| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| koniec świata?? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
|
jak byscie wykorzystali powiedzmy 5 godzin do konca swiata???/co byscie robili??
|
|
|
JEdyne miejsce na swiecie gdzie bedzie bezpiecznie to Moskwa - jaj nic nie grozi, jest napisane nawet w ksiedze Genesis (wg Lenina) "Kak niciewo nie budieło, a wicher hulał nad Maskwą............" dalej wiadomo, dopiero powstal swiat. Dla tego sadze ze tam bedzie bezpiecznie na koncu siwata bo Moskwa to wieczne miasto !!!
|
|
|
Odpowiadając na pytanie postawione w temacie powiedziałbym - NIC. Robiłbym dokładnie to samo co teraz.
|
|
|
No i popieram podejscie Brata! W tym temacie juz wypowiedzialem sie wczesniej, bardzo podobnie:)
|
|
|
Szukam gdzie?
W latach szkolnych czytałem taki tekst z objawienia "i widziałem smoki latające po
niebie z ogonów ich szedł ogień a chałas ich jako chałas stu wozów jadących po
kamienistej drodze" przejrzałem kilka tłumaczeń biblii w j. polskim, wjęzyku
niemieckim i angielskim ale wszędzie jest skorpion.
Ten smok bardziej pasuje do naszych czasów. Z tych lat mam również opis
pojazdu jaki został przysłany po proroka.Wtym opisie może być jakiś wątek prawdy.
pozdrowienia gedar!
|
|
|
Ogniste rydwany... heh... on nie został przysłany po proroka... to tylko wizja jaką otrzymał prorok, potem wielokrotie zmieniana i ubogacana przez następne pokolenia aby w końcu stać się oficjalną wersją... to pisali ludzie przed paroma tysiącami lat... i nie mieli styczności z prorokiem... zresztą cieaw jestem czy wiecie co to był za prorok, w jakiej występował księdze??
ODPOWIEDZCIE: co to byl za prorok, jaka księga, który rozdział i wreset? Skoro piszecie to chyba znacie tekst źródłowy :> :> :>
Pax :)
|
|
|
Rowniez jestem ciekaw! Chociaz z Biblii bardzo interesujaca jest Ksiega Ezechiela. Gdy ja czytam, mam wrazenie jakby w tresci byl zawarty opis lądowania sady, czy cos w tym rodzaju. Pytanie, co oznaczaja "kola w kole"? I skoro to chwala Boska, dlaczego tak bardzo przypomina urzadzenie techniczne?
|
|
|
Ja nie wiem powiedzial bym swojej dziewczynie ze ja kocham i szybki numerek i papa!!
|
|
|
No czy ktoś z piszących o proroku, wie coś o nim i tym fragmencie??
LUDZIE!! Przerażacie...
|
|
|
owszem będzie ale za około 3 miliardy lat.
Ponadto nie wierzcie nikomu kto chce wprowadzić zamęt w waszych głowach.
Piotr_Z - niezła bajka. + "DOBRO zatriumfuje nad zlem" - przez następne 3 miliardy lat na pewno nie. Bo po co? Chcesz sprzeciwić się Bogu? Wow !!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |