| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 17 lipca 13:11 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
|
Godzinna medytacja na rzecz Ziemi stymulowana impulsem energetycznym. Blizsze info na stronach Nautilusa. Pozdrawiam.
|
|
|
|||
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
http://teledyski.onet.pl/10172,790805,teledyski.html
Dobrze jest
Jeżeli w życiu widzisz głębszy sens
Jeżeli robisz coś ze wszystkich sił
Byś dobrze żył
Dlatego poddaj się
Pragnieniu które w twoim sercu jest
Pokusie odkrywanej raz po raz
Na jakiś czas
Ref):
Nasze życie będzie jak poemat
Trzeba tylko znaleźć dobry temat
Trzeba się odnaleźć w każdej chwili
Trzeba być
Tyle jeszcze drogi jest przed nami
Z tym że trasę wyznaczymy sami
Po co dalej w miejscu tkwić
Trzeba żyć
O ile łatwiej jest
Jeżeli wiesz co dalej robić chcesz
Jeżeli w swoim sercu serce masz
To jest twój czas
I wtedy będzie tak
Jakby się nigdy miał nie skończyć świat
Jakby się nigdy miał nie skończyć dzień
Bo masz swój cel
Ref):
Trzeba być
Trzeba żyć
Trzeba być
Kiedy trzeba żyć
Nie rezygnujmy ze swych marzeń
Kto to wie co jeszcze czas pokaże
Kto to może wiedzieć co się stanie
Choćby dziś
Trzeba się odnaleźć w nim
Aby być |
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
ciekawe co sie stanie kiedy zacznie sie medytacje o 13:00 !!(obawiam się najgorszego LOL:)
|
|
Wina tuska |
|
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Dziwi mnie Romku Twoja zapalczywość skupiona na tematach które odbierasz jako nie przydatne lub mniej ważne. Nie chcesz zrozumieć że ludzie nie są gotowi na zrobienie tego tak tego mógłbyś sobie zażyczyć.
Co masz przeciw podładowaniem siebie i planety siłami życiowymi? Czy to głupie i nonsensowne? Zamiast tego lepiej narzucić komuś oddanie własnego majątku i zaproponować zostać ascetą, rzucić nałogi? Zbyt wiele wymagasz. Ja też wiele bym chciał na tym polu. Prosić i oczekiwać to jedno. A żądać czy wymagać to drugie. Ja swoje a ludzie swoje.
Świetne jest to że ludzie stworzyli choć taką inicjatywę. W moim przekonaniu równie ważną. Zbudowałeś mur wokół siebie i coś nie chcesz tego zrozumieć. Na wszystko przyjdzie pora a może jeszcze będziesz mógł poklepać się po brzuchu widząc jak ruch społeczny rzeczywiście ''działa'' w taki sposób jaki preferujesz.
Również chętnie zobaczyłbym dokonanie jakiejś radykalnej przemiany jednak nie wyprzedzajmy faktów. Najwidoczniej nie ma jeszcze śmiałków i sens tupania w podłogę z rozżalenia też mostu nie zbuduje.
Chcesz żeby zrobiono coś solidnie, na Twój sposób? Do dzieła! Masz wielką szansę stania się niosącym dobrą nowinę. Dostaniesz mikrofon, będziesz udzielał wywiadów i namawiał ludzi do szybkiej i radykalnej walki z samym sobą dokładnie tak jak chcesz.
Nie odbierz tego jako kpiny bo nie takie mam intencje :P
zdrufko :)
|
|
|
Zwyczajnie sie pytam czy juz sobie poskakaliscie do syta. Tak uczynilem rok temu (Na calym swiecie i we wszystkich krajach ludzie mieli podskakiwac przez 1 minute (chyba?). Chodzi o to, ze zgodnie z wyliczeniem naukowcow (hihihihi) moznaby wstrzymac, badz zlagodzic efekt cieplarniany. Kto nie pamieta, temu polecam odwiedzenie strony: www.worldjumpday.org - Z tego co pamietam to akcja byla malo rozpowszechniona w Polsce, lecz pomimo to osmielilem sie spytac na tym forum: skakaliscie ? - Chodzilo o wspolny skok dnia 20 Lipca 2006. , i tak tez uczynie w tym roku, a jesli Bozia mi pozwoli dozyc do nastepnego, a ktos wymysli nastepny sposob walki o galaktyke, planete czy chocby gwiazdke, to tez sie spytam o to samo. O ile bedzie istniec takze to, takie, badz podobne temu forum.
Rowniez nie mam pojeciua skad Ci przychodzi do glowy, jakas zapalczywosc, a w dodatku, ze istnieja tematy ktore (poniekad) ja uwazam za mniej wazne ?
WSZYSTKO CO DOTYCZY CZLOWIEKA (ludzkosci takze) JEST WAZNE !
Rowniez nie bardzo kumam pojecia (tak pisales) rozzalenie i tupanie w podloge. Ani nie czuje sie rzzalonym, ani nie tupie w podloge. Wrecz przeciwnie, bawi mnie to wszystko i pomagam jak potrafie. Medytuje wraz z Wami (o ile medytujecie) i jestem pelen optymizmu, ze teraz to dopiero bedzie !
..."Określcie się i zapalcie światło w Waszych duszach, dzięki czemu będziemy rozpoznawalni na świecie, we wszechświecie i między sobą..."... - A moze nie udalo sie Wam, do tej pory rozpalic tej iskierki i czujecie sie atakowani ? Doprawdy byloby milej gdybyscie byli niec pewniejsi tego czego bronicie, wtedy nie przyszlo by nikomu z Was do glowy, ze ja moge, badz moglbym wymac od was zbyt wiele... Nie uwazalbys, ze tworze mury wokol siebie, bo wiedzialbys w swietle twej duszy, ze mury (jako takie) nie istnieja i sa iluzja. Naprawde nie musicie bronic tej inicjatywy, jesli bylo warto medytowac i dumac, to ona (ta inicjatywa) sama sie obroni. Jesli zas nie warto, to chocbyscie sie posikali usilujac wmowic komukolwiek, ze bylo warto, bedzie jedynie smiesznie... Czas pokaze. I nie nalezy sie obawiac z gory o wyniki.
|
|
|
Najwidoczniej nie miałem wcześniej okazji lepiej Ciebie poznać.
Sytuacja jawi się na nieco innym gruncie. Widocznie nie przykładamy w równym stopniu wagi do ''określania się''. Nie czuje potrzeby jawienia swojego określenia. Nadal przekładam większe znaczenie w potrzebie nauki. To co już zbudowałem jest i wcale nie odczuwam potrzeby nadzorowania tego w sytuacji innej niż konieczność zastosowania pewnych narzędzi w praktyce. Na co pewnie mamy różne poglądy.
Przypomina mnie się historia kiedy nazwano mnie ''mściwym leniwcem'' xD
Na co dzień nie wymagam od siebie wiele jednak kiedy zawładnie mną gniew lub determinacja wyrażam siebie z nawiązką. Choć rzeczywiście mógłbym być bardziej zdecydowany :P
Moje atuty to upodobanie do żywiołu wiatru i łatwość w komunikacji. Późno zdałem sobie z tego sprawę. Później stwierdzono u mnie neurologiczne problemy z koncentracją.
Nic nie robię na stałe, zazwyczaj do połowy kilka rzeczy po sobie w krótkim czasie. Często zmieniam zdanie i miejsca. Dzięki temu szybko się uczę kosztem jakości procesu.
Tak usilnie zawsze starałem się nic o sobie nie mówić to teraz wybuchłem jak jedna wielka erekcja xD
|
|
|
"wybuchłem jak jedna wielka erekcja " ...to zupełnie tak jak w bajce o Ani:
Ani nie jestem ładna ,
Ani nie jestem też specjalnie rozgarnięta,
Ani nie jestem z domu bogata,
Ja pier...ole.
Chodzi mi o to na końcu oczywiście..8-)
|
|
|
Lool.
Jak już mówiłem,
daj biedakowi wędkę a złowi... kalosza.
:0
:>
:)
:|
|
|
|
|||
|
Dziś już chłodniej - tylko 27 stopni - da się żyć! :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Mnisi buddyscy w Tajlandji mawiaja, ze musza miec w swych klasztorach klimatyzacje, bi nie beda przeciez medytowac przeciw globalnemu oziebieniu ? Powaznie, ale oni to mowia pol-zartem.
pozdro
|
|
|
związku z zarzutami romka o nie legalnej probie wykozystana darowizny w postaci ludzkij energi i dziwnych, niejasnych okoicznosciach ktore teraz spotykają nasz kraj domagam sie od autora tego tematu Sprostowania i wyjasnienia calej tej sprawy!!
|
|
Wina tuska |
|
Romek,
masz posłuch to teraz się tłumacz xD
A teraz wybaczcie kontynuuje turlanie się ze śmiechu :D
|
|
|
|||
|
Lol.
Mały kocioł się narobił.
Alkazam,
Zasugerowałeś się własnym scenariuszem wydarzeń.
po prostu nie dawaj wiary we wszystko co przeczytasz/usłyszysz chyba że jesteś absolutnie przekonany o swojej racji a i to nie wystarcza bo wiedzę należy stale uzupełniać.
|
|
|
Znaczy to mi chodzilo o sprostowanie od rosomaka* ale mysle ze romek wyrazil sie na tyle jasno ze nieczeba nic wiecej wyjasniac:)
|
|
Wina tuska |
|
Do alkazam. Chodzi Ci zapewne o trabę powietrzną? No cóż każda akcja wywołuje reakcję...Tak wielka ilość ludzi wzięła udział w medytacji ze samym wiatrem zakręciło ;)... A na poważnie. Liczy się to że wielu ludzi łączyło się w unii umysłów, chyba nikt nie myślał że nagle ustaną wszystkie pogodowe anomalie?, Rządzą nami najprostsze prawa natury, tak samo jak i całym kosmosem...im wieksza porcja wlewanej wody do szklanki,tym wyższe prawdopodobieństwo że sie w końcu wyleje- im wyzszy stopień gestości materii w gwieździe tym większa możliwość powstania supernovej... w końcu im więcej ludzi dobrej woli z niezachwianą wiarą , tym wyraźniejszy obraz pożądanej rzeczywistości, którą poprzez wizualizacje mozna spróbować przekuć w samą materię... Ja w to wierzę i tego się zamierzam trzymać,nawet jesli niektórym może się to wydawać infantylnym i naiwnym. Pozdrawiam.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 43 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |