub sutannę – wzywa kard. Arinze. Do żegnania się znakiem krzyża w restauracji, odmawiania różańca w pociągu czy autobusie i noszenia stroju duchownego wezwał kardynał Francis Arinze, komentując 16 listopada w Radiu Watykańskim znaczenie i cele ogłoszonego przed miesiącem Roku Eucharystii. Prefekt Kongregacji Kultu Bożego i Dyscypliny Sakramentów stwierdził, że jest to "czas łaski", który powinien przynieść "wzrost wiary, modlitwy, refleksji oraz troski o sprawowanie Mszy świętej". Nawiązując do apelu Papieża o dawanie świadectwa obecności Boga w świecie, nigeryjski kardynał przypomniał słowa Jezusa, że kto zaprze się Go przed światem, tego i On zaprze się przed Ojcem, po czym zapytał: "Dlaczego kapłan miałby obawiać się ujawnić, że jest kapłanem, dlaczego chrześcijanin nie robi znaku krzyża w restauracji, dlaczego nie odmawia różańca w pociągu czy autobusie? Przecież nikogo nie prowokujemy! Religia nie jest towarem z przemytu, lecz dobrą nowiną, którą powinniśmy głosić w samo południe, nie kryjąc radości z tego, że jesteśmy uczniami Jezusa!".

Wybrany zostanie czarny papież a następnie włoch (ostatni)!

takich ludzi i takiego myslenia nam trzeba. Dziekuje...

dosyc sie naczytalam i sama nie wiem co teraz myslec... Moze ktos mi powie???

To text Nostradamusa: In persecutione extrema S.R. Ecclesiae sedebit Petrus II Romanus qui pascet oves in multis tribulationibus , quibus transactis civitas septicollis diruetur et judex tremendus judicabit populum suum. zna ktos lacine??? Czytala ze oznacza to: ... Piotr II Rzymianin bedzie podczas "przesladowan" u wladzy, Rzym zostanie zniszczony i straszny sedzia bedzie nad nim sadzil... (moje lekcje laciny dawno temu byly...)

Właśnie dlatego, że Watykan będzie zniszczony, ostatni papież nie będzie tam pochowany.

Jan Paweł II nosił nazwę "Z Pracy Słońca", wynika to z tego iż w 1978 roku (a więc w roku wyboru Karola Wojtyły na tron Piotrowy) zanotowano najwyższą aktywność słońca od ponad stulecia. Następcą Jana Pawła II ma być papież o tytule "Z chwały Gałązki Oliwnej" a dalej Piotr II Rzymianin za panowania którego ma nastąpić koniec świata. Tak brzmi ta słynna przepowiednia irlandzkiego biskupa Malachiasza z przełomu XI i XII wieku, który nie pomylił się wobec 110 następców św. Piotra począwszy od Celestyna II. Szczególnie odnośnie Jana XXIII "Pasterz i Żeglarz", który na stolicę św. Piotra przybył z Wenecji, miasta na wodzie i który zaczął erę pasterskich pielgrzymek. Paweł VI, nazwany "Kwiat Kwiatów" miał w swoim herbie 3 lilie, jego następca Jan Paweł I - "Z Połowy Księżyca" zakończył pontyfikat po 33 dniach czyli przed połową drugiego miesiąca księżycowego.

Czrny papież będzie wybrany teraz, czy przed nim będzie jeszcze ktoś???

No właśnie trudno to ustalić kiedy ma być ten czarny, ja sie spotkałem z różnymi wersjami. Jedna mówi, że po naszym ma być czarny i potem ostatni będzie Piotr II Rzymianin, a druga mówi, że to ten Rzymianin ma być czarny (czarny lub ciemniejszej karnacji), a przed nim jeszcze jakiś jeden inny.

bedize jeszcze dwóch ten zwiazany z glaazka oliwna a nastepny Piotr II

Ciekawe jak to będzie.

Miejsca na ciała Papieży>>> Być może Nostradamus czy kto to tam przepowiedział policzył sobie te miejsca i dzięki temu właśnie przepowiedział że ostatnim papieżem będzie ten, dla którego miejsca już nie starczy. Zawsze można te miejsca dorobić więc nie trzeba tego traktować jak wyroku. Przepowiednie Nostradamusa>>> Chrześcijanie nie powinni wierzyć w przepowiednie Nostradamusa i reszty. Wybaczcie ale ja w nie nie wierzę. Jan Paweł II miał umrzeć po zamachu według niego zdaje się i tym samym koniec swiata miał nastąpić w 1999 roku. Papież wtedy nie zmarł bo BÓG mu na to nie pozwolił (tak więc te "wyroki" Nostradamusa wcale nie są nieodwołalne) i końca świata nie było w 1999 roku. Więc doliczyli ileś tam lat efektem czego koniec ma nastąpić w 2012 roku... Ale Papież wcale nie zginął w zamachu i wcale nie było końca w 1999 roku. Nostradamus nie przepowiadał go na 2012 tylko na 1999 więc się to NIE sprawdziło. Bóg rządzi tym światem a nie jakiś jasnowidz. Czytałem zresztą że Nostradamus wcale nie był takim dobrym jasnowidzem jak to się powszechnie uznaje więc w jego wróżby nie wierzę i namawiam do tego innych. Papież który sobie nie poradzi i doprowadzi do upadku Kościoła>>> To ludzie będą musieli być ślepi jeśli nie zauważą, że prowadzi Kościół do zagłady. Jeśli będzie tak robił to go usuną a jak to nie pomoże to z pewnością ktoś go zgładzi i zagrożnia nie będzie. Wiem że głupio to brzmi jak o tym mówię ale jest to możliwe bo na Jana Pawła II zamach był.

Każdemu chyba wiadomo, że Nasz Ojciec Święty czytał różne przepowiednie i po niektórych był blady jak ściana. Wysłuchałem dzisiaj Jego Testamentu i wnioskuję, że Papież próbuje zapobiec przepowiedni ponieważ chce zostać pochowany w ziemii... a druga rzecz która mnie zainteresowała w Testamencie to wypowiedź Papieża na temat czasów nuklearnych...I wydaje mi się, że też na ten temat było coś przepowiedziane oczym przeczytał Jan Paweł II i starał się temu zapobiec... Ps. To są tylko moje domysły wysnute na podstawie usłyszanych i przeczytanych wcześniej informacjach...

Ja wiem jedno jak moja żona słyszy o tym ze moze byc wybrany czarny papiez to jakoś dziwnie przewraca ze strachu oczami, to sie czuje ze ludzie sie tego boją, jak byłem maly to pamiętam ze czytałem przepowiednie królowej Saby i oprócz tego co napisał Grucha, to pamietam tam tekst ze Europe zelaje fala czołgów niekierowanych przez ludzi i chyba ze będą to Chinskie czołgi, moze cos przekręcam, ale biorąc pod uwage to ze za 20 lat chinczyki będą mocarstwem ekonomicznym i militarnym oraz postęp nauki (inteligetne czołgi moze byc ?) to i czarny papiez w to sie wpisuje
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 354
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 17 | 18 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.