| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 3 dni ciemności | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 73 |
|
Uruchamiam nowy temat, aby każdy mógł napisać co o tym myśli, jak te tytułe dni mogą wyglądać i co z sobą przyniosą. I oczywiscie co po nich nastąpi.
Dlatego pisze na ten temat bo jest ciekawy, i może oznaczać "finał gry". A tak naprawde pisze dlatego bo,troche przez ostatnie 2 dni o tym myślałem i wyimaginowałem sobie na ten temat jakies obrazy. Wydaje mi sie nawet jestem tego pewny że każdy ten temat odbiera inaczej.
|
|
|
|||
|
Musimy pamiętać o ty że ci którzy nami rządzą chcą abyśmy jak najmniej wiedzieli.
Bo jesteśmy do roboty i "wzrostu gospodarczego"
który nie bardzo przekłada się na poziom życia.
I teraz jest kłopot dla nas że miesza się prawdę z nieprawdą w sposób który ma odstręczyć ogół od zastanawiania się nad tym.
Natomiast my musimy pamiętać że znikanie przechodzenie do innego wymiaru dzieje się nie tylko w skali trójkąta bermudzkiego
gdzie na siłę usiłuje się potem udowodnić naturalność zjawiska
odnaleźć jakieś szczątki
ale zdarza się i gdzie indziej
choć mniej spektakularnie.
Typy na Wiśle jest wyspa z nieczynnym już więzieniem
i na spacerniaku kiedyś zniknął im pensjonarjusz
rozpłynął się w powietrzu trochę mgły przy tym było.
A potem wstyd jak się w papierach nie zgadza.
I teraz się zastanawiamy czy takie coś może się odbyć na większą skalę
w skali planety
i dokąd nas czy tych którzy by temu podlegli by wyrzuciło.
Nie ma tu sytuacji zupełnego oderwania od realności
że coś nigdy nie zaszło
tylko jak dotychczas zjawisko było rzadkie.
Pozdrawiam
|
|
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
|
"Podstawowe narzędzia" warto mieć zawsze :)
A jeśli przyjdzie co do czego i będzie to związane z przechodzeniem do innego wymiaru (wizje miałem i na wykładzie fizyk jądrowy nazwał to "przeskokiem kwantowym"), to należałoby się "otworzyć" - no wiecie, taka ufność, radość, a wtedy... to się czuje - normalnie ekstaza...
W przypadku zamknięcia, strachu może być problem z tzw. przejściem, bo nasza wibracja będzie zbytnio odbiegała od...
Ten fizyk jądrowy z Moskwy tłumaczył, że ludzie "nieoświeceni" (nie rozumiejący co się dzieje, nieprzygotowani) nie wytrzymają tego.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Jestem otwarty i ...ciekawy :)
Niestety lub stety, dopóki się nie zacznie pozostanę sceptyczny.
Z tą ufnością i radością jednak też bym nie przesadzał :)
Przypomina mi się film "Dzień niepodległosci"
Gdy zawisło nad miastem UFO niektórzy wyszli na dachy witając z transparentami obcych, jak to się skończyło wiadomo ;)
Poza tym nie wierzę żeby takie wydarzenie nie wywołało strachu nawet w największych twardzielach-ten strach to naturalny lęk przed nieznanym, głęboko zakorzeniony atawizm istniejący poza świadomością nakazujący uciekać lub walczyć.
Nie wydaje mi się żeby tysiące lat ewolucji można było włozyć do kieszeni i usmiechać się radośnie czekając w ciemnościach na...cokolwiek-to-ma-być :)
|
|
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Słyszałem kiedyś takie zdanie, że ten, kto boi się śmierci nie będzie nigdy żył pełnią życia.
Ktoś by pewnie powiedział, że jestem "nienormalny", bo ja wręcz cieszę się na myśl o opuszczeniu ciała i nie mogę się tego doczekać :)
Ale, czy to dlatego, że mam dosyć życia? A gdzie tam! :)
Tu jest ciekawie i mam tu jeszcze kilka rzeczy do zrobienia..., ale tam... - no byłem tam, i... Co tu dużo gadać - wiadomo, o co chodzi :)
|
|
|
wendol, nie powiedziane, ze jeszcze w zyciu czeka Cie awans na wyzsze stanowisko.
Zycia w pelni nie przezywa nigdy ten, kto nie jest wszystkiego swiadomy.
|
|
|
|||
|
Jak zwykle nie rozumiem, o co Gośce chodzi...
Ona jakoś niezrozumiale pisze.
I o co chodzi z tymi stanowiskami - to jest jakieś bardzo ważne dla ludzi? Lubią rządzić i bardzo by chcieli? Co im to daje?
Mi przyjemność sprawia, gdy widzę rozwiniętych ludzi, którymi nie trzeba rządzić, którzy sami wiedzą, co robić - jestem wtedy "wniebowzięty". Dążę do tego, by takich ludzi było coraz więcej.
Pod każdą moją wypowiedzią jest coś w rodzaju motta.
|
|
|
Dlatego tłumaczę, że Gosiulek mając taką a nie inną robotę czuje się niedoceniona.
Jeśli już prowadzimy analizę Gosi.
Ile można pisać takie głupoty jakie Ona
musi wypisywać
za ten kieliszek chleba.
To jest pogrążające emocjonalnie.
Ale stara się żebyśmy tu mieli motywację do poznawania świata.
Tak byśmy zardzewieli w myśleniu.
Tu możemy Jej być wdzięczni
ale żeby nie wypisywała za dużych głupot.
|
|
|
|||
|
Tak Wendol, nie bój się zmienić dziewczyny na lepszą ;)
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||||||||
|
Ostatnio pobralem aplikacje na tel ktora po pomysleniu pytania i potrzasnieciu podawala odpowiedz
wiec dotre tam gdzie zmierzam i wszystko mi sie uda
watpliwe by w tym roku cos sie wydazylo
i kto wie co w przyszlym roku bedzie znaczy przyszly rok jest niewiadoma
inwestowac w zeczy niezbedne i siebie-wiele nieudzwigniecie a i zal nie bedzie tego zostawiac
w razie czego jakies zapasy woda filtr do wody konserwy kasza batoniki witaminy... cos by zagotowac wode lekarstwa opatrunki jakis antybiotyk koc spiwor namiot maska p gaz wiatrowka gaz noz paski jednorazowe zaciskowe tasma i mase wiary w samego siebie
pisze z fona sorki za brak polskich znakow
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
a zadałem mu kiedyś jakieś pytanie- nie odpowiedział
więc musiałem sobie jakoś poradzić :-)
poza tym jak zaglądam w zaklęcia to jakoś nad wyraz szczęśliwy się robie czytając jakie ludziska mają problemy- i raczej unikam tego tematu choć zauważyłem gdzie się szelmy chowacie gdy na forum pustki :-)))))
a tak wogule to szacun i podziw i respekt dla włożonej pracy i cierpliwość dla zakładającego temat
pzdr
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 73 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |