Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Coś co chcecie pokazać
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307

Witam wszystkich. Otóż pomyślałem sobie, że można by założyć temat specjalnie przeznaczony na...właśnie, co? Wszystko czym chcielibyście się pochwalić, pokazać innym, lub rozreklamować. Można tu wrzucać linki, filmiki, muzykę, obrazki itp. Czym to się różni od innych tematów? Niczym. Ale żeby nie doprowadzać do sytuacji offtopikowania, przerywania dyskusji, wszystko, co chcecie można tu wrzucić. Co o tym myślicie? Jeżeli, pomysł Wam nie odpowiada, nie piszcie, temat odejdzie w zapomnienie. Czyńmy dobro! ]:

http://www.eioba.pl/a/36tf/glos-nowego-pokolenia

Teija:
rosomak: Ja nie mam za co przepraszać. Czyzby?? A co takiego zrobiles wznioslego ?
A od kiedy to trzeba zrobić coś wzniosłego by nie musieć przepraszać?
Teija:
Niczego nie sugeruje ,powtorze jeszcze raz rozejrzyj sie wokolo. I nie chodzi tu o meskosc i zenskosc w kategoriach plci do czego ty chcesz sprowadzic a ja przeciwnie
nie wkłądaj mi w usta swoich przekonań. Co drugi Twój post to: Mężczyzna to, mężczyzna tamto- gdy Ci to wytnąć odwracasz kota ogonem.

http://konflikty.wp.pl/kat,1020235,title,Kobieta-potwor-nie-oszczedzajcie-starcow-ani-plodow,wid,13897425,wiadomosc.html

rosomak:
A od kiedy to trzeba zrobić coś wzniosłego by nie musieć przepraszać?
nic! zupelnie nic !
rosomak:
nie wkłądaj mi w usta swoich przekonań
nie mam takiego zamiaru, podzielilam sie tylko czyms co dwojako mozna przyjac :) i tak to zostalo przyjete !
rosomak:
Co drugi Twój post to: Mężczyzna to, mężczyzna tamto- gdy Ci to wytnąć odwracasz kota ogonem.
Bo jeden post odpowiada na temat plci meskiej :) Natomiast drugi post jest na temat energii meskiej :) stad dwie sprzecznosci ! Dwojako temat zostal ukierunkowany, ot i caly ogon kota :)

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

Skończcie już pieprzyć o tej wojnie damsko-męskiej. Wszyscy albo wiekszość nie nawidzi braku szczerości, ale mało kto umie mówić szczerze. Wszyscy pragną równości i sprawiedliwości, a mało kto umie się czymś podzielić i komuś bezinteresownie pomóc. Więc skonczcie pieprzyć bo i tak ani jeden ani druga nie wygra.

Ocelot:
ani jeden ani druga nie wygra
jo :-) w zasadzie nie ma co się zniżać do poziomu obszczekiwania piesków przywdziewając formy stare jak świat a wykożystywane do czynienia podziałów, lepszy gorszy mądrzejszy głupszy- co przecież nie ważne gdzieś tam.... może wyjść że to nie istotne i zżera mase energi i damskiej i męskiej choć tak to zazwyczaj jest że nawet gdy jedno jest mądrzejsze i winno bardziej świetle czynić, odpowiedzialnie za siebie i pokazując drugiemu drogie- to polegnie się na polu ludzkich emocji gdzie widać tylko łopatkę i kupki błota do rzucania pzdr

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Ocelot:
Więc skonczcie pieprzyć bo i tak ani jeden ani druga nie wygra.
zbyszek123:
lepszy gorszy mądrzejszy głupszy- co przecież nie ważne
Nie denerwujcie się, rozmawiamy sobie grzecznie z Teiją, ewentualnie wymieniamy poglądy- nic sie nie dzieje, nie wybieramy sie na wojnę...przynajmniej na razie ;)
Teija:
rosomak: A od kiedy to trzeba zrobić coś wzniosłego by nie musieć przepraszać? nic! zupelnie nic !
Chyba nie wymagasz żebym przepraszał za to że żyję. Może nie skróciłęm o łeb żadnego smoka, by jakąś księżniczkę ściągnąć z wieży, ale też żadnej nie uwięziłem by smagać batem w imię męskich rządzy. Dostrzegam że piszesz o dwóch różnych zagadnieniach- Ying-yang to jedna sprawa ale ja odnoszę się do wycieczek skierowanych bezpośrednio do mężczyzn i Twoich podsumowań nas dotyczących. Nie zgadzam się z nimi, uważam za niesprawiedliwe. To tyle.

rosomak:
Nie zgadzam się z nimi, uważam za niesprawiedliwe
Urazy drzemiące w podświadomości nie muszą objawiać się w sposób sprawiedliwy, a nawet nie mogą, jeśli z niesprawiedliwością są związane. ...czasem po prostu potrzebny jest wygodny fotel i ktoś, kto umie wysłuchać... i nie bierze zbyt wiele za godzinę ;)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Spotkanie z Polakami w Chicago : http://www.youtube.com/watch?v=Dov9L9-uatE&feature=uploademail

Ocelot:
Skończcie już pieprzyć o tej wojnie damsko-męskiej.
Dlaczego zawsze trzeba sprowadzac az do wojny :) mala roznice zdan !:)
rosomak:
nie wybieramy sie na wojnę...przynajmniej na razie ;)
ja z pewnoscia sie nie wybieram, a jak juz to na poduchy :)
rosomak:
Chyba nie wymagasz żebym przepraszał za to że żyję.
jakze bym smiala :) Twoje zycie to brakujace ogniwo w siatce, bez niego powstalaby pustka !
rosomak:
Dostrzegam że piszesz o dwóch różnych zagadnieniach- Ying-yang
ciesze sie, bo Ancik1410 zaczela jazde plci !:) a ja ustosunkowalam sie do jej tresci
rosomak:
ja odnoszę się do wycieczek skierowanych bezpośrednio do mężczyzn i Twoich podsumowań nas dotyczących.
konkretnie prosze :)
rosomak:
Nie zgadzam się z nimi, uważam za niesprawiedliwe. To tyle.
masz prawo sie nie zgadzac wiec o argumentacje prosze....dlaczego sie nie zgadzasz i z czym ! Ja tylko twierdze w rozpatrywaniu meskosci i zenskosci jako plci , ze to mezczyzni stoja u wladzy na Planecie Ziemia, jakie sa tego skutki to widzimy, odczuwamy i w nich uczestniczymy. Biorac pod uwage energie meska i zenska nadal podtrzymuje, ze ta pierwsza zdominowala druga , brak jest harmonii i rownowagi . Moze to utopia z ta rownowaga ?

"Musimy stac sie w naszym zyciu dokladnie tym, czego chcemy doswiadczyc w naszym swiecie...."

Raptor:
.czasem po prostu potrzebny jest wygodny fotel i ktoś, kto umie wysłuchać... i nie bierze zbyt wiele za godzinę ;)
dobre :)

Teija:
Ancik1410 zaczela jazde plci !:)
To nie była jazda płci - tylko odreagowanie. :) To, że paru panów nadepnęło mi na odcisk, nie znaczy, że wszyscy są zli, ani że chcę się wyładować na ogóle.

Ancik1410:
To nie była jazda płci - tylko odreagowanie. :)
Hahahahaha....sprawilas ze sie rozesmialam, podoba mi sie !!!! Mnie tylko jeden kiedys tam nadepnal na odcisk, ogolnie to podchodze do facetow z wielka rezerwa, jakos tak mam, ze nie ufam im !!! Odreagowac trzeba, po co tlamsic to w sobie .

Teija:
Odreagowac trzeba, po co tlamsic to w sobie .
Kiedyś (nawet jeszcze parę miesięcy temu) bym się poryczała, schowała w kącie i modliła się, "żeby się jakoś naprawiło". Teraz podnoszę głowę i zaczynam mówić śmiało o wszystkim, co mnie boli. I dobrze mi z tym!!! To tak w ramach oczyszczania! :) Naprawdę lepiej się czuję :) Wychowałam się między chłopakami i mam dużo lepszy kontakt z nimi, niż z kobietami. To chyba zrozumiałe, skoro od dziecka byłam "chłopczycą". Teraz mam dzięki temu lepszy kontakt z własnymi dziećmi. Wiem, czym je zainteresować, jak znależć wspólny język. Przydało się. :) Może i jestem głupia, ale większości panów i tak ufam bezgranicznie, dopóki któryś nie popełni błędu. :)

Ancik1410:
Wychowałam się między chłopakami i mam dużo lepszy kontakt z nimi, niż z kobietami.
Tez mam lepszy kontakt z chlopakami :) moze dlatego, ze tato mnie ubieral w spodenki bo chcial miec syna :) przez wiele lat. Traktuje facetow jak kumpli, a zazdrosne baby mnie smiesza.
Ancik1410:
Teraz podnoszę głowę i zaczynam mówić śmiało o wszystkim, co mnie boli. I dobrze mi z tym!!!
Mnie tez, super sie z tym czuje, zwlaszcza jak mam powiedziec kobiecie, ze jej strachy sa smieszne i zalosne, a moja sila i odwaga innych poklada na barki. Mowie bez ogrodek , co jest zle, co nie fair, co glupie i sprzeczne.
Ancik1410:
Może i jestem głupia, ale większości panów i tak ufam bezgranicznie, dopóki któryś nie popełni błędu. :)
To nie Twoja glupota lecz selfish panow, ktorzy przedkladaja swoje Ja nad MY !

Teija:
konkretnie prosze :)
Teija:
masz prawo sie nie zgadzac wiec o argumentacje prosze....dlaczego sie nie zgadzasz i z czym !
Uff, pracę zadałaś a mi się nie chce- zresztą już punktowałem gdzieś odnośniki do mężczyzn z Twoich wypowiedzi...poza tym nawet piętro wyżej okreslasz jasno swój do nas stosunek- rezerwa i nieufność-jak z takim podejsciem do sprawy chcesz budować porozumienie płci.
Teija:
Biorac pod uwage energie meska i zenska nadal podtrzymuje, ze ta pierwsza zdominowala druga , brak jest harmonii i rownowagi . Moze to utopia z ta rownowaga ?
Z równowagą może nie-ze współbrzmieniem bez zgrzytów raczej tak. Postrzegamy świat inaczej, inne mamy cele i potrzeby spowodowane właśnie różnicami płci więc raczej nie ma szans na pełne dopasowanie "połówek jabłek" Dominacja to drugie imię samca- czego zresztą wiele kobiet porząda. Istotne by nie przeradzała się w poczucie nieomylności bo każda skrajność jest nieporządana. To trochę jak z dobrym i złym cholesterolem-starając się eliminować zły należy uważać aby nie pozbawiać się tego dobrego. W mężczyźnie można czytać często jak w książce- Czytajcie "nasze etykiety" wtedy być może rzadziej będziecie się skarżyć na bóle serca i głowy.

Teija:
Traktuje facetow jak kumpli, a zazdrosne baby mnie smiesza. ..., super sie z tym czuje, zwlaszcza jak mam powiedziec kobiecie, ze jej strachy sa smieszne i zalosne, a moja sila i odwaga innych poklada na barki.
No to jesteś rewelacyjna!!! :) Ale nie pomyślałaś, skąd może brać się zazdrość? Co może być jej przyczyną? Może czasem warto się zastanowić nad postępowaniem, żeby nie dawać powodów do niej. Czasem egoistyczne pobudki i lekceważenie innych mogą narobić wiele złego. Wtedy raczej śmiech nie jest na miejscu :)

Ancik1410:
Ale nie pomyślałaś, skąd może brać się zazdrość?
Pomyslalam :) Widzisz, bo to jest tak- mowia tobie, rob tak, a tak, mysl, to i tamto bo tak trzeba, stosuj sie do zasad i regul ktore wedlug mnie sa glupie i nieprzydatne. Nie robie tego co chca, lecz to co uwazam za stosowne i korzystne dla kogos, nie mysle tajk jak chca lecz mysle co chce zrobic jakbym robila dla siebie. I o tym wszystkim mowie wprost, nawet sie wkurze i powiem, myslisz ze jestem jakas glupia Barbie i nie mysle, nie wiem o co chodzi? . Egoizm nie wchodzi w rachube, bo zawsze mysle wiecej o innych niz o sobie. Skad sie to bierze, nie wiem ? ale tak jest. Nie podrywam , nie odbijam bo zawsze mam na mysli siebie, jak ja bym sie z tym czula. Do pracy przychodza dziewczyny jak z odwirowki wyciagniete, ja zawsze daje sobie czas, na wlosy, makijaz, stosowny ubior, dobrze sie z tym czuje i tyle. Do tego dowcip, usmiech , taka moja natura i nie zmienie jej nawet jesli sie to komus nie podoba. Lekcewazenie ? nie! kazdy ma swoj styl, charakter i osobowosc taka czy inna i to szanuje.

rosomak:
piętro wyżej okreslasz jasno swój do nas stosunek- rezerwa i nieufność-jak z takim podejsciem do sprawy chcesz budować porozumienie płci.
Rezerwa i nieufnosc.....jesli juz chcesz tak dokladnie.....wynika z ukierunkowania meskiego w kontekscie sexo-wizualnym. W kobiecie facet widzi najpierw obiekt a potem rownowarta partnerke, w przeciwienstwie do kobiet. Stad moja rezerwa i nieufnosc, musze wiedziec co ma facet pod sufitem a nie w rozporku. Dobitnie :)
rosomak:
Postrzegamy świat inaczej, inne mamy cele i potrzeby spowodowane właśnie różnicami płci więc raczej nie ma szans na pełne dopasowanie "połówek jabłek"
Zgadza sie ! czego my nie mamy, wy macie i odwrotnie. Abysmy mogli dopasowac calosc musiccie nas dopuscic i zrozumiec, ze cialo wypelnia rowniez emocja i instynkt.
rosomak:
Dominacja to drugie imię samca- czego zresztą wiele kobiet porząda.
Niekoniecznie :) Co prawda wymarly jest juz gatunek romantyka , bo reklama, filmy i sposob zycia wyparly go ale wierz mi, ze sa dziewczyny ktore tesknia po cichu i marza o krolewiczu z bajki a nie macho !!!:) i ten na bialym koniu kiedys powroci !
rosomak:
Czytajcie "nasze etykiety" wtedy być może rzadziej będziecie się skarżyć na bóle serca i głowy.
Ja sie nie skarze :) jeszcze nie ! ale "wasze etykiety" bede od tej chwili czytac !:)
rosomak:
Uff, pracę zadałaś a mi się nie chce
Mnie tez juz nie :) to masz poducha moja !!:)

Czym się różni mózg kobiety od mózgu mężczyzny? http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7307
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.