| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| tarot | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 127 |
|
mam pytanie do Ciebie jak ulozy sie moje zycie mam 28 lat a zawalil mi sie caly moj swiat zginela mi najblisza osoba w moim zycie potem zostawil mnie maz dla innej od 5 miesiecy jestem sama z synkiem i spotykaja mnie tylko przykre sytulacje cz mozesz mi powiedziec co czeka mnie w nie dalekiej przyszlosci
|
|
|
|||
|
wiecie co najgorsze w tym wszystkim jest bol dziecka i to co przezywa jego pytania na ktore ja nie znam odpowiedzi
|
|
|
To faktycznie ciężko... on powinien z dzieckiem porozmawiać, nie powinien tego tematu zwalać na ciebie... Najlepiej gdybyś z nim o tym porozmawiała... rozstawać się trzeba tez umieć...
|
|
|
Musisz, szczególnie teraz, otoczyć dzieciaczka wielką miłością, tak żeby nie czuł się winny temu co się stało. Bardzo często dzieci obwiniają siebie, za to że rodzice się rozstali... Dużo z nim rozmawiaj, organizuj mu czas (wspólny czas). To bardzo trudny okres, dla niego również.
|
|
Szaleństwo staje się jedynym sposobem na zmierzenie się ze światem. |
|
jeśłi nie znasz nie odpowiadaj....nie zniechęcać do taty..spróbuj to racjonalnie przedstawić. bardzo ważna jest postawa taty dziecka. powińście uśiąść we 3 i porozmawiać pomóc poukładać dziecku swój świat od nowa.
a ty odłuż na bok swoj gniew,żal..
wypłacz sie..i szybko stań na nogi..napewno dasz rade!!!!poszukaj jakiś pozytywów..
|
|
|
najgorsze dla mnie nie jest rozwud dwa miesiace przed tym jak zostawil mnie maz zginol czlowiek ktory byl dla mnie wszystkim i to prawda ze zyje wspomnieniami
|
|
|
No dziewczyny dobrze piszą... nie ma co się załamywać, masz dziecko i zadbaj o to by dalej mogło być dzieckiem...
|
|
|
|||
|
Wszystko w swoim czasie!! Twój mąż odczuwa coś, co można nazwać wyrzutami sumienia. Odszedł od ciebie w przekonaniu, że będzie szczęśliwy, jednak coś go gryzie, coś nie daje mu spokoju. On też ma wspomnienia. Być może właśnie w tej chwili wspomina chwile spędzone razem z tobą. Być może gdyby miał możliwość cofnięcia czasu i naprawienia wszystkiego, zrobiłby to. Owszem popełnił wiele błędów, jak każdy z nas, ale nie łatwo jest się mu do tego przyznać i być może nigdy tego nie zrobi. Nie ulega jednak wątpliwości, że twój mąż postąpił źle. To on jest winowajcą. Widzę dla ciebie taką alternatywę- albo dalej będziesz bezczynnie rozpaczać nad swoim losem, co może mieć tragiczne konsekwencje, albo weźmiesz się w garść i zaczniesz działać, a następnie ułożysz jakoś swoje życie. Wybór należy do ciebie.
|
|
|
Wiem, co czujesz... czas zaleczy, pustka zostanie.
Basiu, musisz pozbierać się. Masz dzieciaka. On jest najważniejszy.
|
|
Szaleństwo staje się jedynym sposobem na zmierzenie się ze światem. |
|
problem w tym ze moj maz ma co drugi tydzien syna na wohen ende pierwszy raz jak go zabral zapoznal Max z ta kobieta strasznie to moj syn przezyl prosilam meza zeby spedzal czas tylko z Max bo on nie chce widziec tej kobiety jak zabral go ostatnio to ta kobieta spala u niego on ma tylko jeden pokuj Max wszystko widzial od tej pory jak widzi tate to odrazu wymiotuje wogule nie chce z nim rozmawiac caly sie trzesie.
|
|
|
niestety nieszczęścia lubia sie kumulować..jakoś tak głupio wymyłsił ktoś:/..a wytrzymałość ludzka jest bardzooooooo pojemna, a zwłaszcza matek..wspomnienia zostaw na potem chyba, że to są wspomnienia które dają ci siłe...to czerp z nich pełnymi garściami
|
|
|
w takim przypadku jest juz potrzemny psycholog dziecięcy, przemyśl czy nie powinnaś iść z nim..
|
|
|
macie racie czlowiek jest jak kon obojetnie jak boli wstaje i idzie dalejja mam dobiero 28 lat a zycie dalo mi tak w kosc
|
|
|
to bardzo dobrze!!!!! rozmawiaj też jak najczęściej z synem, tłumacz mu,że to jego tata i nazawsze nim pozostanie..teraz musisz naprawde postępować bardzo ostrożnie..nie pokazuj swoich uczuć jakimi darzysz męża
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 127 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |