Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
UFO a Symantec
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29

Nie mogę tego dłużej ukrywać, więc postanowiłem się wypowiedzieć (pewno mnie za to zabiją). Moja ciocia [imienia nie podam ze względów bezpieczeństwa] pracuje w Symantec. Siedziba owej firmy zajmującej się tworzeniem antywirusów znajduje się w podziemnym bunkrze. Co ciekawe, kiedy ją odwiedziłem w pracy zauwarzyłem kilka dziwnych faktów. Prawie wszystkie drzwi opatrzone były etykietą: "Enter only for authorised personel". Dobrze, pewno przechowują tam kody źródłowe wirusów... ale ejże! Siedziałem przy komputerze cioci i grałem w Countera gdy nagle jedne z takich drzwi otworzyły się. Za nimi zdążyłem dostrzec tylko korytarz, podobny do takich jakie znajdują się w szpitalach. Wyszedł z niego człowiek, ubrany był w biały kombinezon, na rękach miał białe rękawiczki a na twarzy maskę tlenową. Popatrzył na mnie takim wzrokiem, że musiałem się odwrócić. W rękach trzymał duży karton z napisem "Fragile". To wydarzenie wzbudziło we mnie podejżenia. Gorzej było, kiedy spadł mi na ziemię długopis, schyliłem się. Pod biurkiem leżał kosz na śmieci. A w nim... bogato ilustrowany referat pt. "UFO over Ands Moutains". Co ciekawe, pod spodem było napisane "FOR AUTHORISED EYES ONLY". Przeczytałem. Było tam napisane o np. zachowaniach UFO, które "[...] wyglądało jakby się bawiło w berka, wszystkie obiekty uciekały przed jednym, a kiedy ten jeden złapał któryś z nich, wszyscy uciekali przed tym złapanym. [...]". Po za tym ciekawe były cytaty typu "[...] Symantec haven't any UFO ships from that area, in cause of all of them was too fast to be catched up by our AA-Rockets [...]". Czyżby tajny Symantec miał przed nami coś do ukrycia? Oczywiście nie zdradziłem cioci tego zdarzenia oraz tego co przeczytałem, bo pewno bym już nie żył.

Kurna ale ty masz fajna ciocie no....Ale tak na serio - kosmici to najwyzej dodaja dzwieki do windowsa .. ' dzink ' Error nr 07124901hweqk91 - jak to widze i slysze to sie automatycznie zmieniam w bestje...to jakas hipnoza no nie? Ale tak pozatym to nie spodziewajcie sie wielkich skokow w rozwoju technicznym w najblizszych latach..a powod jest prosty.. Niestety ale mozliwosc wpakowania tranzystorow na plytke krzemowa jest skonczona..Minimalizacja tranzystorow nie pojdzie dalej niz jest a to z takiej przyczyny ze w pewnym momencie gdy przewodniki sa zbyt cienkie spalaja sie..Co mozna zrobic to powiekszyc plytke (np procesor) i wpakowac wiecej tranzystorow na wieksza powierzchnie..ale to i tak rozwiazanie na krodka mete...Prawda jest taka , ze potrzebna jest alternatywa dla tranzystorow , i wlasnie nad tym sie teraz pracuje.Naukowcy probuja znalezc odpowiednik w biologii na poziomie komorkowym - i dopiero to odkrycie popchnie komputeryzacje w super szybkim tepie naprzod , ale do tego czasu trzeba nam bedzie sie zadowolic tym , co nam firmy na rynek rzuca , bo chyba nikt nie wierzy ,ze prototyp procesora o mocy 3Ghz wynaleziono i zbudowano kilka miesiecy temu..Bylo to napewno kilka lat w stecz , a firmy czekaja tylko do odpowiedniego momentu by wrzucic produkt na rynek.Wiekszosc sprzetu byla gotowa kilka lat temu , ale nikt nie wypusci wszystkiego w obliczu zastoju jaki na nas czeka , jezeli nie znajdzie sie ktos kto dokona cudu i polaczy elektronike z mikrobiologia.. PS. Na jednym z niemieckich universytetow opracowano chip ktory komunikuje z zywymi komorkami muzgu myszy .... Panie i panowie..idzie era cyborgow! [%sig%]

Na winde jest sposób. Zaistalować firewall i mozille i wszystko chodzi ok :D A czy większość sprzętu była godtowa kilka lat przed??? Mało możliwe, moim zdaniem dopiero prace zaczynano.

a słyszałeś o najnowszym rosyjskim mikrochipie na którego licencję kupił INTEL,ma on czterokrotnie większą pamięć niż najnowsze chipy AMD czy właśnie Intela.

