| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czekamy | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 65 |
|
Jezeli chodzi o mnie, to zawsze bede twierdzila, ze nie ma nic gorszego jak czekanie. Czekac na przybycie obcej cywilizacji do nas i sciagniecie od niej wyzszej techniki materialnej i duchowej jest najgorsza glupota, jaka mogla opetac miernego czlowieka. Nie doceniamy potencjalu Ziemian, ktorzy tak fantastycznie zaczeli sie rozwijac do konca lat siedemdziesiatych. Wojny w Europie wyniszczyly mase cennych ludzi. Obnizenie poziomu edukacji w Europie w latach siedemdziesiatych i ciagly jej spadek do dzisiaj powoduje zastoj w nauce i w wynalazkach. Zaczelismy zaspakajac sie wynikami badan "nad mrowkami". Tyle sa dzisiaj warte badania. Juz kiedys tak bylo w USA, ze zamknieto Urzad Patentowy, bo uznano, ze wynalazkow jest dosyc. Takie samo wrazenie mozna odniesc dzisiaj. Wynalezli bron mikrofalowa, elektromagnetyczna i geofizyczna. Udoskonalili ja. Teraz moga jej uzywac niezauwazeni jak bogowie myslac, ze zlapali Pana Boga za nogi. W praktyce dochodzi do tego, ze w sekrecie zabija sie przekroj spoleczenstwa w kazdym kraju, a juz istniejacej technologii nie ma kto naprawic. Brak fachowcow zaczyna Ziemi powaznie doskwierac. W USA tylko 4% studentow studiuje kierunki techniczne, ktorych poziom zostal bardzo obnizony z uwagi na Azjatow, Hindosow i murzynow. W Europie jest jeszcze gorzej po ostatniej reformie szkolnictwa wyzszego, z ktorego pozbyto sie prawie calkowicie wykwalifikowanej kadry.
Ten bubek, ktory rzadzi swiatem, nie zdaje sobie sprawy z tego, ze dobrobyt redukuje populacje i ze tylko wzrastajaca pokoleniowo edukacja moze czlowieka przeniesc na inne planety. Podroze ksztalca !!!
Zawsze popelnia sie ten sam blad na Ziemi. Wladcy ukrywaja najnowsze technologie przed spoleczenstwem. Zapominaja, ze w spoleczenstwie tkwi olbrzymi potencjal, ktory kazda technologie moze zawsze rozwijac. Bywaja ludzie, ktorym potrzebna jest tylko znajomosc obecnego pulapu. Malo ludzi to niestety rozumie dlatego zawsze nastepuje regres, stagnacja, znudzenie i zaprzepaszczenie. Po kazdym uniesieniu Ziemianie zaczynaja wszystko od nowa i dlatego do tej pory tylko gdybamy nad wieloma sprawami. Jawnosc wszelkiego zycia na Ziemi jest kluczem do niespotykanych osiagniec. Dopoki nie zmadrzejemy, to bedziemy siedziec na przyzbie i czekac.
|
|
|
|||||||
|
Smoku,glupi to Ty nie jestes ,a ja o tym uswiadamiac cie nie musze....wlasnie czytam fajna ciekawostke ,moze cos do niektorych dotrze ,powoli;)
Niezupełnie. Pytałeś o Hitlera, a Doświadczenie Hitlera mogło zaistnieć wyłącznie wskutek zbiorowej świadomości. Wielu próbuje udowodnić, że Hitler manipulował grupą - w tym przypadku, swymi rodakami - za sprawą niesłychanej zręczności i mistrzowskiej retoryki. Jest to wygodny sposób na zrzucenie całej winy na Hitlera, co bardzo ludziom odpowiada.
Niemniej Hitler niczego by nie dokonał bez poparcia milionów ludzi, ich zaangażowania i uległości. Społeczność, która zwała się Niemcami, musi wziąć na siebie ogromne brzemię odpowiedzialności za Holocaust. Podobnie jak, choć w mniejszym stopniu, większa zbiorowość zwana Ludzkością, choćby przez to, że przyglądała się biernie tragedii dziejącej się w Niemczech, aż osiągnęła ona takie rozmiary, że nawet najbardziej nieczuli izolacjoniści nie mogli dłużej zachować obojętności.
Jak widzisz, to zbiorowa świadomość stworzyła podatny grunt dla rozwoju nazizmu. Hitler tylko wykorzystał sposobność.
Trzeba zrozumieć płynącą z tego naukę. Zbiorowa świadomość głosząca własną odrębność i wyższość prowadzi do powszechnego zaniku współczucia, a to z kolei do zaniku sumienia.
|
|
|
I powiadam Wam ,bojmy sie swoich mysli:)))))) Albo zacznijmy je kontrolowac az wejdzie nam w nawyk:P
|
|
|
ten cały tekst można streścić w słowach:
|
|||||||
|
|||||
|
|||
|
|||||||||
|
nie wiem jak to jest sobie przypominać jestem otwarta na nowości, ale mi chyba nie dane w tym wcieleniu sobie przypominać to wszystko jest dla mnie chyba za trudne.wiem o co biega mniej więcej. medytacja u mnie nie wchodzi w rachube po 1 moje myśli są zbyt nachalne, a jak już uda mi sie nad nimi zapanować sto mi sie smutno robi, albo przed oczami staje mi taki nie ładne cos. oobe już nie wspomne nie dla mnie ta zabawa bo ciary mnie przechodzą na samą myśl, jak tylko mam paraliż przysenny czy jakos tak to pragne tylko żeby sie skończył. ld nie wychodzi mi pomimo ćwiczeń. i to nie tak że ja sie nastawiam na nie może jakoś podświadomie choć do świata podchodze zdecydowanie na tak. jestem optymistką i nawet jak sie robi źle to i tak patrze do przodu z uśmiechem.pozostaje mi więc czytać co robire ale sobie dawkuje:) więc u mnie kiepsko z tym odzyskiwaniem świadomości.
choć i tak jestem w lepszej pozycji niż inni wiem po co jestem na świecie i co chce robić więc to już jest dobrze:)
|
|
|
|||
|
|||
|
|||
|
Tu nie chodzi raczej o przypominanie sobie, tylko o wydobywanie z siebie informacji dostępnej. Przypomnieć coś sobie owszem można, ale to tylko pewien ułamek całości, a doświadczanie polega bardziej na eksploracji informacji jeszcze nie poznanych przy użyciu różnych bodźców. Wszystko już jest gdzieś zaprogramowane i udostępnione na serwerze a naszym zadaniem jest dotarcie do tego... czasem coś trzeba odświeżyć jeśli się zapomniało, a nie że już wszystko wiemy od początku. Jeśli ktoś zostaje od wiedzy oddzielony i wymazano mu pamięć, to ciężko nazwać proces powrotu do wiedzy przypominaniem sobie, tylko trzeba go nazwać nauką. Przypominanie jakoś mi w tym miejscu nie pasuje, zbyt ogólnie powiedziane.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
|||
|
Raptor ja mam inna teorie na ten temat,ale dobrze wlasnie ze kazdy ma swoje wyrobione zdanie:)
|
|
|
emocjo widzę, że już ci się znudziła ta zabawa więc tylko dodam jeszcze na koniec:
to wszystko co piszesz wyżej jest piękne i prawdziwe...la la la. Ale. Pływasz po temacie jak olej po wodzie. wiem, że nie chcesz mnie uczyć. Trudno. Ale czy zdajesz sobie sprawę o co pytam? Pytam o to co jest pod tym ''olejem'' co jest na dnie co jest pod dnem co jest pod drugim dnem? Co jest poza garnkiem z wodą? jestem ciekawy czy wiesz o co pytam i czy może znasz na to odpowiedź.
pozdrawiam serdecznie emocja i oczywiście całuje w nosek.
|
|
|
|||
|
|||
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 65 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |