Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Rydzyk na Prezydenta
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 76

Po przeczytaniu informacji na portalu Onet o wczorajszym spotkaniu w Sali Kongresowej wyznawców o.Rydzyka i tworzenia partii politycznej pod jego kierownictwem ( oczywiście duchowym ) mam obawy ,ze do 2012 roku nie dotrwamy Rydzyk nas zutylizuje wcześniej . Pozdrawiam wszystkich wolnomyślicieli i wizjonerów

Buahahhahahahah!!! A tak apropo to racjonalista dobrze stwierdził: Rydzyk nie stara sie przybliżyć ludzi do Chrystusa ale do siebie.. do pieniędzy - aby mu je wszystkie oddali.. [%sig%]

W pewnym momencie przemknęło mi przez myśl, że to może być Winter, ale to chyba jednak nie on. Co z nim? Kto wie ?:)

Nie ja :) Ojciec Rydzyk zakłada partię!!!??? Całkiem mu już się w pupie poprzewracało? Hmm... to nie jest powazna informacja. Nie widziałem tego wczoraj na onecie a i dzisiaj w gazecie jakoś nie dostrzegłem o tym wzmianki... Poważnie? Pax vobiscum:) Dobranoc :) [%sig%]

Olga jakoś ci nikt nie wierzy, że jesteś Olga, więc się przyznaj bez bicia ktoś ty :D

Olga to tajny agent moherowych beretow.... Kurcze! mam nadzieje, ze nie trzeba bedzie...... Hej! z jakimi panstwami nie mamy umowy ekstradycyjnej?

Odnoszę wrażenie,że Olga jest fanatyczką , która nie bardzo radzi sobie z przeżuwa niem papki , którą faszeruje ją Rydzyk i jego psy gończe.Olga sama nie jest niebez pieczeństwem - stanowi dobry przykład ,do jakiego stopnia można zapanować nad umysłem człowieka , jeśli w argumentacji powołamy się na Boga.Potwierdzają to niemal codziennie staruszki,które w audycjach "na żywo" nie mogą wypowiedzieć słowa - tak są szczęśliwe ,że dodzwoniły się do boga Tadeusza R.

Niema co zazdrościć ani krytykować, trzeba samemu pokazać że można inaczej, ale trzeba to pokazać mocherowym beretom - bo one też mają głos przy urnie. Pozdrawiam Igor

Sluszna uwaga, Igor, tylko na kogo?..... czlonki opadaja jak sie popatrzy na wybor..... :)

Racjonalista, a kto Ciebie faszeruje wiadomosciami ??? Zastanawiales sie kiedys nad tym ??? W Polsce tyle supermarketow nie placi podatkow i nikomu to jakos nie przeszkadza !!!! Polska w 2002 roku z tytulu nieplacenia podatkow przez supermarkety tracila 10 miliardow dolarow rocznie. Dzisiaj na pewno juz wiecej.

Nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem Gośki,że ktoś mnie faszeruje wiadomościami. Mam średnie wykształcenie i nie znam się ani na teologii,ani na politologii,ale wyciągam wnioski z tego co się dzieje dookoła.Jak można nie zauważyć,że Rydzyk stworzył państwo w państwie i ciągnie kasę bez jakiejkolwiek kontroli.Zastanawiam się co jest gorsze dla państwa - działalność Rydzyka,czy brak reakcji ze strony właściwych organów państwa.Natomiast jeśli chodzi o sprawy gospodarcze,to nie tylko z marketów niekontrolowana kasa wypływa z Polski.Domyślam się co Gośka miała na myśli i zgadzam się że państwo powinno bardziej dbać o swoje przychody. Przykład który podała Gośka to tylko czubek góry lodowej,bo kto dzisiaj powie nam komu zależało na rozpieprzeniu przemysłu stoczniowego,kto wyjaśni sytuację w sektorze energetycznym,kto naprawdę zyskał na prywatyzacji?Przykłady można by mnożyć,ale wniosek nasuwa się jeden:obie strony teatru działań politycznych mają sporo na sumieniu,aby jeszcze trochę porządzić, nie mogą zbyt mocno rozzłościć biskupów,a w tym całym bałaganie Rydzyk piecze swoją pieczeń.

Rydzyk jest Polakiem i widzi rzeczywistosc Polski troche innymi oczami jak Ci ktorzy Polska rzadza. Wystukajcie sobie na wyszukiwarce "Zydzi w Polsce" i tam znajdziecie liste pt. "Kto jest kto", zobaczycie, ilu biskupow lacznie z Glempem jest Zydami. Lista jest wiarygodna, bo wyciagnieta z Ewidencji Ludnosci. Sa to osoby ktore zmienily nazwiska.

A nie mogłaś podać adresu tej strony???

Jak ja lubię takie dyskusje ! Toż to przypomina programy "Kropka ..." i tym podobne, oraz wypociny portali Onet-podobnych(o GW nie wspomnę). Przepis jest prosty: 1. rzucamy fałszywe oskarżenie 2. rozprawiamy, jak to jest źle, bo niby jest tak jak nakłamaliśmy To jest tak obrzydliwe, że brak słów. Co powiedzieli by starożytni filozofowie na taką metodę ? Aż się boję tych epitetów pod Waszym adresem. Przecież to, co piszecie wskazuje jednoznacznie na nieprawdopodobne ubóstwo myślenia. Za grosz samodzielności. Czy tego uczą dziś w szkołach ? Spróbuję rozprawić się z kilkoma tylko kłamstwami, oczywiście bez opowiadania się po którejkolwiek stronie. No to do dzieła(od samego początku): 1."spotkaniu w Sali Kongresowej wyznawców o.Rydzyka i tworzenia partii politycznej pod jego kierownictwem ( oczywiście duchowym )" Jest to stwierdzenie, które zapoczątkowało ten wątek. Tak więc z zacięciem szukam informacji o tym spotkaniu i co ? Było spotkanie, lecz nie było jego celem zakładanie jakiejkolwiek partii politycznej. Dalej śledzę stenogram ze spotkania(bo może ktoś kłamie) i co ? Guzik. Nic o nowej partii nie znalazłem. Ale na Onecie faktycznie był artykuł o treści streszczonej w pkt 1. Jego podstawą był artykuł "Partia Maryja" Marcina Kowalskiego i Roberta Grygiela zamieszczony w "Gazecie Wyborczej" nr 39 (4755) z 16.02.2005 r. Wniosek: "Czerwony .." już nie smok tylko oszust albo nieświadomie powtarza bzdury, albo kłamie bezczelnie zaczynając wątek od zwykłego, paskudnego kłamstwa. Wstydź się "Czerwony oszuście". 2." Do tego jeździ Maybahem.. rzygąc mi sie chce na samą myśl o tym trucicielu" Tak pisze niejaki Dudi. Z drugiej części widać wielką zazdrość, więc sądzę, że jest to człowiek małostkowy, dla którego pieniądze są największą wartością na tym świecie. Za to w pierwszej części cytatu mamy konkretną informację. Postanowiłem sprawdzić, czy tak jest rzeczywiście. Otóż okazuje się, że niby jest, ale nikt go nie widział, nikt nie wie gdzie parkuje itd. Jest z nim jak z UFO: każdy widzi, ale jak trzeba dowieść jego istnienia, to nie da rady. Czyli kolejne kłamstwo, które zaczęło się od "Gazety Pomorskiej"(klon GW). Ile później wypocin na ten fałszywy temat powstało. Ciekawy objaw ducha czasu, tyle wysiłku poświęcać kłamstwu. Podsumowując - Dudi to kolejny kłamca. Lecz czy to jego ostatnie kłamstwo ? Za chwilę się o tym przekonamy. 3."z rydzyka taki patriota jak z Mansona zakonnica - to sprytny jak lis przedsiędbiorca i buisnessman a nie duchowy przewodnik" To znów Dudi. Tu zarzuca ks. Rydzykowi, że nie jest patriotą, tylko biznesmenem i przedsiębiorcą. Po pierwsze, nie ma sprzeczności między byciem biznesmenem i patriotą. Po drugie, brak jakichkolwiek dowodów na takie twierdzenie. Po trzecie, ks. Rydzyk z całą pewnością jest duchowym przewodnikiem. Przecież wielokrotnie się powtarza, że jest przywódcą "mocherowych beretów". Coś się Dudiemu całkiem pokiełbasiło lub nie zna znaczenia niektórych słów, lub co jest najbardziej groźne to objaw jakiejś choroby objawiającej się alogizmami w wypowiedziach. Podsumowując - Dudi to kłamca, krętacz i zwichrzony umysł. 4. "jego działanie powoduje,że ślepy fanatyzm zatacza coraz szersze kręgi" I to w wydaniu niejakiego Racjonalisty. Obym się mylił co do osoby owego racjonalisty. Zacznijmy od definicji fanatyzmu: FANATYZM - zaślepienie, żarliwość, zagorzałość (zwł. religijna) nie uznająca tolerancji, ustępstw, kompromisu; bezkrytyczna wiara w słuszność sprawy, idei; namiętność do szerzenia, choćby i gwałtem, własnych przekonań i do zwalczania odmiennych. No to już wiemy, czym jest fanatyzm. Teraz dodajmy do tego "ślepy". Nie wiem jak by nie przymierzać tej definicji, to nie pasuje ona do tego, co niektórzy nazywają "fenomenem Radia Maryja". Bo czy fanatyzmem jest odmówić komuś miejsca na cmentarzu dla katolików, jeśli ten ktoś całe życie nie żył jak katolik, a nawet zwalczał Kościół Katolicki ? 5. "Lekceważy prawo panujące w Polsce(ukrywanie dochodów),lekceważy zwierzchników(Glemp nie bardzo wie co z tym fantem zrobić bo się boi aby nie ucierpiało tzw."dobre imię Kościoła")" Tu Racjonalista daje popis w oszustwie. To, że powtarza kłamstwa GW wskazuje, skąd się biorą takie poglądy i jak wiele złego w Polsce zrobił i robi ten organ(GW). Otóż wszelkie dochody są księgowane i wykazywane zgodnie z prawem RP. Wielokrotne kontrole są tego najlepszym dowodem. Ale co tam kontrole. GW, a za nią Racjonalista wraz powtarza kłamstwa. Co do drugiej części, to ks. kardynał Glemp nie ma mocy prawnej, aby odwołać ks. Rydzyka. Pisanie takie jest kolejnym oszustwem, bo sugeruje, że może, ale nie chce i tu oszust Racjonalista podaje pseudoprzyczynę takiego zachowania. Nie wnikam tu w pogląd kardynała Glempa(może by chciał zmienić dyrektora, a może nie). Chodzi o fakty. Dalej są już tylko wariacje nt. powyższych kłamstw. O innych komentarzach się nie wypowiadam, bo są tylko powtórką i klakierstwem. Nic oryginalnego. Nic od siebie. Podsumowanie nie wypada dobrze, ale ... nigdy nie jest za późno na edukację i umiłowanie prawdy. Jest tylko jedna przeszkoda w docieraniu do prawdy - lenistwo. Ile trzeba wysiłku, by odkryć to, co przykryte, by poznać fakty, postawić sobie trudne pytania i dążyć usilnie do znalezienia na nie odpowiedzi. Mam nadzieję, że kłamcy z tego forum i ich poplecznicy nie spalą się ze wstydu, tylko wezmą się do uczciwej roboty i staną się po prostu lepsi - prawdolubni. Niech pozostaną sobą, lecz niech nie rezygnują z dociekania prawdy. Tylko ona da korzyści wszystkim. Bo nie wiem co byś nie czynił, kłamstwa w prawdę nie zamienisz. I jeszcze to: Po owocach ich poznacie. Pozdrawiam w pokoju i umiłowaniu prawdy

Przyznam się ,że po przeczytaniu notki na Onet-cie .Byłem zainspirowany i dlatego temat postu. Przyznaje,że temat postu postawiłem bardziej z ironii niż z zaciekawienia .Poprostu tak dla jaj . Pan Rydzyk interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg . Jest cwaniakiem , który wpadł na pomysł zrobienia kasy . Ja gdy-bym-był w jego orbicie znajomych pewnie bym też coś niecoś zyskał i brał bym kasiore . Przyznaje się do tego bez chłosty panie Rydzyk brał bym !!!!!! Nie biorę bo się nie znamy . Jak Reformator piszę że prawda jest nr. 1 to Ja się do tego przyznaję że kłamię Tak jestem tylko człowiekiem . Ciekawe czy reformator kłamie czy nie jak nie to jest np.święty .Proszę o Imię panie reformator . A Rydzyk dostanie według zasług od Stwórcy . Ja uważam to jest moje zdanie ,że Rydzyk nie jest dobrym człowiekiem tylko pazernym na kasiore i tyle panie reformator .A te intelektualistyczne metafory praw pan swojej wybrance kobiecie czy facetowi przd no .... Ja jestem grzeszny pan reformatorze jest święty szok .30 marca pana znajomi przekonają się jaki z pana prawdomówny człowiek.

TOM przesylam Ci strone na zmienione nazwiska : http://www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm

Mam pytanie czy ktoś w ogule oglądał transmisje z TV Trwam ?? Je teg nie oglądałem bo nie mam dostyępu do tej telewizji... zresztą wcale praktycznie nie oglądam telewizji bo ogłupia ona człowieka... Z teg co słyszłem pan Ryzdyk nie mówił o tym że zakłąda nową partie ale o tym że Polska potrzebuje prwaddziwej katolickiej parti (nie powiedział że takiej nie ma stwierdził fakt) której powinien orędować kościół. Kilak audycji słyszałem z Radia Maryja i : Rydzyk jest człowiekiem który ma poglądy i nie chce ich zmienić (nie jest to do końca dobre...) ale za to robi tż dużo dobrego !! Wiele audycji choćby z Lechem Wałęsą, Bedermanem, i wielu innymi ludzmi dąło mi dużo do myślenia... Co od ataku przez Lecha Wałęse... Nie wieże by on sam wpadł na taki "genialny pomysł" sądze ze go ktoś namówił... wykozystął do swoich celów... Sam nie jestem entuzjastą LPR czy RM choć niektóre poglądy mamy te same... I tu zaczyna się problem najbliższych wyborów, ale to chyba nie czas i miejsce na takie rozmyslania... to przecież forum żeczach niewyjaśnionych utd a nie o KŁAMLIWEJ POLITYCE...

Jak Rydzyk bedzie prezydentem to bedzie tragedia dla polskiej MLODZIEZY.. Popierają go sami wielbiciele w wieku miedzy 50-80 lat. Ja nie chce by o mojej przyszlosci decydowali ludzie którzy juz sie na tamten swiat wybieraja. Bo mysla ze jak ich Rydzyk pokropi to do boga w pierwszej kolejce stana. Zamiast pomagac wnuczkom lub swoim dzieciom to kupuja kolejke do Boga a Rydzyk jeżdzi corza lepymi brykami. ludzie czy wy jestescie zachipnotyzowani??.

Ludzie na Radio Maryja daja ile chca. To ich wola !!! Na rzad i prezydenta oraz jego doradcow [1900] ludzie musza placic podatki i jakos nikogo nie interesuje, jak one sa rozprowadzane i na co !!!!

Mało nazwisk na tej liście. Brakuje na pewno wielu o których nie wiemy. np. Bronisław G.

racja
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 76
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.