Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dziewczyny brońcie sie ;)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 56

to ze tak wielu ludzi odwiedza to forum moze oznaczac ze nikt tu nie ma dziewczyny, partnerki ktorej moglby albo musialby ;) poswiecac swoj czas :)Sa tutaj ciekawe i sluszne tematy poruszane przynajmniej tak mi sie wydaje :)a dziewczyna oznaczala by jedno koniec poswiecania na to forum czasu wiec czy nie nasowa sie pytanie ze dziewczyny to samo zlo ;)ktore odciaga nas od rzeczy waznych?? ;)

a tak teraz zauwazylem mimo ze sie pozegnalem to w 1410 nie bylo bitwy pod grunwaldem ??:)jest z tym jakis zwiazek ale to tylko tak na marginesie bylo jeszcze raz dobranoc :)

szesciopac:
napewno moim celem nie bylo tworzenie zadnych podzialow wiadomo ze z ko bietami lekko nie ma ale nie da sie bez was zyc :)
Twoja myśl szczsciopaku oddziałuje w obie strony:) Nam z wami także nie zawsze jest lekko i da się żyć...:) A na co poświęcasz swój czas zależy przede wszystkim od Ciebie a nie od innych, to Ty decydujesz o sobie.

bo za bardzo czasem coś chcemy...czasem wystarczy troszkę coś olać i dać komuś pooddychać, czasowi się toczyć, dać przestrzeni do życia...deko wolności i swobody niczym nie ograniczonej zaczyna się zle gdy ktoś w coś ingieruje, potem jest reakcja zwrotna...i tak leci-aż czasem za daleko poleci :-) pozdrawiam

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

zbyszek123:
bo za bardzo czasem coś chcemy...czasem wystarczy troszkę coś olać i dać komuś pooddychać, czasowi się toczyć, dać przestrzeni do życia...deko wolności i swobody niczym nie ograniczonej zaczyna się zle gdy ktoś w coś ingieruje, potem jest reakcja zwrotna...i tak leci-aż czasem za daleko poleci
z tym się zgodzę ale nieraz za dużo wolności działa na niekorzyść " bo kto wolności raz zasmakuje to trudno mu wrócić do klatki" :-)

edytka:
bo kto wolności raz zasmakuje to trudno mu wrócić do klatki" :-)
i tu wracamy do naszego własnego rozwoju i zjawiska chcenia a także próby wpływania na czyjąś wole :-) jeśli ktoś podepcze nasze uczucia to raz ze względu że się w tym odnalazł powinien dostać wolną drogie bo chyba jest szczęśliwy a dwa- nie zasługuje na naszą miłość dylemat z którym miałem sam osobiście do czynienia był bardzo złożony bo gdybym pani swojej nie podziękował- dalej by kroczyła swoją ścieżką depcząc moje uczucia i sytuacja mogła by ewoluować do jakiejś postaci patologi a nawet tragedii poza tym obawiałem się że nawet gdybym wmusił swoją wole to zawsze czknąć coś mogło by się na znacznie starsze lata gdzie i mnie było by trudniej się odnaleźć w nowej sytuacji i coś na nowo tworzyć i mam satysfakcje-moja dziś eks- zrozumiała swój błąd i drugi związek który tworzy- jest wzorowy kwestia zrozumienia i pogrzebania chceń i żali mimo że wiele się wtedy dzieje- to z góry zawsze widać że mimo że ciężko to zdało się egzamin

Tak to juz na tej Ziemi jest, ze czlowiek wie, co jest dla niego dobre i korzysta z tej dobroci, ktora ludzie wokol sieja, ale jest jeden warunek, czlowiek siega po wszystko czego jest swiadomy, a swiadomosc tworzy nauka, wychowanie i chec. Malo ludzi zdaje sobie z tego sprawe, ze musza sie ciagle doksztalcac i interesowac tym co dzieje sie w srodowisku i w narodzie oraz na swiecie. Ludzie nie moga chciec zmiany swojego postepowania, jak nie beda mieli swiadomosci polepszenia zycia i wspozycia.

edytka:
bo kto wolności raz zasmakuje to trudno mu wrócić do klatki" :-)
Tak mi się skojarzyło: http://www.ebaumsworld.com/audio/play/81202686/ Miałem do czynienia z taką mega-sadystką, ale wreszcie się uwolniłem :) Mogę zaczynać nowe życie i szukać kogoś normalnego - czującej osoby, która potrafi kochać, a nie bawić się ludźmi...

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Miałem do czynienia z taką mega-sadystką, ale wreszcie się uwolniłem :)
Wendol tylko nie sadystka :-) ja nie jestem sadystką nie wadze nikomu, a tym bardziej nie znęcam się nad nikim, tylko ostatnio mi ludzie wadzą :-) a jakaś profilaktyczna kontrola to w każdym związku była była by wskazana a nie luz blus itd :-)

Moja wypowiedź nijak miała się do Ciebie.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

acha ok a więc zwracam honor bo już myślałam że to aluzja do mojej wypowiedzi:-)

zbyszek123:
kwestia zrozumienia i pogrzebania chceń i żali
Choć ujęłam fragment Twej wypowiedzi Zbyszku123 to nie dodam nic szczególngo bo myślę, że jest ona kwintesencją tego tematu. Ale..."chceń" bym nie pogrzebała, tylko je urzeczywistniła w obupólna jedność. Chyba, że to "chcenie" ma charakter egoistyczny to owszem - należy pogrzebać. Jedyne wyjście to zmienić nadrzędność priorytetów. Nie mówić tylko co jest dla mnie ważne, dla Ciebie ale dla nas. Bo na tym opiera się związek partnerski a nie dyktatorski.

Ja jednak tutaj wtrace swoje trzy grosze:) wydaje mi sie, ze masz racje ze powinna byc wsponota chcenia, ale czy to jest mozliwe? Czlowiek jest indywidualista i czasami rezygnacja z wlasnych pragnieni nie jest najlepsza droga. Wydaje mi sie, ze dobrze jest kiedy umie sie osiagnac kompromis i zaakceptowac pragnienia partnera. Taka tolerancja bduje zdrowe relacje. Zdrowy egoizm jest czyms naturalnym dla czlowieka, nie znaczy to ze popieram skrajne przyklady tego zjawiska, bo nie popieram. Chodzi o to, ze powinnismy byc egoistami, bo jesli my w gescie wielkiego heroizmu zrezygnujemy z wielkich marzen na rzecz partnera to nie jest to dobre rozwiazanie. Mylse, ze milosc polega na tym aby wspierac partnera w jego dazeniach. Kiedy zrezygnujemy ze swoich marzen na rzecz partnera, a zwiazek rozpadnie sie to mozemy miec doniego zal. Niektore osoby pisaly o kontroli, to co to jest milosc czy wiezienie?? Podstawa zwiazku powinno byc zaufanie... pozdrawiam:)

Jeżeli przytrafia sie nam coś trudnego do zniesienia, to dzieje się to po to, żebyśmy przerobili swoją lekcję. Czasem taki zimny prysznic bardzo sie przydaje,chociażby po to, żeby docenić wcześniejsze doświadczenia, relacje z innymi osobami. Być może mamy sie przygotować na nadejście czegos nowego, albo zauważyć coś , co straciliśmy, a mogliśmy mieć (przeszło nam koło nosa). Czasem egoistami jesteśmy mimo wszystko i wbrew własnej woli. Jak dobrze jest nie mieć tego typu balastów na karku.:)

obawiam się że się nie rozumiemy...zwłaszcza magda16165 okropnie boli mnie głowa po przekomarzaniu się z Tobą myślę że kierunek rozwoju człowieka będzie wymagał postawy pełnej akceptacji i zrozumienia pozbawienia siebie emocji zwłaszcza tych negatywnych,oraz własnie pożądania i chcenia próbujemy idealizować kierunek rozwoju człowieka by osiągnąć coś przyszłościowego, nawet węszymy coś w dali a wychodzi że kręcimy się w kółko a koniec końców i tak wracamy do punktu wyjścia do tego co było co zaobserwowaliśmy do tego co nam wpojono i jak wychowano, bo..ale..tak będzie lepiej...tak mi się wydaje...ok fajnie ale ja wiem lepiej otóż chcę powiedzieć głośne nie chciejstwem z poziomu myśli narzucacie swoją wolą czyniąc z wolnego człowieka najpierw walczące ranne zwierze a gdy się okaże że ma słabszą wole- zabijecie go w związku który WY tworzycie- to bot żadne z was nie utrzyma władzy nad drugim człowiekiem w nieskończoność bo nie macie tyle energii, poza tym będziecie się wysługiwać czymś co z dobrem ma nie wiele wspólnego i prędzej czy później ta osoba często w nie miłych okolicznościach odejdzie a wam pozostanie skomplikowane życie, potem kolejne żale i chcenia i ciąg zdarzeń często i złorzeczeń które podtrzymują tylko pewien żar zła, którego nie widzimy- ale on jest, im większy tym potrafi skuteczniej uderzyć i to nie w jednostki ale często w całe społeczeństwa owszem- trzeba łapać wiatr i od życia brać ile się da i pełnymi garściami- ale nigdy nic na silę kiedyś nie rozumiałem dlaczego się grzeszy myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem i dlaczego czynności fizyczne są na samym końcu okazuje się że trochę trzeba łyknąć wiedzy, zaobserwować, przeanalizować i się domyśleć co z czym się je wszystko leży na wyciągnięcie ręki gdy zastosujesz wszystko wyda się jasne i oczywiste do tego wyraźniejsze nikt nie broni kochać- tylko dlaczego tą osobę której nie uszczęśliwicie, dlaczego to ma być to co się wam podoba i czego pożądacie dlaczego w taki sposób w jaki to akurat Ty uważasz za słuszne- to jest istota konsumpcjonizmu tym bardziej że często bywa że czyniąc na przekór losowi nawet wierności nie potrafimy dotrzymać- a potem na milion sposobów trzeba sobie tłumaczyć własne zachowanie czasem wystarczy zachować ostrożność, poobserwować zachować dystans bo to co będzie wam dopasowane, przeznaczone po najmniejszej lini oporu nie musi być dziś zjedzone a jutro- też jest dzień- a dziś świat się nie kończy zrozumienie i harmonia, spokój, opanowanie próba dojrzenia tego co w życiu niewidoczne, analiza co będzie gdy, pozbawienie siebie wyrachowania, altruizm choć w oparciu o zdrowy rozsądek, zdolność poświęcenia siebie,ciągły rozwój nie narzucam zdania i jest ono poglądowe bez względu czy się ktoś z tym zgadza czy nie, czy akurat musi coś lepiej wiedzieć to tak jest i już, nic na to nie poradzę- nie ja tak to wymyśliłem i jeśli kogoś w tym momencie zawiodę to nic na to nie mogę poradzić jeśli ktoś chce się oszukiwać niech to robi- każdy swoje życie kuje mi nic do tego ja ostatnio stosuję i mam się dobrze- a może i coraz lepiej pozdrawiam :-)

