| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| 2 0 1 2 | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
|
2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!
|
|
|
odsyłam do strony:
http://www.republika.pl/ewamay_szkolenia/oferta/index109.htm
|
|
|
Jasiu - racja :) Wybacz mój jakże widoczny i oczywisty błąd ;] Ale chyba wszyscy wiemy o co chodzi
Arkadiuszu - a dlaczego przypuszczasz, że taki zmysł istnieje??
Pax:)
|
|
|
Brat - bo nie mam dowodow, aby powiedziec, ze go nie ma... a obserwujac przyrode, zachowanie sie zwierzat w niej, moge wysunac juz przypuszczenia o jego istnieniu.
|
|
|
Czyli tłumczysz instynkt jako kolejny zmysł? Uważasz że instynkt to przewidywanie przyszłości??
Pax:)
|
|
|
ej bóg jest napewno inny temu czlowiek wiezocy musi zachowywac sie innaczej czyli wiara sam w sobie sie kształtuje a jak to naprawde jest jak to powstało nawet niemozemy sie domyslac bo tego niemozemy wiedzieC!!!!!!! tak samo jak nikt niezna imienia boga;/ podobno w tym tkwi cala tajemnica nic wiecej nie wiadomo a filozofoanie na podlozu naukowym tez nic nie da
|
|
|
A jednak....... autor, przy całej wnikliwości z jaką zbadał okoliczności powtórzenia się w roku 2012 sytuacji sprzed 11804 lat, czyli totalnej zagłady (związanej wtedy m.in. z zatopieniem Atlantydy) - nie wziął pod uwagę jednej bardzo ważnej rzeczy: kodu numerologicznego, który rzuca się w oczy tak samo natrętnie jak kod astrologiczny i kalendarzowy, który odkrył w trakcie badania tej zagadki, a który powtarza się zarówno u Egipcjan jak i Majów.
Pragnę podzielić się moim odkryciem, ponieważ rzuca ono nowe światło na proroctwo roku 2012 i na zdarzenia jakie mogą być z tym związane. Kod numerologiczny wyraźnie pokazuje odmienność tego momentu w czasie, od roku 9792 p.n.e., pomimo udowodnionych identycznych okoliczności astronomicznych jakie mają temu towarzyszyć i prawdopodobieństwa doprowadzenia życia na Ziemi do totalnej zagłady.
Przyszłość ludzkości i przyszłość naszej planety po roku 2012, może okazać się momentem Wielkiej Przemiany, Przebudzenia, Rozkwitu Nowej Świadomości oraz nowego kierunku w dziedzinie kultury, nauki i sztuki. Tworzenia Nowej Jakości życia fizycznego i duchowego.
Kod numerologiczny nie wyklucza nasilenia się kataklizmów na Ziemi oraz zmian astronomiczno-elektromagnetycznych, ale raczej nie będzie to totalna zagłada jak prawie 12 tys. lat temu. Nastąpi Wielka Transformacja. Ziemia się oczyści, ludzie będą zmuszeni przewartościować sens tego, PO CO ŻYJĄ.
|
|
|
Nie wiem, moze pisze od rzeczy ale moze ta zmiana u ludzi ma jakis zwiazek z tym ze w 2011 ma zostac w kosmos wystrzelony jakis wielki teleskop i ma badac kosmos a co za tym idzie cos odkryjemy?? hmm....
|
|
|
ej ta strona tej inteligetnej kobiety jest nie w pelni oki ;/ ten kod 5 znaczy 5 gestosc i my jestesmy w 3 gestosci w setkach liczeni so ludzi z 4 gestosci i to wlasnie oni przezyjo i przejdo w 5 gestosc a 9 kod tzn gestosc to gestosc boga jak ona jest to fakt koniec wszystkiego od 0 a teraz my 3 gestosc znikniemy i na nowo sie narodzimy tak to ma byc bo nasze dusze so zamalo rozwiniete(energia) mamy zajeto swiadomosc dniem codzienym za duzo zła jest i temu duzo to czynikow wplywa ale ja czytalem to na www ang to wszystko na podlozu naukowym :)
|
|
|
kodu 9 czyli boga nigdy nie obliczymy dokladnie kodu i to sie zgadza z biblio!!! nikt nie bedzie wiedziec kiedy bedzie koniec!!!! jedno pewne kod 9 to gestosc boga i w tedy ta energia powoduje od 0 wszystko !!!!!!!:)
|
|
|
Skoro znalibysmy gestosc Boga, to juz cos o nim wiele - powiedzialbym ze wystarczajaco duzo, aby go pojac, a Boga nie pojmiesz! 9 gestosc jest raczej sciezka bardzo bliska ku zjednoczeniu sie z Bogiem. Blogoslowieni czystego serca, ktorzy lagdna sprawiedliwosci i wprowadzaja pokoj, blogoslawieni milosierni, ale bowiem oga ogladac beda!
|
|
|
tak ale 9 gestosc nieskoczonej energi bez jazni to co innego ahh jak cos wiesz kokretnie to wal:) bog jakijest tego nikt niewie ale jego kod to 9 powiedz mi jego imie to ci powiem co to zycie i o co tu chodzi dokladnie:) jego imienia nie wiem czy wogle mozemy pojoc ale jest kluczem
|
|
|
swietna sprawa... gęstość Boga...
Hmm... jestem optymistą... na serio :)
|
|
|
Ostatni tego nie kupowałem z 3 miesiące ale teraz to kupię bo brak fachowej literatury rozrywkowej naprawde mi zaczyna doskwierać.
|
|
|
czesc chce się ciebie zapytać czy byś mi mugł pomuc bo potszebuje referat na Hemie i nie umie znaleść tego tematu bo ja jestem z gimnazjum i taki temat mi jest potszebny,,Zjawisko promieniotwurczości,korzyści''i jeszcze taki,,zagrożenia dla ludzi''dzienki
|
|
|
"Róża", nie możesz znaleźć dlatego że nie ma "Hemi" jest "Chemia".
|
|
|
Nie krytykójcie ludzi za to że nie znają ortografii... każdy z nas robi blędy tym bardziej przze internet... Różo polecam www.google.pl :) Tam na serio tysiące rzeczy znajdziesz... kwestia tego jak wybierzesz :) Pax:)
|
|
|
Ja uważam że njważniejsze jest to jakimi jesteśmy ludźmi i to od nas samych zależy czy koniec świata będzie akurat 2012 czy kiedy indziej. Ja podchodze do tego od strony wiary , jeśli zło zapanuje w ludziach , jesli świadomie odwrócimy sie od dobra , jeśli pożucimy wszelkie wartości moralne , kulturowe to dla mnie oczywistym będzie fakt iż koniec świata jest blisko . Niestety jak tak popatrze sobie na to co się dzieje wokół mnie to niestety muszę przyznać że chyba to już niedługo :( Boli mnie to że zoraz częściej walczy się o legalizację aborcji , eutanazii , homoseksualizmu bo to jakby świadome przyzwolenie na grzech w dodatku media , internet i otaczający nas świat przyzwyczajają nas ciągle do okrucieństwa i rozwiązłości co dosłownie otępia naszą duszę i niszczy tą uczuciową cząstę naszej osobowości , stajemy się powoli jak maszyny - coraz bardziej wydajni i zorganizowani aby maksymalnie wykorzystać wszystko . To jest chore , a wracajac do tematu to nie dziwi was sam fakt jak ostatnio "modny" stał się temat końca świata , przecież z dnia na dzień zwiększa się liczba ludzi kturzy zaczynają poważnie patrzeć na sytuację ogólnoswiatową dopatrując się w niej oznak końca świata , ja myślę że w gre może wchodzić nasz instynkt chyba niejako przeczuwający możliwość katastrowfy.
Apropo liczb ja jestem z Bydgoszczy nie zgadniecie jaką rocznicę będziemy obchodzili właśnie 2012 roku podpowiem tylko że prawa miejskie nadane zostałey miastu w roku 1346 - policzie sobie ;)
Pozdrawiam
|
|
|
Bazyl popieram twoja wypowiedz!
Jesli chodzi o 666 rocznice, to nie ma sie co przejmowac, ta liczba jest liczba
czlowieka - diabla:)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |