Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Fakty o Bogu
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21

Hmm... chciałem uniknąć założenia tego tematu :) Bo osbiście nie lubię rozmawiać o tym o czym jak sądze rozmawiać mi przyjdzie. Zbyt wiele wątków wciąż schodzi na problemy Boga. może usystematyzujmy te rozmowy? I jak ma ktoś pytanie bądź wątpliwość niech w tym temacie ją wpisze. Poza tym mile bym widział innego rodzaju dyskusje. A mianowicie o tytułowych faktach, o których rozmawiać nie lubię. Otóż mam prośbę. Podawał będe jedne argument który namacalnie daje nam dowód na istnienie Boga, na działność Kościoła i Chrześcijan, na historię Kościoła i wogóle wszystkie sprawy związane z Bogiem. Bedzie to jeden suchy fakt. Jeśli ktoś się z nim nie zgadza to niech nie wywodzi dlaczego, tylko niech poda inny kontrargument. I prosiłbym aby w tym temacie znów nie pojawiły się przydługawe ( to mało powiedziane ) wypowiedzi o niczym. Ale żeby było konretnie - jedna rzecz ale za to wartościowa. I ne będę wchodził w polemikę z kontrargumentami bo i po co? Argument musi być poparty faktem a faktów nie obalę - interpretacja zalezy od czytającego. No to tyle moich próśb :D 1. Pierwszy dowód na istnienie Boga - wszechświat i warunki możliwe do zaistnienia wszechświata I. Pierwszy dowód potwierdzający ingerencję Boga w sprawy ludzi - cuda w Częstochowie i innych miejscach kultu ( niekoniecznie chrześcijańskich ) A. Dowód na to że powinniśmy wytrwać w tej wierze w której zostaliśmy stworzeni? Bóg jest wszechwiedzący i to On wybrał nam życie. Pax vobiscum :) [%sig%]

co to zajazd nawiedzonych ?? ;)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 21
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.