Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
pychologia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74

http://www.bryk.pl/teksty/studia/pozosta%C5%82e/psychologia/24091-koncepcja_psychodynamiczna_cz%C5%82owieka_czyli_cz%C5%82owiek_niedoskona%C5%82y.html

zbyszek123:
spocząłem na laurach
LUCKY YOU ja tam spoczne dopiero w grobie:))) dla mnie bycie kura domowa jest spocznieciem na 4 literach, nudy, nudy, nudy...... az mi niedobrze. Chyba ze zakupie jakis mountain pushchair i sie zabawie na wertepach. Zaden facet tego nie zrozumie:) no i nie kazda kobieta bo niektore to lubia.

Raptor:
Oj, niedobrze jest siadać na laurach. Nigdy nie masz pewności, że to już wszystko, tym bardziej, jeśli wciąż żyjesz :)
hm- z wartości które wyznaje-to już je mam i to razy 2 i więcej nie planuje wierz mi dwójka na przetrwanie DNA i nadzieja że kiedyś przyjdą sprzyjające warunki więc niech potomkowie się martwią o resztę a siadłem na laurach- no bo co pozostało kolejny stopień mojego rozwoju- wyjście poza ciało, spotkanie ze stwórcą, przecież człowiek to wie nawet wiary nie potrzeba- dzień w tą dzień w drugą stronę- nie czyni różnicy nigdzie mi się nie śpieszy tu i teraz zawierają się czyny ze skutkami na przyszłość ale poza moimi możliwościami ingerencji wiemy już w jakim g... ręka się nasza obudziła razem z nami wiemy że jest zle i że to postępuje każdego dnia milion dowodów na poparcie tezy można znalezć i przedstawić to świat dla naszych dzieci- napędzony złem i spiralą długów i co? dyskusji co do rozwiązań- brak jakiego kolwiek spiknięcia się i próby działalności brak - jesteśmy słabi i wyśmiani- przez stwierdzenie TEORIE SPISKOWE nawet w najbliższym gronie temat założenia parti- przemilczany, może chociarz jakieś stowarzyszenie zielonych eco- usów, czy coś- brak Popko Zbysio powiada że taka rzeka świadomości płynie ponad nami że ludzie się budzą a facetka w telewizji z jakiejś wiochy nawet nie wie dlaczego na kaczyńskiego głosowała- bo tak jej powiedzieli powiada że polska potegą będzie, własny samochód będziem produkować 4 dni tylko w tygodniu pracy- jeden bank i tylko polski i będzie werry happy i potęgą i co się dzieje w tym kierunku- gazprom będzie szukał złóż gazu łupkowego i zachodnie firmy o ile w ramach przyjazni komorowski ich nie wygryzie przez następne 4 lata zdązą sprywatyzowac reszte kopalni, lotos, kpng, pgnig, orlen i oddadzą reszte banków pobudują nam na granicy w obwodzie kalingradzkim ze 2 atomówki i rozpierniczą nasze elektrownie węglowe całe życie nędze będziemy zarabiać taką na przetrwanie i mądrzy Ci co wyjechali bo krzywdy własnym dzieciom przynajmniej nie robią- niech będą rodowitymi anglikami, niemcami- przynajmniej nie będą się wstydzić nawet gdyby któryś z nas miał by być tym twardzielem co polskie wyprowadzi z kleszczy złodzieji to i tak nie w tym ciele/pokoleniu/wcieleniu bo chęci brak a każdy z nas sam- to może pod tramwaj skoczyć- i napisać kartkę- protestuje

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

i przepraszam jeśli komuś na odcisk nadepnąłem- nie zamierzałem

Zbyszku wyluzuj. Naprawdę nie wiadomo co jeszcze zajdzie. Cały problem w tym że oni widzą za dużo ludzi i niestety w krajach biednych jest gigantyczny przyrost zupełnie do niewspółmierny do możliwości i sensu. Oni i tak będą chcieli jakąś wojnę czy plagę puścić. Nie wiem jak tam "nasza" planeta X dawno nikt nie pisał też może być zamieszanie. Świat za cztery lata może zupełnie inaczej wyglądać. Naprawdę jest nam trudno przewidzieć rozwój sytuacji, pozostaje Tobie się uczyć i patrzeć co widać. Część twojego scenariusza ma szansę się zrealizować ale jak zajdą jakieś inne okoliczności przez nas tu nie brane pod uwagę to może być jeszcze inaczej niż sobie wyobrażamy. Sam problem czy dwadzieścia lat temu sobie wyobrażaliśmy że teraz będzie jak jest. Albo trzydzieści. Zresztą mogło by być inaczej nawet w ramach podobnych możliwości. Jak się kończyła komuna wcale tak źle nie było pod względem materialnym dla wszystkich. A teraz jest jak jest, jak drugiego nie oszukasz i naciągniesz to jesteś "biedny" oczywiście tylko materialnie.

nicze:
pozostaje Tobie się uczyć i patrzeć co widać
i właśnie dla tego spocząłem na laurach :-) małych ale zawsze jednak
nicze:
Oni i tak będą chcieli jakąś wojnę czy plagę puścić.
coraz bardziej to między wierszami widać-k Iranu już się krąg zacieśnia- o ile się nie mylę kolejne lotniskowce us są prowadzone przez izraelskie jednostki wpływają na strategiczne pozycje
nicze:
Zbyszku wyluzuj
a z tym ciężko bo jak się czuje coś na garbie i widzi tą wspaniałą sielankie przy rozgrabianiu tego narodu- to aż ręka świeżbi

Nicze dobrze gada - dać mu wódki ;) System się wali, wszystkie skrywane dotąd nawet najgorsze rzeczy wychodzą na jaw. Czy jest coraz gorzej? - Może, ale poza tym po prostu coraz więcej wiemy - trzeba się z tą wiedzą zmierzyć. Będzie lepiej jak to wszystko się zawali, ale po drodze może być gorzej, choć przynajmniej nudno nie będzie :) Moim zdaniem te plany NWO już wzięły w łeb i się nie powiodą (przyroda, kwestie astrofizyczne). Te plany istniały, a teraz mówi się o tym głośno - to już nie jest tajemnica. Pamiętacie np. panikę związaną ze świńską grypą i domysły co może w związku z tym zostać wprowadzone? Nagłaśnianie podobnych spraw (nawet ewentualności) powoduje, że rządzący dziesięć razy się zastanowią, czy wziąć w łapę, podpisać papierki i zostać napiętnowanym. Tak więc ludziska panikujcie, krzyczcie, ale na pokaz, a w sercu zachowajcie spokój, bo nie warto się denerwować - to zdrowiu szkodzi :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

fajnie mi sie was czyta przynajmniej sie dowiaduje jak jest w PL:))) Cieszcie sie ze nie jestesmy Ukraina gadalam ze znajomymi tam to jest dopiero masakra. Ponoc prezydent nie odsiedzial jeszcze masowego gwaltu. Kiedys wybralam sie na Krym w 2003 i powiem wam ze byla wtedy okropna bieda.

yohanna22:
Cieszcie sie ze nie jestesmy Ukraina
No wiesz - u nas jest coś pomiędzy wschodem i zachodem :) I nie przeceniajcie roli czysto narodowych firm (istnieją jeszcze takie na świecie? ;)) Koncerny międzynarodowe mają gdzieś, skąd pochodzą, a "oddziały" mają sporą swobodę. Znając polskie podejście do gospodarowania i interesów (poza nielicznymi chlubnymi wyjątkami), to może i lepiej, jak ktoś inny będzie tym zarządzał, a zresztą może to być też Polak - to nie ma aż takiego znaczenia. A teraz Zbyszku możesz mnie "bić" za to, co napisałem :) Pamiętaj, że PiS zawsze bazował i bazuje na takich strachach... A ja? Oddam Polskę w dobre ręce - mogą być polskie, ale nie muszą, bo kto od Polaka więcej... nakradnie? :/

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dodam coś jeszcze... :) Ja tam obcych się nie boję - mogą być nawet kosmici :)

wendol:
A teraz Zbyszku możesz mnie "bić" za to, co napisałem :)
spoko :-) nie jestem agresywny
wendol:
mogą być polskie, ale nie muszą, bo kto od Polaka więcej... nakradnie? :/
przykre ale prawdziwe jako robole pierwsza klasa ale jako świnia przy korycie- bez umiaru

Znaczy system się nie walisam jest celowo rozwalany bo obecna sytuacja jest przez kogoś nie mile widziana w końcu mamy resztki wolności a takiej nie powinniśmy mieć w czyiś oczach. Tak że rozwala ten system ale efektów wszystkiego nie da się przewidzieć i to jest pewien ból. Tak jak dla każdego w życiu coś planujemy a życie swoje. Zobaczymy co wyjdzie.

zbyszek123:
ale jako świnia przy korycie- bez umiaru
Bo tu niestety jeszcze myślenie komunistyczne pokutuje - państwowe znaczy niczyje, więc trzeba jak najwięcej "do siebie", bo "każdy" przed i "każdy" po będzie tak robił... A jak dla wszystkich (dla mnie w następnej kadencji, po przerwie) nie starczy?! Więc trzeba jeszcze więcej, szybciej...

A ja Nicze powiem, że źle pomyślany od początku system z czasem sam się wypacza coraz bardziej i wali... Spokojnie, po woli, małymi kroczkami, bez rozgłosu NWO byłoby realizowane, ale widać nerwowe ruchy, bo systemowi coraz bardziej się śpieszy by się wzmocnić... jakby chcieli przed czymś zdążyć.

Tak ogólnie widzę, że życie ludzkie, sposób funkcjonowania tego wszystkiego przypomina jakiś wyścig... coś się chyba kończy i wielu to czuje, chce zdążyć, ale przed czym? No dobra - trzeba trochę poleniuchować, jakieś piwko wypić, zapalić :)

wendol:
jakiś wyścig... coś się chyba kończy i wielu to czuje, chce zdążyć, ale przed czym?
wendol:
A jak dla wszystkich (dla mnie w następnej kadencji, po przerwie) nie starczy?! Więc trzeba jeszcze więcej, szybciej...
Chyba sam sobie odpowiedziałem... jednak się krę... tzn. wali. Czas na przerwę :)

http://www.youtube.com/watch?v=omZykZgN3oc

wendol:
źle pomyślany od początku system z czasem sam się wypacza coraz bardziej i wali...
To znaczy, że ten system został dobrze pomyślany, bo wali się po określonym czasie, jak to Marks bodajże przewidział.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

To, że system się wali (jest coraz mniej wydolny) było już wiadome wiele lat temu - zanim jeszcze pojawiły się widoczne dla ogółu symptomy. Ekonomiści (ci bardziej spostrzegawczy :)) wiedzieli o nieuniknionym, nie wiedzieli tylko kiedy dokładnie to nastąpi. Profesor na SGH nam o tym mówił :) A to, co teraz się odbywa (pompowanie pieniędzy) - te próby ratowania systemu, to jak podtrzymywanie przy pomocy aparatury chorego, który wiadomo, że nie wyzdrowieje - kwestia tylko, kiedy odłączyć sprzęt. Na razie nie ma odważnych, by podjąć konkretną decyzję, więc będą padać kolejne krajowe gospodarki, by jeszcze przynajmniej przez jakiś czas podtrzymać system, bo większość nie potrafi sobie nawet wyobrazić czegoś innego, że można to wszystko inaczej urządzić.

wendol:
że można to wszystko inaczej urządzić
nie burząc w zbyt wielkim stopniu mam konkretne pomysły które wyciągnęły by to w jakieś 10-20 lat można by to porównać do zastosowania kąta pochylenia koła w układzie kierowniczym i puszczeniu kierownicy- samo się wyprostuje POMYŚLMY...HM..MOŻE -na początek zlikwidował bym zusy i nfz i inne cuda archaiczne -rozliczenia wszystkie czynił by jeden bank- narodowy bank który musiał by wchłonąć inne instytucje- a majątek sprzedać na poczet długów -zlikwidował bym stopniowo stopy procentowe- pogoniło by to hieny podczepione pod zysk z czystej gotówki do pracy i inwestycji -kaska na emeryturki była by jedyną lekko oprocentowaną formą oszczędzania z możliwością nadszarpnięcia tej gotówki do jakiegoś bezpiecznego poziomu dla indywidualnego klienta w formie nie oprocentowanej pożyczki konsumpcyjnej- eliminując zagroożenie popadania w spirale długów -reszta była by kapitałem inwestycyjnym, które państwo pożyczało by pod inwestycje po dewaluacji w 10 lat doszli byśmy do sytuacji w której nikt nie ma długów jakiś znaczących kolejnym krokiem było by powstanie instytucji sprawującej piecze nad prawnymi aspektami każdej z dziedzin życia- od ingerencji w patologicznej rodzinie po urzędy komornicze, skarbowe, policje i wojsko itd łącznie z prokuratorami i ministrami- czyli takie rozrośnięte abw i cba w jednym- instytucja na stary wzór gdzie mógł by się poskarżyć obywatel a podległa tylko i wyłącznie prezydentowi tak z reszto jak armia straż policja oraz coś na wzór gwardi narodowej- mogło by być rozbudowane nsr premier i rząd reprezentował by tylko i wyłącznie sprawy gospodarcze- byli by wołem roboczym w kraju wszystkie ministerstwa podzielone na niezależne instytucje zarządzane nie zależnie z zagwarantowanym w konstytucji procentem w budżecie ale wspólnie tworzyli by radę podejmującą ważne decyzje coś na wzór rady bezpieczeństwa, wybór każdego urzędnika w oparciu o konkurs, w którym wybierają podlegli pracownicy a nie powołanie zlikwidowanie wszelkich partii, stowarzyszeń, organizacji i ich możliwości funkcjonowania w życiu publicznym zrównoważenie społeczeństwa rozwojowego społeczeństwem nastawionym na tradycje i małe sioła- eco osady, regiony uniezależnione od cywilizacji powołanie instytutu planowania i rozwoju technologicznego mającego piecze nad szkolnictwem i wprowadzanie technologii ......i wiele innych rozsądnych rozwiązań które i na pewno macie i wy w głowie może ktoś się nimi podzieli

zbyszek123:
......i wiele innych rozsądnych rozwiązań które i na pewno macie i wy w głowie może ktoś się nimi podzieli
Ja bym się podzielił, gdybym jakieś pomysły miał :) Ty to masz łeb! :) Tylko, że ot tak po prostu system się nie zgodzi na takie rozwiązania - "im" jest dobrze jak jest. Będzie padało, to dalej będą wyciskać ostatnie soki... i to tylko przyspieszy upadek. Nie ma raczej szans na takie zmiany, jak proponujesz - dopiero jak padnie, zaorze się i zacznie od nowa :/ Nawet jak byś został "królem świata", to takich zmian być nie wprowadził po dobroci. Plan bardzo dobry, ale do wprowadzenia dopiero po upadku obecnego systemu. Nieraz się zastanawiałem, czy poważniejsze przemiany mogą nastąpić łagodnie, ale chyba nie. Chyba, że ktoś wreszcie... tupnie nogą i powie szczerze: "kurwa, jesteśmy w dupie, trzeba wreszcie coś zrobić!", trzeba zdelegalizować banki komercyjne i powiązane z nimi instytucje finansowe, jako instytucje bardzo szkodliwe, które wiążą ręce całemu światu i już niedługo nawet palcem w bucie nie ruszymy. Jeśli człowiek, który to powie, będzie wystarczająco charyzmatyczny, to wezmą go na poważnie i... rzucą mu się do gardła - bez walki się nie poddadzą. Chyba do wielu jeszcze nie dotarło do czego to wszystko zmierza i będą musieli sięgnąć dna, by przejrzeć na oczy, bo na razie przecież "wszystko jest w porządku" - jest telewizja, jakaś papka, jakieś zajęcie, więc o co chodzi? No i ten kryzys cudownym sposobem zażegnany - pieniądze spadły z nieba, no normalnie pojawiły się znikąd i nie trzeba będzie ich oddawać (z procentem oczywiście). Że też ludzie nie zastanawiają się nad takimi rzeczami. A... bym zapomniał - przecież receptą na wszystko jest ożywienie gospodarcze, czyli trzeba coraz więcej konsumować, bo inaczej będzie kryzys. Oj teraz to trzeba będzie naprawdę dużo konsumować, by to odkręcić, by zyski ze sprzedaży przerosły koszty kredytu i to z dużą nawiązką. Przecież ten system jest idiotyczny i w dodatku pasożytniczy w stosunku do Ziemi. Żryjcie coraz więcej, szybko kupujcie nowe telewizory 3D itp. itd., bo inaczej będzie źle z gospodarką światową, oczywiście jak będziecie coraz więcej kupować, zużywać, wyrzucać, kupować, to będzie dobrze - to jedyny sposób (ciągle ten sam) na przyszłość. Tylko, że ludzi coraz więcej, globalne zadłużenie narasta i trzeba coraz więcej i szybciej konsumować, produkować, kupować. Ludzie, czy to jest poważne podejście?? Czy to jest sens tej cywilizacji?? To jest jakiś absurd, paranoja!!! No żesz genialny system ekonomiczny - jakiś geniusz to wymyślił... pozostaje pusty śmiech.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 74
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.