Intel ogłosił,że nabył prawa do intelektualnej własności,a więc projektów,patentów i rozwiązań technicznych,opracowanych przez dwie rosyjskie spółki Elbrus MCST(Moscow Center of Sparc Technology)oraz UniPro. Obie firmy zaangażowane były w prace nad 64-bitowym wektorowym procesorem ELBRUS-2000.Układ ten miał się pojawić na rynku w 2000 roku,jednak ze względów finansowych,nigdy nie ujrzał światła dziennego. ELBRUS 2000 wykorzystuje architekturę,której podstawą jest jawnie równoległe przetwarzanie instrukcji EPIC(Explicitly Paralell Instruction Processing).W technice tej za równoległe i zoptymalizowane przetwarzanie wykonywanego kodu odpowiadają nie moduły wbudowane w jądro procesora,ale.....kompilator.Kolejne instrukcje programu przesyłane są w postaci specjalnych paczek VLIW(Very Long Instruction Word),'złożonych z kilku bądż kilkunastu poleceń przeznaczonych dla różnych modułów wykonawczych procesora.Rosyjskie rozwiązania są szczególnie przełomowe w dwóch kompleksach zagadnień- w rosyjskim projekcie procesora E2K najważniejszymi z nich są sposoby przetwarzania paczek instrukcji VLIW oraz metody oszczędzania energii. Inżynierowiez firmy ELBRUS twierdzą,że ich pracujący z częstotliwością 1.2 GHz procesor Elbrus 2000 ma zużywać zaledwie 35 watów energii. Moc obliczeniowa układu E2K dzialąjącego z częstotliwością 1,2 GHz szacowana jest na 10,2 gigaflopa na sekundę, a więc o ponad dwa razy więcej niż w przypadku układów Itanium 2 (około 4 gigaflopów).Kość może wykonywać 24 instrukcje w jednym cyklu zegara, podczas gdy Itanium przetwarza ich jedenaście, układy AMD OPTERON dziewięć, Pentium 4 zaledwie trzy. Firma Elbrus we współpracy z amerykańskim Sun' em skupiła się jak dotąd nad klasycznym procesorem RISC MCST R500.Ten układ został wykonany w technologii 0,13 um i pracuje na częstotliwości 450-500 MHz, zużywając zaledwie 2 waty energii. Kość składa się z 4,2 miliona tranzystorów, a jej wydajność to 170 megaflopów. Natomiast inna firma, amerykański Intel zakupił rosyjską technologię patentową chipa E2K,aby umieścić ją w kolejnej generacji amerykańskich microchipów - układów ITANIUM oraz w następcach procesora PENTIUM 4.Tym sposobem najnowsze mikroprocesory Intela będą miały ponad dwukrotnie powiększoną w stosunku do dotychczasowej swoją moc obliczeniową!

A dobrze gry na tym chodzą??? :D

Układ E2K z mocą obliczeniową 10,2 gigaflopa na sekundę,a więc ponad dwa razy więcej niż w przypadku układów Itanium 2(ok.4 gigaflopów)ułatwi wytwarzanie efektu 3D(na przykład trójwymiarowości gier kosmicznych)-rozwiązań autostereoskopowych,w których widzenie przestrzenne,tak jak w naturze nie wymagałoby uzbrajania oczu w prymitywne "google" , jak w grach typu "Play Station".Segment wyświetlaczy(monitorów)poprzez zastosowanie technik stereoskopowych ma zatem w perspektywie wartość idącą w tryliony dolarów(nawet nie biliony ani miliardy dolarów). Poskromienie wszystkich trzech wymiarów wymaga skomplikowanych, niekończących się poprawek w istniejącym dotąd oprogramowaniu co jest zarazem podstawą do opracowania zupełnie nowego typu całkowicie rewolucyjnego oprogramowania dla gier i aplikacji medycznych czy też zastosowań wojskowych. Ponadto procesor ten umożliwi nadawanie nie tylko raczkującej obecnie telewizji cyfrowej(Niemcy całe w końcu 2004 roku pokryte zostaną czterdziestoma kanałami tv cyfrowej nadawanej z nadajników naziemnych) ale stopniowe rozpowszechnienie się telewizji trójwymiarowej. Podstawą nowego typu wyświetlaczy opartych o te rosyjskie E2K będą monitory ciekłokrystaliczne uzupełnione cienką warstwą plastiku,umieszczoną między tylnym,płaskim żródłem światła a powierzchnią aktywną złożoną z ciekłych kryształów. Istnieje jescze tylko problem dynamiki obrazów trójwymiarowych związany z prawidłowym zogniskowaniem wzroku ludzkiego na szybciej poruszających się obiektach.Nowy typ procesora znajdzie też zastosowanie w nowej konfiguracji telefonów przenośnych dla sieci UMTS(3G) zwiększając znacząco jakość i doskonałość obrazu w małych monitorkach kolorowych transmitujących internet,gry i programy tv do telefonów komórkowych.Choć bazą do dalszych zmian w tym zakresie miał tu być mikroprocesor równie rewolucyjny co E2K zwany "COMMUNICANT'em" produkowany w nowym kombinacie mikroczipów Intela oraz Infineon'a we Frankfurcie nad Odrą w oparciu o patent i jego dalsze koncepcyjne rozwinięcie dokonane w latach 90-tych, patent własność Kombinatu Mikroelektroniki jeszcze z czasów byłej Niemieckiej Republiki Demokratycznej(VEB KOMBINAT MIKROELEKTRONIK)(budowa nowego kombinatu mikroelektroniki ze względu na koszty w wysokości 3,5 miliarda EURO została na razie ze względu na kłopoty z zapewnieniem finansowania przerwana,co nie oznacza jednoznacznie jednak jej zaprzestania).

Teoretycznie masz rację, w praktyce jeszcze długo długo nie... Nasuwa sie pytanie dlaczego wykupiono owe rosyjskie firmy i to właśnie przez Intela ? Sprawa prosta, aby nowa koncepcja technologiczna nie wyciekła poza określone niestety przez Intela ramy technologiczne, kiedy magazyny zalegają wyprodukowanymi "normalnymi" procesorami i układami pomocniczymi. Prawa rynku niestety są nieubłagalne, aby zarobić, trzeba sprzedac najpierw to, co zalega magazyny, zwłaszcza kiedy jest na to popyt :-) Wprowadzenie takich technologi to ogromne koszty związane ze zmianą struktury oprogramowania, systemów komputerowych, właściwie wszystkiego, co do tej pory zostało uznane za "kompatybilne" i "standardowe". Przetwarzane danych czy programów poprzez kompilację "kodu źródłowego" przynosi jeszcze jedna trudność mianowicie jak zabezpieczyc myśl intelektualną, musiałyby pojawić się programy kodujące źródła innych programów i same musiałyby zostać zakodowane. To zmienia absolutnie podejście do oprogramowania komputerów. I sprawa najważniejsza: kto (czytaj Microsoft) zgodzi się na takie posunięcia, kiedy prace nad nowym Winem są na ukończeniu, kiedy utopiło się sporo kasy na jego napisanie i nie sprzedać tego co sie napisało ??? Dlatego Intel we współpracy z Microsoftem odkupił owe prawa intelektualne firm rosyjskich, może w następnym pokoleniu procesorów ujrzą światło dzienne niektóre rozwiązania owych firm, ale na tyle, aby nie popsuło to "koncepcji kompatybilności" wstecz. [%sig%]

A tam dupa mi z tego procka. Dzisiaj liczy się wypasiona karta graficzna tak za min tysiaka. Bo jak nie to gry i tak bedą chodzić do bani.

Szanowni Państwo! Jest prawdopodobne na 90% ze w lutym jesli prezydentem USA zostanie John Kerr ujawni on wiekszosc sekretow zwiazanych z tzw. wolną energią. Dlaczego te skrety sa utrzymywane w takiej tajemnicy? Rosjanie opublikowali obliczenia sprzed 40 lat dokonane przez akademika Kozyriewa (zm. 1983) ze w prozni o obj. 1/4L jest taka ilosc energii ze mozna zagotowac wszystkie oceany w 1 sek!!!! Teraz chyba wszystko jasne prawda? Ponizej chronologia dyskow USA wg zebranych przezemnie materialow, czy oficjalnie ja kiedykolwiek potwierdza..............?????????? Ostatnie 1.5 roku" przypadkiem" poswiecilem na analize wielu dokumentow i stron WWW. Spostrzezenia moje aczkolwiek jestem amatorem sa takie ze : w USA w 1923 r. odkryto efekt Biefelda-Browna=elektrograwitacji nad ktorym Brown samotnie pracowal do 1953r. Pierwszy patent z 1928r. prezentuje obiekt w kształcie kapelusza , mam foto z Los Angeles Times z 1952 r. -ostatnie foto Browna +experymentalnych dysków, gdyz po prezentacji w 1953r. dla USAF zostalo to scisle utajnione. Czesc tego zjawiska rowniez wykorzystali Niemcy jednak w polaczeniu z wirujacymi masami rteci do wzmocnienia zjawiska. Natomiast V.Schauberger skonstruowal swoj "UFO" we Wroclawiu (obecne zakłady Archimedes) 14.02.45 byl probny lot i ta technologia tzn. resztki dysku ktory byl z miedzi, modele i dokumenty wpadly w rece Rosjan ktorzy do 1958r. wogole nie mieli o tym pojecia. Dopiero po powrocie z USA i smierci Schaubergera przeczytali jego nazwisko w gazetach i ktos z GRU przypomnial sobie ze maja skrzynie z dokumentami podpisana tym Nazwiskiem!!! Wstepne badania trwaly 1958-1960 wtedy uruchomiono najbardziej tajny program w ZSRR badan naukowych ktory trwal do 1999r. Juz w 1965r. poznano energetyczna nature materii i utajniono wszystko na najwyzszy poziom, ale dopiero w 1983 rozpczeto budowe w Saratowie samolotu EKIP napedzanego wg metody Schaubergera,jednak z braku funduszy ktorych nie chcial dac juz Jelcyn (7 mld rubli) w 1993r. zainstalowano zamiast turbiny S. silniki odrzutowe. Wszystkie info mam od dra Sorokoduma www.vortex.viptop.ru ktory uczestniczyl w tym programie i teraz ma wlasna firme . Z badan i obliczen odtajnionych niedawno a poczynionych przez akademika Kozyriewa 40 lat temu wynika że w prozni o obj 1/4 L jest zgromadzona taka ilosc energii ktora moze zagotowac wszytkie oceany w 1 sekunde!!! Dlatego to zagadnienie tzw. wolnej energii (free energy, tachyonen) jest takim sekretem!!! Dopiero za 6 mcy w wyniku kryzysu naftowego nowy Prezydent USA ujawni te technologie , gdyz Bush mimo ze poczynil I krok ujawniajac plany lotu na Marsa dzieki tej technologii ale bedac zwiazany z koncernami naftowymi za bardzo przesunał go w czasie na lata pozniejsze. W USA byly 4 etapy badan nad latajacymi talerzami; 1. Dyski odrzutowe na pocz. lat 60-tych- kontynuacja RFZ niemieckich - osiagaly 3M i wys. do 100km srednice 20-60m zaprzestane w 1967r. 2. Dyski elektrograwitacyjne z 1967r. , ich rozwinieciem byl w 1989r.bombowiec B2 ktory dla zamaskowania i fazy zrzutu bomb uzywa silnikow odrzutowych jednak blizsze parametry tych dyskow nie sa znane, z tym ze do podrozy kosmicznych nie sa przydatne . 3. Dyski w oparciu i turbine Schaubergera -ok.1977r. (podobnie jak radziecki EKIP) przydatne zarowno do lotow aerodynamicznych jak i kosmicznych w zaleznosci od uzytego do kompresji (implozji materii) materialu. 4. Dyski w oparciu o element 115 najciezszy sztucznie stworzony pierwiastek-dzialajace jak dyski VRil jednak ze wzgl na ogomna mase atomowa majace lepsze parametry- ta metoda jest polaczeniem wszystkich poprzednich , dla celow lotniczych najprawdopodobniej uzyta w latch 1992-1994 (pod koniec prezydenury Busha lub na pocz. Clintona) a została faktycznie zapoczątkowana przez Regana w ramach tzw. gwiezdnych wojen które stanowily przykrywkę dla tego projektu! i zapewne nowy pojazd kosmiczny ktory zostanie zaprezentowny przez USAF w 2008r i oblatany bedzie w kosmosie w 2014 r. bedzie uzywał ten napęd! Dane czesciowo opieram na raporcie z posiedzenia specjalnej Komisji Senatu USA w XI 2000r. ktory sugeruje koniecznosc ujawnienia tych techologii najpozniej w latach 2003-05, ze wzgl na bliskosc kryzysow: ekonomicznego, ekologicznego,naukowego i spolecznego. Chetnie przekaze wiecej info,posiadam kilka interesujacych foto, nr patentow USA i angielskich Pozdrawiam Dariusz Nowak Poznan 0695-692741
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.