Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Ewolucja?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48

Właśnie jak powstał według Was świat? Jak Wy to widzicie jakie są wasze teorie? Kto wierzy w ewolucje a kto w rozszerzranie mterii? Jak sie stało że ludzie są jedynym dominującym gatunkiem na planecie? [%sig%]

Rzecz w tym bracie ze jezeli mielibysmy pochodzic od malp to te malpy musialy by miec dusze gdyz bylyby ludzmi od poczatku. A jezeli nie to Pan Bog mialby ja nadawac jedynie homo sapiens sapiens? I co dopiero HSS mieli dusze a reszta? i co z dzisiaj zyjacymi malpami? [%sig%]

Nie rozumiem... Małpa to małpa a człowiek to człowiek. Na tym polega właśnie ewolucja. Że powoli jeden organizm wyodrębnia sie z drugiego. Nasz wyodrębnił się z małpy. Czy to oznacza że małpa ma mieć dusze? Reszta też pewnie miała duszę. Ale o tym wie Pan Bóg - gdzie kończy się granica między zwierzęciem a człowiekiem. Dlaczego chcemy wiedzieć więcej od Boga? Małpa to zwierzę, a człowiek to zwierze posiadające duszę... gdzie ttaj jakakolwiek sprzeczność ewolucji z Biblią? [%sig%]

Jesli chodzi o samą ewolucje to jakos nie bardzo ta teoriia mi się podoba. Czemu tylko ludzie wyeowulowali(?) w tak isitoty tak inteligetne? Ewolucja to nie wszytko, msialo być coś jeszcze. Czy to nei podejrzane//dziwne że tylko u ludzi inteligencja się tak rozwineła?

Road nie - natura potrzebowała wielu wielu milionów lat aby dojść do takiego stanu. Najpierw zainwestowała w gady, które niestety nie pozwalały rozwinąć się człowiekowi, a same w wysokim stadium ewolucji wyginęły. Potem zaczeła od nowa. I rozwinęła ssaki. Z ssakó wyodrębniły się małpy, a z małp ludzie. Ludzie powoli coraz lepiej przystoswywali się do życia aż w końcu osiągnęli możliwości cywilizayjne takie jak np ogień. Trochę zagmatwałem ;) Ale sens chyba jest zrozumiały? Do tego jeszcze gdyby dinozaury nie wyginęły, pewnie rodzilibyśmy się z jajek i byli inteligentnymi z tym że gadami. Jaszuropodobnymi :) Pax vobiscum :) [%sig%]

Ewolucja miała miejsce i jest to udowodnione, są wyszczególnione etapy ewolucji człowieka. Potwierdzeniem tego może być współczesna różnorodność populacji ludzkiej. Własnie piszę referat na ten temat i wymieniam podobieństwa i różnice miedzy człowiekiem a małpami człekokształtnymi. To, że od nich pochodzimy to prawda i nie należy jej podważać.

Co Ty wogóle piszesz kobieto? Nigdy nie udowodniono prawdziwości ewolucji gdyż jest ona tylko i wyłącznie teorią i niczym więcej!!! [%sig%]

A pomyśleliście kiedyś, że dzieło stworzenia nie trwało 6 dni kalendarzowych, tylko "DNI" liczone w innym wymiarze.

Dziwne.... teoria ewolucji jest niby obowiazujaca, a sami naukowcy podchodza do tego sceptycznie.....Im wiecej wiedza, tym mniej im sie to trzyma "kupy".... jesli ewoluowalismy od malpy, to dlaczego my mamy rozwiniety organ mowy, a zaden naczelny nie? Po co w ogole potrzebna nam mowa? ale to temat na inna dyskusje.... Wiem, wiem.... mowa potrzebna jest zwlaszcza plci pieknej :))))))))))))))))))))))) albo umknelo nam brakujace ogniwo, w co nie wierze, albo historia zatacza kolo i ktos manipulowal w naszych genach..... Przypomnijcie sobie basnie, podania i rozne mitologie..... Zawsze sa bogowie, tacy jak my, i potwory, ktore oni STWORZYLI..... a teraz przeczytajcie sobie o eksperymentach genetycznych.....

Ewolucja to jest fakt :D Dudi - dowody są i sa wykładane o ile mnie pamięc nie myli w liceach i gimnazjach :) Pax :) [%sig%]

Nadal pozostaje jeszcze brakujące ogniwo.. i jeszcze wiele wiele innych faktów poważnie podważających prawdziwość teorii Darwina:/ [%sig%]

JEśli chcecie to wkleję wam cały referat, który na ten temat przygotowałam. Jeżeli ktoś (Dudi) nie wierzy w ewolucję i to, że człowiek pochodzi od małpy to jego sprawa, ale niech nie podważa opinii innych.

Brat nie pisz mi ze sa dowody na prawdziwosc ewolucjii bo ich nie ma. Ewolucja wciaz jest tylko teoria, choc najbardziej popularna bo wydaje sie byc najbardziej logiczna(jesli monza tak to nazwac).

A czy ktos moglby w skrocie podac argumenty Kreacjonistow? Nie chodzi tu o Biblie.... Kreacjonistami sa biochemicy, genetycy i biolodzy. Podobno opracowali juz naukowe podstawy swojej teorii. niestety nie znam ich argumentow... Byc moze Bracie, nadchodzi zmierzch panowania teorii ewolucji.... Pozdrawiam.

Kangaroo :D Dowody o ile dobrze pamiętam dzielą się na pośrednie i bezpośrednie. Bezpośrednie to badania paleontologiczne. Zaś pośrednie to embriologia, anatomia i jakies ine dziedziny biologiczne. Osobiście nigdy nie przepadałem za biologią :) Ale co nieco pamiętam :D Pax :) [%sig%]

no wlasnie..... Kreacjonisci tez sie posluguja argumentami z tych dziedzin..... Ale niestety ich nie znam. Musza byc jednak na tyle mocne, ze kreacjonizm ma byc nauczany w szkolach w Anglii i kilku stanach USA.

"Brakujące ogniwo między małpą a człowiekiem... to właśnie my" Hi, hi

EWOLUCJA?CZY JA WIERZĘ W EWOLUCJĘ?CZŁOWIEKU,JESZCZE SIĘ PYTASZ?NO JASNE ŻE TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EJ,CI KTÓRZY WIERZĄ ŻE CZŁOWIEK POCHODZI OD MAŁPY,TO GŁUPCY,CZŁOWIEK NIE POCHODZI OD MAŁPY TYLKO OD PRZODKA MAŁPY!!!!!!!!!!!!!!!! CZYLI WYGLĄDA TO TAK:BYŁ SOBIE WSPÓLNY PRZODEK MAŁPY I CZŁOWIEKA I WYEWOLUOWAŁ W MAŁBY I AUSTRALOPITEKI A DALEJ TO JUŻ KAŻDY ZNA!!!!!!!!!!!!WCALE CZŁOWIEK NIE OD MAŁPY TYLKO OD PRZODKA,MÓWMY PRAWDĘ,ZWOLENNICY EWOLUCJI A NIE MÓWICIE TAKIE BZDURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I dobrze,że nie wierzy w pochodzenie człowieka od małpy.Człowiek pochodzi od przodka małpy,potem nastąpiłorozejście się naszychdróg ewolucyjnych(z wyjątkiem szympansa,który odłączył się od nas trochę pózniej)

Ok. ewolucja nie przebiega liniowo, to taki skrot myslowy..... Brakuje jednak tego ogniwa..... taki drobiazg, a jakzeby nas ucieszyl :)

Nom a poza tym dlaczego niby ewoluował tylko człowiek? do tego stopnia? [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.