Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czekamy
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 65

Jezeli chodzi o mnie, to zawsze bede twierdzila, ze nie ma nic gorszego jak czekanie. Czekac na przybycie obcej cywilizacji do nas i sciagniecie od niej wyzszej techniki materialnej i duchowej jest najgorsza glupota, jaka mogla opetac miernego czlowieka. Nie doceniamy potencjalu Ziemian, ktorzy tak fantastycznie zaczeli sie rozwijac do konca lat siedemdziesiatych. Wojny w Europie wyniszczyly mase cennych ludzi. Obnizenie poziomu edukacji w Europie w latach siedemdziesiatych i ciagly jej spadek do dzisiaj powoduje zastoj w nauce i w wynalazkach. Zaczelismy zaspakajac sie wynikami badan "nad mrowkami". Tyle sa dzisiaj warte badania. Juz kiedys tak bylo w USA, ze zamknieto Urzad Patentowy, bo uznano, ze wynalazkow jest dosyc. Takie samo wrazenie mozna odniesc dzisiaj. Wynalezli bron mikrofalowa, elektromagnetyczna i geofizyczna. Udoskonalili ja. Teraz moga jej uzywac niezauwazeni jak bogowie myslac, ze zlapali Pana Boga za nogi. W praktyce dochodzi do tego, ze w sekrecie zabija sie przekroj spoleczenstwa w kazdym kraju, a juz istniejacej technologii nie ma kto naprawic. Brak fachowcow zaczyna Ziemi powaznie doskwierac. W USA tylko 4% studentow studiuje kierunki techniczne, ktorych poziom zostal bardzo obnizony z uwagi na Azjatow, Hindosow i murzynow. W Europie jest jeszcze gorzej po ostatniej reformie szkolnictwa wyzszego, z ktorego pozbyto sie prawie calkowicie wykwalifikowanej kadry. Ten bubek, ktory rzadzi swiatem, nie zdaje sobie sprawy z tego, ze dobrobyt redukuje populacje i ze tylko wzrastajaca pokoleniowo edukacja moze czlowieka przeniesc na inne planety. Podroze ksztalca !!! Zawsze popelnia sie ten sam blad na Ziemi. Wladcy ukrywaja najnowsze technologie przed spoleczenstwem. Zapominaja, ze w spoleczenstwie tkwi olbrzymi potencjal, ktory kazda technologie moze zawsze rozwijac. Bywaja ludzie, ktorym potrzebna jest tylko znajomosc obecnego pulapu. Malo ludzi to niestety rozumie dlatego zawsze nastepuje regres, stagnacja, znudzenie i zaprzepaszczenie. Po kazdym uniesieniu Ziemianie zaczynaja wszystko od nowa i dlatego do tej pory tylko gdybamy nad wieloma sprawami. Jawnosc wszelkiego zycia na Ziemi jest kluczem do niespotykanych osiagniec. Dopoki nie zmadrzejemy, to bedziemy siedziec na przyzbie i czekac.

wendol:
Smok Cię tylko prowokuje
no prowokuje bo wydaje mi się, że emocja coś wie a ja bardzo lubie wiedzieć i chciałem się czegoś dowiedzieć z rzeczy dla mnie wartościowych. A nie to pier****nie o tym kto kogo puka i czy to jest miłość. POMOCY! POMOCY! rzucił mnie dla dupiastej i cycatej blondyny, czy on mnie jeszcze kocha? Czy kiedykolwiek będziemy razem. Czy będziemy mieli dzieci? Czy będziemy mieli psa? czy będziemy jadać na śniadanie chrupki owsiane czy jęczmienne? czy będę miała krostę na dupie za 5 lat? Kogo to obchodzi do h**a wacława!!! ale:
emocja:
Wyjasniac niczego Ci nie bede
i
emocja:
niczego nauczac Cie nie mam zamiaru
no trudno się mówi. umrę więc głupi. ale zawsze warto zapytać PS. widzę, że zanim tu popisałem to mam odpowiedź. już zabieram się za czytanie.

Smoku,glupi to Ty nie jestes ,a ja o tym uswiadamiac cie nie musze....wlasnie czytam fajna ciekawostke ,moze cos do niektorych dotrze ,powoli;) Niezupełnie. Pytałeś o Hitlera, a Doświadczenie Hitlera mogło zaistnieć wyłącznie wskutek zbiorowej świadomości. Wielu próbuje udowodnić, że Hitler manipulował grupą - w tym przypadku, swymi rodakami - za sprawą niesłychanej zręczności i mistrzowskiej retoryki. Jest to wygodny sposób na zrzucenie całej winy na Hitlera, co bardzo ludziom odpowiada. Niemniej Hitler niczego by nie dokonał bez poparcia milionów ludzi, ich zaangażowania i uległości. Społeczność, która zwała się Niemcami, musi wziąć na siebie ogromne brzemię odpowiedzialności za Holocaust. Podobnie jak, choć w mniejszym stopniu, większa zbiorowość zwana Ludzkością, choćby przez to, że przyglądała się biernie tragedii dziejącej się w Niemczech, aż osiągnęła ona takie rozmiary, że nawet najbardziej nieczuli izolacjoniści nie mogli dłużej zachować obojętności. Jak widzisz, to zbiorowa świadomość stworzyła podatny grunt dla rozwoju nazizmu. Hitler tylko wykorzystał sposobność. Trzeba zrozumieć płynącą z tego naukę. Zbiorowa świadomość głosząca własną odrębność i wyższość prowadzi do powszechnego zaniku współczucia, a to z kolei do zaniku sumienia.

I powiadam Wam ,bojmy sie swoich mysli:)))))) Albo zacznijmy je kontrolowac az wejdzie nam w nawyk:P

ten cały tekst można streścić w słowach:
emocja:
Świadomość wywołuje doświadczenie.
tylko po co?
emocja:
Ty próbujesz wznieść swa świadomość na wyższy poziom.
co to są te poziomy? Poco one są? Dobrze jest być na wyższym czy złe jest być na niższym?
wendol:
Smoku - masz to wszystko "w sobie" :) Trzeba tylko otworzyć się na "głos wewnętrzny" :)
tak, tak, muszę mieć w sobie bo nieczego poza mną nie ma. A jak mam dwa głosiki? I ten po prawej mi mówi nie no co ty za młoda! nie nie teraz co ludzie pomyślą. To grzech! Będziesz się smażył w piekle! tak tak oczywiście byłem tam więc wiem. po pamiętasz moje słowa! Pomyśl, że matka boska na cię patrzy teraz i co sobie myśli? Biedne dziecko! A a a no i na tacę trzeba będzie dać dużo więcej za czyn taki! Oj dużo więcej! a ten po lewej: taaaa no w końcu jakieś mięsko! o cho cho jaka dupa! wiesz one to bardzo lubią jak je się łapie za dupę? no tak, tak bywam czasem wśród tych aniołków wiesz jakie one są nie wyżyte? Człowieku. I aż mnie taka refleksja naszła, co mi się nie zdarza, że jak za życia mają nie używane ku**** to potem w tym raju dla tego chodzą takie smutasy. no i jeszcze klapsy ta, bo wiesz one kochają macho. taki co wykorzysta i porzuci... Pewnie że tak, tylko mają wolną chwilę to marzą o takim. Ta raz się żyje trzeba trochę przyjemności z życie mieć. nie? to którego mam się słuchać? bo już sam nie wiem.

emocja:
Smoku,glupi...
emocja:
Pytałeś o Hitlera...
no zaraz zaraz proszę nie wykręcać kota ogonem. nie pytałem się o żadnego Hitlera tylko o ew. rozwój świadomości. :)

occhchch jak ja kocham trolować!!!

Smok:
bardzo lubią jak je się łapie za dupę
oj smoku w złym towarzystwie sie obracasz skoro lubią być łapane za pupy:P i widzisz mozna dwa glosiki połączyć. może i dziecko ale moze i ta pisana i nie koniecznie trza traktować jak mięso tylko jak człowieka. można isc na całośc ale nie tylko po to żeby zadup***.

Smok:
tylko po co?
po co? Po to by sobie przypominac:;)By isc do przodu,doswiadczac i sie rozwijac...
Smok:
co to są te poziomy? Poco one są? Dobrze jest być na wyższym czy złe jest być na niższym?
Na tym na ktorym czujesz sie spelniony;):P
Smok:
A jak mam dwa głosiki? I ten po prawej mi mówi nie no co ty za młoda! nie nie teraz co ludzie pomyślą. To grzech! Będziesz się smażył w piekle! tak tak oczywiście byłem tam więc wiem. po pamiętasz moje słowa! Pomyśl, że matka boska na cię patrzy teraz i co sobie myśli? Biedne dziecko! A a a no i na tacę trzeba będzie dać dużo więcej za czyn taki! Oj dużo więcej!
Nie ma grzechu,piekla ,matka boska--dostaje wrecz gesiej skorki czytajac te slowa:))))Pieklem mozna nazwac zycie na ziemi,dopoki nie wyzbedziemy sie lekow i tego co nam wpajano przez lata.Dopoki nie uwolnimy sie od tej przeszlosci i obciazen,mozemy sie zywcem pogrzebac ,tu i teraz.Jak teraz z czasm pomysle,jakie klamstwa nam wmawia sie przez caly okres dorastania ,to nie wiem czy mam miec zal do calego swiata ,czy do samej siebie ze wierzylam w to wszystko.Ale to wszysto ma swoj cel...
Smok:
a ten po lewej: taaaa no w końcu jakieś mięsko! o cho cho jaka dupa! wiesz one to bardzo lubią jak je się łapie za dupę? no tak, tak bywam czasem wśród tych aniołków wiesz jakie one są nie wyżyte? Człowieku. I aż mnie taka refleksja naszła, co mi się nie zdarza, że jak za życia mają nie używane ku**** to potem w tym raju dla tego chodzą takie smutasy. no i jeszcze klapsy ta, bo wiesz one kochają macho. taki co wykorzysta i porzuci... Pewnie że tak, tylko mają wolną chwilę to marzą o takim. Ta raz się żyje trzeba trochę przyjemności z życie mieć. nie?
I tutaj kolejny przyklad ,poziom na ktorym sie zatrzymujemy lub idziemy dalej.Wszystko zalezy od nas czego oczekujemy jak tworzymy swoja przyszlosc.Ale nieraz i ten poziom trzeba przejsc ,by znowu czegos doswiadczyc,bo nic nie dzieje sie bez powodu.To wszystko pozwala nam dostrzec ,zatrzymac sie i zastanowic sie ,czy wlasnie w tym celu tutaj teraz jestem ,by wlasnie na tym poziomie milalo sie wszytsko zakonczyc.Skoro dochodzimy do wniosku ze tak ,do dobrze ,nasz wybor i koniec rozwoju w tym wcieleniu;) Smoku ,ja tam sie teraz zastanawiam gdzie wyskoczy mi kolejny pryszcz ,wiec juz mnie nie testuj:P:)

Smok:
Smoku,glupi...
Podnies swoja samoocene:P

nie wiem jak to jest sobie przypominać jestem otwarta na nowości, ale mi chyba nie dane w tym wcieleniu sobie przypominać to wszystko jest dla mnie chyba za trudne.wiem o co biega mniej więcej. medytacja u mnie nie wchodzi w rachube po 1 moje myśli są zbyt nachalne, a jak już uda mi sie nad nimi zapanować sto mi sie smutno robi, albo przed oczami staje mi taki nie ładne cos. oobe już nie wspomne nie dla mnie ta zabawa bo ciary mnie przechodzą na samą myśl, jak tylko mam paraliż przysenny czy jakos tak to pragne tylko żeby sie skończył. ld nie wychodzi mi pomimo ćwiczeń. i to nie tak że ja sie nastawiam na nie może jakoś podświadomie choć do świata podchodze zdecydowanie na tak. jestem optymistką i nawet jak sie robi źle to i tak patrze do przodu z uśmiechem.pozostaje mi więc czytać co robire ale sobie dawkuje:) więc u mnie kiepsko z tym odzyskiwaniem świadomości. choć i tak jestem w lepszej pozycji niż inni wiem po co jestem na świecie i co chce robić więc to już jest dobrze:)

motylek:
nie wiem jak to jest sobie przypominać jestem otwarta na nowości, ale mi chyba nie dane w tym wcieleniu sobie przypominać to wszystko jest dla mnie chyba za trudne.wiem o co biega mniej więcej. medytacja u mnie nie wchodzi w rachube po 1 moje myśli są zbyt nachalne, a jak już uda mi sie nad nimi zapanować sto mi sie smutno robi, albo przed oczami staje mi taki nie ładne cos. oobe już nie wspomne nie dla mnie ta zabawa bo ciary mnie przechodzą na samą myśl, jak tylko mam paraliż przysenny czy jakos tak to pragne tylko żeby sie skończył. ld nie wychodzi mi pomimo ćwiczeń. i to nie tak że ja sie nastawiam na nie może jakoś podświadomie choć do świata podchodze zdecydowanie na tak. jestem optymistką i nawet jak sie robi źle to i tak patrze do przodu z uśmiechem.pozostaje mi więc czytać co robire ale sobie dawkuje:) więc u mnie kiepsko z tym odzyskiwaniem świadomości. choć i tak jestem w lepszej pozycji niż inni wiem po co jestem na świecie i co chce robić więc to już jest dobrze:)
Sam fakt ze zdajesz sobie sprawe ze swoich ograniczen ,to juz duzy postep.Medytacji mozna sie nauczyc,praktyka czyni mistrza.Tylko trzeba sie zastanowic po co ona mi jest potrzebna,do czego ma sluzyc.Myslec a myslec to zasadnicza roznica.Musimy skupic sie na tym co (tu i teraz) a nie na tym co bylo ,czy bedzie.Pozytywne myslenie moze dac efekt,gdy: Obierzsz sobie cel,cel na ktorym skupisz swoja uwage,emocje,cel ktorego nie zmieniasz co 10 minut.Trzeba jeszcze wiedziec ,ze gdy bedziesz ciagle mowic (chce) to nie osiagniesz nic i mozesz sie modlic i blagac (Boze ja to chce ,prosze daj mi to ,bo ja wlasnie to chce ) A dostaniesz go....no):)))I potem ludzie biadola (jaki ten Bog nielaskawy,czy tez aniol Stroz,czy tez opiekun duchowy zwal jak zwal,ja tak prosilam plakalam i nic).Podstawa to (JA MAM lub JA JESTEM) i nie wazne czy masz,czy jestes,ale bedziez i dostaniesz.Bo nie prosby sa wazne ,ale na ile potrafisz pracowac cudnym narzedziem w ktore jestes wyposazona (energia):)Kto wnikliwszy wysili sie poczytac co mam na mysli:P

emocja:
po co? Po to by sobie przypominac:;)By isc do przodu,doswiadczac i sie rozwijac...
to po co było zapominać? zapominam-przypominam i powstaje z tego nowa wartość? Coś jak odejmuje 3 od 10 a potem dodaje +1 +1 +1 i wychodzi więcej niż przed tym? a

Smok:
to po co było zapominać? zapominam-przypominam i powstaje z tego nowa wartość? Coś jak odejmuje 3 od 10 a potem dodaje +1 +1 +1 i wychodzi więcej niż przed tym?
Smoczku,czy moglbys pocalowac mnie w nos?:P;)

Tu nie chodzi raczej o przypominanie sobie, tylko o wydobywanie z siebie informacji dostępnej. Przypomnieć coś sobie owszem można, ale to tylko pewien ułamek całości, a doświadczanie polega bardziej na eksploracji informacji jeszcze nie poznanych przy użyciu różnych bodźców. Wszystko już jest gdzieś zaprogramowane i udostępnione na serwerze a naszym zadaniem jest dotarcie do tego... czasem coś trzeba odświeżyć jeśli się zapomniało, a nie że już wszystko wiemy od początku. Jeśli ktoś zostaje od wiedzy oddzielony i wymazano mu pamięć, to ciężko nazwać proces powrotu do wiedzy przypominaniem sobie, tylko trzeba go nazwać nauką. Przypominanie jakoś mi w tym miejscu nie pasuje, zbyt ogólnie powiedziane.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

emocja:
Smoczku,czy moglbys pocalowac mnie w nos?:P;)
mógłbym. PS. a ładny masz?

Smok:
PS. a ładny masz?
Nie mnie to oceniac:P

Raptor ja mam inna teorie na ten temat,ale dobrze wlasnie ze kazdy ma swoje wyrobione zdanie:)

emocjo widzę, że już ci się znudziła ta zabawa więc tylko dodam jeszcze na koniec: to wszystko co piszesz wyżej jest piękne i prawdziwe...la la la. Ale. Pływasz po temacie jak olej po wodzie. wiem, że nie chcesz mnie uczyć. Trudno. Ale czy zdajesz sobie sprawę o co pytam? Pytam o to co jest pod tym ''olejem'' co jest na dnie co jest pod dnem co jest pod drugim dnem? Co jest poza garnkiem z wodą? jestem ciekawy czy wiesz o co pytam i czy może znasz na to odpowiedź. pozdrawiam serdecznie emocja i oczywiście całuje w nosek.

Smok:
to wszystko co piszesz wyżej jest piękne i prawdziwe...la la la. Ale. Pływasz po temacie jak olej po wodzie. wiem, że nie chcesz mnie uczyć. Trudno. Ale czy zdajesz sobie sprawę o co pytam? Pytam o to co jest pod tym ''olejem'' co jest na dnie co jest pod dnem co jest pod drugim dnem? Co jest poza garnkiem z wodą? jestem ciekawy czy wiesz o co pytam i czy może znasz na to odpowiedź.
Drogi Smoku,byc moze jeszcze nie wiem,ale i byc moze jestem na dobrej drodze zeby sie dowiedziec.Zawsze lepsze to niz dreptanie w miejscu:) muaaa,rozkoszny calusek;)

Smok:
Co jest poza garnkiem z wodą?
Garnek z woda nie istnieje Neo :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 65
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.