Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Pierścień Atlantów
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 86

Czy słyszeliście o tajemniczych właściwościach pierścienia Atlantów..?? Niedawno słyszałem że osoby które noszą jego kopie na palcach są odizolowane od wszelkiego zła na świecie. Np. taka osoba nie może zginąć w wypadku samochodowym ani być ofiarą morderstwa. Nasówa się pytanie skąd pochodzi pierścień i kto go w ogóle zbudował. Prawdopodobnie znaleziono go u jednego z Faraonów w piramidzie. Skąd w takim razie Egipcjanie wiedzieli o jego właściwościach?

Ino nawyk...:P:P:P:P:P..martyna

remigius-i masz racje i jej nie masz.Pewnie ze wszystko co sobie wyobrazimy moze stac sie realne ale w przypadku pierscienia wydaje mi sie ze chodzi o swoiste kształty które odpowiednio promieniują.....(wiedzac oczywiscie ze swiat sklada sie z energii)

Martyna- wiara to nic innego jak energia prawda...to sa fale mozgowe to tez energia..im wieksze tym wiekszy wpływ:P..no dlatego"cuda" sie zdarzaja:P

mozliwe.... slabo znam sie na energiach. najlepsi fachowcy w tej dziedzinie to mnisi z tradycji BON. Ale warto zastanowic sie nad slowami Dalaj Lamy, ktory nie poleca zmieniac wiary w ktorej czlowiek zostal wychowany, wlasnie ze wzgledu na ochronna moc rytualow ( i ksztaltow ), ktore tkwia w naszej swiadomosci i podswiadomosci, czy tego chcemy, czy nie.... Nie jest to takie glupie! nawet gdybym zostal buddysta, to nigdy mandala nie przemowi do mnie tak silnie jak np. krzyz.

zastanawiam się nad kupnem tego pierścienia więc z czystej ciekawosci wertuje net w poszukiwaniu wiadomosci o nim. Miedzy innymi znalazłam to http://www.adonai.pl/index.php?id=zagrozenia/z10.htm Nie jestem zapalona katoliczką ale to daje co nie co do myślenia.

Nie przejmuj sie... Nie wiem, czym tam strasza, ale zapewniam, ze rogi Ci nie wyrosna.... ;) W katolicyzmie az roi sie od "poganskich" symboli..... A jak znajdziesz jekis ciekawy kamyk i bedziesz wierzyla, ze przynosi Ci szczescie, to co.... to cos groznego?

Podzielam zdanie remigiusa - to my i nasze przekonania decydują o naszych życiowych reperkusjach. Więc jesli ktoś wierzy w moc pierścieni, świec, krzyży to dobrze bo właśnie ta wiara sprawia że mają one moc ochronną dla tego człowieka :) W drodze własnego doświadczenia już jakiś czas temu zacząłem pielegnować wiarę w to, że maoje własne "dobre" myśli są dla mnie ochroną i błogosławieństwem, posunąłem się nawet znacznie dalej - postanowiłem wierzyć w to, iz moje myśli decydują jak bedzie otaczająca mnie rzeczywistość. Ha, :) teraz dopiero jest extra - jestem kowalem własnego szczęśliwego losu. ______________________ POZDRAWIAM [%sig%]

hej hej hej, panienko JA tez jestem ze slaska i nie zycze sobie tekstow "ze ktos jest ze slaska"... A zakladam ze o samym slasku nic (znaczy gow@@ )wiesz, a sama nigdy tam nie bylas. Co do cudow to takie tlumaczenie sobie tych zjawisk dla mn ie jest poprostu smieszne.:P (sry za zboczenie z tematu).

Kazde istnienie promieniuje, bo jest energia, a energia oddzialuje. Poniewaz energia postanowila sie polaczyc, gdyz panowala tam milosc, powstala materia, ktora przybrala ksztalt. Odpowiedni ksztalt mial swoja historie postania, jak i cel zapoczatkowany przy powstaniu swiata. Ksztalt wiec promieniuje - tak wiec chroni on przed zlym, negatywnym biegunem energetycznym. Cywiliacja Atlantydy nie rozwijala sie jak nasza... nasza bowiem idzie tylko w kierunku energi elektronu (prad). Oni rozwijali kazdy rodzaj energi, poczawszy od energi ducha, idac przez energie kszatlu, slonca, konczac na energi kosmosu, Boga. Musi jeszcze troche przeminąć zanim człowiek wyzbedzie sie dzikich i zlych przyzwyczajen, aby mogl pojac swoja egzystencje i dzialanie calego swiata - trzeba zrozumiec kim sie jest i po co sie jest! Pozdrawiam!

Zauwazcie - po co wytykacie sobie kto skad jest, skoro wszyscy pochodzicie z tego samego zrodla i do tego samego zrodla powracacie, jestescie w tym samym swiecie, wymiarze, czasie, przestrzeni. Dano wam cialo, ktore jest na tym samym stopniu rozwoju materialno-duchowego, damo wam mozliwosc komunikacji sie ze soba, dano wam mozliwosc kochania sie wzajemnie, dano wam zycie, istnienie, jestestwo - a wy palacie taka negatywna energia wobec siebie. Pytam: o co to? Patriotyzm lokalny? Jestescie ludzmi, z ciala i ducha... waszym domem jest Ziemia, swiatem zas caly Kosmos... Ojcem wasz Bog Stworca! Pozdrawiam! "Nie zrozumiesz swiata, jesli bedziesz nieczysty(a) - bowiem takie odpowiedzi beda na Twoje pytania w zrozumieniu".

W promieniowaniu krztałtu chodzi o jonizacje elektrycznie [ujemną] która jest dla organizmów pożyteczna i nie tylko dla organizmów , piramida kumuluje [skupia] wytważa? niewiem-lecz w obrębie piramidy jest nasycenie otoczenia jonami elektrycznie ujemnymi , dla porównania -ciek wodny promieniuje ładunki elektrycznie dodatnie ,[drgania-szkodliwe] dla nas. Powierzchnia Ziemi przed i w czasie burzy ma przesycenie ładunków dodatnich elektrycznie ,-po wyładowaniach w czasie burzy odczówamy lepsze samopoczucie,które było [nieciekawe] przed burzą ,-i mimo że ciśnienie baryczne jest nadal bardzo niskie -to czujemy się już lepiej. Promieniowanie krztałtu -[jonizacja elektrycznie ujemna] ,-jonizacja taka występuje w otoczeniu roślin -np.drzew iglastych i niektórych lisciastych-[brzoza,kasztan,wiśnia ,jabłoń ],zdecydowanie żle się poczujemy w obezności topoli a czasem akacji, Super jeśli chodzi o [uzyskanie] jonów elektrycznie ujemnych jest -bursztyn,a z roślin w domu-wszystkie iglaki ,paprocie ,pelargonie.Z metali -srebro Z roślin doniczkowych-najbardziej jonizuje elektrycznie ujemnie-krzak jałowca, Noszenie przy sobie talizmanów -to nasza wolna wola ,a jeśli chodzi o [moc] bądż ochronę -są pożyteczne ,dla każego indywidualnie . trochę się rozpisałem i sorki za ort.

Prosze o pomoc chce sobie kupić taki pierścień ale nie przez net tylko w sklepie jubilerskim i nie wiem jak mam później określić te bieguny dodatni czy ujemny? by dobrze nosić ten pierścień proszę o radę?

"W przypadku pewnej dziewiętnastoletniej dziewczyny wyjątkowo jasno można było się przekonać, do jakiego stopnia zły duch wywierał panowanie nad osobą, która od kilku lat nie rozstawała się z pierścieniem atlantów. Gdy jednak proszono ją o zdjęcie z palca pierścienia, chowała dłonie za siebie i gorączkowo protestowała, krzycząc i nienaturalnie wykrzywiając buzię. Znowu okropnie dręczona jest przez diabła i obecnie przebywa w zakładzie psychiatrycznym." no ja bardzo przepraszam, ale moze nie przesadzajmy?:) mi sie "buzia" nie wykrzywia nienaturalnie. chyba ze robie glupie miny ;P ja nosze wisior atlantow i jakos jeszcze mnie nie zamkneli.. ;)

Kto powiedział że pierścień jest wzorem -"pierścieniem Atlantów,skoro nie wiadomo dziś na 100% że Atlantyda była lądem,którego dziś nie ma ? o Atlantach już nie wspomnę . Widziałem ten wzór -[pierwowzór niby] był wykonany z kamienia,ale można wykonać z innego materiału ,wzór jest bardzo prosty . Gdybyś mieszkała gdzieś blisko mnie to specialnie dla Ciebie wykonałbym,-skoro [to] dla Ciebie tak istotne. Mieszkam w lubuskim,ale sądzę że można nabyć taki pierścień wysyłkowo w jakieś [firmie] ezoterycznej i powinien być -raczej tani

W Poznaniu jest firma zajmująca sie takimi rzeczami, bardzo dobra i kompetentna..... Za tydzien sa u nas Targi, moge wziąśc od nich "namiary"... :)

Polecam Firme z Poznania (chyba jedyna tak kompetentna firma w Polsce i jedna z najlepszych na świecie zjamująca się ezotyryką) "Ciszak" jej adres internetowy www.ciszak.pl. Pirścienie produkcji tej firmy są najdokładniej wykonane ( szczegóły wykonania są są bardzo ważne) i mają oznaczenia biegunów. Polecam

chciałam go kupic ale gdy stanełam przed gablota z biżuterią to mialam za dużo wątpliwości podkreślam za dużo bo ja jestem łasa na bizuterię i jak mi cos wpadnie w oko to musze kupic. Kobieca intuicja mowi mi nie ( i nie chodzi czy ładne czy nie - doznanie było głębsze).

remigius co do kamyka to ja lubie ametysty (kolor fioletowy jest dla sfery duchowej rozwija ją)

tak viki -intuicja czasem pomaga dokonać właściwego wyboru

Viki, słuchaj intuicji.... Co jest dobre dla jednego, nie musi dobrze działas na innego.... Ja tez chciełem kupic pierścień, a kupiłem KRZYZ i jestem BARDZO zadowolony....... Nie bardzo chciało mi sie czytać o jego właściwościach. Spojrzałem, kupiłem, noszę.....Jest OK...... :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 86
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.