Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Księża-wpadki
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 62

Witam Napiszcie o wpadkach księży. Skoro kościółtak ingeruje w nas to proponuje by zajrzeć w jego dusze, ale od tej mniej świętej strony.

remigius ale ci obroncy to pewno mieli ponad 50 lat, co? Młosym to zwisa czy jest xiadz czy go nie ma

Dokładnie tak.

Napisze tak: każdu xiądz jest człowiekiem, jak my sami, ale... denerwujące jest to, że pragną nawracać każdego, mimo iż ten wybrał inną droge. Nie chce mieć nic wspólnego z kościołem, a ten w czarnym kitlu twierdzi, że jego dusza jest opanowana przez demona. ma to jakiś sens? Mamy wolną wole i wybór jest NASZ, powtarzam NASZ Pozdrawiam Cię Gothica:-)

Wybór jest NASZ, ale czasami pokierowany przez "siłę wyższą" :( Mnie się wydaje, że po jakiego grzyba chodzić do kościoła się modlić, skoro można to zrobić w domu. Tyle pieniędzy idzie na budowę kościoła, ozdabianie go, żeby wyglądał najbogacej jak się da... Ale pomyślmy... gdyby zbudowali po prostu zwykłą świątynie bez zbędnych ozdóbek, to możnaby "oszczędzonymi" pięniedzmi wykarmić pełno biednych osób. Jak dla mnie księża są leniwymi facetami, którzy myślą, że mogą ludźmi rządzić. Haghi - dziękuję =) Ja również Cię pozdrawiam =) ~Gothica~

oni nie myślą, że mogą nami rządzić. Oni to wiedzą bo ponoć uczą ich tego w seminarium. Mają paść baranki swoje. Czyli po głębszej analizie muszą nami kierować i chcą by każdy katolik był im bezgranicznie oddany

Co za.... żeby nie przeklinać.... ŚWINIE!! :[ Nienawidze ich... :]

Cytat:
Oni to wiedzą bo ponoć uczą ich tego w seminarium.
hahaha wiesz Haghi tym starym babom to mogą Ci xięża wciskać rózne pierdolnięte niestworzone rzeczy ale nie mnie! :)))))))))) [%sig%]

No tak jonson, ale oni są nauczeni, że powiedzą cos z to od razu zostanie przyswojone. Nie potrafią przetrawić, że wykształcona młodziesz sie buntuje i atakuje.

I to jak atakuje ;D Ja mojej i mojej siostry kłutni z księdzem nie zapomnę ;D

Chyba stane sie zwolennikiem teorii Księża na księżyc

Cytat:
Chyba stane sie zwolennikiem teorii Księża na księżyc
a pingwiny na Antarktyde[img]http://www.emotikony.friko.pl/emots/1/mruga.gif[/quote] [%sig%]

Co ogólnie myslicie o crześcijaństwie? Dla mnie to bardzo płytki, stojący w miejscu nurt nauki. Inaczej jak nauka nie umiem tego nazwać. Można o tym poczytać, podyskutować ale by układać pod to życie? NIe wiem czy to dobry pomysł. Biblia jest kamieniem węgielnym wiary. Dla mnie to za mało.

O! Wlasnie..... Mozesz pisac o krytyce chrzescijanstwa w kontekscie który uznajesz.... Np, ze chrzescianstwo tepi takich ludzi jak tu piszący, którzy zajmuja sie czarami, tarotem wogole wróżbami.... jeszcze UFO i inne cudawianki....... Aczkolwiek nie zgodzę się z Tobą, ze religia jest nauką.... To sposób na zyci, tak jak filozofia.....To jest oczywiscie tylko MOJE zdanie.... Natomiast osobną sprawą jest potrzeba kazdego czlowieka, by miec w zyciu jakis drogowskaz..... Niech to bedzie jakakolwiek religia, czy filozofia..... Kazdy z nas musi to miec.... Nawet Ghotica, nienawidząc ..... wlasnie, kogo? kosciola, czy księzy?...... nienawidzi, bo idzie wg swojego wlasnego drogowskazu...... Gdyby szla nie wiadomo dokąd, to byloby Jej wszystko jedno, prawda? :)

http://img166.exs.cx/img166/355/wegweizer8vc.gif [%sig%]

Dla mnie to nauka. Folozofią może być to, jak odczytać chrześcijaństwo, ale nie religia Pozdrawiam

Ja nienawidzę zarówno księży jak i całą tą "zgraję" chrześcijaninów. Nie powiem... są wyjątki, ale nieliczne. Nie wierzę w Boga, ale mam swoją wiarę, od której nikt mnie nie odwiedzie, chociażby się bardzo starał. Generalnie chrześcijaninie są porównywalni do "nas"/"mnie". Oni tak samo wierzą w Boga jak np. ja w magię i te inne sprawy... z tą różnicą, że obraliśmy sobie inne "przedmioty", w które wierzymy. Po 2 dniowej nieobecności... Serdecznie pozdrawiam. :*

religia to polityka a ten kto w to wątpi - nie wie co to religia

Wyzysk też

Szkoda haghi, że nie założysz temtu: Ludzie - wpadki. Tutaj to dopiero moznaby się porozpisywać... Przypominam ze ksiądz to też człowiek... dlatego ten temat jest bez sensu. Pax vobiscum :-) [%sig%]

Oj Gothiko słabą masz duszę. Nie wiem czy przetrwasz to co świat czeka? Uważasz, że nikt nie zmieni twojej wiary. Mylisz się!!! Nie zamierzam zmieniać twojej wiary. Być może pewnego dnia zrobisz to Sama i przyznasz, że się myliłaś nie chcąc zmienić wiary. Po za tym z innej beczki, mój przyjaciel powiedział mi raz: Igranie ze złem grozi śmiercią, natomiast igranie z dobrem grozi Apokalipsą.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 62
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.