Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
silnik grawitacyjny.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788

Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania . mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem. Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej . Szukam kontaktu na temat silnika a.g. Marian.

Zgadzam sie, że jest i taka teoria ale tylko jeśli chcesz zbudować włąsnie wg tego projektu, natomiast są i inne rozwiazania projektowe w tym zakresie i oparte o troche inny rodzaj fali (źródło), a wtedy do tego niema takiej potrzeby stosować pi 315. Amerykanie doszli do tych wniosków gdyz chcieli znaleziony pojazd obcych odtworzyć w ziemskich warunkach a wtedy wiadomo jedne pierwisatki sa tu a inne tam.

i jeszcze jedno Rosjanie podobnie jak kiedys pracowali nad sztucznymi Brylantami tak teraz pracuja nad wytwarzaniem takich właśnie pierwiastków-gwiezdne wojny jednym słowem

i na dodatek juz dawno udało się zamienic jeden atom gazu w drugi

Nieodkryto jeszcze antygrawitacji... (gravitonów też zresztą nie) puki co to jednostronne oddziaływanie... Antygrawitony nie odpychają... jedyna różnica polega na tym że posiadają ujemny ładunek elektryczny... pozatym są identyczne... Graviton jak i foton to kwanty energi... nie odkryto ujemnej energi... nie ma fotonów które zaciemniają :-) i grawitonów które odpychają... grawitacja to nie magnes z 2 biegunami... Hasło pole w "pole grawitacyjne" to cos innego niz w "pole magnetyczne"... Jak ma działać taki silnik???? Ma coś wyrzucać??? Z czym ma oddziałowywać??? Czy to ma być coś w rodzaju zwierciadła grawitacyjnego??? Podał by mi ktoś krótki opis działania???

Ujemne ciśnienie... tego musicie poszukiwać... Ujemne ciśnienie posiada ciemna energia, kwantowa próżnia... Do silnika antygrawitacyjnego może się przydać tylko ta pierwsza!!!!

A co Wy tam wiecie , juz dawno temu metodą prób i błędów udało mi sie stworzyć napęd antygrawitacyjny jak nie wierzycie spróbujcie sami : 1. Bierzemy kota (nie za starego) 2. Przygotowujemy pajdę chleba (nie musi byc świeży, raczej nie bułka) 3. Smarujemy pajdę masłem (nie margaryną) może byc grubo 4. Przywiązujemy pajdę do kota Ważne: pajda musi znajdować się na grzbiecie kota, częścią suchą stykać się z jego grzbietem 5. Całość zrzucamy z wysokiego drzewa, ewentualnie balkonu. Wnioski: A. Kot zawsze spada na cztery łapy. B. Posmarowana kromka chleba spada zawsze masłem na dół Napęd antygrawitacyjny gotowy.

Pan JAN PAJĄK - To nie byle kto? TO ON PRZEKAZUJE PRAWDĘ O UFO!!!!! K.K>

mam zamiar zbudować taki silnik (magnetyczny), ale jeszcze nie teraz. Na razie zbieram materiały. Warunki mam, ponieważ mam własny warsztać (co prawda mechaniczny ale to i tak lepiej niz piwnica w wieżowcu). Liczyłem koszty i wyszło mi troche dużo jak na początek. Szczególna trudność wynoka z konieczności wykonania magnesu pierścieniowego o znacznych rozmiarach (ponad 300 mm a lepiej około 500 mm średnicy). Nie umiem tego zrobić. Nigdy sie tym nie interesowałem.

ciekawe rozwazania, ale te sposoby Boba Lazara to ja na waszym miejscu bym odlozyl na bok bo to nie realne do zrobienia na dzisiejszym poziomie technologii, wiadomo ze pierwiastki super ciezkie wolniej spadaja na ziemie niz inne, kiedys udalo sie uzyskac pierwiastek 112 z tego co pamietam ale zyl on ok 1/1000 sek i sie rozpadl na 2 atomy. Jak chcecie robic antygrawitacje to zajmijcie sie nadprzewodnictwem, plazma rteciowa, pompa plazmy i Podkletnovem - ogolnie to wszystko ma ta sama zasade dzialania ale wykoanie inne, ja u siebie na stronie cos tam niedlugo o tym napisze na www.xlabs.prv.pl

Jak tacy wszyscy mšdrzey to czemu jeszcze nic nie lata, ja zrobiłem latawca i lata a te wasze talerze gdzie???

Ukryte przed niepowołanymi ludźmi...

Ależeś się ty Assault wyrobił - gratuluję dowcipu - ale gdzie te latające cuda 300 osób na forum i prucz gadaniny nic, może załózmy fanklub i coś razem skręćmy?

Bardzo dobry pomysł, już nawet kiedyś ktoś już to zaproponował ale obeszło się bez echa... :(

Może faktycznie określić czym jest silnik grawitacyjny, czy i jak można go zbudować. Czy jest osiągalny w zakresie możliwości dzisiejszej techniki. Można spróbować razem zbudować teorię i wykonać sam silnik. To było by to:) Pozdrawiam

Czy to ty jesteś Tad poeta ?

Raczej trudno mnie nazwać poetą:) ale przeczytałem wpisy i wiesz co je cechuje? chęć, chciałbym. Jeżeli tu są tacy mądrzy ludzie to zróbmy coś razem, sądzę że to wypaliłoby. Razem można cuda stworzyć:)

chetnie pomoge..chociaz sie na tym nie znam zabardzo, aczkolwiek mnie to bardzo interesuje.

To tak jak ja ;)

Cechuje ? a to ci zabezpieczenia ! : )

Cześć!! od dawna interesuję się tym zagadnieniem. Z chęcią zapoznam się z twoją teorią. Pozdrawiam i czekam na kontakt
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.