| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dziwne | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49 |
|
Zastanawiam się nad sobą,nad swoją osobą.Dziwi mnie to,że chociaż jestem naprawdę ładna,(dodam,że blondynką z niebieskimi oczami)to jeszcze ngdy nie miałam chłopaka,a tak w ogóle to bardzo ciężko nawiązuję jakiekolwiek kontakty z ludzmi.Czasami mam takie wrażenie,że ludzie mnie omijają,nie zauważają,jakbym była naprawdę niewidzialna i lgną do innych(czasami tych brzydszych osób).mnie zostawiają.Ale ja mam bardzo ciekawą osobowość,poczucie humoru,nie jestem wredna,mam miłe usposobienie,a ... i tak nikt mnie nie lubi,nie docenia.Może wydzielam jakieś inne promieniowanie niż oni?Mam bardzo małe grono przyjaciół.Ciężko mi się odnalezć w tym świecie.Nie potrafię znalezć wspólnego języka z ludzmi,nie rozumiem ich,nie potrafię ich zrozumieć.A oni nie umieją zrozumiec mnie.Chociaż wyglądam tak jak oni,czuję się wewnętrznie inna.Nie potrafię tego wytłumaczyć.
|
|
|
Ja nie wiem czy jestem mądry czy nie, raz ja mam rację, raz inni. Jak dyskusja na poziomie, to moge dyskutować, ale nigdy nie dyskutuje z głupcami, bo wtedy ja jestem jeszcze większym głupcem. Oczywiście jeśli mam argumenty do dyskusji i wiem że ja mam rację. A jak jej nie mam, to przyznaję ją innemu.
Zresztą dla mnie pojęcie mądrości jest pojęciem względnym. Cos tam, ileś tam czegoś tam wiem, ale jeszcze więcej nie wiem, i w tym problem :o) Ale to tylko wiedza, która z mądrością nie ma wiele wspólnego. Bycie mądrym nie oznacza dla mnie posiadanie dużej wiedzy. Wiedza to rzecz nabyta, każdy może ją posiąść. Nie sztuką jest wiedzieć jak podłączyć kabelki, jak naprawić silnik, nie sztuką jest wziąć książkę, przeczytac o historii i później udwać fifirachę bo on przeczytał i on wie a inni nie. Czy tam widzieć film, lub cokolwiek co daje wiedzę.
Dla mnie człowiek mądry to człowiek zdający sobie sprawę z własnego JA, czyli taki który wie co i ile jest wart, uczący się na własnych i cudzych błędach, potrafiący myśleć logicznie oraz obiektywnie, zbierający doświadczenia z życia i potrafiący to później wykorzystać, dający sobie radę w tym coraz trudniejszym życiu, jednym słowem człowiek świadomy życia i wszystkich niespodzianek jakie ono nam niesie. Ale przede wszystkim, człowiek mądry to człowiek świadomy trzech rzeczy:
1. Jesteśmy tylko ludźmi.
2. Jesteśmy tylko ludźmi.
3. Jesteśmy tylko ludźmi.
Za tym kryje się fakt, że daleko na do doskonałości, mało tego, zamiast do przodu to się cofamy w rozwoju, i tak naprawdę niewiele wiemy. Mało kto wie co się dzieje w tym zakręconym świecie pełnym wojen, prochów i erotyzmu, a które to znowu nakręcają ten cały świat. Gdyby ludzie pozbyli się skłonności ku tym trzem rzeczom, wtedy możnaby powiedzieć, że człowiek jest mądry. Mądrość jest konsenkwencją życia czyli wszystkich popełnionych błędów.Nie w książkach tkwi mądrośc lecz w życiu.
Ja śmigam do pracy na nockę, więc wybaczcie panie i panowie te moje wyposiny pisane w miarę szybko i przez zamglone oczy. Niedawno wstałem, nocki bardzo mnie męczą. I jak coś pokręciłem, to wytłumaczenie wyżej.
Pozdrawiam,
Adaś.
|
|
|
Przede wszystkim jestesmy istotami duchowymi ;0)
oczywiście ładnie to wszystko napisałeś.
mądrość to wiedza wykorzystywana w praktyce, czyli w życiu codziennym.
oczywiscie, że nie jest ważne kto ile ksiązek się naczytał, naoglądał filmów, ważne jest co potrafi z tego wynieść i wykorzystać w życiu.
dopóki będziemy myśleć że daleko nam do doskonałości, to faktycznie daleko nie zajedziemy w tym temacie. można tylko zadać pytanie:
czy chcemy być doskonali duchowo czy pod względem fizycznym?
czy jako ludzkość chcemy wyznawać jedną z podanych nizej filozofii:
a) służenie sobie, po angielsku STS.
b) służenie innym, po angielsku STO.
czy też robić coś zupełnie innego?
czy jesteśmy skazani na zagładę, czy wręcz przeciwnie, przebudzimy się i stworzymy na Ziemi piękne miejsce do życia pełne zgromadzonej tu wiedzy na tej pięknej błękitnej planecie. Na Ziemi były od naszej lepsze cywilizacje i będą jeszcze następne, więc nie traćmy nadzieji, że wszystko już jest skończone ;PPPPPPPPPPPP
|
|
|
Nie traćmy nadziei na cokolwiek,bo nadzieja jest największym skarbem!!!Potrzeba nam tylko nadziei!!!Nie jest mądry ten,kto celnie odpowiada na pytnia,lecz mądry jest ten,kto te pytania tworzy.Zgłebiajmy wiedzę,zdobywajmy doświadczenia,poznajmy świat.To życie jest naszym prawdziwym nauczycielm.Trzymajmy sie razem kochani Wędrowcy!!! :)
|
|
|
no i co ale ty glupia jestes dziwne jak mozna byc takim idiotą.ale ty naprawde glupia jestes
|
|
|
Nie przejmujmy się tym,widocznie niektórzy nie wszystko rozumieją,nie potrafią pojąć spraw,które są dla nich za mądre,które ich przewyższają.Tacy wstydzą się tego,że NIE ROZUMIEJĄ wszystkiego i na nic innego ich nie stać tylko np.na wulgarne wyzwiska.
[%sig%]
|
|
|
Satine to teraz ja wytlumacze Ci dlaczego tak sie dzieje!!! Otoz piszesz ze jestes ladna, powabna, mila i nie wredna dziewczyna, wydaje Ci sie ze wszyscy w okolo nie zwracaja na Ciebie uwagi i nie mialas prawdziwego chlopaka, otoz tak nie jest. Dzialasz na nich jak magnes, tylko gdy moze dojsc do czegos wiecej, chlopaki zaczynaja sie bac, nie Ciebie a tego ze jestes ladna, madra etc, ze nie sprostaja Twoim wymaganiom, gdyz sam wyglad sprawia, ze wydaje sie nam iz przystojny czlowiek bedzie mial arcy wielkie wymagania wobec nas, niekiedy tak jest niekiedy nie!!! W kazdym razie nie masz sie co martwic, spotkasz ksiecia z bajki i bynajmniej nie musi on byc super atrakcyjny fizycznie, choc nie jakis paszczak, wazne by skrywal w sobie glebokie wnetrze, gdy Ty to u kogos zauwazysz a bedziesz widziala ze spodobalas sie (nie tylko fizycznie tej drugiej) sukces murowany, ale pamietaj to jest tylko strach chlopakow przed mieniem ladnej dziewczyny!!! bo tak naprawde niby kazdy by chcial miec laske ale w gruncie rzeczy niewielu potrafiloby o nia tak naprawde zadbac i tego sie obawiaja!!POZDRAWIAM
|
|
|
Dziękuje Ci za te słowa niosące nadzieję,dziekuje Ci z całego mego serca :)Wiedz,że czuję się inna od wszystkich pod względem psychiki,i to głównie dlatego nie potrafię z nimi nawiązać kontaktu,trudno mi ten kontakt nawiązać.
[%sig%]
|
|
|
Podsumuję swe odczucia jednym prostym zdaniem(wiem że wyda się głupie): Po prostu czuję,że nie pochodzę z tej planety o nazwie Ziemia
[%sig%]
|
|
|
naucz sie gadac o pierdolach - podstawa zawierania znajomosci , pozdr
|
|
|
Mana,co to znaczy "noszę w sobie innych"?odpisz,proszę :)
[%sig%]
|
|
|
Hej. mam na imie radek i Cie chyba rozumiem.Napisz do mnie jesli chcesz??
|
|
|
Radek,ja już dość dużo o sobie pisałam w tym poście.Nie będę wszystkiego powtarzała.Ja po prostu dziwię sie tym światem,że jest taki a nie inny,nieuporządkowany,niedoskonały,a niektórzy ludzie(większość,wg.mnie ok 97%) kierują się niskimi instynktami,itp.Ja,gdybym mogła,pozmieniałabym BARDZO dużo,uwierzcie mi,gdybym tylko mogła.Przede wszystkim chciałabym żeby ludzie rozwijali się DUCHOWO,(nie chodzi mi tu o bycie w Zakonie),ludzie powinni ćwiczyć jogę,dużo medytować,praktykować OOBE,aby sie wyciszyć,usłyszeć prawdziwe Ja;nie powinno być terroru na świecie a tylko MIŁOŚĆ,bo miłość jest piękna.Powinna zajmować w naszym życiu 99%,a nie jak jest teraz ok.45%:(. Ja bardzo bym chciała,żeby rozwijały sie wszystkie NAUKI,przede wszystkim ASTRONOMIA,KOSMOLOGIA.Chciałabym żeby wciąż odkrywano tajemnice naszego całego Wszechświata.Chcę,żeby nie przykładano tak DUŻEGO znaczenia do MATERIALIZMU,bo to właśnie przez niego ludzie się zmienili,zmieniają i w miarę jego postępu wciąż się będą zmieniali na gorsze:(Przez MATERIALIZM nie ma już praktycznie prawdziwej MIŁOŚCI:(.Chcę,żeby ludzie byli MĄDRZY,żeby chłonęli tą MĄDROŚĆ z każdego żródła.To jest parę najważniejszych rzeczy,których PRAGNĘ.
[%sig%]
|
|
|
Wiesz co Satine? To dlatego,że uważasz się po prostu za lepszą od nas. Bardziej uduchowioną, inteligentną, ładną itd. Chcesz żeby ludzie byli MĄDRZY. Oni są mądrzy. Każdy z nas jet doskonały. Po prostu czujesz się inna... lepsza i dlatego nie możesz złapać kontaktu z tymi wedle twegop mniemania gorszymi od siebie
|
|
|
Spójrz co znalazłem Satine:
Wędrowiec (tułacz) = dusza wyższej gęstości, która zgłosiła się jako ochotnik, by inkarnować się jako człowiek, z umową kontraktu, by zapomnieć swą prawdziwą naturę duszy w trakcie całego ludzkiego życia, chyba że świadomie pragnie szukać informacji.
Jesteś ochotnkiem :o)
|
|
|
Nawet stwórca coś zbabrał ,-nie będzie tak pięknie jak bys to chciała widzieć Satine
TAK!!!! wszelkiego rozwoju nauk ,też bym sobie życzył
choćby popatrzeć na wkład pracy obecnej nauki w sprawy techniki [militarnej] i odwrócić się na pięcie -patrząc na problem głodu ,opieki medycznej itp
ale jak widać ,-zamiary BOSKIE są nieodgadnione
czyli -TEN który JEST ,-sam w swej woli ,-jest DZIWNY
jest niezrozumiały ,bezlitosny,bezuczuciowy,samolubny,wszechmogący,dobry?
oj ?,-i chyba nie jest wszechmogący,a jeśli jednak JEST wszechmogący -to jest ON najbardziej DZIWNY w swym [zachowaniou]
,-czyli ON jest NIEPOJĘTY przekornie DZIWNY
i dziwny jest sposób w jaki nas [kocha]
inteligentnym jest każdy kto zdaje sobie sprawę ze swej niewiedzy
|
|
|
"inteligentnym jest każdy kto zdaje sobie sprawę ze swej niewiedzy"
ABSOLUTNIE WSPANIALE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
chyba zdaje sobie sprawe o tym co piszesz Satine,chyba to samo przezywam.odezwiaj sie na mojego maila to pogadamy.rafikmaly@interia.pl pozdrawiam
|
|
|
Wiecie jaki jest wasz problem ? - Zbyt wysokie mniemanie o Sobie , Bolesna rzeczywistosc. " Oh jaki ja jestem pikny i madry, reszta to smiecie ,Ale co z tego bo i tak jestem wybrany , napewno ktos nade mna czuwa ". A jak przychodzi co do czego to sie okazuje, ze nawet nie potraficie powiedziec slowa w towarzystwie , a co za tym idzie nikt nie chce sie z wami zadawac - majac was za "drewniaka" - Bierzecie takie osoby wiec za gorsze i znow " Ha ja mam moc , bogowie dadza mi wszystko itd" .Kolo sie zamyka . Ogarnijcie sie troche poki jestescie mlodzi (tak sadze) BO w ten sposob tracicie jedyne zycie jakie macie , nie zadne tam Szatany , Astrale i inen smiecia jakie Sobie wymyslacie , No chyba ze smierc w samotnosci was satysfakcjonuje , Koncze bo jutro rano do Roboty - Czesc
Pozdro dla Wintera ( moglbys sie odezwac od czasu do czasu :) w sumie ja tez sie odzywam raz na 3 miesiace.
Brata za to ze meczy siebie i nas na tym forum juz troche,Mialem duzo smiechu obserwujac wasze klotnie:)
Ducha za jego unikalne wypowiedzi , i Simonusa
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |