Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Spowiedz szczera :-/ shit
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 47

Wczoraj bylem na Lednicy i miałem isc do spowiedzi sobie. ALe ruszyl mnie powazny problem. Czy spowiadac sie ksiedzu z seksu przed malzenskiego. W dodatku z facetem. Tak dlugo myslalem i nic nie wymyslilem. NIe poszedlem. I pozastałem z moimi grzechami. Kolejnym problemem jest kłamstwo, jezeli powiem ze tego zaluje to wlasnie sklamie. Niczego nie zaluje. Zadnego razu. I co teraz ? Help ! Chce sie nawrocic ale utrudniaja mi to te zasady wszzystkie.

www.google.pl

W kosciele liczylam ludzi i kwadraty na suficie, i robilam miny do organisty, ktory strasznie falszowal. Mialam kumpele, ktora mnie uspokajala, gdy kobiety mi zwracaly uwage, zebym przestala mowic. Wlasnie w kosciele wpadlam na genialny pomysl i gdy klekalam, przyciskalam oczy w dlonie, a wtedy zauwazylam, ze jak nasickam rekoma zamkniete oczy, to widze rozne kolorki, i efekty. AS twierdzilam, ze to jest jakis ekran po zamknieciu oczu.

porfiria i jej historia: http://kwadritis.blogx.pl/ PONAD TO moja poezja: http://czucie-formy.bloog.pl/ Porphyria, eat bananas, great medicine. Porfirio, jedz banany, cud lekarstwo.

ja u spowiedzi bylem ostatni raz ponad 2 lata temu i nie zamierzam nigdy wiecej isc, bo po co? z reguly nie mówilem wszystkich grzechów, bo to chyba ludzkie, nie? przeciez ksiadz to nawet nie psycholog, nie zrozumie podloza "grzesznych" dzialan. do kosciola? chodze baaardzo rzadko, kilka razy do roku, glownie dlatego, bo rodzina naciska ;] a kiedys tez liczylem rozne rzeczy w kosciele, staralem sie szukac symetrii, ludzi z ciekawymi twarzami itd

W kościele byłem dwa lata temu po dziesięcioletniej przerwie za namową mojej ex której wiara wcale nie przeszkadzała rżnąć się zimą w starych magazynach. Widać wiarę traktowała wybiórczo tylko czasami uspokajała mnie kiedy za głośno się śmiałem. Było dosyć późno a my siedzieliśmy schowani w jakimś ciemnym kącie to też nie miała nic przeciw zrobić mi dobrze ręką (w tle śpiew chóru).

Czy z sexu nalezy sie spowiadac ? W Dekalogu nie ma nic o sexie !!! W kosciele anglosaskim nie spowiadaja sie i jakos zyja. Postanowilam zyc tak samo.

Do spowiedzi musiałem iść jakiś rok temu, by zostać chrzestnym. Wyszedłem z domu i wróciłem po 20 minutach. Żona była zdziwiona, że tak szybko i stwierdziła, że pewnie ksiądz mnie wyrzucił. A było to tak: Kolejki prawie nie było (2 osoby przede mną), więc wszedłem do kościoła, wyspowiadałem się i wyszedłem. Podczas mszy w niedzielę to było. Księdzu powiedziałem, że do kościoła nie chodzę, do spowiedzi tym bardziej, ale że kieruję się podstawową zasadą w życiu: "nie czyń bliźniemu, co tobie niemiłe". Ksiądz powiedział, że bardzo dobrze i żebym tą zasadę przekazał dziecku. Podpisał karteczkę i sobie poszedłem. Z księżmi trzeba umieć rozmawiać - nawet lubię z nimi dyskutować, ale oni ze mną raczej nie. Kiedyś z pełną premedytacją poszedłem do spowiedzi i zacząłem się spowiadać z tego, że tracę wiarę w Kościół Katolicki - niezły miałem ubaw, ksiądz zaczął mi się tłumaczyć za cały Kościół. A w ogóle, to dylematy wynikające z nauki Kościoła są śmieszne. Śmieszna jest większość tzw. "grzechów" - zwłaszcza te wynikające z nieprzestrzegania przykazań kościelnych. Tak więc ludzie kochajcie bliźniego swego, jak siebie samego. Jeśli nie kochacie siebie to macie problem, tym bardziej że nie będziecie potrafili pokochać bliźniego. A seks? Czyż nie jest jednym z objawów miłości bliźniego?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ja raz poszedłem do spowiedzi i powiedziałem, że wątpię w te całą szopkę, ksiądz powiedział, że nawet mi da taką książeczkę z dowodami na to, że Jezus istniał. Koleś się starał, trzeba przyznać, z reszą miły facet, widać, że traktuje swoje zadanie z powagą. Za to, pamiętam kiedy proboszcz się do mnie przyczepił, że dziwnie klęcze. Stwierdził, że mu sie nie podoba i zapytał czy potrafię klęczeć normalnie z dosyć odczuwalną pogardą w głosie. Ale co to kogo obchodz jak kto klęczy...

hmm cz to jest forum antykoscielne bo napewno antyspowiedziowe jesli mozna tak cos nazwac. Popierwsze Kosciol niemusi sie nikomu z czegokolwiek tlumaczyc bo Kosciol jest Swiety bo powolany przez Syna Bozego wiec jest w swej istocie nieomylny zawsze Świety omylni moga byc ludzie a nie Instytucja co do samych księzy chyba pod namowa szatan(bo chyba kazdy w niego wierzy) zwykło sie psioczyc na ksiezy a nawet Chrystus mówil do ludu o faryzeuszach "Słuchajcie i zachowujcie wszystko co wam powiedzą,ale czynów ich nie naśladujcie" wiec kaplana mamy sluchac ale niemusimy go nasladowac. Po to Pan go powlolal zey nam sluzyl a ze grzeszy " Kto jest bez winny niech pierwszy rzuci kamień" Jan Paweł Wielki spowiadał sie 1 na 3 tygodnie i co powiedzcie Świety człowiek a spowiadal sie jesli On miał z czego to i szary ksiadz tez ma zaczego. Pozatym ilu z was tak narzekajcyh na ksiedza pomodlio sie o jego nawrocenie a ilu z was poszlo i powiedzialo mu to ze zle robi amoze by go to zmusilo do myslenia? I skad wiesz (jesli jeste snaprwde wierzacym) ze Pan na Sadzie ci nie wpowie sluchaj gadales na tego lub tamtego a co zrobiles dla jego poprawy czemu nieposzedles i mu niepowiedziales i co kaze ci isc za nim Jaka miary wy sadzicei taka miara i was osadza. A co do spowiedzi to uwazam ze albo isc szczerze i wyznac nie ksiedzu lecz Bogu za posrednictwem ksiedza wszytkie grzechy w innym razie niema o co isc bo narazisz sie na gorszy grzech obłudnictwa. jesli idzie sie do spowiedzi to zaluje sie za grzeczhy wiec mozna isc mimo ze jest niebezpieczenstwo z epowrocisz do niego ale odrazu swietym niemozna zostac ale trzeba tez sie straca unikac tego grezchu.

http://img141.imageshack.us/img141/4346/xoncnx4.gif

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

nie jestem ksiedzem

Nie jestes ksiedzem, ale wedlug wendola nie wolno Ci miec swojego zdania na temat ksiezy i wiary. Wlasne zdanie moze miec tylko wendol !!!

michal1978:
Popierwsze Kosciol niemusi sie nikomu z czegokolwiek tlumaczyc bo Kosciol jest Swiety bo powolany przez Syna Bozego wiec jest w swej istocie nieomylny zawsze Świety omylni moga byc ludzie a nie Instytucja
Tak sie sklada, ze nawet jesli powolani przez boga, ludzie sa mylni, a kosciol ktory tworza ma jak najbardziej prawo i sklonnosc do pomylek. Skoro jednak uwazaja ze sami powinni swiecic przykladem dla ludzi swieckich powinni sie starac nie popelniac bledow.
michal1978:
A co do spowiedzi to uwazam ze albo isc szczerze i wyznac nie ksiedzu lecz Bogu za posrednictwem ksiedza wszytkie grzechy w innym razie niema o co isc bo narazisz sie na gorszy grzech obłudnictwa.
Wszystko fajnie, ale skoro bog istnieje i jest taki wspanialy jak go wszedzie opisuja, przypuszczam, ze po miliardach lat myslenia i doswiadczen wpadlby na ciekawszy pomysl na odpuszczanie grzechow niz zabijanie swojego syna, albo wygadanie sie jakiemus klesze. Czy moze jestes kreacjonisata i uwazasz, ze swiat ma kilka tysiecy lat?

wyckret:
Czy moze jestes kreacjonisata i uwazasz, ze swiat ma kilka tysiecy lat?
Lol. Z cyklu równy z równym.

Wrona:
Nie jestes ksiedzem, ale wedlug wendola nie wolno Ci miec swojego zdania na temat ksiezy i wiary. Wlasne zdanie moze miec tylko wendol !!!
Po jednym animowanym gifie to wywnioskowałaś? :D Dobra jesteś http://img47.imageshack.us/img47/6564/icon287ub.gif

No dobra - temat jest "spowiedź szczera", więc na szczerość mi się zebrało. Widzę, że Egza mnie nie lubi i Gośka (Wrona) też, choć nie wiem dlaczego ;) Wszyscy mogą mieć własne zdanie (np. Wyckret), a ja nie :( Może zbyt celny i dosadny jestem? Buuu... Kto mnie lubi? :(

Napewno magicadam by cie polubil gdy by cie blizej poznal http://img263.imageshack.us/img263/7811/sexanalzl2.gif :P

Wina tuska

alkazam:
Napewno magicadam by cie polubil gdy by cie blizej poznal :P
Alkazama znam naprawde z kazdej strony i dogłębnie.

www.google.pl

Chce sie wyspowiadac. Bo chce byc czysty i nawrocony. A jak patrze na tych wszystkich ludzi to czuje sie brudny i zły. Seks jest grzechem bo to seks przedmałzenski. Ale to głupie, jak homo ma uprawiac normalny seks ?

www.google.pl

tp idz do spowiedzi
magicadam:
Chce sie wyspowiadac. Bo chce byc czysty i nawrocony.A jak patrze na tych wszystkich ludzi to czuje sie brudny i zły.Seks jest grzechem bo to seks przedmałzenski.Ale to głupie, jak homo ma uprawiac normalny seks ?
To idz do spowiedzi pamietaj o 5 warunkach dobrej spowiedzi jesli w tobie jest wielka chec poprawy to idz i wyspowiadaj sie porozamiwaj z ksiedzem mozeumow sie na dluzsza spowiedz poza konfesjonalem a jak niemasz takie odwagi idz tam gdzie czeka na ciebie Bog i powiedz mu wszytko i prosi o to zeby uczynil cie lepszym. Pamietaj cokolwiek bys zrobil Bog nigdy sie nieodwraca od czlowieka nigdy to tylko nam sie tak wydaje i szatan nam to posuwa

I Bóg Cię uleczy z homoseksualizmu ;) Michał coraz bardziej mi się podoba (bez skojarzeń proszę) - jest taki zabawny :)
michal1978:
porozamiwaj z ksiedzem mozeumow sie na dluzsza spowiedz poza konfesjonalem
Myślę, że to dobry pomysł Magicadamie ;) Tylko jakiegoś odpowiedniego księdza sobie wybierz :)

Ja znam przynajmniej 4 ksiezy taich ktorzy bo potrafili go zrozumiec i pomoc niechodzi zeby go Bog leczyl z homoseksualizmu ale napocztek zeby wyzbyl sie tego co zatruwa jego relacjie z Bogiem a uz potem ksiadz go pokieruje moze trzeba Magicadamowi kierownika duchowego. A jesli cokolwiek mialoby nam blokowac wejscie do Domu Ojca trzeb a sie tego pozbyc
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 47
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.