zbyszek123:
myślę że kierunek rozwoju człowieka będzie wymagał postawy pełnej akceptacji i zrozumienia pozbawienia siebie emocji zwłaszcza tych negatywnych,oraz własnie pożądania i chcenia
Zalezy jak te slowa rozumiesz, z akceptacja i zrozumieniem sie zgadzam z wygasnieciem pragnien nie, bo kazdy ma swoje stanowisko i swoj sposob na zycie:) ale mnie nie zawodzisz jesli twoj sposob jest dobry i dziala, to cudownie:) tylko dobrze wiesz ze kazdy ma swoj. Nie sadze zebym musiala i ulegala wspolczenej konsumpcji:) sa dla mnie dwapokrewne slowa poswiecenie i naturalne dawanie sa podobne, ale pierwsze zaklada ze musisz zrezygnowac z siebie, a drugie ze dajesz cos komus kogo kochasz. Zbyszku czy to, ze jestem mlodsza znaczy to ze nie moge miec swoich pogladow;)
Ancik1410:
Jeżeli przytrafia sie nam coś trudnego do zniesienia, to dzieje się to po to, żebyśmy przerobili swoją lekcję. Czasem taki zimny prysznic bardzo sie przydaje,chociażby po to, żeby docenić wcześniejsze doświadczenia, relacje z innymi osobami. Być może mamy sie przygotować na nadejście czegos nowego, albo zauważyć coś , co straciliśmy, a mogliśmy mieć (przeszło nam koło nosa). Czasem egoistami jesteśmy mimo wszystko i wbrew własnej woli. Jak dobrze jest nie mieć tego typu balastów na karku.:)
to prawda w pelni zgadzam sie z ta wypowiedzia, doswiadczenia takie a nie inne sa po to zeby wyciagac z nich wnioski:))
zbyszek123:
owszem- trzeba łapać wiatr i od życia brać ile się da i pełnymi garściami- ale nigdy nic na silę kiedyś nie rozumiałem dlaczego się grzeszy myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem i dlaczego czynności fizyczne są na samym końcu
a kot mowi ze musi byc na sile, trzeba spokojnie, powoli;) mysl jest pierwszym wykroczeniem i pociaga za soba cala reszte, tak mi sie wydaje:)
zbyszek123:
chciejstwem z poziomu myśli narzucacie swoją wolą czyniąc z wolnego człowieka najpierw walczące ranne zwierze a gdy się okaże że ma słabszą wole- zabijecie go w związku który WY tworzycie- to bot
narzucenie swojej woli innym ludziom jest malo prawdopodobne. Walczace ranne zwierze odpowiada za siebie samego. Uruchamiasz teraz mechanizm ofiary i oprawcy, a kiedy wychodzisz ponad to to widzisz, ze kazdy decyduje za siebie. Jesli istnieja osoby, ktore wola nie podejmowac decyzji, ale zauwaz ze to tez decyzja. Pozostajac w roli ofiary bez woli, czynimy z siebie wiezniow, a po co kiedy wiadomo, ze kazde zniewolenie to tylko uluda;)) znow zaczelam.. mloda madrala ze mnie:) pozdrawiam;) ale szanuje Wasz punkt widzenia, bo ten jest moj, a to ciagle zdaje sobie sprawe ograniczony punkt, ktory zawiera wiadomosci, ale nie zna calej prawdy... pozdrawiam:))

wrona, podaj maila to się umówimy i cie zerżne, co ty na to?

zdzisiek:
wrona, podaj maila to się umówimy i cie zerżne, co ty na to?
Australia leć - laska może mieć pod 60 tke a jak za daleko to umów się ze mną w swojej ścieżce rozwoju zrobię mały wyjątek
magda16165:
Zalezy jak te slowa rozumiesz
tak jak napisałem to że nie będziesz czegoś chcieć czy pożądać nie znaczy że stanie się inaczej niż się dzieje a da Ci pewien komfort i dystans, oczyści myśli i pozwoli więcej dostrzec, zrozumieć to że dasz komuś całkowicie wolną wole w czynach- nie znaczy że Cię zostawi czy skrzywdzi nie mam Ci nic więcej do odpisania bo to bez sensu każdy rozumie swoje i inaczej - korzystając z prawa do wolnej woli-do woli :-) a książki Ci tu nie napisze więc temat kończę pozdrawiam

zbyszek123:
zdzisiek: wrona, podaj maila to się umówimy i cie zerżne, co ty na to? Australia leć - laska może mieć pod 60 tke a jak za daleko to umów się ze mną w swojej ścieżce rozwoju zrobię mały wyjątek
wrona jest z australii?? o nie :< a że 60-tka to co źle? oby nie miała indorka to da rade :D coś wymyśle!! a na razie zbyszku moge skorzystać z Twojej oferty ;p

zdzisiek:
wrona jest z australii?? o nie :< a że 60-tka to co źle? oby nie miała indorka to da rade :D coś wymyśle!! a na razie zbyszku moge skorzystać z Twojej oferty ;p
podejrzewam że nie spodoba Ci się 100 kg ochroniarz :-) to raczej bolesne przeżycia a tak całkiem serio mógłbyś mniejszy syf robić na forum, bo jeszcze chwila i będzie to zwykły chlew jak nie zauważyłeś to wielu ludzi robi pewien wkład by to wszystko jakoś wyglądało, a do istniejących problemów i niereformowalnych sytuacji, nie trzeba krótko mówiąc dokładać kolejnych debilizmów

mam nadzieje że darek usunie całą tą chorą dyskusje- od twojej wypowiedzi włącznie pozdrawiam

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 56
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.