Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Fakty i Mity, a dzieło szatana
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71

Witam, Zwracam się tu do ludzi naprawdę myślących i do tych, którzy są zainteresowani walką ze złem. Czasem trzeba przezwyciężyć zło wewnątrz siebie, a czasem na zewnątrz. Tym złem jest gazeta pod tytułem "Fakty i Mity". Bez wątpienia jest to dzieło szatana. Redaktorzy gazety nie liczą się z niczym i z nikim. Obrażają Kościół, obrażają Panienkę Przenajświętszą, obrażają Ojczyznę, naszego dzielnego prezydenta, który zginął w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem, a przez to wszystko obrażają Boga Wszechmogącego. Ostrzegam: Ta gazeta jest niebezpieczna!!!! Diabły z tej gazety potrafią tylko obrażać i nic więcej. Wystarczy spojrzeć tylko na ich Bezczelność. Obrażają Ojca Tadeusza Rydzyka. Ta gazeta obraża moje uczucia religijne. W mojej miejscowości czyta ją tylko jedna rodzina. Nie wiem kto to dokładnie jest, ale jak tylko się dowiem powiadomię wszystkich mieszkańców wsi, by pokazali tym zarozumialcom, co spotyka tych, którzy występują przeciwko Bogu. Mam nadzieję, że moje dochodzenie nie potrwa długo. Ta gazeta kłamie, mydli oczy. Na końcu tej gazety zawsze znajduje się komiks, w którym obrażani są nasi politycy i czołowi duchowni Katoliccy. Znajdują się tam też nieodpowiednie kawały o politykach i księżach. Mam nadzieję, że nikt tego nie czytał. I słusznie. Pod żadnym pozorem nie czytajcie FiM. Ostrzegam po raz kolejny: Ta gazeta jest pisane pod natchnieniem nieczystych sił przez niewiernych i jest niebezpieczna!! Jeżeli ktoś to jednak czytał niech podzieli się swoimi spostrzeżeniami. Może będzie dla niego ratunek ale uraz w mózgu pozostanie przez całe życie.

Nie no spoko temat do pośmiania sie..ale ktoś sobie ładne jaja robi..

jaja jajami ale to ogłupiające jest. Może jest jakaś taka wieś ale to jakoś poza cywilizacją. Ktoś tu mało jest poważny. kazał wam czytać "fakty i mity" A czy nie wie że coś o czym się nie mówi jest na marginesie zainteresowań. To tak jak w kościele przy chrzcie wzywa się szatana i uzyskuje jego zainteresowanie nową ofiarą.

Jednym słowem temat-kryptoreklama.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

nicze:
jaja jajami ale to ogłupiające jest. Może jest jakaś taka wieś
wiele takich miejsc brak im dostępu do posługiwania się takimi forami a nawet wiedzy o ich istnieniu żeby było śmieszniej -gość może myśleć że pisze z kimś od SWOICH choć nie wykluczone że może być nawet to i jakiś pleban robiący pewien eksperyment dla własnej jazni a nawet ktoś z NASZYCH TAJNIAKÓW i jaja sobie robi pod innym nickiem :-) napewno nie ja nicze- całokształt naszego świata- to ciągle rozpacz

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Potrzeba matka wynalazku. Tak samo jest z niektorymi ludzmi. Tylko zycie jest w stanie ich nawrocic. Ostatnio nawrocil sie prezydent Peres !

motylek:
zbyszek123:
a nawet ktoś z NASZYCH TAJNIAKÓW i jaja sobie robi pod innym nickiem :-)
zbyszek123:
pewien eksperyment dla własnej jazni
Wrona:
Tylko zycie jest w stanie ich nawrocic. Ostatnio nawrocil
ja już wiem kto to jest- a wy?

Wrona:
Potrzeba matka wynalazku
to mówi samo za siebie szkoda słów
motylek:
ale ktoś sobie ładne jaja robi..
to miało być zaznaczone w poprzednim poście- ale coś umkneło edycja znów się kłania...

To może się jeszcze "Jagienka" do nas odezwie? Byłoby miło poznać.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

wojownikprawdy:
ale jak tylko się dowiem powiadomię wszystkich mieszkańców wsi, by pokazali tym zarozumialcom, co spotyka tych, którzy występują przeciwko Bogu.
I co im zrobisz? Dasz klapsa w pupę? Stosik ustawisz? :) Zastanów się. Jeżeli sobie ktoś coś tam czyta - to jego sprawa. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.

Tak, ten Sienkiewicz. Dawno pisałem, "Krzyżacy -600 lat później-kontynuacja".

nicze:
Dawno pisałem
:-))))) taaaak brak słów do opisania myśli które przychodzą do głowy gdy tak ogarnie się całokształt ja tam się poddaje :-) pod ścianą w słońcu bez kropli wody bez sił by ruszyć choćby palcem gdy każda następna chwila od poprzedniej gorsza a czasu w żaden sposób nie wróci trza czekać zmroku, on chłud i ulgę przyniesie :-)

zbyszek123:
pod ścianą w słońcu bez kropli wody
znaczy się że tak beznadziejnie w związku z tym sienkiewiczem ...co by rozładować konsternacje.... możecie pisać serio serio- to taki żart...:-)

FAKTY I MITY :) Czy Bóg może mieć rozdwojenie jaźni ? Czy Bóg może rozmawiać sam ze sobą ? Czy może prosić siebie samego o coś ? Czy może się do siebie modlić ? Czy może uważać się za trzy różne osoby będące jednocześnie jedną ? Takie przykłady znajdujemy w N.Testamencie. - Nie. To nie jest możliwe. Objawy takie w przypadku człowieka wskazują na rozdwojenie jaźni (split personality) ? - Tak to objawy schizofrenii paranoidalnej o podłożu urojeniowym. Przeważnie na tle dewocyjnym i (lub) hipochondrycznym Towarzyszą im często niespójność myślenia, otępienie, oraz niestabilne i nie umotywowane reakcje emocjonalne. Występują przewidzenia, a czasami w zaawansowanych stanach patologicznych przekonanie o fałszywości otaczającego ich świata i zastąpienie go wymyślonym obrazem zastępczym o treściach mistycznych. Bóg sam w sobie jako istota niematerialna i transcendentalna nie jest rozpoznawalny przez ludzki umysł. Jeżeli jednak osoba chora psychicznie (mistyk, jurodiwy) pokusi się o stworzenie jego obrazu będzie on taki właśnie. Wykoślawiony, chory i nielogiczny...jak umysł jego twórcy. Ale czy osób emocjonalnie i umysłowo niestabilnych nie powinno się leczyć ? - Tak się obecnie postępuje. Czasami zachodzi nawet potrzeba izolacji w specjalnych placówkach Zdr. psych. Należy jednak pamiętać, że w przeszłości osób niezrównoważonych psychicznie nie leczono. Cieszyły się one w dawnych kulturach opinią świętych mężów, obdarzonych łaską bożą. Darzono je szacunkiem i zabobonnym lękiem. Otoczenie uważało je za "naznaczone palcem bożym", lub "piętnem złego". Czy dotyczy to religii katolickiej ? Tak. Choć oczywiście nie tylko. Tak było w każdej religii na przestrzeni dziejów. Czy należy wobec tego ocenić kler KrK jako osoby psychicznie niezrównoważone ? - W żadnym razie. KrK to organizacja, która stawia sobie zupełnie inne cele niż "bełkot religijny". Jest on raczej narzędziem niż celem. Cel jest prozaiczny: Jest to "misja wspomagająca" system prawny w celu utrzymania porządku publicznego na świecie. - Czy kler wierzy w to co naucza ? Jest to możliwe jedynie na najniższych szczeblach hierarchii, choć trudno przypuszczać, aby i oni "pocztą pantoflową", czy własnym rozumem nie poznali się choć w części na wartości swojej nauki. - Czy należy więc domniemywać złą wolę KrK w celu utrzymania swojego łatwego pasożytniczego trybu życia ? W jakimś stopniu na pewno tak, ale jest to bardziej złożone. Chodzi o wiarę w misję KrK. O "meliorację" żywiołu jaką stanowi ludzkość w swojej ogólnej masie. KrK jest przekonany, że stanowi jeden z filarów porządku publicznego. Dokładniej mówiąc ....główny filar. Bez niego i jego nauk zapanuje chaos, brak poszanowania prawa i dorobku etycznego ludzkości. Nastąpi dezorganizacja i rozpad państwowości i brak możliwości "kierowania" ludzkością. Jedynie obawa przed karą boską, wynikająca z nauk księży i ciągłego uświadamiania etyczności postępowania ludziom może powstrzymać upadek moralności, a w konsekwencji rozpad cywilizacji. - Może jest to słuszne założenie ? Katolicyzm to szósta część ludzkości. I nie stanowi monolitu , ale raczej setki "korzeni" i "spróchniały pień" toczony schizmą i sporami wewnętrznymi. Nawet jeżeli przyjąć, że nie jest istotne w jakiego boga się wierzy, ale ważne by każda religia odwoływała się do poszanowania prawa i konsekwencji w "przyszłym życiu" w przypadku nie stosowania się do niego - to jest i tak szczytem egotyzmu uzurpowanie sobie wyimaginowanych praw jakiejś misji i "jedynie słusznej drogi". Ludzie powoli dorastają. To nie są już "ciemne" i dzikie plemiona pustynnych pasterzy kóz. Prawie wszyscy umieją pisać i czytać, a od pewnego czasu wchodzimy w III etap cywilizacyjny....Internet. Każda informacja i dezinformacja jest możliwa do weryfikacji w ciągu minut. Skończył się też etap rycerzy rabusiów, których jedynie lęk przed Bogiem powstrzymywał (niekiedy) przed obdzieraniem bliźnich z sakiewki i skóry. Przekonanie więc KrK o misji jest megalomanią pozbawioną uzasadnienia. Tym bardziej, że sama historia KrK dowodzi braku skuteczności takiego myślenia. Mało tego .dowodzi poprzez palenie czarownic, wyprawy krzyżowe, przymusową ewangelizację ciemnoty i zacofania w jej własnych strukturach. Skostnienie i dogmatyzm połączone z brakiem poszanowania własnych nauk o tym wyraźnie świadczą. - Ale przecież KrK to taki trochę wirtualny twór, przy którym Lichtenstein wydaje się potęgą ? To nie jest prawda. Jeżeli chodzi o samo państwo Watykan to zgoda, ale KrK to nie tylko Watykan. To blisko 5 milionów osób zaangażowanych bytowo w jego działalność. To ponad 400 000 księży i 4,5 tyś biskupów. To prawie milion zakonnic i zakonników i ponad 100 000 alumów kształconych na księży. To prawie 2,5 miliona katechetów i setki tysięcy członków instytutów kościelnych i misjonarzy. To potencjał, który po likwidacji i wykorzystaniu pochłanianych środków umożliwi kolonizacje Marsa i Księżyca jeszcze w tym stuleciu (na skalę stałych baz).

Gra zespol "Korona Kroczy" Turecki żołnierz zginął z rąk kurdyjskich rebeliantów Wyciek ropy w Zatoce Meksykańskiej opanowany? Rosyjskie wojsko przedłuża obecność w Armenii Kilkanaście śmiertelnych ofiar upałów w USA Pentagon żąda od WikiLeaks reszty tajnych dokumentów Ukraina: chirurdzy zamieszani w nielegalne transplantacje "Pożary uwolnią do atmosfery izotopy promieniotwórcze"? "Ten dokument należy przemilczeć, a nie świętować" Szczepionki przeciwgrypowe to był wielki przekręt?

Orinoko:
Ludzie powoli dorastają. To nie są już "ciemne" i dzikie plemiona pustynnych pasterzy kóz. Prawie wszyscy umieją pisać i czytać, a od pewnego czasu wchodzimy w III etap cywilizacyjny....Internet. Każda informacja i dezinformacja jest możliwa do weryfikacji w ciągu minut. Skończył się też etap rycerzy rabusiów, których jedynie lęk przed Bogiem powstrzymywał (niekiedy) przed obdzieraniem bliźnich z sakiewki i skóry.
Niestety to uogólnienie dotyczy w najlepszym przypadku 50% populacji (chociaż w to nie wierzę). Reszta jeszcze tkwi gdzieś w średniowieczu (czy to mentalnie, czy materialnie), albo jest gdzieś pomiędzy. To są fajne życzenia, ale jeszcze trochę wody musi upłynąć, żeby można to było przypisać większości. Pozdro.

Orinoko:
To potencjał, który po likwidacji i wykorzystaniu pochłanianych środków umożliwi kolonizacje Marsa i Księżyca jeszcze w tym stuleciu (na skalę stałych baz).
I ile jest jeszcze co kolonizować.

Orinoko:
To potencjał, który po likwidacji i wykorzystaniu pochłanianych środków umożliwi kolonizacje Marsa i Księżyca jeszcze w tym stuleciu (na skalę stałych baz).
i tak z pewnością się stanie- w końcu im więcej ludzi do okradania i im więcej dóbr do przejęcia- tym lepiej z jednej utopi i bagna w drugie

Raptor:
ile jest jeszcze co kolonizować.
Spoko tubylców się zresocjalizuje. Zrobi krzyżówkę dostosowaną do warunków otoczenia. I będzie git. Myślę że na Ziemi też trwa podobny proces.

lubie rozdrapywać stare sprawki :-))))) http://www.faktyimity.pl/Default.aspx o wilku mowa w temacie niestety o pedofilach-dla mnie osobiście mało ciekawe-ale już wiadomo czemu to solą w oku :-)))))

Moze dobrze, ze Ciebie nikt nie zna !
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.