Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Międzynarodowy spisek
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 854
Poprzednia strona | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | .. | 42 | 43 | Następna strona

Witam wszystkich tutaj zgromadzonych chciałbym poruszyć ,,nowy'' temat odnośnie międzynarodowego spisku który owiany jest tajemnicami wielu dziedzin ,np. ufo, terroryzm, 11 września, grupy Bilderberg (prawdopodobny rząd cienia), zniewolenia ludzi i utworzeniu nowego porządku świata. Czytałem posty na waszym forum i myślę ze nie podejdziecie do tematu sceptycznie bo kilka z tych wątków było już poruszanych na tej stronce. Spróbuje z czasem rozwinąc ten temat :). I jestem bardzo ciekaw waszych wypowiedzi w tej kwestii?? Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich :D

przez wzgląd na czysto psycho fizyczne aspekty pewnych rzeczy nic nie zmieni a wszelkie odstępstwa mimo że możliwe to głaskanie kota pod włos większości z was miłe panie głosy za pracą i ala feminizm jest ok- do czasu wypalenia wewnętrznego, pózniejszy rachunek sumienia ściąga na ziemie i skłania ku stereotypom choćby dla tego że płynięcie z prądem / rynno w duł jest i przyjemniesze i bardziej zgodne z własnym ja, naturą, otoczeniem, harmonią itp... w refleksji pozostanie wrażenie wyzysku i straconych lat gdzie ciężko się przyznać do czego kolwiek ze względu na poczucie winy, konieczność wyparcia by nie doprowadzić do stanów depresyjnych itp...często zastępując nie miłe wrażenie jeszcze większą gonitwą. ten stan zrozumienia trzeba osiągnąć- i to dopiero przed wami
Ancik1410:
Całkowita bzdura!
czysta fizyka- zawsze coś kosztem czegoś- tak jak pisałem wcześniej i żeby było jasne nikomu niczego nie odradzam- ważne by mieć świadomość własnych czynów bo konsekwencje to wzór umowy z klauzulą drobnym druczkiem- i o tym moje słowa a wolne moce przerobowe tudzież nadwyżki energi skutkujące znudzeniem to tylko kwestia kreatywności by wykożystać w zgodzie z własnymi zaineresowaniami i porzytecznością dla najbliższych nie trzeba się oddawać za nędzne pare groszy systemowi bo ten i tak dąży do obniżenia płac męskiej części populacji poprzez inflacje, wzrost podatków od windujących nieruchomości i konieczność na nie zaciągania coraz wyższych kredytów- by pośrednio zmusić żeńską część populacji do aktywności zawodowej, zwiększyć efektywność pracy, i wydlużyć okresy pracy. ile byście nie oddali tyle będzie za mało pieniądza- nie przybywa w systemie poza tym może wirtualnym który jak zauważyliśmy- umożliwia w zręczny sposób odprowadzenia w krótkim czasie potężnych kwot w legalny sposów poprzez odsetki/dywidendy i tworzenie stanów destabilizacji po kryzysy będąc wirtualnym narzędziem za który i tak wszyscy zapłacimy.

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Nic konkretnego/praktycznego nie wynika z tego, co napisałeś Zbyszku. Odnoszę wrażenie, że jakoś nie zrozumiałeś tego, co tu dziewczyny napisały. Posiedź może kilka lat w domu, a później pogadamy, jak Ci z tym było i jak się realizowałeś "w zgodzie z własnymi zaineresowaniami i porzytecznością dla najbliższych" :) Wszystko w nadmiarze robi się monotonne i nudne. Ja np. mógłbym posiedzieć trochę w domu i porobić to i owo (coś tam zrobić potrafię), ale na dłuższą metę... dziękuję. Spoko - dużego obciążenia żonie nie sprawiam: jakieś zakupy robię, piorę swoje rzeczy, obiady jem w pracy, a pozostałe posiłki sam sobie przyrządzam... Żona nie pracuje, bo "praca jej się nie opłaca" (zarabiam wystarczająco, by nie musiała pracować), siedzi w domu, a właściwie przez większość czasu leży przy komputerze (laptopie) i się dosłownie nudzi... a zgnuśniała do tego stopnia, że wszystko jest dla niej problemem i ją denerwuje. Jakaś praca, kontakt z ludźmi by jej dobrze zrobił - jak mojej mamie, gdy po wielu latach poszła do pracy, to sama stwierdziła, że lepiej się poczuła - psychicznie i fizycznie.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

być może z tym że nie wykluczone że o kilku różnych przypadkach piszemy poprostu nie zachęcam do aktywności zawodowej gdy ceną jest dom, rodzina... co nie znaczy że zabraniam-gdzież bym śmiał- a tylko chce rozjaśnić potencjalne problemy które w moim ekstremalnym przypadku doprowadziły do sytuacji w której jestem poza tym moim zdaniem człowiek wcale nie jest stworzony do pracy :-) to zawsze napotyka na opory ale mniejsza o to nie będziemy budować sytuacji konfliktowych

zbyszek123:
poza tym moim zdaniem człowiek wcale nie jest stworzony do pracy :-)
Zależy co przez pracę rozumiemy... Człowiek generalnie powinien mieć jakieś twórcze zajęcie, co z pracą często wiele wspólnego nie ma.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ty wendol jestes jednak bardzo zniewiescialy. To moze Ty jednak napisales "Pamietniki pani Anki ", bo ktos taki jak Dolega - Mostowicz nie zyl przeciez. Do 1981 roku nie istnial w Polsce !!! wendol nie wypowiadaj sie nigdy w niczyim imieniu, jak nie jestes do tego upowazniony. Na ten temat mialy wypowiadac sie kobiety na konkretnie zadane pytania !!!

zbyszek123:
poza tym moim zdaniem człowiek wcale nie jest stworzony do pracy
Zgadza się.
wendol:
Człowiek generalnie powinien mieć jakieś twórcze zajęcie
Również się zgadza... czyli jednak o tym samym piszecie, o czym ja myślę. Najchętniej pracuję bez wynagrodzenia, pod warunkiem, że robię to co lubię. Niestety za coś trzeba żyć... jeszcze.

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Nie chciałabym mieć opiekunki do dziecka ani sprzątaczki nie rozumiem takich właśnie kobiet co to żadną pracą nie kalą swoich rączek... Lubie prace jedną mniej drugą bardziej..Potrafie dużo zrobić w domu-niekoniecznie tylko kobiece zajęcia.. Jak sie siedzi w domu to taka prawda po co np dbać o siebie..na początku dla swojej połówiki ale potem to nie wsytarcza-stare koleżanki gdzieś sie tam gubią po drodze jasne zawsze moge wyjść z nimi na piwo ale po godzinie okazuje sie że brak wspólnych tematów, a potem z czasem nawet z domu dupy sie nie chce ruszyć..a praca co z tego źże płace państwu itp..coś tam zawsze zostaje a i wykazać sie moge nawet jak np.szef nie docenia mojej pracy to i tak mam tam jakiś grosz dla siebie i satysfakcje że coś robie i to widać..w domu zauważają prace dopiero wtedy jak czystych gaci zabraknie..

Ja tam moge wszytko sama zrobic tylko czy ja potrafie wszytko? raczej nie. Jak juz zobacze ze nie wydalam to co najwyzej moge zatrudnic piekna sprzataczke :)))) to tak z mysla o mezu;) Choc wcale mi nie przeszkadza ze myje podloge raz w miesiacu. Do pracy to narazie moge pomarzyc ze wroce bo przy blizniakach to jest HARDCOR:) a chlop sobie sam nie poradzi. Wiec trzeba obrac inny kierunek:)))) COZ JESTEM KURA DOMOWA :)

yohanna22:
COZ JESTEM KURA DOMOWA :)
cóz jestes żoną, matką i panią domu albo w innej kolejności, wiec chyba nie ma źle:D.

najwazniejsze to byc yummy mummy!

Raptor:
Również się zgadza... czyli jednak o tym samym piszecie, o czym ja myślę.
zbyszek123:
ale mniejsza o to nie będziemy budować sytuacji konfliktowych
ja odpuszczam temat- nieporozumienie zaczyna się chyba tworzyć fakt że każdy powinien się spełniać najlepiej na wielu płaszczyznach i unikać nudy, stagnacji, rutyny pisałem głównie o problemie- gdy np. -zajęcie pakowacza opakowań plastikowych w sieci alpla gdzie nie ma klimy a wtryskarki rozgrzewają hale produkcyjną gdzie pot spływa a pensja koło tysiaka i nie ma czasu zjeść śniadania- to mało spełniające zajęcie- ktoś musiał stworzyć tak system by była konieczność pewnych czynności -zakłady mleczarskie gdzie kobieciny po łokcie w solance walczą o często jeszcze niższe pensje-po kilku latach zmian na skórze niczym nie wyleczysz -i wiele innych spełniających zadań.... -no chyba że ktoś jest panią prezes- ewentualnie asystentko itp itd no wtedy to szacun i opiekunka jest koniecznością zwłaszcza gdy druga męska połowa umie tylko piwo żłopać przejawiam tylko oportunizm w stosunku do bezduszności czasów i systemu- często po prostu szkoda gdy widzę młode ładne dziewczyny, często i nie głupie- tak wyprowadzone przez życie poprzez brak wykształcenia, złego startu życiowego-że mogą być tylko sprzątaczkami i do tego muszą się cieszyć że mają prace w alternatywie np. kawałek ziemi i życie w zgodzie z naturą gdzie nie trzeba się cudzymi smrodami zajmować jak ktoś patrzy daleko- to wiele widzi zawsze byłem antyfeministo uważając to za narzędzie wtłoczenia bezdusznego do kocioła systemu wszystkich jak leci, parytety a i owszem, człowiek powinien przedkładać pewne rzeczy ponad wyzysk i szanować siebie- gdy sam siebie nie szanujesz inni też nie będą tego robić. rzecz biega w zrównoważeniu, rozwoju i wiedzy- wszycho ale do pieca nie będę dokładał- bo jeszcze ktoś coś źle zrozumie za długo pisze pzdr

ależ jeżeli czerpiesz z tego radość to czemu nie yohanno:) i mówie że nie rozumiem takich co do wszystkiego mają wszystkich..a już jak mamy siedzą w domu i oddają dziecko pod opieke opiekunki na codzień (nie mówie o sytuacji raz na jakiś czas)to dla mnie jakiś obłęd... więc niech każdy szuka sowjej drogi taka żeby jemu odpowiadała:)

Zwłaszcza na początku warto zająć się swoimi dziećmi :)

wendol:
Zwłaszcza na początku warto zająć się swoimi dziećmi :)
TAk do 6 roku zycia to najwazniejsze lata. Jest to jednak kawal czasu wiec pierwsze 2-3 lata wystarcza w tym czasie trzeba jednak dbac o siebie a juz napewno o psychike bo mozna zdziadziec. Poznalam duzo kobiet i zauwazylam ze te po 40 ktore rodza pierwsze dziecko one definitywnie chca zostac w domu. Mysle ze to dla tego ze juz odniosly sukcesy zawodowe, swiat zwiedzily i juz nie chca zabiegac o nic wiecej. Tylko jak tak patrze na nie i na to jak sobie radza to rzeczywiscie juz nie maja tyle enrgi.
motylek:
to dla mnie jakiś obłęd...
Bo jest, ale niech sobie robia co chca no nie:) i tyle wiekszosc z nich jest zalosna:)i pusta:)

yohanna22:
już nie maja tyle enrgii.
Myślę że to jest główna prawda. Jak się ma dwadzieścia, trzydzieści lat to nie widzi się że kiedyś nie będzie już miało i sił i ochoty na pracę ponad siły.

ONZ W 1944 roku panstwa : Wielka Brytania, USA, Chiny i Rosja postanowily zalozyc Organizacje Narodow Zjednoczonych - ONZ. W 1945 roku odbyla sie pierwsza konferencja zjednoczeniowa, na ktora zaproszono pierwszych 50 panstw. Dzisiaj do ONZ naleza 192 panstwa. W zadnym z tych panstw nie odbylo sie referendum w sprawie przystapienia do Unii - Organizacji ONZ. Jest to wiec organizacja zrzeszajaca Narody poza ich wola. Patronem tej organizacji jest Ksiaze Karol - syn Krolowej Elzbiety II. Na podstawie jednostronnej deklaracji mozna wystapic z ONZ, ale ONZ w dalszym ciagu uwaza takie panstwo za "swoje". ONZ - Polska 25 kwietnia 1945 roku zwołano pierwszą konferencję ONZ w San Francisco, w której uczestniczyło 50 państw z całego świata – pierwszych członków organizacji. Za członka ONZ od założenia uznawana jest też Polska, której przedstawiciele z powodów politycznych nie mogli uczestniczyć w konferencji w San Francisco. Podczas konferencji, 26 czerwca, podpisano Kartę Narodów Zjednoczonych, akt prawny regulujący działalność ONZ. Karta NZ nie określa konkretnych procedur wystąpienia z ONZ, wystąpienie takie jest więc możliwe na mocy jednostronnej deklaracji. http://pl.wikipedia.org/wiki/Organizacja_Narod%C3% B3w_Zjednoczonych ONZ w Polsce 1. Bank Swiatowy 2. Centrum Informacji o Srodowisku 3. Miedzynarodowy Fundusz Walutowy 4. Miedzynarodowa Korporacja Finansowa 5. Miedzynarodowa Organizacja ds. Migracji [org. miedzynarodowa wspolpracujaca z ONZ] 6. Osrodek Informacji ONZ 7. Polski Komitet ds. UNESCO 8. Polski Komitet Narodowy UNICEF 9. Program Narodow Zjednoczonych ds. Osiedli Ludzkich 10. Program Narodow Zjednoczonych ds. Rozwoju 11. Przedstawicielstwo Wysokiego Komisarza Narodow Zjednoczonych ds. Uchodzcow 12. Swiatowa Organizacja Zdrowia 13. Biuro Projektu UN / ECETEM 14. Polski Komitet FAO

,,Zauważyłem, że na stronie PKW wwizualizacji wyborów w rubryce statystyka była podana liczbamieszkańców Polski (stan na 04.07.2010r.) to 38031070 mln. Natomiast zdnia pierwszej tury wyborów (stan na 20.06.2010r.) to tylko 37810793mln. Czyli przez 14 dni w Polsce przybyło 220tys277osób co daje 15734osoby dziennie. Wydaje się to nieprawdopodobne!!! Czyżby w Polscenastąpił przez te dni tak kolosalny przyrost naturalny??? Natomiast liczba uprawnionych wzrosła przez te 14 dni tylko 20919 osób. A obecnie na stronie PKW liczby te uległy zmianie i podają stan na na 04.07.2010r w ilości 37798299 mln. Może się mylę, ale czy to nie jest przesłanka o możliwości sfałszowaniawyborów, a przynajmniej o pozbawieniu części wyborców prawa dogłosowania w pierwszej turze wyborów.'' http://img836.imageshack.us/img836/3113/wyborypierwszatura.jpg http://img715.imageshack.us/img715/5551/wybory2tura.jpg wiadomo ze był to okres wakacyjny, nasza szczodre media nas o tym wczesniej powiadomiły. zbyszek tez wczesniej wspominał o nowych ,,książkach'' wyborczych na 2 ture, a miały być te same co na 1 ture. więc sie nie dziwie ze była afera czy te wybory uznać, bo są zmanipulowane i zakłamane

W 1979 roku bylo w Polsce 34 miliony 698 tys. ludzi. Emigracja lat osiemdziesiatych bardzo uszczuplila ten stan. Emigracje zarobkowe po 1989 roku tez byly wielomilionowe. Liczba ludzi na swiecie jest bardzo zawyzana !!!

możliwe ze powtarzanie tematu o iliminatach przez ex-oswieconych ale zawsze jakies nowe dowody: http://www.newworldorder.com.pl/artykul,2391,Wywiad-ze-Svali jedno co mi przynajmniej nie pasuje w tym artykule to to ze svali pisze ze iluminati nie nawidza izraela i chca go zniszczy, to kurde po co odbudowuja ta chyba swiatynie salomona( chyba ze chca ja zniszczyc).

Tak ale jeżeli główną gałęzią są już Aszkenazyjczycy a Sefardyjczycy to mniej niż 10% to trochę to zmienia pojecie czym jest Izrael i czy go bardzo nie na widzieć. W sumie chodzi o wykorzystanie wszystkiego do swoich celów. Czyli mogą coś mieć w nosie a jeżeli jest coś do wygrania to czemu nie.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 854
Poprzednia strona | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | .. | 42 | 43 | Następna strona
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.