| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kiedy nastąpi koniec świata??? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |
|
Słyszałam wiele teorii na ten temat. Jedna głosi, że świat zginie, gdy umrze papież murzyn. Z tego, co wiem, po naszym papieżu Janie PawleII ma być jeszcze dwóch. Potem zabraknie miejsca w krypcie pogrzebowej(czy jakoś tak), gdzie chowa się papieży. Tak mniej więcej głosi przepowiednia Nostradamusa. A jakie jest wasze zdanie???
|
|
|
tylko ja wiem kiedy to się stanie naprawde,ale jest to największa tajemnica mojego życia
|
|
|
Wierzę w to, co napisanie w Apokalipsie. Przyjdzie wielkie odstępstwo od Boga, od Jezusa, pojawią się antychryści, ludzie bedą głosić pokój i pojednanie oraz nauczać ( to już ma miejsce), że :wszystkie drogi prowadzą do Boga, co oczywiście jest kłamstwem diabelskim. Ludzie będą coraz okrutniejsi i niemiłosierni, nie szanujący się nawzajem( w każdej gazecie można o tym poczytać i skala tego zjawiska ciąglę się poszerza, zabijają już dzieci). Nikt nie zna dokładnej daty, a każdy kto mówi, że zna, jest kłamcą. W moim odczuciu będzie to już całkiem niedługo, nawet nie kwestia stu lat.
|
|
|
koniec świata hmmmmm...nastąpi niebawem.Zacznie się zmieniać klimat,będą szalały żywioły,deszcze,burze,klimat będzie sie ocieplał coraz bardziej,az zaleją nas wody topniejące z wiecznie twardych zmarźlin.Cywilizacja ludzka sama się wyniszczy,juz niedługo prwdapodobnie będzie jakaś wojna nuklearna bo ostatnio sytuacja na świecie nie wygląda za ciekawie,wszyscy się cały czas kłucą i każdy chce rządzić.Ludzie się sami wyniszczą,wymyślą jakieś narkotyki,one będa zabijać.Życie przemija szybko,im jesteś starszy ty szybciej przemija.Jutro osiemnastka ale wał.Jestem już stary i boli mnie to.
|
|
|
dokladnie sie z tobom zgadzam reszta to najprawdodobniej jest do niczego ja jak sluszalam to koniec swiata pojawi sie po smierci jana pawla 2 w 2007 roku pozdrawiam cie
|
|
|
Moim zdaniem, to znaczy z tego co wiem i przeczytałam w Internecie, prasie i wielu książkach koniec świata nastąpi niewątpliwie w tym roku. Nastąpi to po śmierci papeża. Spełni sie w tym roku tajemnica fatimsta. Cały świat zostanie doszczętnie zniszczony. Tylko Ci, którzy będą się gorliwie modlić przeżyją i zostaną ocaleni. Fala Tsunami jest jednym z wielu kataklizmów które nastąpią w tym roku. Polska zstanie oczyszczona. Nie ulegnie wielu zmianom. Nie można też zapomnieć o tym, że Poznańnie ulegnie wielu zmianom, można więc powiedzieć że zostanie oczyszczony. W Europie nastąpią gwałtowne i nieoczekiwne wybuchy wulkanów, będzie padał deszcz i popiół z nieba, ludzie będą masowo wyworzeni z kraju. Pan Bóg nie będzie miał litości dla grzeszników. Ocali tylko wiernych.Taka jest moja teoria. Ja w nia wierzę.Jest moim zdanie najbardziej prawdopodobna. :)))))))))))))))))))))))))
|
|
|
KONIEC SWIATA BEDZIE GDY ZACZNIE RZADZIC AMERYKA...ONI NAS ZNISZCZĄ ALE MY SIE NIE DAJMY ....@!#$ AMERICA!!!!
|
|
|
końca nie będzie
Świat jest ponadczasowy,zaś MY zmienimy formę, wpisując się w nieskończony cykl,który nie ma początku i nie ma konca
|
|
|
"...O dziwo, w jednym z rozdziałów znalazł się tekst pod tytułem Proroctwa Malachiasza o najwyższych arcykapłanach. Znajduje się w nim lista 111 papieży, poczynając od Celestyna II (1143-1144) do ostatniego, po którym nastąpi koniec świata. Każdy z papieży posiada swój kryptogram, który w jakimś stopniu oddaje cechę osoby lub pontyfikatu. Na przykład papież Jan XXIII ma kryptogram Pastor et nauta - Pasterz i żeglarz; jako patriarcha Wenecji sporo pływał gondolą, on też rozpoczął pielgrzymowanie papieskie w naszych czasach. Paweł VI, Flos florum - kwiat kwiatów, miał w herbie lilie, czyli królową kwiatów. Jan Paweł I, De medietate lunae - z przepołowienia księżyca, został wybrany dzień po połowie księżyca, zmarł również w tej samej porze. Jan Paweł II, De labore soli - z pracy słońca, kryptogram nawiązujący do fizycznej pracy Papieża w czasie wojny - pod gołym niebem.
Po Janie Pawle II pozostał tylko jeden kryptogram: Gloria oliwae - chwała oliwki. Czy to oznacza, że czeka nas jeszcze tylko ostatni pontyfikat papieża o innej barwie skóry?..."
|
|
|
samo czytanie tajemnic fatimskich nic nie daje, trzeba je rozumieć i z tym żyć
|
|
|
Po naszym Paiezu będzie jesazcze murzyn a potem to juz koniec swiat
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 1505 |