Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
zazdrosc
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 32

Zawsze sie zastanawialam jak sobie radzic z ludzmi ktorzy Ci zazdroszcza. Oczywiscie zaden Ci tego nie powie prosto w twarz tylko np. wywinie Ci jakis numerek perfidny zeby ci sie noga powinela, albo cie obgada bo przeciez trzeba cos sie wtracic w twoje zycie. Chcialabym wiedziec jak sobie radzic z zazdrosnikami i jak ich wyczuc ? a takze jak ich omijac w ale nadal zyc z nimi w pracy albo w szkole albo w inych miejscach. Moze ktos wie cos na ten temat?

WildCaRd Wydaje mi się że zemsta w Twoim przypadku nie miała by najmniejszego sensu osoba o której wspominasz była by w stanie wykorzystać Twoją zemstę na poparcie swoich argumentów i oszczerstw na Twój temat choćby nawet mówiąc np.,,zobacz nawet do tego był zdolny,więc co było wcześniej? ja go znam,, lub coś w tym stylu.Co do obrony swojego synka nie masz co się dziwić każda matka kocha swoje dzieci i je broni mimo iż czasami nie zauważa jaką robi dziecku w ten sposób krzywdę.

Pawełku, zemsta jest słodka, ale... Idź na spacer i wywietrz głowę. Potem dobrze się wyśpij, ochlej dobrym winkiem, wylecz kaca :-) Mszczenie się to taka dziecinada :-)

Szaleństwo staje się jedynym sposobem na zmierzenie się ze światem.

jest taki problem ,że to co ja wszystko zrobiłem dla pewnej osoby,chce zrobić ze mnie złego i wprowadzić na na moją drogę swego synka.Nie mogę do tego dopuścić...

"Kto boi się zrobić błąd, ten nigdy nie będzie tworzył historii."!!!

A jak nie ma innego sposobu jak tylko zemsta?

Enigmatycznie... Sposób zawsze jest :-)

Szaleństwo staje się jedynym sposobem na zmierzenie się ze światem.

WiLdCaRd:
jest taki problem ,że to co ja wszystko zrobiłem dla pewnej osoby,chce zrobić ze mnie złego i wprowadzić na na moją drogę swego synka.Nie mogę do tego dopuścić...
delikatnie zagmatwane

WiLdCaRd:
A jak nie ma innego sposobu jak tylko zemsta?
Czasami nie robiąc nic robisz więcej niż Ci się wydaje

ciężko mi wytłumaczyć...to wszystko...po prostu ktoś ze mną leci w kulki,a nie należę do osób które dają się...

ze mna tez ktos i to nie jeden leci w kulki, a w twarz sie smieje i mowi ze to ja mam urojenia :)

Pełno jest zazdrości na świecie, najlepiej jest unikać takich osób co Ci zazdroszczą, a może też być tak że udadzą że chcą pomóc, a za Twoimi plecami będą kombinować jak Cię u d u p _ _. Czegoś takiego nienawidze, niektórzy ludzie z zazdrości zrobią wszystko...

wlasnie taki przypadek mnie spotkalmoze nadal kombinuje zreszta jestem pewna. Wiem ze zazdrosci udaje przyjaciela a tak naprawde zrobi cos zeby mnie upokozyc i pokazac ze jestem do dupy... Dluga historia ale intuicja dziala.Najgozej jak sobie poradzic obralam taktyke bede taka sama miluska zeby sie nie domyslila ze wiem o co jej biega. Choc w gruncie rzeczy trzymam sie z dala.

To musisz się ciągle pilnować, albo poważnie z tą osobą porozmawiać w 4 oczy szczerze, może to byłoby rozwiązanie...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 32
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.