Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Apel do wierzących Katolików
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 224
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 11 | 12 | Następna strona

Oto mój manifest, manifest uciskanego Katolika. W naszym świętym kraju panoszą się legiony nieczystych. Ateiści, sekciarze muzułmanie i ich plugawa ideologia stają się coraz bardziej u nas popularne. Oni chcą zatracić Naród, zatracić Polskę, oddać nasz kraj w obce ręce. Jeśli nic nie zrobimy Niemcy, Francuzi, Anglicy wejdą z butami do Polski by zasiać ziarno zła i wybudować swoje centra handlowe i przedsiębiorstwa. Jak wspomniał mój proboszcz, natchnieni przez szatana ateiści i inni heretycy planują zburzyć Polskę. Na diabła wcielonego nie pomoże woda święcona. Tu potrzeba otwartego i zdecydowanego sprzeciwu. Tylko w jedności siła. Kiedy my, Katolicy zjednoczymy się, będziemy w stanie zdetronizować nieczystych i położyć kres plugastwu. W naszym kraju dzieje się źle, dlatego, że jesteśmy manipulowani przez ludzi, którzy chcą zatracić Naród. Nie wiem, jak królowa Polski najświętsza Maryja Panna może na to patrzeć. Nieczyści chcieli mną manipulować. Wmawiali mi absurdalność Katolickich dogmatów, ale powiedziałem sobie w duszy „dość” nie dam sobie nic wmówić. W tych czasach to Kościół jest najbardziej szykanowany, a Katolicy nie maja absolutnie nic do powiedzenia. Oto szykuje się tajny spisek przeciwko kościołowi. Mój proboszcz, podobnie, jak i inni duchowni uważają, że nasz naród jest zły i rozpustny i trzeba go sprowadzić na dobrą drogę, póki nie jest zbyt późno. Widziałem smutek swojego proboszcza, kiedy na czele narodu stanął sługa szatana. Sam w duszy płakałem. Cała parafia głosowała, na pobożnego pielęgnatora i strażnika polskich tradycji. Nasz ksiądz mówił, że tylko JK mógłby w naszym kraju zrobić coś dobrego. Mam nadzieję, że u nas w parafii nie było zdrajców narodu. Takich trzeba tępić. Nie oszukujmy się. Na naszych oczach umierają tradycje i świadomość narodowa. Ludzie coraz rzadziej chodzą do kościoła, na tacę rzucają drobniaki, a ostatnio, kiedy była składka na remont dachu kościoła, dawali po złotówce, a inni nie dawali wcale. Najwyższa kwota to było 10 zł. Pragnę dla naszego narodu wzajemnego szacunku miłości, braterstwa i tolerancji. To wszystko. Czy to tak wiele? Oto wypowiadam wojnę wszystkim ateistom, heretykom i innym nieczystym i apeluję do prawdziwych Katolików- Niszczcie plugastwo!!

wojownikprawdy:
Słońce nad nowym światem bez plugastwa nigdy nie wzejdzie!! Nieczyści będą panoszyć się wszędzie!!
Ciekawa prowokacja :-) Zaprzeczasz sam swoim tezom ! Tu przewijaja sie bardzo ciekawi ludzie , ktorzy takie prowokacje rozszyfruja predzej niz zdazysz pomyslec !! Ucz sie od nich !!

Nie mam zamiaru kogokolwiek prowokować. Chcę wam po prostu otworzyć oczy na prawdę.

http://vimeo.com/8757905 weź też zobacz stronki Leszka link w temacie herosi podany. Na pewno nie trafiłeś właściwie ze swoim przesłaniem. Zgadzamy się że nie jest dobrze ale to jest manipulacja żeby bronić tej moralności pod sztandarami kościoła. My nie bardzo lubimy kościół bo jest on manipulacją i wrzucaniem człowieka w takie walki. One są trwonieniem naszych sił. Jak z czymś walczysz to często to wzmacniasz. Kościół tylko udaje świętoszkowatość ale nigdy nie przejmował się specjalnie sytuacją wiernych. Swoim interesem się przejmował. I my to tak widzimy. Rozumiem że może się Tobie wydawać inaczej ale raczej nie jesteś otwarty na fakty. Nie przekonasz nas tu do walki pod auspicjami kościoła.

Zbysia Popko traktuj na spokojnie nie przejmuj się jego wizją rzeczywistości on tak miał od dziecka. Nie analizuję tego że ja nie widzę czy nie słyszę głosów, analizuję tylko to że sporo wniosków ma słusznych a kościół wypada jak wypada czyli jak narzędzie do manipulowania dla ludy żeby ten utrzymywał jakąś hierarchię kościelną.

Do tej pory w Polsce starsi decydowali, co dla naszego narodu jest najlepsze. Dla ludzi po trzydziestce kosciol jest seminarzysta, ktory przypomina wartosc dobrego zachowania, obyczaju oraz scala rodzine lansujac specjalne uroczystosci. Ludziom po trzydziestce zaczyna byc potrzebne "oczyszczanie". Od urodzenia nad naszym zachowaniem czuwaja rodzice i szkola. Pozniej mamy wlasne dzieci i przestajemy kontrolowac wlasne poczynania. Szkola i przypominanie o zachowaniu jest czlowiekowi potrzebne do smierci. Na bazie roznych ludzkich zachowan ujetych w Pismie Swietym ksiadz przypomina nam o prawidlowym wybraniu postepowania w roznych sytuacjach zyciowych. Jezus w tym wszystkim wystepuje jako sprawiedliwy i madry nauczyciel. Ksiadz mowi jego glosem, co do nas dociera lepiej jak slowo czytane. Kosciol nie jest dla ludzi mlodych. Kosciol dla ludzi mlodych jest nudny i kontrowersyjny, ale nie mlodzi ludzie powinni decydowac o wartosci kosciola w panstwie. Kosciol jest potrzebny ludziom starszym, gdzie spotykaja sie, zeby sie skupic, uzmyslowic sobie pomylki i pomylec nad alternatywa potrzeb i zachowan zawartych w Pismie Swietym. Swiat idzie do przodu. Wszystko ewaluuje i dlatego w kosciele mozna sobie uzmyslowic na podstawie starych przekazow, czy nasze zachowanie idzie w dobrym kierunku. Nasze zachowanie, tak potrzebne w pracy i w sluzeniu rodzinie oraz innym ludziom.

O Gosiulek widzę staje za obroną tradycji i wartości. Ciekawa wolta intelektualna. Tylko to jak zwykle jest podcinaniem skrzydeł strony czytającej. Kościół jest częścią władzy. Od zawsze były głębokie więzi. Kościół stara się zawsze okiełznać różne potrzeby wiernych do podporządkowania się systemowi. Wrona sponsorowana przez bliżej nieokreśloną kasę zapomogową to tak ma że w warunkach o pracę jest oddziaływać na czytelników żeby ich straszyć ograniczać intelektualnie powodować niepewność i wiarę w mało sensowne rzeczy. A powyższy tekst wrony jest wsadzeniem gościa na minę żeby wierzył we wszystko co podsuwa nam kościół bez refleksji czy wszystko jest prawdą. Gosiaczek doskonale obrobił cztery litery kościołowi przy innych okazjach i ten tekst jest bałamutny jeśli ktoś da się ogłupić. Ale to trzeba poznać trochę więcej z jej twórczości żeby wiedzieć że traktuje druga stronę jak idiotów. Gosia bierze pieniądze za ogłupianie ludzi na różnych forach.

Spin1:
Mysle ze to temat prowokacja i autor dobrze wie jakie poglady tu panuja szkoda pisac w tym temacie , gosciu jaja sobie robi i tyle
Trochę kiepskie jak na prowokację, ale może być. Obstawiam 60% za szczerym wyznaniem :)... obym się mylił.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

http://www.globalnaswiadomosc.pl/286/jak-ukrasc-czlowiekowi-dusze wojownikuprawdy- tylko wnikliwie przeczytaj :-))))))

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

no ciekawe zbyszku miałem o niektórych rzeczach pojecie, ale to mnie zaciekawiło i dowiedziałem sie czegoś nowego. a co do wojownikuprawdy on sie juz tu zapewne nie pojawi miał swoja misje i ja spełnił... a po 2 drugie do konca by tego nie przeczytał bo wazniejsze dla niego było danie na tace, a już z podatków te swinie biora na prad, wode itd. i jeszcze na tace mam dac ich biednym dzieciom, a jutro te dzieci mi na pluja w twarz i przyruwnaja do gó.na trzeba byc naprawde głupim zeby w takie głupoty wierzyć.

wiesz- nie to żebym zaraz kazał komuś w coś wierzyć poprostu alternatywy i czasem cenne skojarzenia, spostrzeżenia choć wielu podobnie mówi o pewnych rzeczach,nawet popko wspominał o węzłach karmicznych nie zawsze się wszystko rozumie i nie wszystko to 100% prawda choć akurat nie mi to oceniać ale fakt- co nie co ciekawym się wydaje

zbyszek123:
wiesz- nie to żebym zaraz kazał komuś w coś wierzyć poprostu alternatywy i czasem cenne skojarzenia, spostrzeżenia
no ja tez nie mam zamiaru komus wmawiac ze ja mam racje, wczoraj do tego doszłem bo prubowałem 2 osobe uswiadomić ale jesli ja to meczy i dusi to nie moge tego cianac, to w niej zostanie i w odpowiednim czasie wykorzysta. tu przy braku checi nic sie nie zdziała tutaj dobrym cytatem jest ,,mozesz uratowac tylko siebie'' ktos cie naprowadzi ale ty konsekwetnie i z własnym umysłem zmagasz sie jak tytan z niedoskonałosciami. zbyszku zawsze warto poruszac temat moze juz był ale warto :)

Bardzo rzadko waha sie czlowiek, ktory moze na czyms zarobic. Czlowiek czujacy zapach pieniedzy i wladzy bardzo szybko potrafi zmienic swoje poglady, wierzenia, przyjaciol i nawet zone. Nigdy nie mamy pewnosci, kogo namawiamy na zmiane zapatrywan czy postepowania !!! Pamietam Polakow, ktorzy z paryjna legitymacja zaprzeczali istnieniu Boga w oczy, a w niedziele jezdzili do kosciola oddalonego od ich miasta - zeby ich nikt nie znal ! Przekonanie czlowieka i jego wiedza nie chodza w parze z rezygnacja z zajmowanego statusu. Bardzo madrych ludzi jest stosunkowo malo. Chciwych natomiast jest bardzo duzo i to przeklada sie na rzeczywistosc. Niech madrosc zwycieza !

Mój proboszcz uważa was za heretyków. Z nieopisaną wściekłością czytał wasze posty. Nazwał was wszystkich heretykami, których nie da się już nawrócić. I ja się z tym zgadzam. To wasza strata, że zaprzedaliście swe dusze szatanowi. To Wy będziecie się smażyć w piekle, kiedy tymczasem ja będę w niebie, bo ja uwierzyłem! Całkowicie wyrzekliście się tradycji. I wy siebie nazywacie Polakami!! Piszecie, że bezkrytycznie przyjmuję to, co mówi Proboszcz, ale to nieprawda, bo zarówno ja, jak i mój Proboszcz opieramy się na piśmie świętym!! A te czakry to już kompletna herezja!! Gdybyście mieszkali w mojej wsi, to zaszczuli by was psami i potraktowali kijami. Macie plugawe poglądy, ale postaram się nawrócić chociaż część z was.

My się nie wściekamy jak ktoś ma inne poglądy niż my staramy się jego zrozumieć sprawdzić czy ma racje. Oczywiście że nie da się nas nawrócić. Problem polega na odbiorze rzeczywistości. Jeżeli ktoś widzi kolory widzi aurę i widzi czakramy to Ty możesz powiedzieć że ma problemy z oczyma. Jeżeli jego obserwacje dotyczące stanu zdrowia kogoś czy innych praktycznych stron są słuszne to taka osoba z tego korzysta nie zastanawiając się czy inni też tak widzą świat. Po prostu twój punkt widzenia jest nie istotny. My zobaczyliśmy rzeczy takimi jakich ty nie widzisz i nie chcemy wracać do takiego stanu w jakim Ty jesteś. Ty masz po prostu kulę u nogi, pismo święte zbiór wybranych wyselekcjonowanych tekstów starannie zredagowanych żeby służył sprawie.

Rozbawiłeś mnie WojownikuPrawdy - pisz dalej... Szczery jesteś, wierzysz w te swoje... a właściwie proboszczowe... :) My tu na forum za bardzo się ze sobą zgadzamy, a Ty wniosłeś "świeży" powiew - jakąś dynamikę wprowadziłeś :) Dawaj tego swojego proboszcza :) On prawdopodobnie nie jest taki głupi, jakiego przed Tobą udaje.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wojownikprawdy Ty sobie jakieś jaja robisz czy coś takiego, ewentualnie atak/prowokacja- Ciemnej strony mocy na nasze forum:-) a wtedy giń, przepadnij :-) chyba Cie rozgryzłem :-) bo niemożliwym wydaje się być taki przypadek ale na swoim przykładzie musze Ci powiedzieć że Twoja postawa powinna być uleczalna- chyba że jest związana ujme mało przyjemnie z z jakimś odbiegającym stanem zdolności postrzegania natury defektu o podłożu psychologicznym- no wtedy to sorki i współczuję bardzo ale nie czerp z tego bo to nic zobowiązującego
wojownikprawdy:
Gdybyście mieszkali w mojej wsi, to zaszczuli by was psami i potraktowali kijami
ooo- a to już bardzo pro katolickie- ja krzyż poprosze a dziewczyny pewnie stos ewentualnie ukamieniowanie
wojownikprawdy:
To Wy będziecie się smażyć w piekle, kiedy tymczasem ja będę w niebie, bo ja uwierzyłem!
chyba Cię postaram się zapamiętać by przypomnieć Ci o tym kiedyś- dobrze wiesz kiedy Wiara pobożny człowieku potrzebna jest stworzeniom słabym i niepewnym otaczającego świata- sama w sobie narażona jest na wrogie wykorzystanie i ataki a nawet przejęcie akurat ja jak i większość pewnie podzieli moje zdanie kolego wiem że Bóg istnieje- i tu wiara nie potrzebna a skoro On od nas nic nie wymaga to Twojemu proboszczowi na moim przykładzie wysługiwać się nie zamierzam
nicze:
Ty masz po prostu kulę u nogi,
za mało nicze powiedziane :-) wszystkie mordy krzyżackie i cała pedofilia łącznie z wymordowanymi dziećmi po klasztorach z rospusty rzekomego celibatu pozdrawiam

Mnie proboszcz jakoś specjalnie nie jest potrzebny na forum. Wystarczy że z instytucjonalnych przedstawicieli mamy Gosiaczka. Gośka nie będzie pisała inaczej niż wynika to z umowy o pracę. Tak samo proboszcz choćby się paliło i waliło od swoich poglądów nie odstąpi. Traktowanie dyskusji z taką osobą na poważnie jest stratą czasu. Ale rozumiem że komuś się nudzi. Wojownik prawdy ma problem z prawdą sądzę Zbyszek że Ciebie nie zrozumiał "jakieś dzieci po klasztorach" Najpierw trzeba zauważyć brak tolerancji, potem brak czytania tego co proponujemy do zapoznania. Szczerość jest, jedyny pozytyw.

tak sie rozpisałem- jak by była edycja bym pewnie z połowe teraz wykasował zostawiając zgrabną i zabawną esencje :-) a tak... no cóż- radosna twórczość nadwyraz obfita i nie adekwatna łatwo mnie wciągnąć w dyskusje- pozostałości po szczeniackim wieku :-) pozdrawiam

wojownikprawdy:
Mój proboszcz uważa was za heretyków. Z nieopisaną wściekłością czytał wasze posty. Nazwał was wszystkich heretykami, których nie da się już nawrócić.
Uważam to za wielki komplement :)) Ano dokładnie tak - jestem heretykiem :) http://www.gnosis.art.pl/e_gnosis/aurea_catena_gnosis/prokopiuk_ogdoada01.htm

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

To czy może się dziać nie dobrze gdzieś za murami klasztorów to nie jest sprawa do namacalnego jednoznacznego udowodnienia. a nikt nie przyzna się do czegoś dobrowolnie. Dlatego nie poruszałbym takiego problemu. Nie eksponował bym. Bardziej chodzi mi o to że kościół wystarczająco dużo razy wykręca się od odpowiedzialności za różne sprawy. Praktyka jest jak zawsze normalna jak dobrze, to się przyznajemy ze to nasze dzieło jak źle to się od tego odżegnujemy ale swoje robimy. Po prostu mogę zwrócić uwagę że kościół nie zawsze jest szczery. Ale najpierw trzeba sporo poczytać. Nie wiem po co ktoś zwracał się do swojego proboszcza. Czy te dziesięć osób które sobie tu pisuje ma jakieś znaczenie dla kościoła. Mnie nie interesuje odrywanie innych od wiary a i nie chcę być agitowany do czegoś co nie ma dla mnie sensu. Ktoś zadał pytanie my odpowiadamy.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 224
Poprzednia strona | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .. | 11 | 12 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.