| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Opętanie - co z tym zrobić. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35 |
|
Pod pojęciem „opętanie” najczęściej rozumiany jest wpływ dusz osób zmarłych. Poradzenie sobie przez egzorcystę w takiej sytuacji nie stanowi większego problemu i opiera się na odprowadzeniu duszyczki.
Trudniejsze są przypadki kiedy źródłem negatywnego wpływu jest osoba trzecia chcącą dla własnych korzyści zapanować w mniejszy lub większy sposób nad innym człowiekiem.
Samo odcięcie opętującego do zainfekowanego jest prostą technicznie sprawą. Natomiast nawiązanie „współpracy” z opętanym jest trudne do przeprowadzenia, ponieważ o to żeby ktoś nie uwierzył w zaistnienie negatywnego wpływu dba ta istota która jest sednem problemu. Dokonuje tego za pomocą połączeń telepatycznych, wmawiając zainfekowanemu że wszystko jest w porządku i problem nie istnieje. Ktoś kto chce mu naświetlić jak rzeczywiście sytuacja wygląda jest przedstawiany jako wróg i nieprzyjaciel, którego należy odsunąć i zwalczyć wszelkimi możliwymi środkami. Wpływ ten jest wpływem na podświadomość zainfekowanego wiec jest przez niego w większości przypadków niedostrzeżony i uznany za własne myśli. Takie działanie stanowi dość znaczny problem ponieważ nawet po odcięciu sam zainfekowany pozwala na ponowne połączenie z agresorem nie uznając go za coś niepożądanego. Samo odcięcie też powinno być za przyzwoleniem zainfekowanego.
Z tego jak łatwo się domyśleć wynika, że bardzo ważnym i kluczowym wręcz elementem jest współpraca z samym zainteresowanym. Dobrze jest kiedy wie on o sposobie działania i „taktyce” opętującego i uda my się nabrać choćby cienia podejrzenia że to może go dotyczyć.
A o tym zbyt wiele się nie pisze.
Są co prawda książki na ten temat ale często w powodzi słów trudno znaleźć jakąś sensowną radę.
Myślę że więcej się można dowiedzie w formie rozmowy, bo jest możliwość stawiania pytań.
Spotkałem się z przypadkami w których wpływ osoby opętującej jest na tyle silny że jej ofiara twierdzi że nikt i nic nie jest w stanie jej pomóc i odrzuca każdą pomoc.
Niestety spotykam się z wielu podobnymi przypadkami.
|
|
|
Do wszystkich zainteresowanych.
Aby się całkowicie oczyścić należy samemu też włożyć swój wkład pracy np medytacja 2 serc ,dekret fioletowego płomienia , i inne.
Współpraca z Opiekunem,różne mantry, praca z czakrami.
Prośby do Opiekuna o pomoc i wsparcie.
Oni w tunelach oczyszczają na początek najbardziej blokujące problemy aby właśnie ułatwić dalszą pracę nad sobą.
Dostałem te informacje gdy Wam odpisywałem na posty.
Wytłumaczyli mi że każdy powinien też sam nad sobą pracować aby się uczyć bo po to jest na ziemi.
|
|
|
Kris-jesteś genialny:) 2 egzorcystów nade mną właśnie pracuje, ale kim jest trzeci mag-czy on mi szkodzi, a może to mój przyjaciel M? Jak mam przywoływac moją duchową rodzinę? Dziś znowu fatalnie się czuję....Dzięki Ci:*
|
|
|
|||
|
Masz się uczyć kochać :)
To tak w wielkim skrócie :)
Jezus dobrze gadał, ale nie mówię o tym, co Kościół namotał :)
Naprawdę nie wiesz, o co chodzi, czy tylko prowokujesz jak zwykle? :)
Mam dużo fajnych książeczek na te tematy :)
http://www.wienmar.republika.pl/drogowskazy.htm :)
"Tu krótka nauka, a zabawy kupa..."
Krótka, ale trudna i dlatego taka wartościowa.
TAM tak "dobrze" nie ma - nie ma takich możliwości konfrontacji z "upadkiem", więc się wcielamy, by zdobywać doświadczenia i wyciągać dobre wnioski, bo jak nie, to "powtarzamy klasę".
Ty to wszystko wiesz Smoku - musisz tylko się wyciszyć, by dotrzeć do odpowiedzi.
Wyłącz filtry, uczucia... choć nie - możesz zostawić radość, przejmującą wszystko, rozkoszną aż nie do wytrzymania radość ISTNIENIA! :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Gdy byliśmy jeszcze wolni od koła inkarnacji widzieliśmy jakie możliwości sobie wypracowali-nauczyli się ci którzy tę naukę na Ziemi ukończyli.
Ziemia jest jedną z bardzo ciężkich , nisko wibracyjnych planet.
To tak jak ekstremalny obóz przetrwania, kto go ukończy potrafi przetrwać w bardzo ciężkich warunkach i te zdolności zachęciły nas między innymi do zejścia w materię.
Takie dusze po zakończeniu wcieleń na Ziemi są w stanie sprostać wielu zadaniom których by nie rozwiązały bez ukończenia obozu treningowego na Ziemi, właśnie przez to są poważane i cenione bo jeśli się już czegoś podejmą to potrafią to ukończyć.
Są
|
|
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Wrona nie pamiętam czy publikowałem a jeśli, to na pewno nie tymi słowami.
Pisałem to od tak na luzie jak mi przychodziły myśli.
Wendol nie wiem czy to misja ale pisałem już że wiele się dzieje na temat poprawy energetyki Ziemi i że bierze w tym udział wiele osób.
Zresztą trudno spamiętać gdzie się co pisało.
|
|
|
|||||||||||||
|
|||||
|
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Tak rozpropagowaliscie poszukiwanie tego maga, ze zaczeli go szukac nawet u mnie. Teraz maja nawet brac kontrolerow HAARP-a na maszyny prawdy. Kim jest ten mag ?
|
|
|
Ten mag jest zagubionym chłopcem, który zachłysnął się mocą. Niewiele znaczy, ale może i tak sporo bez żadnego sprzętowego wspomagania.
Inni chłopcy za to bawią się swoją zabawką i się o nią boją.
Takich magów (i o wiele silniejszych) jest wielu.
|
|
|
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 35 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |