Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Zakłamanie katolików
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 23

Dlaczego katolicy(nie wszyscy ale większość)udają wierzących głeboko a tak naprawde nie konca sa katolikami. Wielu co niedziele lata do Kościoła czasami nawet częściej a plotkują, pomawiają, obrażaja a siedzą w 1 ławce. Seks przed ślubem uprawiaja a do kościoła chodza. Znam taką co uważa sie za katoliczke a mieszka bez ślubu. Zerwała z poprzednim chłopakiem bo nie chodził do kościoła(śmieszne co? Z tego powodu zrywać) a bez ślunu mieszka. Przestrzega wszystkich przykazań a nie wybrane i wygodne.

A skąd wiesz, że niema takich religi, że nie zeszły do podziemia by chronić to co najbardziej wartościowe. Gdybyś zakładał taką religie to może bys wiedział, że takowe jeszcze są, tylko już niedostępne dla ogułu. Ogół się poprostu skomercjalizował, a z religia to jak ze sztuką, wszak do DKF-u tłumy nie chodzą i chipsów tam sie nie je. Dlatego jeszcze niekiedy udaje się w pewnych miejscach i czasie zachowac to co najcenniejsze i ukryc przed resztą. Pozdrawiam Pełen optymizmu i przekonany, że jest inaczej IGOR

Podziemna religia? Mówię o strukturze, która ma za zadanie powiększanie swych strefów wpływów poprzez agitację indoktrynacją i werbowanie nowych członków. Religie nie są potrzebne.

Jasne że nie są Old liczy sie Wiara. POwiem szczerze że nie zależy mi na ytm czy będe baptystą czy członkiem kościoła Luterańskiego grunt to wierzyć w Chrystusa i mieć zbawienie - Najpierw Chrystus potem kościół.. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 23
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.